Gå til innhold

Larsaarland

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Larsaarland

  1. jeg er tilhenger av fornybar energi men som med alt innenfor dette må man ha en kombinasjon av dem for å alltid ha tilgang på strøm eller at man desentraliserer det og bruker energilagring som buffer.

     

    - Hydro/vannstrøm-elv/demning/bølge

    - Vind

    - Sol

    - Geothermal

    - Fornybare biomaterialer

     

    Hvordan påvirker vindmøller fugleliv? Selv er jeg størst tilhenger av solenergi da det alltid gir en viss mengde energi med mindre solen her helt blokkert (natten).

     

    Vi har enorme ørkenområder som kan bygges ut med solenergi. Ja infrastruktur rundt dette er en utfordring men det er det jo med alt.

     

    Ikke så glad i enorme vindmøller:

     

    Av alt man har innenfor fornybar energi er vel vindmøller det jeg liker minst, rett og slett fordi de er visuelt mer forsøplende enn det aller meste annet og legger beslag på enorme arealer.

     

    De ruger som gigantiske mastodonter i milevis omkrets og når jeg er innom sverige og ser vindmøllene langs grensa så står veldig mange av de ute av drift selv når det er gode vindforhold (av ukjent årsak men ant. mekaniske).

     

     

    Jeg har mer tro på desentralisert strømproduksjon. Det vil også være mindre følsomt for utfall/angrep ol.

     

    Glad i havvindmøller, men samme som deg tenker jeg på enorme områdene med mye sol sim har store potensialer.

  2.  

    Dette er i Bergens-distriktet fullt av supply-selskaper. Er lov å tenke litt praktisk noen ganger. Er sikker på at noen har noe. Du kunne sikkert gått hen og hentet en drøss med stålsiloer, bare du fikk tettet disse. Også pumpet ut en del av luften inni der for å skape enda mer oppdrift (uten å overdrive da). Også kan du ha elastiske "blåse"-likende ting som du må gjøre motsatt med, altså holde fulle av luft for å skape oppdriften (likevel ikke fullt like effektivt som vakuum)..

     

    Om du så måtte opp i bygda og revet nærmeste grassilo av stål hos en bonde for formålet.. Men det er sannsynligvis helt unødvendig, da det nok finnes et og annet å fylle mye mye nærmere ulykkeslokasjonen.

     

    Faktisk om det ikke hadde vært et gapede hull, så er det en kjent sak at selv noen bokser med smør kan holde en flenge tett lenge nok til å berge en båt.

    Så er det nå slik at de har søkt hjelp og kunnskap hos de selskapene i Norge som har best kunnskap på akkurat dette, berging av skip. Jeg anser det sannsynlig at de har gjort det de kan innenfor sikkerhetsrammene og det har rett og slett ikke vært nok, det er ikke nødvendigvis at alt skal skyldes inkompetanse.

     

    Det er en massiv båt som ligger i nedoverbakke, synsing om ballonger og smør tror jeg vi skal la ekspertene forholde seg til.

    Prosedyrer ved bergning av skip/ubåter osv skulle vært utredet på forhånd sånn at marinen ihvertfall hadde litt peiling på hva de bør gjøre...

    • Liker 2
  3.  

    Det er meningsløst å hevde at naturgass i skipsmotorer er miljøvennlig, iom at naturgass er ikke-fornybar.

     

    Du har kanskje rett, men det er mer miljøvennlig enn alternativet i øyeblikket. Gassmotorer er et godt alternativ i en mellomfase til en fornybar løsning er tilgjengelig.

    LNG motorer forurenser også, men ikke på langt nær så mye som en konvensjonel diesel/HFO drevet motor. Metanslippet er nå også mye mer redusert. Noe det ikke fokuseres mye på i foreskrifter/regelverk er partikkelutslipp. Disse er ikke eksisterende på en LNG motor (både lean burn og dual fuel) og er svært aktuellt i områder med mennesker. Merkelig nok så har LNG bruken på skip i norge avtatt og det sees på som medium / høy utslips motorer, mens i resten av verden har denne fremgang.

    Riktig. I en drømmeverden hadde teknologien kommet så langt at det hadde bare vært snakk om vilje til å bli 100% miljøvennlig, men teknologien setter enda begrensninger noe MDG ikke skjønner. At det nå blir en nyere retning innenfor skipstrafikk er fantastisk og er med på at det fortsettes å utvikle bedre alternativer framover.

    • Liker 3
  4. Dette er lite i forhold til hva staten taper på taxfreesalg på norske flyplasser og ferjer.

    Der taper vi 1.7 milliarder i året bare på subsidiering av alkohol og tobakk til forretningsreisende og ferierende nordmenn:

    http://www.dagsavisen.no/innenriks/taper-milliarder-i-avgifter-1.476852

     

    61222379.jpg?imageId=61222379&x=0&y=0&cr

     

    Blir så feil å høre tape. Det er ikke garantert at kjøper hadde kjøpt de samme produktene i Norge.

    • Liker 9
  5. Hei

     

    Ser spesifikasjonene på hovedkortet ditt er følgene :

     

    4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory

     

    Du kan jo bare kjøpe samme type som du har nå. Enkelt og greit. 2 stk. til f.eks. Rundt 900 kr.

    Prisene er egentlig ganske greit på minnebrikker nå. 900kr for å få 4gb til.. Ikke noe å si på.

  6. Hei

     

    Kjøpte ny pc for en liten stund siden.

     

    CPU Core i7 Quad 920 2.66GHz

     

    ASUS Rampage II GENE hovedkort.

     

    Kingston DDR3 HyperX 2000MHz 3GB

    Kit w/3X HyperX 1GB DDR3, CL9-9-9-27

     

    Ref: Komplett

     

    Biosen setter automatisk minne til 1033Mhz.

     

    Jeg kan velge DDR3 2000, Men da fryser pcen seg.

    Så endrer jeg DRAM bus til 1,65 og DRAM core voltage til auto, så går det fint.

    Men da får jeg opp " QPI/DRAM core voltage to high " i ASUS probe ( Systemovervåking i windows ) Den har satt seg da til ca. 1,61 - 1,68 v.

     

    Er dette normalt ? Eller må jeg endre noe ??

     

    Takk for alt som kan hjelpe :)

×
×
  • Opprett ny...