Gå til innhold

rillto

Medlemmer
  • Innlegg

    924
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. rillto's innlegg in [Løst] To senterhøyttalere - erfaringer? ble markert som svaret   
    De første kinoreciverne hadde utgang for 2 center høyttalere. Nyere har ofte kun en. Problemet med en er at har du høyttaleren under bildet blir sentrum i lydbildet lavere enn resten. Det går selvfølgelig å vinkle senter høyttaleren litt oppover. 
    To center høyttalere hvor en er over og en er under bildet retter på dette problemet. Dessuten får du litt mer dynamikk i center slik at lyden får litt mer punsj og stemmer blir tydeligere. Små center høyttalere under bildet lyder litt anstrengt og masete.
    To center høyttalere gir roligere og kraftigere center image og er faktisk en av de største forbedringene man kan gjøre i hjemmekinoen.
     
    Hjemmekino har stort sett 2 svakheter og det er for lite bass og for små center høyttalere. Husk at mesteparten av film lyden kommer fra center. Det er derfor et dårlig kompromiss at dette er den minste høyttaleren i front systemet!
     
    Har du blitt vant med 2 center høyttalere blir overgangen til 1 en skikkelig nedtur.
  2. rillto's innlegg in Apple Carplay fungerer ikke ble markert som svaret   
    Ta bort usb kabelen og sjekk om det virker når lightning kabelen står direkte i spilleren. Du må ha Siri påslått i telefonen for at Carplay skal virke. Du kan nemlig styre radioen med stemmen. Uten Siri, ingen carplay!
×
×
  • Opprett ny...