Gå til innhold

Maria1990

Medlemmer
  • Innlegg

    195
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Maria1990

  1. Hei!

     

    Blant mye av det jeg kunne tenke meg å jobbe med i fremtiden, er å jobbe for norske ambassader i utlandet.

    Har noen spørsmål i forbindelse med slik jobb når det gjelder muligheter for jurister, og håper noen kan veilede litt.

     

    1) Er det slik at man må gå veien om aspirantprogrammet til utenriksdepartementet for å få en jobb i ambassader? Hvis det er sli, er jeg nok utelukket allerede av den grunn, grunnet de svært høye opptakskravene til vedkommende program... :/ Eller finnes det en "snarvei"; altså er det andre muligheter for å få en slik jobb?

     

    2) Hvis man jobber for norske amsbassader i utlandet, så har det vel ikke noe å si for pensjonsberegningene din her i landet? Altså; man skatter fremdeles til Norge, og alt går inn i pensjonsberegningen din...?

     

    Ellers andre ting dere har erfaringer med/ vil dele ol, så hører jeg gjerne fra alle og enhver!

     

    TakkTakk!

  2. Hei,

    Jeg vurderer om jeg etter å ha fullført en mastergrad på 5 skal studere videre samtidig som jeg jobber fulltid.

     

    Jeg har sett litt på ulike studier som jeg har lyst til å studere etter ta jeg er ferdig med mitt hovedstudie, og det er så mye interessant og relevant.

     

    Så jeg lurer på, først og fremst:

    Er et mulig å melde seg opp til flere studier samtidig? Eller er det slik at man bare kan ta en av gangen, fordi man må la andre studenter komme til også?

     

     

    Og for det andre; er det noen her som har erfaringer med det å jobbe fulltid og studere flere ting (evt, bare ett studie) samtidig?

    Hvordan stiller arbeidsgiver seg til dette? Altså; aksepterer de at du tar noe fri fra jobben, evt jobber utenfor normal kontortid, slik at du kan gå på forelesninger, seminarer ol?

     

    Takker for alle mulige tips!

  3. Hei!

     

    Har sett den reklamen med Drillo på TV, om den sikrulasjonstreneren som han anbefaler.

     

    Så jeg lurer på; har egentlig noen her prøvd den?

    Noen erfaringer man ønsker å dele?

     

    Virker den effektivt for åreknuter, vevarende smerter i føtter og ben ol? Den skal visst gjøre det i følge produsktbeskrivelsen, men hvor realistisk er det egentlig?

     

     

    På forhånd takk!

  4. Hei,

     

    Bare lurte på sånn rent språklig er det vel ikke noe galt i disse uttrykkene:

    1) Å innta et standpunkt

    2) Å innta et ståsted

     

    Altså jeg mener å huske at jeg har sett dem bli brukt tidligere, men husker ikke hvor det var. Jeg skal nå skrive en fagartikkel og lurer på om det er korrekt norsk, om det gir mening å bruke disse begrepene.

     

    På forhånd takk!

  5. Hei,

     

    Har tenkt å kjøpe et par Hunter regnsko.

    Men siden de er så dyre, så lurer jeg på om dere har noen erfaringer med dem som dere vi dele.

    Er de gode å gå i?

    Blir vel ikke ødelgat fort/får hull i seg ved normal bruk?

    Og dessuten; kan man bruke dem om vinteren også, eller sklir de på snø/is?

     

    På forhånd takk!

  6. Hei,

     

    Skriver denne posten på vegne av en venninne som jeg var i prat med for litt siden, og vi satt og diskuterte hvorvidt det var mulig for henne å få lån til å kjøpe bolig mtp hennes økonomiske forhold for tiden.

     

    Hun tenker å kjøpe liten bolig i Oslo, 1/2 roms som hun kan leie ut videre. Gjerne en på de mindre dyre sidene av byen (les: østkanten). Hele formålet med kjøpet er å leie ut videre.

     

    Problemet er dog; vi er ikke helt sikre på om hun har noen som helst sjans på å få lån mtp hvordan hennes økonomiske situasjon er nå. Anbefalte henne å bestille time hos banken, men hun ønsket først å få en pekepinn på hvorvidt hennes forventninger er realistiske eller ikke; flaut å bli totalt avvist i banken om man er helt ute og kjører.

     

    Situasjonen er som så at hun er student, og har tatt opp studielån selv om hun bor gratis i studietiden.

    Hun har en liten formue på ca. 200 000 kr.

    Hun har en deltidsjobb der hun tjener ca. 5-6 000 kr. i måneden.

    Hun har dog ingen som kan stille opp son sikkerhet for lånet. Den eneste muligheten hun har for å gi banken noen form for sikkerhet utenom hennes egen inntekt, er at broren har sagt at han kan hjelpe til. Broren er i en fulltidsjobb, men tjener kun ca. 12 000 i måneden på denne jobben.

    Problemet er altså det at hun har jo reell nedbetalingevne, men kanskje ikke den formen for sikkerhet som banken vil ha på papiret? De krever kanskje enda mer sikkerhet enn det vedkommendes inntekt og brorens inntekt kan gi?

     

    Så hva vil dere råde henne å gjøre? Jeg kunne dessverre ikke være så mye til hjelp, men jeg lovet henne å prøve meg her...

     

    Kan sikker skaffe flere opplysninger om hennes situasjon hvis det trengs.

     

    På forhånd takk!

  7. Hei,

     

    Jeg tror det beste du kan gjøre er å gi henne tid.

    Dessverre har vi en tendens til å bli så opptatt med våre egen liv, at vi ofte glemmer foreldre og besteforeldre. I andre kulturer bor man sammen med foreldre og besteforeldre, og jeg har sett den positive effekten det har på de eldre. Jeg skulle ønske vi hadde beholdt en slik tradisjon i Norge også, at vi tok bedre vare på våre eldre.

     

    Men unasett - til din sak; det er så hyggelig å høre at du vil gjøre noe for din mormor før det er for sent! Du sier hun er redd for å være alene... det betse du sikkert da kan gjøre for henne er å tilbring tid sammen med henne! Vise henne at du bryr deg om at hun eksisterer, og at du setter pris på henne. Er det mulig at du kan overtale foreldrene dine til at hun kan bo med dere en stund? I alle fall til moren din finner sykehjemplass?

     

    Og hvis ikke, eller evt når hun får sykehjemplass så kan du besøke henne så ofte du kan? Disse sykehjemmene er som regel fulle med underbetalte, stressede sykeppleiere osv, som får veldig liten kvalitetstid sammen med de eldre. Dessverre lever de eldre i en nokså trist tilværelse; de får sikkert sine fysiske behov dekket, men det er et trist og ensomt liv for mange. Ingen verdig slutt på livet, spør du meg.

     

    Du kan feire bursdagen hennes med henne eksempelvis. Ta henne med på tur til parken osv. Jeg tror gamle mennesker setter pris på slikt; ofte vil de bare snakke. Ha noen som sitter sammen med dem og bare prate; veldig lite å be om spør du meg. Kanskje kan du finne frem til noen seier som hun likte å se på som ung, evt noen musikk hun likte å høre på - og som hun kanksje har lyst til å høre på igjen?

     

    Jeg har ingen besteforeldre, og det skulle jeg vikrelig ønske at jeg hadde. Jeg hører foreldrene mine fortelle historier fra "gamle dager"; for meg er disse historiene og minnene gull verdt. Man lærer så mye. Det kan du nok også gjøre sammen med din mormor; spørre henne om hennes liv. Hun har være vitne til flere historiske begivenheter. Er det ikke spennende å høre fra en som har opplevd 2.verdenskrig på nært hold? En som var vitne til gleden etter endt krig? Genrasjonen som var med på å bygge opp Norge? Oljefunnet? Begynnelsen på innvandringen fra utlendere på 60-tallet? Kvinnekampen på 70-tallet? Norges modernisering i etterkrigstiden? Og internasjonaliseringen av det norske samfunn? Hun har sikkert utrolig mye fint å fortelle. Hvordan har hennes verden forandret seg siden barndommen av og til Norge? Hva med at du skriver ned historien hennes? Ser på gamle bilder sammen med henne; lar hene vite at du er der og at du er interessert?

     

    Det er så mye fint du kan gjøre for henne; uten at det vil koste deg noe. Men det kommer garantert til å gjøre både henne og deg gladere og rikere på så mange måter!

    Lykke til!

  8. Litt usikker på hvor denne tråden skulle komme, men prøver meg her ;)

     

    Hei,

     

    Bare lurte på hvordan man endrer facebook-cover.

    Altså jeg kommer så langt at jeg klarer å finne frem det bildet jeg vil ha, og så ber den meg "drag to reposition cover". Jeg plasserer så bildet på den måten jeg vil ha den, men hva skal jeg så gjøre deretter for at den skal lagres?

    Så vidt jeg ser finnes det ingen "save"-knapp/OK eller lignende. Har prøvd å trykke enter også, men det funket heller ikke. Ingen veiledning på help centre.

    Hva skal man gjøre for å lagre bildet?

     

    På forhånd takk!

  9. Hei,

     

    Må kjøpe ny pc ettersom min "gamle" har takket fint for seg.

    Trenger virkelig en pc, men har ikke veldig god råd akkurat nå, så hva synes dere om denne:

    http://www.euronics.no/Produkter/Data/Baerbar-PC/Acer-Aspire-One-D270-10-1-sor-PC-er2

     

     

    Det jeg ser etter er en liten praktisk pc, som jeg kun skal bruke i skolesammenheng; notere, surfe litt på nett og oppgaveskriving.

    Jeg hari kke behov for å laste ned noen programmer osv.

    Det eneste jeg trenger er Microsoft Office i tillegg til internett.

     

    Og så trenger jeg at pc'en skal være enkel å åpne opp for å fjerne støv i viften, altså slik at jeg (som har null ekspertise på dataområdet) kan åpen pc'en selv uten å betale noen andre for å gjøre dette.

     

    Så hva synes dere om denne pc'en?

     

    På forhånd takk!

  10. Hei igjen alle, og takk igjen for svar og for hjelp.

     

    Jeg var innom butikken igjen igår, og der ble jeg møtt med samme drittholdning til gutta.

     

    De har en utrolig fordel over mennesker som vet veldig lite om data. De hevdet at selv om jeg hadde akkurat det samme problemet gang på gang, så skyldes det ulike feil, og da må jeg betale for det ettersom det ikke dekkes av garantien. Dette til tross for at jeg - som nevnt - bare har brukt pc'en til å skrive og surfe på nett i forbindelse med informasjon til skole, oppgaveskriving ol.

     

    Jeg er så dritt lei av å gå inn til den butikken hele tiden og bli møtt med frekke mennekser.I går stod jeg der i en halv time og prøvde å få dem til å forklare meg hvorfor akkurat samme feil på pc'en kunne skyldes ulike grunner, når jegneste aldri har brukt pc'en - langt fra installert fancy programmer på den osv.

    Men der ville de ikke høre, krevde bare en timespris for å undersøke igjen,

     

    Nå orker jeg rett og slett ikke mer konflikter. Jeg bare kjøper en ny pc et annet sted, og handler aldri hos vedkommende butikk igjen.

  11. Btw du vet vel ikke tilfeldigvis hva NETAPI32.dll er for noe?

    For når jeg slår på pc'en er det denne beskjeden jeg får opp (og dette har jeg ikke vært borti før): "Programmet kan ikke starte fordi NETAPI32.dll mangler på datamaskinen. Prøv å installere programmet på nytt for å rette opp dette problemet".

    Denne beskjeden begynte å dukke opp samtidig som disse firkantene...

  12. Hei - og takk så mye igjen! Veldig snilt av deg å ta deg tid til dette ;)

     

    Jeg tenker at recovery med HP-cd virker mye enklere, da man slipper å finne frem til alle programmene man vil ha installert igjen, hvis jeg har forstått dette riktig.

    Skal prøve å få tak i dette, men litt dumt hvis det ikke selges...

     

    Jeg har aldri opplevd problemer med lagring; det har som regel gått helt bra...

     

    Jeg skal prøve meg på å ta en tur til butikken igjen...!

    Takk skal du ha så mye for hjelpen ;)

  13. Ah! Du er nå en engel! Takk for svarene dine!! <3

     

    Virker som om butikken prøver å lure meg kraftig når de sier at det er softwarefeil; slik jeg har forstått det etter deres forklaringer så oppstår det jo ikke av seg selv… Altså kan jeg nå utelukke at det er softwarefeil og kreve at de fikser det? Altså de skal jo liksom fikse pc’en min, alle de andre gangene den har vært inne til behandling, og da skulle jo den funk som normalt – altså jeg har betalt for at de skal rette opp feilen, men når pc’en uansett ikke funker da etter uttalige reparasjoner så kan de jo ikke bare kalle det softwarefeil og likevel kreve betaling!? Deres opprinnelige retteforsøk var jo alle mislykket…

     

    Hva gjør jeg hvis de likevel nekter for dette og krever timepris igjen? Jeg orker ikke tanken på å stå der og krangle med de folka igjen i all offentlighet!

     

    I så fall ber jeg dem fikse kun skruen, for det er vel en såkalt fabrikasjonsfeil som de ikke kan legge skylden på meg for. Og så kjøper jeg en slik HP-cd som du snakker om. Men tro du en som meg, som overhodet ikke har peiling på pc, kan klare dette? Eller blir det komplisert?

     

    Takk igjen!

  14. Hei, ja disse firkantene er over alt egentlig.

    Dette gjelder eksempelvis:

    - adresselinjen på internett,

    - når jeg er inne på Open Office og trykker på høyre mus for å få opp menyen der - jeg kan ikke se menyen overhodet - det er bare firkanter overalt

    - På Open Office verktøylinjer/menyen helt øverst

    mm...

     

    Jeg har ikke gjort noen endringer på pc'en selv siden jeg fikk den tilbake annet enn at jeg lastet ned Open Office og Flash Player samt pdf.

    Kan noe av dette ha vært årsak til feil?

     

     

    Og hva bør jeg gjøre nå? Skal jeg reinnstallere pc'en selv? Men da må jeg vel også installere internett og lyd og lignende grunnelggende programmer selv og da, eller forblir disse på pc'en selv om jeg reinstallerer?

  15. Sommeren 2011 fikk jeg ikke noen svar på hva som var problemet; de sa bare at jeg måtte betale for få den fikset, og da bare jeg betalte jeg og fikk den tilbake etter en ukes tid.

    Denne sommeren sa de ikke at det var noe, bare krevde betaling og da gav jeg dem det igjen. Da jeg klagde andre gangen sa de plutselig at det var et virus som brukte opp all kapasiteten på pc’en og så fjernet de visstnok denne; denne gangen kostnadsfritt. Men siden pc’en ikke ble noe bedre etter andre gans behandling i år, å tok jeg den med tilbake, og nå sa de plutselig at nei, det er en harddiskfeil så de skulle få et eller annet oppi den bytte ut. Også denne gangen kostnadsfritt.

    Men som nevnt overfor; pc’en ble jo ikke noe bedre av den grunn! Men da gikk jeg ikke tilbake etter at jeg hadde fått den tilbake for tredje gang da jeg trengte å notere på egen pc under undervisning.

    Men nå er jo problemet den at jeg får ikke internettilgang på skolen, mens da jeg hadde med meg pc’en hjem i helgen så fikk jeg plutselig internettilgang. Men fremdeles da var internett sykt treigt, og jeg fikk fremdeles opp de rare meldingene der bokstaver er byttet ut med firkantlignende figurer. Det er ikke noe galt med internett på skolen generelt, da jeg har hørt med it-avdelingen der. Men de kunne ikke hjelpe meg md mitt problem på pc’en min.

    Jeg har jo null peiling på pc, så jeg har veldig liten sjanse på å forsvare meg mot butikkpersonalet.

    Jeg skjønner egentlig ikke hva det er jeg har betalt for.

    Og da jeg betalte i sommer sa han i skranken at dersom jeg betalte litt ekstra så skulle han isntallere antivirusprogram for meg – noe som jeg gikk med på. SÅ da kan det jo ikke være virus jeg opplever nå`?

    Og hvordan er det egentlig softwarefeil oppstår? Altså hva kan man gjøre for å gardere seg mot denne typen feil? Altså jeg bruker jo nesten aldri pc’en, og aldri på noe tull som spill, nedlastninger ol.

    Og under enhver omstendighet må jeg jo i allefall ha anledning til å få den jævla skruen byttet ut?

     

     

    Burde jeg sende en beskjed til kundeservice per mail og avale noe? Jeg orker ikke å møte de frekke guttene i skranken igjen!

     

    Bør jeg dra til et privat verksted som kan gi meg tips til hva problemene dreier seg om? Slik at jeg er bedre rustet til å møte selgeren?

  16. Hei, ja jeg føler også at jeg har betalt dette beløp for noe som ikke fungerer; dette er bortkastede penger! Og jeg blir rett og slett sinna.

    Jeg har egentlig aldri brukt denne pc'en veldig mye, det eneste den har vært brukt til er et par forelesninger her og der, samt annen undervisning. Har så vidt jeg husker bare lastet ned ett program; photoscape, men det slettet jeg helt fra pc'en etter en stundt. Har som jeg husker aldri lastet ned noe annet. Film har jeg heller ikke lastet ned; bare kjørt inn dvd'er. Og så en ting til; jeg har jo lastet ned ned OpenOffice nå etter den siste gangen med repaprasjon, dette fordi de fjerner jo microsoft office når de reinstallerer pc'en - og som stident er jeg dessverre ikke så rik at jeg har mulighet til å kjøre en ny gang med Microsoft Office hver gang den blir slettet etter repaprasjon!

    Når det gjelder minne: det eneste jeg lagrer på pc'en er noen 10-20 dokumenter for hver semester, kanskje et par få pdf-filer som er forelesningsdisposisjoner, og så noen få bilder bare. Disse filene overfører jeg ti len minnepenn og sletter fra pc'en etter hvert. Tror du det er dette som "Metter" pc'en - opptar plass slik du tnkte deg?

     

    Har jeg nevnt at pc'en igjen har fucket seg opp? Internett er helt borte, får ikke koblet til overhode. Og så får jeg opp beskjeder der bokstaver og tall er byttet med en slags firkanter, altså man ser ikke noe skrift på pc'en en gang!

    Var på butikken igjen i går, og der sa han at det var et slags "softwarefeil" igjen. Men han hadde løsningen; det var at jeg måtte betlae 600 kr i timepris for å få det fikset. Altså betale enda mer for en drittpc! Da jeg protesterte, og sa at de prøver å feie alle feil inn under merkelappen "softwarefeil" og snyte penger av meg, prøvde han atpåtil å legge skylda på meg. Han sa at om jeg hadde valgt å gå med på en serviceavtale da jeg kjøpte pc'en så hadde de fisket alle feil i tre år gratis. Men da måtte jeg betale over 3000 kr for en slik serviceavtale! At han våger å legge skylda på meg!

     

    Og så sa han at i de tilfeller da det ikke er softwarefeil, så fikser de alt gratis. Jeg viste til de to betalingene jeg har gjort tidligere i år og i fjor for å få den fikset, og sa at personalet ikke hadde sagt at årsaken var softwarefeil de to gangene jeg betalte. Første gangen sa de ikke noe til meg om hva som var feilen, bare krevde betaling for å få den fikset. Andre gangen sa de at det var harddiskfeil - det skjønte de først tredje gangen jeg kom med pc'en tilbake til service samme måned! Han jeg snakket med i går sa spesifiskt at de ikke tar betalt for å fikse harddiskfeil. Men da jeg protesterte, og viste til at det nettopp drride seg om dette siste gang, sa han bare sløvt "ja, da var det vel harddiskfeil som du betalte for da". Hvorfor jeg likvel hadde vært nødt til å betale for det, selv om jeg egentlig ikke skal gjøre det, ville han ikke si noe om!

    Altså, de karene som sitter i den derre serviceskranken deres er ikke noe særlig servicevennlig, og det har de aldri vært. Men jeg har alltid gått inn med en positiv innstilling, og aldri vært negativ ti ldem; det er jo tross alt ikke deres feil at pc'en blir ødelagt. Men jeg forventer i det minste korrekt, tilstrekkelig informasjon. Og det å bli møtt på samme positive, respektable måten som jeg presenterer meg selv med. Men disse gutta har virkelig seriøse holdningsproblemer. I stedet for å hjelpe forsøker de bare å legge skylda på deg selv, og så prøver de å selge deg disse avtalene sine... Jeg ble så sint i går, måtte bare forlate butikken til slutt med drittpc'en hengende med meg! Han ville jo ikke høre på det jeg hadde å si, og jeg fikk ikke engang lagt frem alle problemene! Jeg fikk f. eks ikke bedt dem om å skifte ut den miformede skruen slik at jeg i alle fall kan fjerne støv fra pc'en selv i stedet for å sende den til verksted every two months!

     

    Da jeg spurte han om hva som var softwarefeil, og hva jeg kunne ha gjort for å unngå det, ville han ikke svare på det. Jeg blir så friustrert rett og slett! Hadde veldig lyst til å kaste pc'en ned i gulvet og trampe p åden der og da! Kan noen hjelpe meg til å forstå hva dette dreier seg om? Det virker som å de slipper lett unna ved å kalle alle feil for "softwarefeil", og så skal vi som kunder bare betale mer og mer!!! Han i butikken var jo ikke villig i det hele tatt til å fortelle meg hva det dreier seg om! Han ville bare ta jeg skulle btale for endte gang og lever inn pcen til service igjen!

     

    Jeg er avhengig av pc! Trenger et til å notere i forelesninger, kurs, seminarer og skrive oppgaver og notater til eksamen, når ikke skole-pc'ene er tilgjengelige!

    HAdde jeg visst at det skulle gå ti lsli, så hadde jeg aldri kjøpt denne pc'en! Nå har jeg strengt tatt betalt 4000 + 1200 (som han i butikken var så snill og poengterte for meg) + 1200, for en pc som egentlig kostet 4000, og som jeg nesten ikke har brukt i disse to årene. Og som jeg har fått veldig lite nytte av!

     

    Jeg er så sinna np altså! SOftwarefeil, softwarefeil og softwarefeil!!!!

×
×
  • Opprett ny...