Gå til innhold

Xemonoid

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xemonoid

  1. BBBBQ_saus skrev (2 minutter siden):

    Det er lett å si at man ville kjørt strengere sikkerhetsmekanismer. Men dersom det i tillegg hadde kostet deg 2000 kr per solgte maskin å sette opp et slikt system så hadde kanskje pipa hatt en annen lyd? Integrasjoner mot bank-id tipper jeg koster flesk, og det er jo sjelden nødvendig i andre settinger enn denne. Tipper det kanskje ikke er mulig for hvermansen i private butikker å få tilgang til dette systemet engang. 

    For min del hadde jeg helt enkelt kjørt loddtrekning sånn som elkjøp, kombinert telefon med brukernavn og fjernet duplikatene. Det hadde i de aller fleste tilfellene fungert

    JA seff koster det, men så kommer det ann på hvor stor og pengesterk butikken er. Som elkjøp og komplett og power? De burde ha bedre metoder enn det som finnes idag altså..

  2. Densto skrev (6 minutter siden):

    Det må da være ganske mange som har bestilt ps5 via komplett som har fått andre steder. Grunnen til at Komplett ikke oppdaterer leveringsstatus er vel kanskje at de som får tak i ps5 andre steder ikke avbestiller hos komplett eller? 

     

    Bestilte 8 juni 2020 og står levering 3 mai 2021.

    Jeg ville ikke regnet med det. Folk er griske etter å selge på finn.no selv om de har. Verste er disse limited heat folka. Det må vel gå an å få banne disse fra butikkene permanent. Jeg hadde hatt mye bedre sikkerhetsmekanisme mot autokjøp om jeg dreiv nettbutikk. Her skal Bank ID brukes og lang catchpa verifiseres, ingen catchpa = ingen kjøp = auto kanseller ordre og gi til neste kunde.

    Folk på finn.no prøver å selge meg til 10k+ og det er det samme folk som har solgt 10-15 stk.. latterlig, folk må slutte å kjøpe fra finn. Slutt å feed dem scalpers!!! 

    • Liker 4
  3. Fiddy skrev (1 minutt siden):

    Yes. De bekreftet dette i mailen til de som ikke vant rabattkode:

     

    "Du ble dessverre ikke utvalgt i trekningen om å kjøpe en PS5 denne gangen. 

    MEN.. Fortvil ikke!
    Vi har også fått en levering på PlayStation 5 Digital Edition, og vi ønsker at du som deltaker av konkurransen skal få sjansen til å kjøpe en av disse. De som ikke vant denne runden er dermed automatisk med i trekningen av muligheten til å kjøpe en PlayStation 5 Digital Edition neste uke.

    Ettersom du har blitt medlem av vår kundeklubb behøver du ikke å foreta deg noe mer. Du vil bli kontaktet per epost 18. februar med informasjon om du vant eller ikke. "

    Neppe at mange får kjøpe den digital versjonen også..

  4. Mala skrev (20 minutter siden):

    Du kan jo inn i tråden om fortvilelse over PS5 og tilgjengelighet og ta tempen. Her er det folk som forsvarer sin rett til å scalpe og sutrer over at de ikke fik tak i sin 4-5 maskin :) 

    Rare tilstander skaper rare situasjoner. Sony er jo culpriten her spør du meg, både for scalping og tilgjengelighet, de visste at konsollen blir utsolgt og de visste at de ikke hadde mer.

     At det går an å skylde på Covid-19 for at det ikke ble solgt i butikk er det mest idiotiske  jeg har hørt av en produsent, ja de har sin fulle rett hvor de vil selge, men å skylde det pga covid-19 smittefare er rent tull. Da burde alle butikkene stenge og ikke slippe inn folk i det hele tatt hele tiden, selv med tiltak.

  5. Google stadia burde ta seg en bolle, makan til dårlig spill utvalg, fake 4K og 30 fps skal man lete lenge etter. Det mest irriterende er Å ha en pro sub+ en må kjøpe spill og det er ikke riktig vei å gå. Sluttet heldigvis med stadia for flere måneder siden og ser nå at det er svært lite som er forbedret og svært lite spill er lagt til som er er faktisk verdt det. De har allerede tapt streaming kampen, de bare vet det ikke enda.

  6. Den som forårsaket ulykken har selvfølgelig skylden, men fytti rakkeren hvor mange dårlige veier det er her i landet og vi som bilister betaler syke summer hvert år og det bygges for dårlig og for sakte..... uansett håper det går bra med deg og alle involverte..

     

    Angående elbil er det ikke mye å velge mellom spør du meg, alle har enten for lite rekkevidde eller for dårlig ladefart eller svært høyt forbruk eller overpriset i forhold til verdien og forbruket.

     

    Helt ærlig ville ikke jeg ha kjøpt elbil helt enda, tro meg har e-golf 2018 modell, fin bil og lettkjørt, lite vedlikehold og super bil å bruke i byen og til/fra jobb, men har også en god dieselbil og den bruker jeg når jeg skal på langtur rett og slett.

     

    Jeg føler at verdifallet er ganske stort på elbiler fordi denne teknologien er raskt voksende, kanskje har det bremset opp litt i utviklingen og produksjonen pga. korona, men dette vil skyte opp i været etter hvert som normalen kommer. Ja verdifallet på diesel og bensinbiler er også stort, men du kan kjøpe en 3 år gammel "ny" bil med fortsatt mye garanti igjen og som er billigere etter 3 år, men som fortsatt kan kjøre de 1000-1200km på en tank akkurat som den var ny. Det kan du ikke med elbil, batteriene degraderer seg med 1-2% hvert år så du får mindre rekkevidde rett og slett, spesielt om du hurtiglader mye. Men dette kommer det en fiks på om 5-10 år, så bedre å vente spør du meg.

     

    Grunnen er raskt voksende batteriteknologi. Hadde det vært sånn at det gikk an å oppgradere batteriene, ja så pipa hadde vært en annen sak. Men elbiler er ikke gode nok på langtur, spesielt ikke når det er styggere og kaldere vær, også har du mangel på ladestasjoner i tillegg, det bygges ikke raskt nok enda. 

    Dette er min erfaring og mening, jeg har prøvd mange elbiler, ja dem er kule og har mange teknologiske oppfinnelser, men det har også bensin og dieselbilene. Hybrid hadde jeg styrt unna langt mer enn vanlig el, bensin og dieselbil

  7. Hmm, jeg tror at disse nye kortene kan undervoltes slik som fra 1000 serien og oppover uten at det går over ytelsen samt at man får redusert effekten og varme som den produserer. 

     

    En annen ting, er vel kanskje lurt å se på hva AIB partnene kommer med først, se testene av disse, MSI,ASUS,Zotac,Gigabyte etc.. før en bestiller fordi det er interessant å se hvordan kjøleløsningen til nvidia sine kort er og hvor gode dem er eller ikke.

    Dette gjelder også FE kortene for de som skal ha nvidia sin kjøleløsning på rtx 3000 serien. Selv om ytelsen mellom alle de forskjellige partnere og nvidia er ikke mye forskjell utenom at noen kjører OC, så kan det være en stor forskjell på støy og temperatur. 

     

    Beste er å vente å se om nvidia sitt FE kort er noe bra kontra disse AIB kortene som kommer. Da snakker vi sikkert på slutten av september eller oktober før alle reviews dukker opp. Det kan være verdt å vente enn å slite med skuffelse, bugs. med tanke på kjøling og  

  8.  

    Jeg reagerer bare på påstandene til google om at denne tjenesten skal nå over 10 ganger så mange mennesker som konsollene klarer.

    Det er nok pga YouTube med sine 1.8 milliarder månedlige brukere. Kan du se en video i 720p og opp så kan du spille et spill via Stadia om du bor i et land hvor det er tilgjengelig.

    Ja dem vil kunne nå til ganske mange på sikt. Men det å se på en stream eller video på 720p eller høyere er ikke det samme som å spille på 720p eller høyere. Det er fordi du spiller og gir input med kontroller i spillet, noe som igjen øker forsinkelsen fram og tilbake. I en vanlig youtube video får du output, men du sender ingenting tilbake. Det er nesten bare enveis kommunikasjon.

     

    I et spill i Stadia og lignende er det 2-veis kommunikasjon, og selv om hvis du har lik linje inn som ut kan du fremdeles oppleve forsinkelse på grunn av din input må gjennom mange ledd før den når serveren, deretter vil server sende deg output igjen til din TV.

     

    Til sammen får vi en forsinkelse, alt fra 20ms til 100ms avhengig av internett, din ruter, din leverandør (ISP), maskinvare og hvor langt vekke er sentralen til Stadia. Og da er ikke det like optimalt som å spille på en lokal konsoll eller PC.

     

    Jeg har testet mye av noe som ligner på stadia, både lokal game streaming og remote game streaming. Uansett hvilken jeg har prøvd har jeg ikke opplevd det like optimalt som på en lokal PC eller konsoll, men dog har det fungert helt ok. Men selv lokal streaming fra din egen PC til TV via 1GBit kabel kan skape trøbbel bare så det er sakt.

     

    Så derfor tror jeg ikke noe av det Google sier, ihvertfall ikke enda før om kanskje 10år.

  9. Geforce now har jeg brukt nå i et år ca. Har brukt både Gamestream PC til Shield TV eller andre PCer som en laptop eller koblet til TVen og strømmet fra skyen, tjenesten er enda i beta og er gratis, men man kan spille spillene man eier på steam, uplay, blizzard og epic games og det er bra. Minus er at det mangler HDR støtte, spesielt da Shield TV har støtte for dette. 4K er søttet, men foreløpig kun på Shield TV. Geforce Now søtter 1080p 60 eller 120 fps, vsync etc..

     

    Har allerede klart å strømme på mine android enheter ved å laste ned en litt eldre nvidia games apk fil og det fungerte helt uten problemer. God ruter med 5G ble brukt ellers er Shield TV koblet med kabel til TVen. Man kan få litt hiccups her og der, men det er ikke noe merkbart delay eller lag med mindre man spiller veldig konkurranse aktive spill.

     

    Det er mye valgfrihet som nvidia tilbyr og man kan koble til hvilken som helst tastatur + mus og kontroller så lenge det har bluetooth og x-input eller via usb.

     

    Verken google Stadia får slik frihet, ps now eller xbox gamepass, så her har de enda mye å lære fra nvidia.

    Det er en tjeneste som heter Shadow, der man leier en PC, ja det finnes mange flere, men Shadow viser seg å være bra. Men det er heller ikke kommet til Norge enda.

  10. Ingen problem. Eier en mate 20x og er storfornøyd. Om de kommer med sin egen OS er det også kjekt å prøve noe nytt enn android på godt å vondt. Men de kommer ikke til å røre Android på eksisterende telefoner uansett så ja. Kina kan bare spionere så mye de vil, som om USA ikke gjør det selv.. Finner ikke noe interessant hos meg likevel og jeg påvirkes ikke av annonser eller reklamer til å påvirke mine valg.

  11. Audi er alt for seint ute. Dette gjelder for så vidt alle i VAG gruppen med VW som har kommet lengst så langt men selvfølgelig langt i fra Tesla og Kia/Hyundai.

     

    Det er som om de ikke vil lage elbiler fordi de vet at det er tap prosjekt uansett.. De er gode på bensin og skandale diesel biler ja.. Ja det er vanskelig å få tak i batterier. Men med 95kwh burde bilene lett klare minst 550km wltp..

  12. Jeg tror at innen 5 år kommer VW til å bli nr 1 i elbil salg og antall elbiler på veien i Norge. Så fremt de klarer å produsere nok elbiler, det betyr å få tak i batteripakkene fort som mulig. Problemet er at for eksempel nye ID serien er litt sent ute, men er nå så langt som jeg vet om de eneste i likhet med Tesla som leverer 3 forskjellige rekkevidde/motor pakker.

     

    Det sier meg at de starter stort, og når de er så store har de midler til å bli enda større enn både Tesla, Nissan, Hyundai, Audi, Kia, etc.

  13. Elektronikkingeniører lager hardware, kan også programmere software, men for hardware. Når jeg snakker om hardware er dette elektronikk for en hvilken som helst industri og tingene som vi er så avhengig av i dag. Hardware er ofte et system eller et kort som skal løse et problem eller forsyne et system med stabil strøm osv..

  14. Hei, begge disse linjene er innenfor elektroteknikk vitenskap, det betyr at du blir elektroingeniør uansett hvilken linje du velger, forskjellen er at på elektronikk er du mer fokusert på å konstruere og lage PCBs (hardware og software), mens på automasjon er du mer fokusert på prossesser og systemer.

     

    Når det gjelder jobb er dette et bredt tema. Det er ikke tittelen på bachelorgraden som bestemmer hva slags ingeniør du kommer til å jobbe som, men hva slags jobb du kommer til å gjøre, uansett om dette er innenfor elektronikk eller automasjon. Du blir likevel elektroingeniør. 

     

    La oss si at det er sånn at noen bedrifter leterer etter spesifikt automasjonsingeniører og noen leter etter systemingeniører eller hardware utviklere. Om du da sitter med elektronikk eller auto spiller liten rolle egentlig. Da i annonsene ut i fra min erfaring så står det elektro, auto, elektronikk, mekatronikk eller lignende at de trenger for eksempel.

     

    Det er helt opp til arbeidsgiver å bestemme seg på hvilken ingeniør de vil ansette. 

     

    Men det er ditt fokusområde som har mest å si, altså hva som mest interesserer deg og kan du tilby arbeidsgiveren. 

  15. Sorry for sent svar. Har ikke vært på forumet på ei stund. Og har heller ikle fått noe varsel på mail.

     

    Du svarte faktisk på bursdagen min :-)

     

     

    Gratulerer med bacheloren på etter skudd ;-)

     

    Uansett så høres det bra ut! Hva er grunnen til at det er få studenter per år?

     

    Kan man jobbe med elektronikk utvikling? Slik som i hardware og for software som ikke er romrelatert? I olje og gass industri? Eller generelt utvkling og produksjon?

     

    Jeg har tenkt å ta dette studiet nettbasert fordi jeg jobber fulltid, blir veldig travelt men har satt av tid til studier uansett allerede for forkurset som jeg holder på med nå.

     

    Jeg ser at det er noen valgemner man må ta. Hvilken anbefaler du? DSP? Space physics? Satelittdata behandling?

     

    Hvor ofte arbeider man i lab/øvelser?

    Hvor ofte leverer man oppgaver

     

    Er det greie forelesere og er kvaliteten på studiet god nok?

     

    Hvilken master anbefaler du deretter? Du tar mikroelektronikk i HiB? Kan man velge hva man vil innenfor elektro disiplinet?

     

     

    Takk for at du tar deg tid til å svare M.Heigre

  16. Hei. Er det noen satellitt/romteknologer her? Eventuelt hvem studerer det her på forumet?

     

    Trenger å vite mer om denne utdanningen etter som dette er unikt i Norge og det finnes bare et Universitet som udanner innen dette.

     

    Var i utgangspunktet mitt første valg ifjor men endte opp med å jobbe isteden for bedre finansiering senere for studier.

     

    Ut fra det jeg forstår kan man jobbe med alt innen moderne teknologi innen romteknolgi, kommunikasjon, hardware og elektronikk.

     

    Man er heller ikke låst til kun romrelatert industri.

     

     

    Hvem er det som vet noe mer om studiet? Hvem jobber med hva etter studiet? Anbefales master etter bachelor? Eller master i noe annet?

  17. Hvis TS mangler R1, R2 og Fys1 og det er ingeniør TS vil bli. Ta forkurset og jobb hardt med det. Lettere å komme seg inn på NTNU studier pga kvote. Dog er man kun låst til ingeniørstudier, men ser at TS har tatt de andre fagene. 

     

    Jeg ville ikke tenke på hva som er best, men heller hva som TS er interessert for og kunne tenke å jobbe som. Rådgivende ingeniører jobber med så mye forskjellig. Alle med Bachelor kan bli rådgivere, alt kommer an på hvor og hva slags jobb du får. Det viktigste er å ikke gi opp verken studiet eller jobbsøkingen. 

×
×
  • Opprett ny...