Gå til innhold

technobreath

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av technobreath

  1. Hvorfor stappe elektronikk i sko. Det er jo bare dyrt og potensielle feilkilder. Har myr mer sansen for - husker ikke i farten hvem som laget de - automatisk stramming kun med mekanikk.

     

    Kult er det ingen tvil om det, men det blir som med elektrisk håndbrems... hvorfor i alle dager skal det være elektronisk? Bare dyrt og komplisert, og er du uheldig og tømmer batteriet med håndbrems på så har du en mye større utfordring enn med rent mekanisk.

     

    I aller høyeste grad - If it ain't broke don't fix it! :-)

  2. Det finnes ikke en eneste positiv ting med overvåkingskamera med lagring i skyen som ikke kan oppveies med et motargument. Det er rett og slett noe dritt for båndbredde, kostnader, privatliv, videokvalitet, personlig tilgjengelighet osv.

     

    Ville ikke hatt noe slikt hjemme om det ble kasta etter meg. For å si det sånt - en godt vekklåst server hjemme et sted og skikkelige kamera - ikke noe Clas ohlson jalla, og du har private opptak tilgjengelig hele tiden, og ingen finner server ogsaboterer den mest sannsynlig. Et godt synlig kamera utenfor og noen bra synlige merker på huset virker mer preventivt enn noe annet.

     

    Og sirene på hele 90db... jaja. Brukende så vidt. I de sekundene den får stå i fred.

     

    Jeg har aldri sett poenget med sånne skjulte kamera osv inne i huset. Mye mindre sjanse for at noen går inn dersom de vet at de er på film eller at huset er alarmert. Overrasker du tyven inne så forårsaker det ofte en del ødeleggelser osv. Så det beste etter min erfaring er å skremme dem vekk før de kommer seg inn.

  3.  

     

     

    Hadde de bare hatt en mindre smart modell til noen lapper mindre så hadde jeg kanskje kjøpt den.

     

     

     

    - Må si meg enig der...

    Jeg vil ha en "dum"-TV.

    Med muligheten til å gjøre den smart på et senere tidspunkt, med en oppgraderings-boks.

     

    Men man må nok se langt etter noe slikt den dag idag.

    Synd, men sant...

     

    Monitorer er så sinnsykt dyre i forhold til TV'er på grunn av lav etterspørsel.

     

     

     

    Jeg var akkurat sånn selv - skulle ikke ha noen smart tv, skulle aller helst bygge dette opp selv.

    Så kjøpte jeg meg en samsung smart tv.

    Akkurat som jeg aldri kommer til å gidde å styre med manuell gear lenger så gidder jeg ikke å styre med alskens bokser for å oppgradere å lage smart :p.

    Ikke at jeg ikke kan kjøre manuelt, ei heller er problemet at jeg ikke kan lage smarte media system til mine dumme tv, men når det blir så enkelt som å få det smart og bra ut av boksen, så kan jeg prioritere ting :). Dessuten er WAFen ekstremt mye mer fremtredende i en slik løsning :p.

     

    Ser poenget ditt med monitor vs tv da...

     

     

     

    - Ok..., jeg ser at er skulle ha formulert meg en smule anderledes.

     

    Når jeg sa...

    "Med muligheten til å gjøre den "Smart" på et senere tidspunkt, med en oppgraderings-boks."

    Så tenkte jeg ikke spesifikt på meg selv..., men mer generelt sett som forbruker.

     

    By the Vei...

    Det å kjøpe en "Dum"-TV med mulighet til å gjøre den "Smart" på et senere tidspunkt betyr ikke at det må en stabel av bokser til for å gjøre det, om du da ikke greier alle slags media under samme kam.

    Som f.eks. VHS, LaserDisc, DVD og/eller Blu-Ray..., samt kabel-TV/Parabol og HiFi/AV-anlegg.

    For ja..., da snakker vi om en ganske betydelig mengde med "Smart"-oppgraderinger.

     

    Jeg mener bare det at å kjøpe en "Dum"-TV med muligethet for å gjøre den "Smart" på et senere tidspunkt.

    Man trenger ikke nødvendigvis gjøre den "Smart".

    Det burde være opp til hver enkelt av forbrukerne.

    Om behovet og/eller ønsket for å ha en "Smart"-TV skulle melde seg på et eller annet tidspunkt i fremtiden.

     

    På den måten så legges det mer til rette for at TV-produsentene kan konkurere med hverandre på ikke bare en, men to fronter.

    En der selve skjermen står i fokus..., med tanke på best mulig bilde-kvalitet og ikke minst bygge-kvalitet.

    Mens den andre tar for seg segmentene som inkluderer Lyd-Planker, Tunere og andre "Smart"-funksjoner, som f.eks. Streaming og Opptak, samt Internet-browsing.

    Greit nok..., så kan jo Tunere og andre "Smart"-funksjoner bygges inn i samme boks.

    Men for å takkle Lisens-problematikken, som går igjen og igjen..., så bør Tunere komme i en egen oppgraderings-boks.

     

    Folk flest som har (Media-)pc'en/Mac'en koblet til TV'en har i bunn og grunn, pr. definisjon allerede en "Smart"-TV.

     

    Og om dem dropper alt som heter properitære tilkoblings-løsninger, så legger det igjen tilrette for at ikke bare Skjerm/TV-produsentene kan konkurere seg imellom, men at også andre produnsenter av media-utstyr kan få være med å konkurere.

     

    Økt konkuranse vil vel ha en positiv innvirkning på det å utvikkle noe nytt og bedre i et litt høyere tempo enn det ellers ville ha gjort der konkuransen normalt sett er langt svakere.

    Og det ville ikke ha forundret meg om det hadde hatt en positiv innvirkning på prisen også.

    Dåg..., sånn med det første så vil jeg tro at prisen ikke ville ha sunket..., med tanke på økte produksjonskostnadder i tilknyttning til utvikkling av nye og inovative løsninger.

    Men over tid så vil vel prisen sakte gå litt nedover, eller hur?

     

    Derfor synes jeg det er bare positivt at Kina prøver å gjøre seg mer synlig på markedet.

    Personlig så er jeg ikke noen stor fan av buet-tv, uansett hvlket merke det er snakk om.

     

    Er ikke særlig glad i buete-skjermer for data heller..., om det da ikke er snakk om skjermer som "Radius320" fra "Seamless Displays".

    For på akkurat sånne skjermer så ser jeg poenget.

    Og det fungere nok så godt til kino-bruk der det er snakk om store lerret.

     

    Jeg ser logikken din. Jeg kan gjerne forklare litt hvorfor jeg kom med min kommentar. Tror det kommer av at jeg tidlig var forbruker av såkalte smart-dingser til tv-en. Har hatt et par-tre bokser som jeg har brukt til dette. Husker ikke engang hva de heter nå, men det har aldri fungert som annonsert, og vært særdeles tunge i bruk, ekstremt manglende støtte for forskjellige medier, og ekstremt liten fleksibelt.

     

    Etter flere år med stahet og til slutt også mistro mot alt som heter smart-dingser som skal kobles til TVen, så besluttet jeg å hoppe på en TV med smart-hub. Ikke alt jeg er like fornøyd med, men etter et par oppdateringer av firmware så fungerer den ekstremt tilfredsstillende.

     

    Jeg mente aldri å si at alle bør ha smart-tv, eller at det burde bare produseres og selges smart-TVer - men det jeg sier er i bunn og grunna at per i dag er jeg veldig fornøyd med smarthub-en - som fungerer uten en eneste ekstern dings til TVen :). Alt som ikke har høy WAF blir stuet pent vekk i teknisk rom i kjelleren hehe.

     

    by the way - har heller ikke så mye til overs for buede TVer. De er forsåvidt greie nok å se på, men TVen skal være FLAT slik at jeg kan henge den på veggen som et maleri :).

  4. Har automasjon som stort interessefelt selv, men slik dritt du styrer med kyss klapp og klem må du fri meg fra. Det er slik dritt som folk bygget av elektronikk kit for 30 år siden :-p som feiler helt totalt for i praksis er det ikke brukende.

     

    Takke meg til fysisk fastmonterte brytere og vridere enten de er smarte på et sett eller ikke.

     

    Husautomasjon har også en fæl utvikling der strøm og alarm leverandører innbiller foLK at de trenger en skytjeneste for å automatisere huset sitt ala sånn dritt som f.eks. verisure sitt system. Låst til en leverandør som du låner utstyr hos så lenge du betaler abonnementet. Der har de i teorien full oversikt over hvordna du bruker huset, med alt det innebærer av sikkerhetsrisiko for personvern.

     

    Nei... jeg bygger mITT eget system basert på kjente bra standarder som ikke krever fritt leide inn og ut av brannmuren for å fungere som det skal.

     

    Hvordan er det de sier? End Rant.

    • Liker 2
  5.  

    Hadde de bare hatt en mindre smart modell til noen lapper mindre så hadde jeg kanskje kjøpt den.

     

     

     

    - Må si meg enig der...

    Jeg vil ha en "dum"-TV.

    Med muligheten til å gjøre den smart på et senere tidspunkt, med en oppgraderings-boks.

     

    Men man må nok se langt etter noe slikt den dag idag.

    Synd, men sant...

     

    Monitorer er så sinnsykt dyre i forhold til TV'er på grunn av lav etterspørsel.

    Jeg var akkurat sånn selv - skulle ikke ha noen smart tv, skulle aller helst bygge dette opp selv. Så kjøpte jeg meg en samsung smart tv. Akkurat som jeg aldri kommer til å gidde å styre med manuell gear lenger så gidder jeg ikke å styre med alskens bokser for å oppgradere å lage smart :p. Ikke at jeg ikke kan kjøre manuelt, ei heller er problemet at jeg ikke kan lage smarte media system til mine dumme tv, men når det blir så enkelt som å få det smart og bra ut av boksen, så kan jeg prioritere ting :). Dessuten er WAFen ekstremt mye mer fremtredende i en slik løsning :p.

     

    Ser poenget ditt med monitor vs tv da...

  6. Synes redaksjonen skulle laget en sak om nettopp om disse lyd og grafikk brikkene. Jeg har null forhold til grafikk brikken, mens lydrikken har en historie som er enorm, og den er i dag minst like aktuell.

     

    SID 8580 - som også eksisterer som 6582, eller den noe eldre versjonen 6581 ble designet som en slags analog / digital hybrid synthesizer og var totalt overlegen alt annet som var å finne på den tiden i bransjen. Det e rr laget en rekke moderne instrumenter som bruker akkurat disse brikkene. Har selv bygget flere, og var med i en tid der bruktmarkedet ble støvsugd for disse brikkene for å bruke i både kommersielle og open source prosjekter som ble til ekstremt brukbare musikk instrumenter.

     

    Brikkene hadde også en tendens til å feile i mange commoderer - som resulterte i ingen lyd eller støy - noe som gjør at jeg selv har liggende 10 stk av diverse utgaver. De to hovedutgavene bruker nemlig forskjellig spenning, så det et viktig å ha litt reservedeler å ta til hehe - spesielt når det brukes til musikk instrument.

     

    Verdt å merke seg er at det finnes en moderne greie som emulerer SID som fungere som en direkte erstatning dersom du er uheldig og står uten lyd en dag hehe. Denne låter noe annerledes, men er så lik at det skulle ikke bety noe særlig. Den er oppgradert i forhold til originalen, noe som utnyttes av de diverse instrumentene som bruker den. Men dU kan altså dra ut den gamle chippen og sette dette kortet (chipen) rett i den eksisterende slotten.

     

    Som sagt - mye fantastisk historie rundt denne chipen, den fortjener en artikkel hehe. Jeg bidrar gjerne med stoff og mer informasjon da jeg sitter på mye mye mer enn jeg gidder og skrive her. Blir bare ivrig hver gang det er snakk om Commodores SIF chiper hehe. Selv har jeg i over 10 år vært aktiv del - om ikke stor del da det er mange ekstremt mer dyktige hoder enn meg - i utviklingen av midibox for de som er interessert i synth og musikk dingser - vi har der et av de største og mest avanserte systemene for å utnytte SID som et instrument.

     

    Ser det er nevnt i kommentar over at PSU smeltet. Hehe - dette er et velkjent problem - mange av oss bruker original c64 psu til synthene, men aller helst liker jeg å bygge mine egne, da noen som sagt blir varme, mens mange også feiler og kan resultere i katastrofale / fatale feil i instrumentet eller c64.

     

    Jeg nå slutte... hehe. Sorry for den lange kommentaren, men det mater nerden i meg dette her.

     

    Godnatt.

    • Liker 2
  7. Synd at spillet gir kun 23 bilder i sekundet, krever kun 2 mb skjermkortminne etc.

     

    Skal jeg først spille noe slik må det bli:

    Vancouver 2010 Gameplay (PC HD)

    https://www.youtube.com/watch?v=YzFisGNqhw0

     

    Ikke vits å spille så dårlige spill.

      Deluxe Ski Jump 4

    Tour de DSJ 2016

     

    Det to er milevis forran spillet du nevner.

    Hadde vært kult med DX12 spill av dette blir mere gøy en å se på tv.

     

    Hehe. Hver med sitt. Holder en knapp på Ski or die jeg. Det var tider det. Men blir som å pakke opp super nintendoen som jeg gjør en gang av og til.... er kjekt en times tid.

    • Liker 1
  8. "Noe av det verste som finnes er når maskinen skal slås av for dagen og Windows, helt uten å spørre først, tar for gitt at en har tid til å vente på at 44 nye oppdateringer skal installeres."

     

    Windows slår av PCn etter at den har oppdatert så hva er problemet?

     

    og alt av det på førstesiden slipper en ved å bygge PCn selv, som ikke er vanskelig for noen

     

    Bruker selv AVG og ikke microsoft, sånt dritt skrur jeg av

     

    Problemet er et helt annet for min del med disse auto oppdateringene. Dette skjer både i oppstart og avslutning av Windows. Hvis laptopen er f.eks. tom for strøm, eller må rebootes av en annen grunn så er det rimelig irriterende å stå 20 minutter å vente på at maskinen skal på døde og liv gjøre sitt mens du pent må vente med å gjøre en i utgangspunktet 5 minutters jobb.

     

    Har opplevd dette flere ganger før jeg tok affære. Typisk eksempel er om jeg trenger å fysisk bære tilstede i felten med laptopen min å koble meg kjapt til et system for å gjøre en liten justering. Og når den jobben tar 30 minutter og ikke 5 minutter så er det for det første vanvittig irriterende, samt at det koster tid og penger. Jeg vet ikke med dere andre i lignende situasjoner, men jeg føler ikke jeg kan ta mer betalt hos mine kunder pga at jeg hadde en upraktisk oppsatt pc med ut...

    • Liker 2
  9. Ser jo greit ut, og bygger bare litt mer enn enÅ FAN, SE PÅ DEN KLUMPEN! :p

     

    EDIT: Det hører med at jeg ble godvenner (not) med tømrerne som bygde leiligheten min ved å få elektrikeren til å sette inn slike i HELE kåken: http://www.elektroimportoren.no/veggboks-s57-4-loep-1-5-stenderfeste-elko/1223707/Product.html

     

    Hehe jepp. Dette liker tømrerne godt, eller som du sier - Not! Holder akkurat på å begynne å plate veggene i påbygget mitt hvor jeg satte opp disse. Skal ha et par med å snekre, og de så alle 1.5 boksene med et skjevt blikk kan du si haha. Tar nå litt ekstra tid men er jo ikke så forbaska vanskelig å få til da...

  10. Ja jo... det høres jo ut som et bra prosjekt. Det jeg bruker på jobb har jeg endret på litt underveis, men mener den siste greien er 115 pr.mnd for 10GB eks. mva. Det holder i lange baner for vår bruk, og jeg kan antagelig nedskalere etter hvert nå da vi har gått over til ekstern exchange leverandør og super office til fordel for kun lokalt lager. De fleste filer vil allerede ligge i skyen da uansett.

     

    For min del privat så er det nok ikke i nærheten av nok lagring. De leverer opp til 50gb, over det så er det på qoute. Men uansett er det blodpris bare ved 50gb.

     

    Jeg har også opplevd et par la oss si uønskede hendelser med klienten deres. Serveren kresja en gang og måtte restarted. Den kjører open media vault som grensesnitt da jeg opplever det som en grei og enkel måte for meg med begrenset linux kunskap å lagre data og sette opp samba shares med rettigheter, noe jeg opplevde som umulig med Windows. Skal sies at jeg prøvde å få dette til uten å kjøre Windows server i bunn. Da var linux rett frem og virket bare hele tiden.

     

    En dag fikk jeg mail at backup ikke var gjennomført som planlagt.

     

    Det viste seg at etter serveren hadde blitt restarta så hadde backup klienten slått seg vrang og jeg måtte slette ei fil for så starte opp på ny igjen.

     

    Det er slike ting jeg gjerne kunne tenke meg å unngå når jeg velger en løsning. Klienten bør være bunn solid og klare å ordne seg selv dersom noe er feil. Innser jo at dette ikke alltid er mulig, men i det tilfellet så synes jeg det blei for dumt at klienten ikke inneholdt noen mekanismer for å resetta seg selv.

     

    Hvordan ville eventuelt kryptering foregå i din løsning, hvordan ville det være å tilbakeføre data, hvordan ville backup fungere osv? Den løsningen jeg har på jobb er sånn at med en gang en fil blir endret så blir den backet opp samt at det blir kjørt en sync på kvelden av hele settet.

     

    Har du noen planer om å lagre flere versjoner av settet, slik at jeg ev kan gå tilbake til en tidligere versjon, ev hvor lenge?

     

    Jeg har ingen problemer med å jobbe i konsoll uten gui i linux, men ekstremt begrenset hva jeg kan uten å lese hver gang. Men uten gui så ville det for eksempel bli litt vanskelig for meg å betjene backup settet uten å ha en form for wizard å følge, ikke at det trenger å være gui for all del, men om ikke annet enn å starte et program i konsollen som ber deg fylle inn brukernavn, passord, krypteringsnøkkel, ev hente en liste over versjoner av settet og velge den sol jeg vil tilbakeføre. Samt enkel tilgang til å tilbakeføre enkeltdeler av settet.

     

    Mulig du allerede har klargjort en del i posten din av det jeg spør om, men jeg spør dummeste spørsmål fordi jeg rett og slett er lite erfaren med Linux i konsoll og backup.

     

    Hehe det er en glede However å se at det noen ser nytten i å tilby en skikkelig linux løsning! Som sagt så gikk jeg for jotta fordi de reklamerte for norsk lagring samt ubegrenset plass for en slikk og ingenting. Men jeg innser etter hvert at det der er ikke verdt en papiret det er skrevet på uten at det blir mulighet for kryptering.

     

    Mine backupsett inneholder stort sett film, fotografier fra de 25 siste årene, musikk og dokumenter. Jeg har digitalisert hver eneste dvd og cd jeg har, og derfor er det snakk om betydelige mengder film og musikk, som jeg fair and square eier, men om myndigheter har anledning til å gå til mitt backupsett hos jotta og bare få tilgang om de ønsker, og dette ikke er kryptert, så byr det fort på problemer unødig. Jeg har også en haug av musikk som jeg har produsert selv de siste 16 17 årene, og som ikke plent er så bra hehe men mye har affeksjonsverdi og tas frem i festlig lag, spesielt om jeg har forlatt rommet først hehe.

     

    Uansett, jeg aner ikke hva behov jeg har til båndbredde, men beskrivelsen av hva som er i backupsettet mitt kan kanskje gi deg en pekepinn på hvordan jeg bruker det og hbor mye. Når det gjelder min egen kapasitet så har jeg per i dag ca 2-3TB med data. Sitter vel totalt 4tb i serveren min nå. Jeg var dum og skulle spare når jeg bygget den - hadde jeg vært smart så hadde jeg kjørt raid, men diskene kostet så pass mye for ca 1.5 år siden da jeg bygget den at jeg så meg rett og slett ikke råd til det. Derfor satte jeg i gang jotta så snart jeg hadde ordnet det.

     

    Kapasiteten og behovet kommer ikke til å minske.

     

    Jeg sitter på en er det 75/75 fiberlinje, så det er jo greit å få utnyttet dette på en grei måte, men jeg anser det som litt mindre viktig med båndbredde fordi det er første sync som tar tid, det vil det alltid gjøre, så er det smågreier etter det. Og så lenge sync kjøres på natta eller noe så betyr det ingenting om det går 1 eller 6 timer.

     

    Når det gjelder tilbakeføring av data etter f.eks. totalhavari, så vil jo dette ta lenger tid med liten båndbredde, men privat er det ikke viktigst at dataene blir tilbakeført innen 1 eller 10 timer, det viktigste er at det faktisk skjer hehe.

     

    Jeg aner ikke om dette er relevante opplysninger for deg, men om du skulle finne på å sette opp en god og stabil kryptert løsning så stiller jeg gjerne opp som kunde dersom det ligger i det prisleie du beskriver.

     

    Samt det lovlige må være i orden. Jeg utleverer ikke data til folk og firma jeg ikke kjenner, det må ligge en god avtale i bunn, og jeg må oppfatte deg som en veldig seriøs aktør. Jeg har ingen grunn til å oppfatte deg useriøst, men heller ikke så mye andre veien om du forstår hva jeg mener. Hehe ikke vondt ment. Bare generelt.

     

    Jeg ser nicket ditt, er du i Stavanger? Jeg er like sør hehe.

     

    Edit: skrivefeil. Mobil ordbok er en velsignelse og forbannelse haha

  11. Jeg er en av de som hoppa på jottacloud. Det ble lovet gull og grønne skoger med tanke på linux klient den gang. Sist jeg var i kontakt med dem var svaret at det er lagt på is foreløpig. Det er vel en måned siden eller noe sånt.

     

    Er også veldig klar for å bytte ut jottacloud som nekter å kryptere lokalt. Det er rett og slett ikke brukandes som backup av sensitiv data.

     

    Jeg hadde ikke tenkt på det med kryptering engang når jeg inngikk avtale med jotta. Men da jeg ble klar over problemet så begynte jeg å se etter andre alternativer.

     

    Og da et linux klient pluss kryptering totale krav.

     

    Jeg synes det grenser til useriøst av enn stor backupleverandør å ikke kunne tilby linux klient som må være et av de mest vanlige os som kjøre på servere.

     

    Har telsys online backup på jobben hbor jeg har linux server. Linux klienten funker helt etter forventningene og den krypterer lokalt. Rask er den også. Men dessverre for dyr for mitt private behov.

    • Liker 1
  12. Undersøkte nå litt med mine vanlige leverandører. Ser ut som veldig mange kjører en 700/1400 mA max ladestrøm. F.eks. elko sine. Det er iallfall uaktuelt da det er for liten kapasitet.

     

    Biltema sin lover nå 2.1A - om det stemmer med virkeligheten så er jo det nok foreløpig. Men om jeg liker biltema classic serien? Tja... I grunnen synes jeg den er mindre pen. Men penere enn ikea iallfall. Jeg tror jeg holder meg til eksterne ladere enn så lenge hehe.

  13. Hehe jeg blir nesten litt lattermild av å lese dette her... faktisk ikke bare nesten hehe.

     

    Det at jeg blir kalt tilbakestående med talefeil eller hva det ble sagt, lever jeg veldig fint med :-)

     

    Forøvrig så er folkeskikk en fin ting å ha. Dersom ord som tilbakestående o.l. er ord du normalt beskriver andre du er uenig med, så du med det. Men det er ikke alltid en like lur strategi. Verken her eller offline.

     

    Jeg innser at du mener du har rett. Og er åpen for diskusjon rundt det meste, men hold det da på et sivilisert plan. Jeg tar meg absolutt ikke nær av slike kommentarer, men gidder enkelt og greit ikke diskutere på det nivået.

     

    Akkurat når det gjelder diskusjonen ang. definisjonen, så ser jeg at den er allerede konkludert.

×
×
  • Opprett ny...