Gå til innhold

Duppsko89

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Duppsko89

  1. Det stemmer som du nevner at bilen med såkalt "kjørevarmer" som starter automatisk ved en gitt temperatur kombinert med småkjøring får oftest/"medt" problemer, men en parkeringsvarmer er også utsatt for dette uansett bruksmønster.

     

    Nå har ikke jeg sjekket om det er slangevarmer (evt. frostpluggmontert element) eller blokkvarmer (kan enkelt sjekkes på Defa.no ved å legge inn reg.nr), men om det er det ene eller det andre så er det uansett bedre enn alternativet som er uten noen form for oppvarming.

    Hvis du har sikringkurs til det så kan du jo gå for en av de større kupeviftene til Defa, så blir rutene mest mulig isfri og kupetemp. mest mulig behagelig.

  2. Om det er Webasto, Eber eller noen avarter av dette så er dieselvarmer som regel en kostbar affære. Om man ikke har:

    - En av de større varmerene (type 5kw, da disse har større "toleranse for soting", MEN dette er bare egne erfaringer og ikke fasit) Disse bruker da også mer strøm

    - Får plassert den lett tilgjengelig, da du mest sannsynlig må ha den ut "en gang i blant"

    - Skaffer billige deler via Ebay ol.

    - Skrur selv

    - Pluss litt andre ting

     

    Men om man først har en som fungerer, så er det den deiligste ting om vinteren å komme til varm bil, selv om det er bikkjekaldt ute, det kan man virkelig venne seg til:-)

     

    Foruten det så er Defa billigere på de fleste områder og mer vedlikeholdsfritt.

    Blir låst til at man må benytte en stikkontakt, men om det ikke er noe problem, så hadde jeg nok gått for for Defa når det gjelder ettermontering.

     

    Jeg har hatt mange kunder som er inne flere ganger med enten Webasto eller Eber og det er dessverre påkost, påkost og enda mer påkost.

    Men det kan forhindres i stor grad ved "riktig bruk" av varmeren.

    Unngå småkjøring/mye start og stopp så varmeren sotes igjen osv.

  3. Om det formodning ikke skulle være døren, så sitter det en gummiplugg under batteriet (under alt løvet som har samlet seg der:-)

    Denne kan fjernes helt, bare dytt den ned så forsvinner den av seg selv uten å gjøre noen skade (faktisk en aksjon/kampanje på å gjøre dette på disse bilene fra VW sin side)

    Dette kan føre til at vannkassen fyller seg med vann, når dreneringene ikke fungerer/er tette med løv.

    For når denne har fylt seg opp nok, så vil tilslutt vannet renne inn i kupéen og gjerne via pollenfilteret på passasjersiden.

     

    Men som de andre skriver, døren er stedet å starte, samt at Tec7 evt. Sikaflex er "verktøyet" for å få det tett:-)

     

    Du bør også løsne gulvtrekket, samt få løftet dette opp litt for å avklare om det er veldig fuktig/vått under der. Tørkes enklest med en avfukter i kombinasjon ned en varmevifte i bilen.

    Anbefaler deg å gjøre det. I hvert fall om det er ille, det er mange av disse bilene med mugg i gulvteppet!

  4. Stort sett sensor som er årsaken til denne lampen (sitter skrudd inn i bunnpannen med tre skruer, og bør byttes i forbindelse med oljeskift av naturlige grunner).

    Lampen kan forsvinne hvis feilen ikke er permanent på sensoren.

    For når panseret har vært åpnet og lukket igjen, så er bilen programmert til å tro at du har peilet og etterfylt olje, derav så kommer ikke lampen opp igjen før sensoren etter en stund har målt oljen på nytt (dette gjelder når sensoren er ok).

    Jeg har vært borti at instrumentet har vært årsak også, men det er sjelden tilfelle.

  5. Dette er vel den gode gamle motoren med støtstenger.

    Så som så hvor driftsikre disse er, men om de eller 1,2 med kjede er bedre eller verre i forhold til hverandre er det ikke godt å si.

    Da hadde jeg heller gått for en Octavia med 1,6 bensin, for så å satse på at det ikke er altfor mye "skjørtebank", da dette stort sett er det eneste vanlige fenomenet på disse.

  6. Det enkleste er å holde inne "baklukeknappen" på bilnøkkelen.

    Hvis luken åpnes og kan lukkes opp etter 2-3 sek. med denne knappen holdt inne, så er det mest sannsynlig defekt mikrobryter/selve trykkbryteren på bakluken.

    Men hvis luken fremdeles er lukket/ikke lar seg åpne, så er det trolig lukelåsen som er defekt (den som griper an låsebøylen).

  7. Det tenkte jeg ikke på med en gang, men E-boksen (sikrings- og releboksen) i motorrommet på disse har vært et tema noen ganger.

    Ta av lokket og se om du ser noe irr når du drar opp noen releer, hvis ikke så kan du løsne de skruene som holder topp- og bunndel av boksen sammen og ser under (det er da man som regel ser problemene.

     

    Men hvis du har noen som har mulighet til å avlese feilkoder først så er nok det best i første omgang.

    For hvis det ligger mange div. feilkoder inne på bilen da, så er E-boksen en sannsynlig feilårsak.

  8. Jeg deler Marzo sitt syn på denne saken.

    Det er dessverre vanskelig å være best i alt, samt da vite om alle kjente feil/mangler ved en bil. Det prøver NAF på i altfor stor grad, og dette medfører svært variabel kvalitet i de rapportene som blir utarbeidet.

    Så sant ikke selger betaler for den da:-)

     

    En bil av denne typen med den årsmodell og km. stand, så blir det uansett et lykkespill på om bilen er ok eller ei.

     

    Sjekk NØYE for rust, spesielt i kanaler, travers osv.

    Hadde helst fått noen med kunnskap til å få den løftet opp for å sjekke understell, bremserør mm for rust først og fremst.

    • Liker 1
  9. Har det blitt antydet at du blir sittende igjen med "svarte-Per" vedrørende dette fra verkstedets side per nå?

     

    Har de altså ikke kommet noe nærmere i forhold til hva som kan forårsake ulyden?

     

    Er det kanskje mulig at din motorskadeforsikring kan dekke noe om det faktisk er så uflaks/flaks (hvis det dekkes) at det har skjedd noe med motoren imens den var på verksted?

     

    Også til en ting jeg ikke forstår med blant annet Ford når det kommer til feil/mangler etter bilene har passert 100.000 km.

    Er sikkert også tilfelle ved andre merker, men har hørt om flere "rare tilfeller" når det kommer til spesielt Ford.

     

    Hvis bilen er i privat eie (uavhengig av om den var solgt til nærings- eller privatkunde), er solgt ny i Norge, så er det ganske urimelig å hevde at svinghjul ikke skal dekkes under det vi har i Norge som heter "lov om forbrukerkjøp".

    Forutsatt at bilen ikke har gått nærmere 200'k enn 100'k og at feilen oppsto imens bilen var i privat eie.

     

    Det heter seg jo at mangler/feil ved vare som er ment å vare vesentlig lengre enn 5 år/bilens levetid er som en mangel å regne å derav berettiget til å få dekket av forhandler.

     

    Vet i hvert fall at flere andre importører håndterer sakene slik, men har vel hørt at Ford er litt mer vriene på disse sakene... :-(

  10. Hvordan er status, det samme?

     

    Har ikke vært utfor dette på VAG av nyere type, da kontakter ol etterhvert har blitt så godt skjermet.

    Og på en diesel så er det meget snodig.

     

    Det at den varsler stopp er faktisk pga oljetrykksvarslingen, fordi at systemet "antar" at bilen starter med en gang og da den ikke gjør det så varsler den for lavt oljetrykk.

     

    Tror kanskje det beste forsøket uten å ha sett på bilen er å få avlest feilkodene, for å se om det er noe her som kan gi deg svar.

     

    Kan selvsagt være en føler som har tatt kvelden, og da starter ikke motoren om du er riktig uheldig med hvilken føler det er:-(

  11. Det første jeg ville ha gjort var å ta av multireimen (den som driver dynamoen og AC pumpen.

    Er lyden der da?

    Hvis den fremdeles er tilstede da, så kan du utelukke AC pumpe/kompressor og dynamo, samt løpe og strammehjul for denne reimen.

    Er den borte, da må de komponetene i forbindelse med multireimen kontrolleres.

    Vannpumpen sitter slik montert at den er vel drevet av reg.reimen, men kan ikke si at det er det første jeg tenker på ut ifra videoen.

     

    Jeg ville rullet godt på løpe- og strammehjulet mår multireimen er demontert, for å være sikker her i hvert fall, men jeg symtes kanskje det minner litt om en AC kompressor...:-(

    • Liker 3
  12. Er problemet der selv om f.eks er 5 plussgrader?

    I så fall så vil jeg nødig tro problemet er glødepluggene, da kompresjonen i motoren kombinert med lufttemp. vil normalt sett være tilstrekkelig for at den skal starte av seg selv. Om glødepluggene ikke fungerer så vil dette problemet dukke opp først når gradestokken kryper under 0 grader og det er vel fra ca 5 minus og kaldere som man er "beint" avhengig av fungerende glødeplugger.

     

    Er dette den gamle 90 hk dieselmotoren eller 105 tdi (tror den først kom litt senere i Skoda sine modeller)?

     

    Er det generasjon 1 eller 2 karosseriet av Octavia?

     

    Men forklaringen tyder mye på at det er i den gaten for glødeproblemer eller strømproblemer, men vil bare få avklart temperaturaspektet her.

  13. Hei,

    Nå har ikke jeg vært borti Peugeot og hvordan de hånsterer slike saker ift garanti.

    Men hvis caliperen er "årsaksdelen" så vil jeg si at en slik del er men å vare vesentlig lengre enn 5 år (og lengre enn 70'k), så er dette slik jeg ser det en garanti (og om ikke garanti ifølge de bestemmelsene), en klar kjøpslovreklamasjon etter mitt syn.

    Så fremt denne er solgt ny i Norge og i privat eie (gyldig nybilgaranti).

     

    Det kan være at skiver og klosser i utgangspunktet må byttes, men det avhenger av hvor mye belastning det har vært på bremseskiven.

    Men ville vurdert å hørt på hvor mye de evt. kunne klart prismessig ift å få byttet dette samtidig hvis dette begynner å bli slitt/rustent.

     

    Men har du altså fått beskjed om at dette er valiperen som er årsak og at de ikke dekker det på garanti?

    Kan jo være bremser som henger pga smuss/skitt også, som nesten har blitt mer vanlig per dags dato.

  14. En annen liten historie er fra den gangen vi var et par stykker som jobbet overtid og det plutselig banket på verkstedporten.

    Og som de fleste andre her opplever så er det en del som sliter med dette kalt åpningstider, siden vi allikevel "er der", så pleier noen å ha ett spørsmål eller to:-)

     

    Denne gangen så var det ei dame i 40 årene som hadde opplevd at ladelampen hadde begynt å lyse under kjøring.

    Vi tok inn bilen og riktig som det var så hadde dynamoen havarert og bilen var jo i utgangspunktet ikke noe særlig å kjøre videre med, da kunden skulle et godt stykke til.

     

    Da dette viste seg, så hadde denne damen begynt å "godsnakke" med min sjef på dette tidspunktet og da hun forsto hva som lå i kortene så stilte hun spørsmålene som: - Det blir jo dyrt å ta seg inn på hotell for en natt tror du ikke det?

    - Det hadde vært bedre om jeg hadde kunne overnattet et annet sted for natten?

    - Det er jo ikke så kurrant om dagen, da det er ganske trangt med penger, så dette var veldig ubeleiglig, er det noe jeg kan gjøre for at det skal bli noe billigere?

     

    Det viste seg at kollegaen min allerede hadde snakket med hun om at han hadde kone og barn hjemme, da hun var av den "skravlete" sorten:-)

    Så ganske uanstendige tilbud omstendighetene tatt i betraktning.

    Du kan tro jeg slet med å holde maska, da jeg overhørte det hun prøvde på imens jeg så på bilen hennes!

     

    Det endte med et subtilt avslag på tilbudene fra den flotte fruen og hun tok sjansen på at bilen holdt helt frem til dit hun skulle.

     

    Men hvem vet, kanskje hun fant noen som godtok tilbudet:-)

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...