Gå til innhold

JUS ALLAH

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JUS ALLAH

  1. Formaterte du SSD og installerte win 10 på ny på denne? Eller var det på HDD?

     

    Jeg formaterte begge. Men når jeg skulle starte pcen i ettertid tok det lang tid før jeg kom inn i windows (før tok det maks 10 sekunder). Det jeg gjorde etterpå var å koble ut HDD og da bootet pcen som normalt. Så jeg tror før jeg kjøper nye deler at jeg skal formatere uten HDD koblet til å se hva som skjer. Hvis ikke dette funker skal jeg kjøpe ny ssd og oppgraderingspakken som er anbefalt ovenfor her :)

  2.  

    Heihei!

     

    Pcen har blitt litt tullete så tenkte oppgradere

     

    Hva mener du med det? Hakker det når du spiller eller går det veldig tregt?

     

    Hvilken oppløsning er det på skjermen du skal bruke? Hvilke krav setter du til de spillene du skal spille? Ultra?

     

    HDD som har røket er mindre enn 5 år? Isåfall har du rett på reklamasjon.

     

     

    Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det , men det småhakker veldig og ihvertfall når jeg snur meg rundt på de forskjellige kartene i spillene (gleder både overwatch og global offensive) Føles veldig som ting går i slowmotion. Også føles det som sensitivitet på musen har blitt høyere etter jeg installerte windows på nytt selvom jeg har de samme musesettingsene i windows og i spillene. Musen er også plug and play , så får ikke lastet ned noe drivere.

     

    Bruker 1920*1080 oppløsning. og før det ble problemer med pcen så hadde jeg high i både global offsensive og overwatch,

     

    Jeg kjøpte HDDen på ett pc sted i Oslo og har ikke kvitteringen så vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem for å reklamere på den

  3.  

    Har jo tenkt til å prøve nyere spill etterhvert , så det går jo ann å oppgradere. Grunnen til at jeg vil oppgradere er også fordi pcen startet å oppføre seg rart (har laget egen tråd for dette) og har sittet i 3 dager nå å feilsøkt.

     

    Link til tråden er kjekkt å slenge med :)

    Har du reinstallert Windows?

     

    De delene du har trenger ikke oppgraderes egentlig, for Overwatch og CS hvertfall.

    Du må ha en ganske god ny CPU for at den skal være noe vits å oppgradere, ikke verdt pengene mtp. pris/ ytelse.

    RAM er greit nok å få inn litt til, men du trenger ikke mer enn 16GB.

    GPU er bra nok, men skal du oppgradere og spiller på 1080p så vil et GTX 1060 eller RX 480 være bra nok og best mtp. pris/ ytelse. Jeg ville spart resten av budsjettet og spart opp til en full oppgradering av de andre delene istedenfor å kjøre på med et GTX 1070.

     

    Noe ala dette er det jeg ville kjøpt, da har du hvertfall en pekepin på prisen. Bør ha raskere RAM selvfølgelig, ikke mange kronene ekstra.

    https://www.komplett.no/product/783616/datautstyr/pc-i-deleroppgradering/oppgradering/oppgraderingspakke-intel-core-i7-6700k#

     

    Her er tråden https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1736460&hl= :)

     

    Jeg får se om jeg klarer fikse problemet eller evt prøve installere windows på nytt. Nå føler jeg at jeg har prøvd det meste så da frister det veldig å få byttet ut litt komponenter slik at jeg kan spella litt igjen.

     

    Den pakken du linket til var ikke så dum , og kan såklart kjøpe litt mer ram.

  4. Hverken CSGO eller Overwatch behøver vel egentlig noe kraftigere enn GTX 770kortet du allerede har, men om du planlegger å prøve BF1 som kommer nå i høst kan det jo ha en hensikt å oppgradere litt. 

     

    Det eneste du kan vurdere å bytte ut her er skjermkortet. Da hovedkortet, prosessoren, rammen og resten er enda gulle godt! Siden et GTX1080 alene sprenger budsjettet ditt så står valget mellom Radeon 480, GTX 1060 eller GTX 1070. Sistnevnte vil sprenge budsjettet ditt litt.

     

    Hva med å gå for en Samsung 850 EVO 500GB SSD og en vanlig spinndisk til lagring av film, og filer generelt. Anbefaler å gå for WD Desktop Black. Så kan du kjøpe et GTX1060 skjermkort. Det vil koste 5617,- på komplett og levner litt rom til å kjøpe en større harddisk eller SSD(1TB :dribble:)  om du ønsker det.

    Har jo tenkt til å prøve nyere spill etterhvert , så det går jo ann å oppgradere. Grunnen til at jeg vil oppgradere er også fordi pcen startet å oppføre seg rart (har laget egen tråd for dette) og har sittet i 3 dager nå å feilsøkt.

    Og når man har lyst til å spille ihvertfall Global Offensive litt kompetetivt så er dette veldig irriterende. Men er greit å få vite hva som man kan ha en liten stund til i forhold til komponenter , så takk for det ! :D

  5. Heihei!

     

    Pcen har blitt litt tullete så tenkte oppgradere

     

    Delene jeg har :

     

     Intel Core i7-4770K

    MSI GeForce GTX770 2GB TF OC
    Gigabyte GA-Z97-HD3
    Crucial BallistixSport 8GB 1600MHz
    Samsung 840 EVO Basic 250GB
    Seagate Barracuda 1T HDD
    Corsair TX 750W ATX12V

    coolermaster 212 evo cpu kjøler

    Fractal design r4

     

     

    Er det noe å ta vare på her? Bruker pcen til spill generelt (Counter strike/Overwatch) og litt enkel videoredigering. Har lyst til å gjøre dette billigst mulig på ett budsjett på 6-7 tusen.

     

    Det jeg ihvertfall må ha nytt er en ny HDD siden den har gått dundass.

    Kan vel ta vare på kabinett og cpu kjøleren ihvertfall , men resten av delene er jeg grønn på siden jeg ikke har så mye innsikt i hva som er bra nå av komponenter.

     

    Takker for hjelp og svar !

     

  6. Hallo godtfolk! (litt missvisende tittel menmen)

     

    Kan starte med specs : 

     

    Intel Core i7-4770K
    MSI GeForce GTX770 2GB TF OC
    Gigabyte GA-Z97-HD3
    Crucial BallistixSport 8GB 1600MHz
    Samsung 840 EVO Basic 250GB
    Seagate Barracuda 1T HDD
    Corsair TX 750W ATX12V

     

    Det hele startet med at en kveld hvor jeg satt å surfet ,brukte dataen veldig lang tid på å åpne opp programmer , så skulle jeg se på en film som jeg hadde lagret på HDD'en. Jeg fikk da ikke lov til å åpne mappen jeg hadde lagret filmene mine på og fikk opp en feilmelding som jeg nå ikke husker.

     

    Neste dag hvor jeg skrudde på maskinen kjørte den "CHKDSK" , og ettersom jeg nesten hadde makset hardisken min så tok dette altfor lang tid og jeg tenkte det var "smart" å reinstallere windows.

     

    Nå da etter formateringen så ville ikke HDD'EN vises i Bios eller på pcen, og datamaskinen brukte ett år for å komme inn i windows ,og i alle spill jeg prøver nå så hakker det veeldig og musepekeren hakker også i spilllobyer o.l

     

    Noe av mange ting jeg har prøvd:

     

    Koblet ut hardisken (når jeg gjorde dette booter pcen som normalt ihvertfall)

    Kjørt CHKDSK og andre diagnoser på minne osv

    Oppdatert BIOS i og med at versjonen var veldig gammel.

    Oppdatert drivere fra gigabyte

    Sjekket temperaturer

    Kjørt diagnose på ssd

     

     

    Det som er casen nå er jo at alt lagger i spill og at musepekeren hakker (egentlig hele musen oppfører seg rart.) Musen er plug-and-play og jeg har samme dpi og sens i de spillene jeg spiller ,men nå går musa veldig mye tregere enn før alt dette skjedde.

     

    Hardisken er vel kaputt og jeg tror jeg må ha lastet ned noe virusdrit som la seg på hardisken

     

    Håper det er noen som har hatt noe alá de samme problemene som jeg beskriver eller er noe mer dataflinke enn meg selv som kan hjelpe.

     

    Takker for innspill og forslag

  7. Kobler du til via frontpanelet?

    nei , koblet inn rett i lydkortet. kjøpte asus xonar phoebus solo kortet. jeg spiller jo en del , og da liker jeg og bruke 2.1 headphones.så jeg trenger ikke da noe surround , som da blir slått på når jeg har på dolby home theatre. Ser ikke ut til at det går ann å velge 2.1 i dolby digital.

     

    trodde problemet med knitringen skulle bli borte hvis jeg invisterte i ett lydkort , men lyden kan man faktisk ikke høre noe forskjell på (hvis ikke du har på dolby home theatre , som da sikkert bare er gunstig hvis jeg skal se på film e.l)

  8. https://www.komplett.no/asus-rog-xonar-phoebus-solo/781387#!tab:extra

     

    Ville holdt meg unna Creative. Kanskje de har fått orden på driverne sine men de har värt kjent som den falne kjempen lenge. BSOD og ustabile drivere (W Vista og 7). Vet ikke hvordan det er på den fronten i dag.

     

    ASUS kortet har höyere SNR og innebygget hodetelefonforsterker og koster det samme. ASUS har höstet mye skryt de seneste årene for deres lydkort.

     

    Kjöling til skjermkortet skal ikke väre noe problem selv om det kan se trangt ut...

    Har også hørt dette om driverne til creative , så kanskje jeg skal gå for ASUS'en som du nevner.

    Men jeg har ikke innstalert lydkort før , men skal lydkortet inn i PCIE x1 ? for hvis du ser bilde , så ser det ikke ut som dette vil kunne gå pga skjermkort og cpu kjøleren. Men hvis den kan settes inn i PCIEX2 porten , vil da lydkortet være så langt at det treffer den "gull dingsen" som det står gigabyte på ?

  9. Verkstedene vil nok ta mer enn hva ett nytt lydkort koster. Det kan kanskje være å anbefale å kjøpe ett USB lydkort, hvis det er selve PCen som kan skape noe. Men med ett godt lydkort så vil det kunne spille høyere hvis man ønsker det. Strøm mengden i USB utgangen setter en stopper for hvor høyt man kan få det uten.

     

    Det høres ut som problemet ligger i dårlig kontakt i utgangen på PCen. Det kan være slitte kontaktpunkter hvis du plugger mye ut og inn, spesielt hvis det ikke er utganger med gull kontaktflate, disse tåler ikke så mye (de uten gull altså). Kommer knitringen hvis du rører på kontakten, enten vrir, eller litt frem og tilbake så er dette garantert grunnen. Det er da ikke så mye man får gjort med dette.

    det jeg skal prøve på. (å kjøpe nytt lydkort)

    Pcen er som sagt splitter ny , så tviler på at det er kontaktene.

    det som dog ikke er nytt er PSU'en , og denne er ikke gull sertifisert. men som sagt kommer lyden når jeg spiller av musikk og spiller.

  10. Hei! lagde en annen tråd for litt siden ang noe lydproblemer , å vil nå kjøpe ett lydkort til pcen for å se om dette vil fikse problemet. men veldig usikker på hvilket jeg burde gå for. har sett på 2 lydkort :

     

    https://www.komplett.no/creative-sound-blaster-z/770571

     

    og

     

    https://www.komplett.no/creative-sound-blaster-x-fi-hd/805251

     

    begge har fått bra kritikk , men hva vil passe best til mine behov er jeg usikker på. jeg hører en del på musikk og spiller mye kompetetivt CSGO. er egentlig ikke noe fan av surround , men skader ikke å ha det , så lenge jeg kan skru det over til stereo på driveren. Kan også nevnes at jeg har ett Qpad QH-90 headset.

     

    Men hvis jeg går for Creative Sound Blaster Z , vil dette passet inn i pcen ? har ett gigabyte z97 hd3 hovedkort. legger ved noen bilder :

     

    http://postimg.org/image/60kvuj9lf/

     

    http://postimg.org/image/imhz5iour/

     

     

    Kortet skal vel da inn i PCI1 slotten(?) da vil det vel gå greit med tanke på lufting til skjermkortet?

  11. Bruker du hodetelefoner eller høyttalere?

     

    Hvis du bruker høyttalere, og disse har egen volumkontroll, sett volumet i windows ned til 80-85% hvis det står på 100% i dag. Har selv opplevd at lyden blir mye dårligere, og mye av det du nevner, når lyden der har stått på fullt. Det har med å gjøre at den lille forsterkeren på utgangen står på max, og da lager forvregning av lyden, skrur man litt ned så forsvinner det.

     

    Hvis du bruker hodetelefoner, så kan noe av det samme være problemet, hvis volumet står høyt. Men her kan det være flere ting. Skjer det samme hvis du prøver dem på en annen PC, eller tester andre hodetelefoner på din PC? Da kan du finne ut om det er PCen eller hodetelefonene som er problemet. Når du sier at det samme skjer foran på PCen, så kan det være en slitt kontakt (den du dytter inn). Eventuelt hvis hodetelefonene har avtagbar ledning på selve klokkene, så kan problemet ligge der (skjedd meg de 2 gangene jeg har hatt slike, og skal aldri ha det igjen)

    Hei! takk for svar.

    Har prøvd å senke volumet og den cracke lyden kommer fortsatt når noen "hever stemmen" i en sang , og skjer også på mumble når noen snakker der.

    Har prøvd headsettet i bærbaren og den lager ikke den lyden. har også prøvet ett annet headset i denne pcen å lager samme lyd. så det må være noe med pcen. har prøvet meg fram i 2 dager nå , å finner ikke en løsning. Spørsmålet da er om jeg skal kjøpe ett lydkort. noen som vet om dette fikserr biffen? EVT er det noen pc verksteder i akershus/oslo som kan se på problemet? vet ikke om slike verksteder finnes, hvis du ikke kjøper en pc fra komplett etc...

  12. Hei! har bygget ny pc og har møtt på noen problemer , men dette er det siste som gjenstår.

     

    Problemet er når jeg hører på musikk og endten bokstaven "S" blir uttalt , eller hvis personen synger høyt , så kommer det en sånn knitre lyd. høres ut sangen blir spillt fra en gammel radio eller lignende. kan gi dere ett eksempel fra en video :

     

    hvis dere hører i starten når de skriker så blir lyden veldig dårlig og "knitrete" , denne eksakt samme lyden kommer i sanger når lyden kommer over ett visst nivå og hører det ganske klart som sagt når vokalisten uttaler bokstaven "S" dette skjer også når jeg spiller counter strike go , og granater sprenges.

     

    Dette har jeg prøvd :

     

    Lastet ned nye drivere OG gamle

    Satt høytalerne til "stereo" i Realtek

    Gått inn i Bios å satte Onboard audio til "enabled"

    Sjekket at HD Audio kabelen sitter skikkelig i hovedkortet

    Prøvet å bruke jackene forran på pcen.

    Prøvd ett annet headsett

     

    Pc specs:

     

    Intel Core i7-4770K
    MSI GeForce GTX770 2GB TF OC
    Gigabyte GA-Z97-HD3
    Crucial BallistixSport 8GB 1600MHz
    Samsung 840 EVO Basic 250GB
    Seagate Barracuda 1T HDD
    Corsair TX 750W ATX12V

     

    Takker for alle tips og ideer til å fikse dette , da dette alderede begynner å gå meg på nervene :)

  13. jeg leste meg litt opp på det og fant en løsning fra en som hadde samme problem. det jeg gjorde var å skru ut de fire skruene til PSU'en , å skrapte litt på kabinettet slik at metallet kom frem (slik at den skulle få bedre kontakt). nå starter maskinen ihvertfall som normalt! har dog ikke funnet ut av lydproblemet , men får nok lage en tråd om det å beskrive nøyaktig hva som skjer.Setter denne som løst siden det var hvorfor den skrudde seg av og på som var problemet!

     

  14. Hei , kjøpte meg ny pc og har hatt ett problem tidligere og det var at bios ikke fant hdd`en , men dette ble fikset med ny hdd.

     

    Det problemet jeg har nå er ikke ett stort ett , men lurer på om det er lett å fikse :

     

    når jeg starter opp pcen , så etter 5 sekunder så slår den seg av , så slår den seg på igjen. dette gjør den 2-3 ganger , så kommer jeg inn i windows.

    så jeg får jo på pcen osv , men lurer på om det kan være en enkelt løsning for å fikse dette. Har oogså litt problemer med skurrete lyd når jeg hører på musikk på "over middels" volum , og lurer på om dette kan ha en sammenheng.

     

    delene til pcen : http://www.netonnet....SharedList/8713 + 750W psu

     

    :

  15. Ser du ikke hard disken i BIOS, og du har prøvd forskjellige SATA og strømkabler, er det nok mulig at hard disken er død. Hvilken hard disk er det snakk om?

     

    BIOS skal se hard disken selv om du ikke ser den i Windows Utforsker og må inn i Diskbehandlig for å initialere/formatere den før den dukker opp. Selv om du ikke gjør dette, skal du kunne se den i Enhetsbehandling så lenge BIOS finner disken.

     

    BIOS skal (i teorien) se alle hard disker, SSD'er, RAM, skjermkort etc selv om ikke Windows (eller annet OS) gjør det.

     

    Skal ikke ha noe å si om den har Windows installert fra tidligere, burde vises i BIOS uansett.

     

    Det du kan prøve å gjøre er å slå av PC'en, koble fra SSD'en og starte med kun hard disken i. Får du da feil melding fra BIOS, er nok det noe galt med hard disken.

    Var egentlig dette jeg fryktet. Er det noe måte å se om den fungerer på ? Den er helt kald og pcen har stått på i flere minutter.

     

    Får vel prøve å kjøpe en ny harddisk. Kan jeg egentlig bare velge å vrake, eller har du noe råd :)?

  16. http://www.netonnet.no/Customer/SharedList/8713

     

    Hei! Har bygget meg en ny pc , og gammle hdden vil ikke la seg lese.

     

    Bygget den smertefritt og alt startet , viftene gikk osv. Dette var det jeg gjorde etter oppstart.

     

    1- jeg gikk inn i bios , så videre inn på boot priority å satte CDrom først og ssden neste (her jeg vil ha windows). Og jeg fant ikke hardisken min, noe jeg syntes var rart, men leste at andre også hadde dette problemet, men den lot seg vise når man innstalere windows å fikk formatert den.

     

    2- så gikk jeg inn i biosen å fikk valget mellom raid , ide og achi. Valgte her da achi.

     

    3- innstalerte windows , men så her da at hardisken min ikke lå der og prøvde google litt og viste seg at man kunne innstalere windows, så klikke seg inn på 'MIN DATAMASKIN' > behandle > diskbehandling. Og her skulle hdden vært, og man skulle kunnet formatere den der (noe jeg ikke kan. Den er ikke der).

     

    Det jeg har prøvd er det nevnt ovenfor , så har jeg :

     

    Byttet om på sata kabler og strømkablene uten hell.

     

    Gå inn i bios å velge RAID og IDE

     

    Når jeg innstalerte windows så nappet jeg ikke ut sata og strømkablen til hdden. Kan dette være årsaken ? Siden windows alderede ligger på hardisken, vil ikke dette skape problemer ? Jeg forhørte meg om dette før jeg kjøpte ny pc og fikk svar om at dette ikke hadde noe å si siden jeg lunne formatere disken før jeg installerte windows skikkelig.

    Om noen kan hjelpe meg med dette eller har vært borti lignende , så tar jeg imot alle tips med takk.

  17. Du kan ikke formatere harddisk via BIOS.

     

    Det du kan gjøre er følgende:

    1) Sett CD-rom som førsteprioritet i boot priority. SSD som nr. 2.

    2) Installer Windows på SSD.

    3) Start opp din nye windows-installasjon på SSD. Siden SSD-en står som prioritet 2 - FØR harddisken din med den gamle windows-installasjonen, så vil din nye installasjon starte opp.

    4) Formater partisjonen med den gamle windows-installasjonen på.

    5) Vips - du sitter igjen med en ny installasjon, og den gamle harddisken er tom og kan brukes som sekundærharddisk.

     

    Jeg har ikke installert W8 før, men på tidligere windows er det også standard at du kan velge å formatere partisjonene under windows-installasjonen. Google etter "clean install windows 8" hvis du trenger guide. Men det skal være rimelig enkelt uansett.

     

    Edit:

    Se her også: https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=format%20with%20windows%208%20disc&safe=off

    ja , nå forstod jeg. takk for hjelpen!

×
×
  • Opprett ny...