Gå til innhold

Tech12

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tech12

  1. Jeg hørte noen rykter om at noen forelesere har sagt at en "teknisk" beslutningsanalyse med kompensasjonsvekting etc var svært viktig, mens min foreleser (Tore Wiik) gang på gang gjentok at det holdt med en mer enkel analyse. Der kan det jo muligens ligge en begrunnelse, hvis det er slik at noen sensorer har sett strengere på dette enn andre.

  2. Vet noen hva som menes med spesifikk tilordning?

     

    La oss si at du har kjøpt inn 1000 fotballer som du skal selge videre. Men siden du ikke kjøpte inn alle samtidig så betalte du kanskje ikke det samme for alle. Muligens kjøpte du inne den første for 151 kr, mens nummer 576 kostet 154 osv.

     

    Hovedregelen er at når du selger en fotball videre så skal du bruke varekostnaden for akkurat denne fotballen for å regne ut fortjenesten. Så hvis du selger fotball nummer 576 for 200 kroner blir fortjenesten 200-154 = 46. Dette er spesifikk tilordning.

     

    Spesifikk tilordning kan være lite håndterbart i praksis. Hvis du kjøper én spiker i en butikk er det lite praktisk å holde orden på nøyaktig hvor mye man betalte for akkurat den spikeren. Da kan man bruke andre tilordningsmetoder, feks. FIFO (first in first out) eller gjennomsnittsmetoden.

  3. Er det noen som har skrevet prosjektoppgave i Strategi tidligere som kunne tenke seg å la meg få ta en titt på oppgaven deres? Ikke for å kopiere på noen måte, men jeg kunne ha likt å se hvordan tidligere studenter har lagt opp oppgaven. Er i begynnelsen nå, og jeg merker at det å komme i gang er vanskelig. Trenger til inspirasjon :)

  4. Har dere som skal ha valgkurs blitt tildelt dette nå? Bare lurer på om jeg må purre på BI eller om det ikke er meningen at det skal ha kommet opp ennå.

     

    En annen ting: Jeg fikk tilsendt en velkomstmail fra BI nettstudier, men jeg har aldri meldt meg opp til nettstudier og i banner (eller @bi heter det vel nå), står det vanlig timeplan som det pleier, ikke nettstudent-timeplan med noen få samlinger. Er det noen andre som fikk dette?

  5. Noen som er nerds i makro som har "fasiten"? (altså; noen som gidder å legge ut svarene sine?)

     

    Er et par jeg er noe usikker på. legger du ut dine?

     

    Mine er:

    1) B

    2) c

    3)A

    4)D

    5)C

    6)D

    7)D

    8)B

    9)C

    10)C

    11)D

    12)A

    13)B

    14)D

    15)D

    16)B

    17)E

    18)D

    19)B

    20)C

    21)C

    22)D

    23)A

    24)D

    25)A

    26)B

    27)C

    28)B

    29)C

    30)C

     

    Jeg har det samme som deg bortsett fra på 17 (B) og 25 (D). Litt usikker på den siste, men i eurosonen er det vel den europeiske sentralbanken som setter renten, ikke det enkelte land.

     

    PS: Økonometri-karakterene er lagt ut.

  6. Er det lov å samarbeide eller regnes det som juks? (Ikke en anklage, jeg bare lurer.)

     

    Men et hett tips er jo å bruke øvingsoppgavene som mal. På slutten av hver øvingsoppgave står det steg for steg hva man skal gjøre for å løse EViews-oppgaver. Det ligger også massevis av videoer i EViews-mappen på it's learning hvor man kan se riktig fremgangsmåte.

  7. 2 oppgaver iflg. foreleser. Er erfaringene slik at man bør starte arbeidet tidlig med dette faget? Altså, starte å notere flittig til oppgavene. Det er jo et stort pensum, så vil anta man ikke får inn dette faget en uke før eksamen.

     

    Jeg vil sterkt anbefale deg å begynne å lese umiddelbart, og holde en jevn takt ut over i semesteret. Jeg vil si det gjelder i dette faget fremfor noe annet.

     

    Noen tar litt for lett på org. og ledelse i den tro at det bare er å lire av seg noe generelt svada om for eksempel emosjoner på eksamen, og så få en grei karakter. Dessverre (?) er det å kunne pensum som gjelder, og siden det er så mye stoff kan det være tidkrevende å beherske det godt.

    • Liker 1
  8. Når jeg leser pensum kan den rette musikken få situasjonen til å bli mye mer overkommelig. Det er viktig (for meg i hvert fall) at det ikke er vokal på sangene, for da mister jeg konsentrasjonen umiddelbart.

     

    Er det noen som har noe å komme med? Jeg kan selv anbefale Pete Rock - The Surviving Elements

  9. Du har skrevet dette flere ganger, og jeg må si meg fullstendig uenig. Ser du ikke på for eksempel utveksling av barnepornografi på nettet som skadelig?

    LATTERLIG samanlikning sida dette er vaksne menneske.

     

    Det var overhodet ingen sammenligning med Hemmelig-saken. Det var derimot en gjendrivning av det infantile argumentet "ingenting som skjer på Internett skjer i virkeligheten".

  10. Med et minimum av fantasi, så skjønner du hva nettstedet er ment for. Så man trenger ikke å gjøre seg selv dum, ved å late som at man ikke skjønner hensikten her.. det blir bare for dumt.. :roll:

     

    Så du benekter at nettstedet har blitt brukt av single mennesker som ønsker uforpliktende sex?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...