Gå til innhold

JohnAnders

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JohnAnders

  1. Kan informere om at XXL Sport har sluttet å akseptere AmEx. Det er synd, men dessverre tilfellet.

     

    Er redd American Express/DnB NOR/Teller ikke gjør nok for å øke antall AmEx-brukersteder.

     

    Vet at AmEx er dyrere å akseptere for brukerstedene, men det må jo være mulig å minske denne forskjellen. Om det er ca. samme kostnad som for MasterCard og Visa er jeg helt sikker på at antall brukersteder øker.

     

    PS. Når lanseres AmEx med chip i Norge?

     

    Forskjellen på Amex og MasterCard/Visa er at Visa og MasterCard har hovedinntekten sin på renter og gebyrer. Amex er, så lenge man betaler på tiden (og ikke har FlexPay), helt rente og gebyrfritt. Dermed må de hente inntekter andre steder. Medlemsavgiften veier dessverre ikke opp! ;)

     

    For et år siden gikk ryktene om at chip vil komme ved neste store fornyelse, som er i september/oktober 2012. Men dette er ikke endelig bekreftet.

  2. Att. John Anders!

     

    Er det fra og med i dag (27. januar) det skal være mulig å logge seg på AmEx Nettkonto med BankID?

     

    Vil det bli lansert flere løsninger og tjenester rundt nettkontoen nå snart?

     

    Det var (selvfølgelig) noen problemer med lanseringen av Bank-ID i går. Men siste nytt er at de får opp Bank-ID på mandag. :)

  3. Att. John Anders:

     

    Gjør American Express/DnB NOR/Teller noe konkret for at AmEx skal aksepteres på så mange brukersteder som mulig?

     

    Hva gjør de for å inngå nye brukerstedsavatler med f.eks. Ikea, Elkjøp, Lefdal, Shell osv?

     

    Hvorfor gjøres det ikke mer for å skaffe flere brukersteder?

     

    Jeg pratet nettopp med daglig leder i Amex Norge. Han sier at det jobbes på spreng både for å øke brukerstedstettheten og for å sikre de store brukerstedene. Han har jevnlig kontakt med Teller, og pusher nå hardere enn noen gang for å sikre god brukerstedstetthet i Norge. Jeg vil anta at vi kommer til å bli positivt overrasket over bedringen på dette området det neste året.

     

    Jeg kan jo også nevne at de svindelsakene som brukerstedene referer til, utelukkende omhander utenlandske kort. Samtlige transaksjoner har blitt stoppet av terminalen med beskjed om at brukerstedet skulle ta kontakt med autorisasjonen. Det viser seg at de som har stått bak kassen ikke har visst hva de skulle gjøre i disse situasjonene, og sluppet transaksjonen igjennom uten å gjøre det de fikk beskjed om. Hadde de tatt kontakt med autorisasjonen, ville transaksjonen blitt avvist pga svindel. Så det er ikke noe galt med Amex-nettverket, problemet er opplæringen av de bak kassen.

  4. Att. John Anders!

     

    Er det ventet at AmEx vil lansere andre nyheter/tjenester/fordeler i løpet av 2011 som du kan informere om på et åpent diskusjonsforum?

     

    Når vil regningsbetalingsløsningen via AmEx nettkonto lanseres?

     

    Er det ventet noe nytt rundt åpningstider til kundeservice og Concierge Service?

     

    Det er mye mulig at det kommer et nytt produkt i løpet av vårparten. Men det er for tidlig å si noe sikkert om det.

     

    Hva gjelder åpningstidene, har jo DnB NOR nå nettopp lansert sin 24-timers-service, og det er ikke utenkelig at Amex (som på privatkortsiden eies av DnB NOR) kommer til å lansere nye og utvidede åpningtider før sommeren. Åpningstidene til Concierge Service er jo allerede 8-21, og jeg har ikke hørt noen rykter om at det skal være aktuelt å endre på det.

     

    Å få implementert regningsbetaling i nettkontoen har vært en pine for Amex, da man har vært litt usikker på om den påloggingen man har hatt har dekket de kravene for sikkerhet som er pålagt når en skal utføre betalinger og overføringer. Jeg ser ikke bort i fra at dette vil bli bedre ved at man nå går over til en løsning som også inkluderer Bank-ID. Tanken var jo at regningsbetalingen skulle komme høsten 2010, men det har latt vente på seg. Jeg vil anta at det tar en stund før dette er på plass.

  5. Eneste problemet da er at du står der klokken 16:30 på en vanlig hverdag, og må legge igjen amex-kortet hjemme fordi kundeservice er stengt, og du gidder ikke bruke kvelden på å bekymre deg over om du når "taket" på den flytende amex-grensen din denne kvelden også.

     

    Dette er jo selvfølgelig en knipe, for alle betalingskort. Amex ønsker naturligvis å tilby et kort som gir helt frie rammer, for å gi optimal brukervennlighet. Samtidig er det jo helt naturlig at de også må forholde seg til at de opererer i en verden der kortsvindel er et faktum. For medlemmenes sikkerhet må de da ha en form for et sikkerhetsystem. Derfor har de besluttet å ha et sikkerhetssystem som baserer seg på medlemmenes høyeste bruk de siste 1,5 årene, og setter en sikkerhetsmargin i forhold til det.

     

    Når det kommer til åpningstider på medlemsservicen, er det en sak jeg vet det jobbes med. Jeg forventer å bli positivt overrasket når de lanserer de nye åpningstidene. Det må jo også nevnes at Amex overgår både Diners og EuroCard med å ha én time lenger åpningtid (8-17 mot 8-16). ;)

  6.  

    Amex Gold med bruksgrense på for øyeblikket under 70.000,- og fullstendig flytende grense så jeg ikke engang vet når jeg selv er i nærheten og hva den er neste måned.

     

    Der er en skjult og varierende beløpsgrense, og man aner IKKE hvor denne er, det vil si frem til man står der og ikke får betalt!

     

    American Express sine systemer er litt spesielle på akkurat dette punktet. Dette er fordi kortet ikke skal ha noen øvre bruksgrense. Det er, som medlemsservice forsåvidt sa, et sikkerhetssystem som følger med på bruken til enhver tid. Sikkerhetssystemet kan slå inn, og stoppe transaksjoner, hvis det oppdager noe det mener er unormalt. Dette er for å stoppe eventuell misbruk av kortet, hvis kortet blir stjålet eller mistet.

     

    Det er flere ting som kan gjøre at sikkerhetssystemet slår til:

    1. Det er bruk på to vilt forskjellige steder samtidig (typ: forskjellige kontinenter ol.)

    2. Det er ekstremt hyppig bruk på samme brukersted på svært kort tid (typ: 15-20 transaksjoner på 2-3 minutter)

    3. Det er mye høyere bruk på kortet enn det som er ansett som normalt.

     

    Det er det svært sannsynlig at det er det siste punktet som har gjort at dere har blitt stoppet. Sikkerhetssystemet tar utgangspunkt i den største innbetalingen de siste 18 mnd, og gir en god sikkerhetsmargin utifra det. Det betyr at det er lurt å ta kontakt med medlemsservice, om du vet at du skal bruke mye utover maksbruken de siste 18 mnd. Da kan medlemsservice overstyre sikkerhetssystemet, og slippe igjennom så mange transaksjoner du måtte trenge. En "tommelfingerregel" kan være å gange høyeste innbetaling de siste 18 mnd. med 1,5. Holder du deg innenfor det er du trygg. Skal du utover det bør du ringe 800 68 000.

     

    Jeg har aldri vært utfor å bli stoppet enda, med mitt Amex Gold, fordi jeg har satt meg inn i mekanismene som setter sikkerhetsrammene, og vært føre-var. Det er ikke verre enn det. ;)

    • Liker 1
  7. Tar ikke helt hva som er så bra med Amex, i grunnen. Er det fordi det er et ekslusivt kort det er så "bra" å ha, eller har det betingelser som er utenom det vanlige? Finner da mange andre kredittkort i landet her som er gode og, Remembercard, for eksempel, som i allefall blir mitt neste kredittkort..

     

    Beklager om dette blir teit, men jeg orker ikke å lese gjennom hele tråden for å finne det ut, men hva er i grunnen så bra med Amex? :hmm:

     

    Hei

     

    Det jeg syns er best med Amex (jeg har Amex Gold), er sikkerheten i det.

    Du har et kort som er anvendelig i store deler av verden, der du har muligheten til å få et nytt kort innen 24 timer stort sett over hele verden (noen steder er det 48 timer).

     

    I tillegg er det Consierge service i gullkortet, som hjelper deg med alt mulig (som hotellbookinger, restaurantbestillinger, leiebil, flybilletter, tips til reisen, og billetter til arrangementer) som du kanskje ikke har tid til, eller mulighet til, å gjøre på egenhånd.

     

    I gullkortet er det også en sperretjeneste som sperrer det du har lagt inn hos dem (det være seg kreditt-, bruks- og debetkort, pass, telefon, ol.), og som i tillegg har en baggasjetjeneste som er utrolig bra. De har også en meldingstjeneste for viktige beskjeder, om noe skulle skje med deg.

     

    Det som gjør at mange har Amex er kanskje reiseforsikringen. Den er noe av det beste på markedet, og overgår på flere områder Europeiske. Den aktiveres ved at du bruker kortet til å betale minimum 50 % av reisen med Amex-kortet.

     

    I tillegg kommer gode rabatter på leiebil, restauranter og hotell, og medlemsfordelene som Amex tilbyr medlemmene sine (som for eks ekslusiv shopping på Steen og Strøm, medlemskveld på Ferner Jacobsen, julemiddag på Klosteret med julekonsert med Sølvguttene, og mye mer.)

     

    Kortet er klart verdt pengene (650 i året for grønt, og 1200 i året for gull) hvis man har vett nok til å ta i bruk de medlemsfordelene som ligger i kortet! ;)

     

    Den letteste måten å søke, er å bruke linken nedenfor:

    http://www1.americanexpress.no/fileshare/filarkivroot/American%20Express/Søknadsskjema/31010402_AmEx_sokn_skjema_.pdf

     

    Jeg anbefaler det! :)

  8. Haha, AmEx i Norge er og blir en vits. :)

     

    Men helt seriøst, hvem faen tilbyr en nettbank i 2010 med 4 ord man må pugge(!) til passord og 50 engangskoder på et pappkort? Så må de sende nytt kodekort når kodene er brukt opp? Hva om jeg er i utlandet (noe kortets målgruppe ofte er)? Hva tror dem, helt seriøst? Er det dette de har brukt 7 måneder på?

     

    Kortet klippes i to og sendes tilbake. Hva tror dem at jeg er, en idiot? Fra sekssifret forbuk til 0. Sånn skal det gjøres. Nice.

     

    Her var det litt feilinformasjon som sikkert er greit å rydde opp i. :)

     

    I første utsending for pålogging til nettkontoen får du tilsendt et kodekort og et førstegangspassord. Førstegangspassordet er på 4 ord, men kan byttes hvis man ikke ønsker å pugge dem.

     

    Plastkortet med koder brukes ved pålogging, og nytt kort sendes ut når det er ca 10 koder igjen på det gamle. Alle kodene på det gamle kortet skal brukes før det nye kortet tas i bruk.

     

    Det jobbes med å få en bedre nettløsning. Amex bruker samme nettkontoplattform som Cresco, Trumf Visa, YX-kort og andre fordelskort i DnB NOR konsernet, og den vil trolig bli utviklet slik at man kan benytte BankID eller passord på SMS ved pålogging. Når dette kommer, vites ikke.

  9. Noen som vet noe mer om kommende tilleggsfordeler til American Express Gold Card i Norge? Når blir disse lansert og kommer Platinum Card?

     

    Det er, som det har vært de siste mnd, snakk om MR, EB og Plat.kort, men hvor langt man er i prosessen tør jeg ikke å si noe om. Det er nok mest sannsynlig at EB kommer først, men nå konsentreres det mest om å få på plass gode løsninger til nettkontoen, slik mange her har ytret ønske om.

  10. Nuvel!

    Jeg har fortsatt IKKE mottatt passordet. Og jeg har vært jevnlig i kontakt med medlemsservice om dette siden ca. nyttår!

    Stadig er det ny svar om "neste uke", og det går stadig uker etter disse "fristene" uten at det nødvendige er kommet.

    Jeg kjenner dessuten noen som også mangler kodekort.

    Så når ferier går mot slutten neste uke får man ringe igjen og spørre.

    (Venter også på giro i postkassen i disse dager, forhåbentligvis pålydende kr. 0,-)

     

    Nettkontotjenesten har vært oppe siden begynnelsen av Juni, og det har blitt sendt ut kodekort og passord til alle som har hadde My Card Account (onlinetjenesten) hos American Express tidligere. Det har skjedd at noen kodekort og passord har blitt sendt til gamle adresser, og derfor ikke har kommet frem. Men tar du kontakt med medlemsservice (på 800 68 000) i dag, skal du få tilsendt kodekort og passord innen 10 dager. De har i hvert fall hjulpet meg! :)

  11. Jeg vil anbefale alle de som ikke har fått tilsendt kodekort og passord å ta kontakt med Amex medlemsservice. Det skal ha blitt sendt ut kodekort og passord til alle medlemmene nå. Har man ikke mottatt det, har medlemsservice muligheten til å bestille kodekort og passord til deg, og du vil få det i posten innen ti dager. Det går som smurt. :) Telefonnumerne er 800 68 000 for gullkort og 800 68 100 for grønt kort. Medlemsservice er veldig hjelpsomme, og er veldig klar over (/flau over) problemene som har vært med nettkontoen det siste året.

     

    OBS: Har du nettkonto via Cresco, YS medlemskort, NAF Fordel Extra, NSF medlemskort, Byggmakker byggekonto, Bohuskonto, eller et annet fordelskort eller produktsrelatert konto hos DnB NOR, har du allerede tilgang til American Express sin nettkonto, da det er samme nettkontoløsning over hele fjøla. Da kan du logge deg på nettkontoen med det samme kodekortet og passordet som du bruker på de andre kortene/kontoene.

  12. Att. John Anders: Er det noe nytt om Platinum Card? Vet at du ikke kan si for mye, men ligger det i kortene at dette vil bli lansert? Om ja, tror du i løpet av 2010, eller blir det først i 2011 eller enda senere?

     

    Det har ikke kommet noen ny informasjon om Platinum Card. Som jeg har nevnt tidligere vil jeg tro at MA, EB og overføring fra kort til konto blir prioritert fremfor å lansere et helt nytt produkt.

     

    Men jeg venter i spenning! Det ligger jo til rette for et nytt amex produkt, nå som de har byttet systemer for å gjøre prosessen enklere.

  13. Noen som har fått tilgang til nettkonto hos AmEx nå?

     

    20. juli skal siste utsending av kodekort og passord ha gått. Det betyr at alle som har brukt American Express Online tidligere nå skal ha fått tilsendt kodekort og passord. Noen har allerede mottatt det, og andre vil motta det iløpet av kort tid.

     

    I første omgang er det mulig å se historikk på det "nye" kortet 12 mnd tilbake og ufakturerte transaksjoner. Senere vil det være mulig å betale regninger og overføre penger fra kort til konto. Denne løsningen er ikke på plass enda, men det går rykter om at den vil være på plass til høsten.

  14. Att. John Anders!

     

    Har antall American Express brukersteder økt etter at Teller overtok betalingsløsningen for AmEx i Norge?

     

    Det er vanskelig å si. Det er kun Teller som har full oversikt over antall brukersteder, og hvem som tar AmEx. Men jeg vil i utgangspunktet tro at det er ganske uendret, men jeg har ingen tall som underbygger det.

  15. Att. John Anders!

     

    Noe mer info om når AmEx nettkonto blir lansert? Vi nærmer oss mai og dette skulle først være tilgjengelig innen midten av desember, så midtene av januar, før vi fikk beskjed om i løpet av 1. kvartal 2010. Når skjer det?

     

    Siden flere av DnBNOR sine kort og AmEx sin nettkonto bruker samme plattform, har Amex-medlemmer som bruker "nettkonto.no" også fått tilgang til AmEx sin nye nettkonto, med samme brukernavn og passord som de bruker på "nettkonto.no".

    Det gjelder kort som: YX, NAF, Cresco, Nito, Trumf og mange andre kort i DnB NOR systemet. Sånn sett er det ganske hendig.

     

    Alle som brukte American Express Online får tilsendt brukernavn og passord automatisk. Det er ikke helt tydelig hvilken dag de blir sendt ut.

     

    Medlemmer som ikke brukte American Express Online tidligere kan ringe inn til medlemsservice og bli registrert som ny bruker og få tilsendt brukernavn og passord.

  16. Det jeg savner hos AmEx er Platinum Card, Priority Pass, Membership Rewards. I tillegg til Nettkonto, men dette kommer. Det tar bare lengre tid dessverre enn forventet. Kommer det Platinum Card er muligheten for 24/7 Concierge Service større. Det samme gjelder flere fordeler rundt hoteller og flyreiser.

     

    Jeg tror det kommer EuroBonus og MR først, før det kommer Priority Pass og Platinum. Men jeg har troen på at alle fordelene er på plass innen et par år. Det er nok sant at det med Platinum må bli knyttet flere medlemstilbud opp mot kortet. Hva det blir, er vanskelig å si.

  17. Nå burde AmEx (DnBNor) få til noe snart ja... Jeg kan heller ikke forstå at AmEx sentralt er fornøyd med hvordan DnBNor representerer dem i norge. Ny kort knyttet opp mot nytt system burde ALDRI vært utstedt før det nye systemet var i orden. Pga en del reising så har jeg 2 ganger vært nødt til å sende mail til kundeservice for å få vite utestående beløp. Dette er upraktisk, og krever at jeg faktisk husker at det nærmer seg forfallsdato.

     

    Nå har jeg resignert og gått over til å kun bruke Diners, der får jeg efaktura. Får se om AmEx greier å hoste opp nok fordeler til å vri deler av mitt forbruk tilbake til dem etterhvert. Jeg vil tippe at denne systemomleggingen til AmEx er en gavepakke til eurocard og diners. Man trenger et incentiv til å snu forbruk den ene eller andre veien, og kunder kommer ikke automatisk tilbake når alt ordner seg.

     

    AmEx tilbyr også eFaktura. Dette skal du få tilbud om når du legger inn betaling i nettbanken. Har du ikke fått det, må du søke opp "DnB NOR Bank ASA, DnB NOR Kort" som eFakturatilbyder, og legge inn kontonummeret ditt som eFakturareferanse. (Det gikk i hvert fall fint for meg.) :)

    Og nå kommer det jo også nettkonto tilbake til oss AmEx-medlemmer igjen.

     

    Jeg er også enig i at det har vært noe tull i denne perioden, spesielt knyttet opp til nettkonto. Men nå ser det ut som at de fleste feilene er rettet opp.

     

    Rett skal være rett; DnB NOR har hatt ansvar for AmEx i Norge de siste 7-8 årene, og det er først nå det har vært litt rot i forbindelse med overgang til nye kortsystemer. Vil tro at ting løser seg ganske greit når systemene har fått "kjørt seg inn" litt.

  18. Att. John Anders!

     

    Er det noe nytt når det gjelder AmEx Nettkonto? Når er denne tilgjengelig?

     

    Gode nyheter!

    Nettkontoen er nå blitt brukertestet, og det ser bra ut. Overføring fra kort til konto og regningsbetaling er ikke på plass enda. Men nå kan man i hvert fall se siste mnd fakturaer og ufakturerte transaksjoner. På nettkontoen kan man gå 12 mnd tilbake på transaksjonene knyttet til det nye kortet (3754 17). Kodekortene og brukernavnene vil bli sendt ut i løpet av de neste ukene.

  19. Vi nærmer oss midten av mars og jeg lurer på om det er noen som vet hvordan American Express ligger ann med lanseringen av AmEx Nettkonto? Vil dette være tilgjengelig innen utgangen av mars (1. kvartal av 2010 som det står på nettsidene deres), eller vil det ta lengre tid?

     

    Skal vi stole på de signalene vi har fått, vil nettkontoen bli lansert i løpet av mars.

     

    Det er forøvrig viktig at om man fremdeles bruker det gamle kortet, så må man begynne å bruke det nye kortet (som starter på 3754 17..) så fort som mulig. De gamle systemene, som er knyttet opp mot de gamle kortene, vil bli lagt ned i begynnelsen av april (nærmere bestemt 8. april). Når de systemene er nede, vil det ikke lenger være mulig å få igjennom transaksjoner på de gamle kortene. (Bruker man et kort som begynner på 3754 17 kan man være 100% sikker på at man har riktig kort.)

    Har man ikke mottatt kortet, er det lurt å ringe inn til medlemsservice nå, så man kan få et nytt kort i god tid før systemene legges ned.

  20. Betyr dette at American Express (i Norge) har planer om å lansere nye produkter og tjenester knyttet opp mot de ulike privat- og firmakortene i løpet av 2010 og 2011?

     

    Forstår at du ikke kan si hva og nøyaktig når, men kan du bekrefte at det vil bli forbedringer i fremtiden?

     

    En av grunnene til at American Express har byttet systemer er at det nå skal være lettere å knytte opp nye produkter og tjenester. Det er jo også tydelig at dette er noe medlemmene ønsker, og at konkurransen fra andre kortselskaper gjør at det snart er nødvendig. Jeg tror nok at det første vi vil se er EuroBonus og Membership Rewards. Så kommer kanskje Platinum.

    Men jeg vil ikke tro at det blir lansert noe nytt før i siste halvdel av 2010, eller i 2011. Men det er vanskelig å si.

  21. Att. John Anders!

     

    Vet du noe mer konkret når AmEx nettkonto er tilgjengelig. Er det i februar eller blir det først mot slutten av mars?

     

    Noe nye produkter/tjenester på vei? Vet at du ikke kan si konkret hva, men kan du gi informsjon om at det kommer noe i løpet av 2010?

     

    Jeg vil tro (og dette tror jeg faktisk ingen hos Amex heller vet helt sikkert) at nettkontoen kommer opp i slutten av mars. American Express venter nå på siste del av testingen av sikkerheten ved innloggingen på nettkontoen. Lay out'en skal endres, og det skal sendes ut brukernavn og passord til alle som brukte American Express Online (, samt alle som har nettkonto i Cresco, da de bruker samme plattform). Så i løpet av april har nok alle som brukte American Express Online fått brukernavn og passord.

     

    Når det kommer til produkter og tjenester, har jeg ikke noe informasjon som er så klart at jeg kan legge det ut på nettet. Når avtaler er inngått, og nye produkter er klare for lansering, skal jeg si det jeg får vite (så lenge det ikke er skadelig for American Express). Med andre ord kommer det nok ikke informasjon her før det er klart for markedet. Sorry.

  22. Er AmEx online snart oppe å går nå? Kan nesten virke slik ut. Om man går inn på https://www.americanexpressonline.no/ så kommer fortsatt samme feilmelding som tidligere. Men nå er det en "logg inn" boks nederst som faktisk fungerer. Mangler bare passord og brukernavn :)

     

    Noen som har fått dette tilsendt enda?

     

    Jeg har ikke mottatt noe enda. Noen andre?

     

    Det har ikke blitt sendt ut brukernavn og passord enda.

    Nå har i hvert fall testerne fått brukernavn og passord, og det rettes opp i noen url-feil.

    Ut over det skal man også endre noe på lay-out'en.

    Jeg tror ikke det kommer til å bli sendt ut noen brukernavn eller passord før i midten av februar. Iløpet av februar tror jeg det meste kommer til å være oppe og gå.

×
×
  • Opprett ny...