Gå til innhold

Xyril

Medlemmer
  • Innlegg

    245
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xyril

  1. Har ikke sett filmen, og har heller ingen planer om det, men mistenker at filmen i seg selv lett kan være "en fornærmelse mot intelligensen til voksne mennesker". Hvis dette er (som jeg mistenker) en film uten annet formål enn å formidle visualisering av brutale voldsscener utført av en irrasjonell, gal morder har myndighetene i NZ gjort det eneste rette, og filmskaperne får takke seg selv for de 'tapte' inntektene. Hvis filmen mot formodning faktisk har et konstruktivt budskap så tviler jeg på at den ville blitt forbudt i utgangspunktet.

     

    Lat vaksne folk sjølv avgjera om det er "en fornærmelse mot intelligensen til voksne mennesker" eller ei. Det er ikkje myndigheitenes oppgåve å vera moralpoliti, og om filmen har eit konstruktivt bodskap eller ikkje er fullstendig irrelevant.

     

    Har sett halve filmen så orket jeg ikke mer, og støtter forbudet.

     

    Fengselsstraffar for å laga dårlege filmar!

    • Liker 1
  2. Feil i artikkelen:

     

    Linux er ikke en familie med operativsystemer. Linux er en kjerne. Oppgaven er å være bindeledd mellom software og hardware. Linux er en veldig populær, og kanskje den mest kritiske komponenten, i ett operativsystem men er på ingen måte ett operativsystem i seg selv. Når du derimot blander Linux med ett par ekstra komponenter, som utvikles av eksempelvis GNU, så får du ett operativsystem. Det ville derfor vært mer korrekt å skrive GNU/Linux i artikkelen.

     

    Dette har vorte diskutert opp i mente. Linux er underforstått GNU/Linux.

     

    Wine-porting blir også feil, da bruk av Wine står nærmere emulering. Wine kjører win32 programmer as-is, uten å kreve noe endring av kode. Porting er en prosess som innebærer at du omskriver ett program til å fungere på ett annet operativsystem, noe du slipper med Wine dersom Wine klarer å kjøre programmet ditt. Artikkelen burde derfor ha skrevet "Det er ikke klart om programmene er portet over, eller bruker ett kompatibilitetslag som f.eks. Wine".

     

    Wine Is Not an Emulator.

    • Liker 2
  3. "Ved åpen kildekode er det flere som leser, flere som kontrollerer, flere som rapporterer og flere som kan fikse. "

     

    Og flere som har innsyn i systemet bak sikkerheten som er implementert. Eneste grunnen til at windows har så mange virus og exploits er pga at det er det mest utstrakte OSet på verdensbasis. Slik er det ikke med Linux. Det er kun et knippe mennesker som bruker det på en noen som helst meningsfull måte, allikevel blir det stor sak når det først finnes ett hull. Hull oppdages, tettes og så finnes det nye igjen akkurat der hvor det ble tettet til. Slik har det alltid vært og slik vil det alltid forbli. Jeg kan love deg om at kildekoden til windows hadde vært åpen ville det vært D-Day for OSet. På samme måte ville nok de fleste Linux distroer gå lukket dersom en skulle ende opp med å bli størst på markedet.

     

    Så lenge du nyttar internett til surfing, nyttar du Linux på ein meiningsfull måte, då det er særs mange som nyttar Linux som webserver. Hardware.no nyttar vel Apache på Debian. Gjorde iallfall det.

     

    "Meiningsfull" er ikkje berre desktop-bruk.

  4. Ich will heute in Berlin nicht radfahren. Es ist zu weit von hier, und es wird früh dunkel. Ich will lieber morgen radfahren. In der Nacht können wir in der Nähe von Burg zelten, und dann radeln wir Sonntag nach Hause. Guter Idee, das wird eine gute Ausflucht. Wir sehen uns morgen um halb elf.

     

    Nächsten Tag radeln sie durch den Wald nach Burg, und das Wetter ist schön.

     

    Kurt, hast du eine Taschenlampe mitgebracht?

     

    Ja, natürlich. Aber du musst dich konzentrieren. Sonst landest du im Wasser mit Fahrrad und Gepäck.

     

    Eg ville nok sett igjennom det først. Er ei stund sidan eg hadde tysk sjølv. Men lukke til skal du likevel ha.

    • Liker 1
  5. Hallo.

     

    Eg har ein gammal bærbar maskin som eg har tenkt å pussa opp.

     

    Skjermen har store sprekker og må bytast ut. Har skrudd ut skjermdelen, og funne modellnummeret.

     

    Eg har ikkje funne ein norsk butikk som seljer slike LCD-skjermer. Kjenner nokon til slik ein norsk butikk, eller har nokon røynsler med å kjøpa slikt frå utlandet?

     

    Det same gjeld for så vidt også for Dell-tastatur. Får ein tak i det frå Noreg? Når det gjeld tastatur, må det vera likt originaltastaturet, eller kan eg byta det ut med eit eg likar betre? Veit ikkje om den tastaturkabelen til Dell er noko Dell-proprietært eller ei.

     

    Særleg tastaturet som er eit problem viss eg må kjøpa frå utlandet, då eg aller helst vil ha norsk tastatur.

  6. Dette blir bare teitere og teitere. Alle har alltid muligheten til å velge annen nettleser, noen er bare for dumme til å finne noe selv -.-
    IE er installert med Windows som standard.EU har allereie sagt at dette bryt med konkurranseloven. Microsoft følgde ikkje opp dette, og skuldar på ein teknisk feil.Ein bot er definitivt på sin plass.

     

    Har du foresten noe bevis på at det ikke var en teknisk feil de ikke selv oppdaget som gjorde at oppdateringen ikke kom på maskiner som hadde servicepack 1 installert? Jeg tvilr på at de med vilje ville risikert bot når de faktisk har lagt inn den oppdateringen allerede, men servicepack 1 som er veldig gammel allerede forhindret at den kom.

     

    Nei, det har eg ikkje.

     

    Men viss bota kan koma til å kosta dei opp mot 42 milliardar kroner, og dei likevel ikkje har testa det skikkeleg, er det berre til pass for dei.

  7. Dette blir bare teitere og teitere. Alle har alltid muligheten til å velge annen nettleser, noen er bare for dumme til å finne noe selv -.-

     

    IE er installert med Windows som standard.

     

    EU har allereie sagt at dette bryt med konkurranseloven. Microsoft følgde ikkje opp dette, og skuldar på ein teknisk feil.

     

    Ein bot er definitivt på sin plass.

    • Liker 6
×
×
  • Opprett ny...