Gå til innhold

wilsnow

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wilsnow

  1. Hei

     

    Sitter og instalerer ssd i systemet, denne er av typen intel 330. Hadde i utgangspunktete tenkt og kjøre en clean install av windows på ssd'en så boota fra windows cd'en. Dette funka ikke ble bare sendt rett inn i windows på den mekaniske disken. Tenkte derfor og instalere windows fra windows på hdd for så og formatere denne disken. Problemet nå er at windows ikke finner ssd en.

     

    (instalerte intel ssd toolbox og denne finner den)

     

     

     

    Noen som har peiling på hvorfor?

  2. Har ikke tid til og være på skolen til 17:30 pga av jobb som er avtalt fast tirsdager kl. 3. lærer mener alikevel hun er beretiget til å holde meg igjen og fører fravær om jeg drar til normal tid 14.10. Derfor jeg prøver og slippe uten fravær for og skulke jobb er uaktuelt.

  3. Har seg slik at skolen, for å komme i bukt med problemet med 2 ukers døtid under muntlig eksamen har avtalt at samtlige lærere skal sanke inn til sammen en uke med ekstra undervisning. Eks har vi 5 timer matte, altså må vi samle inn 5 timer matte i løpet av skoleåret. Har skolen lov til dette, event kan de føre fravær om jeg skulker "ekstra undervisningen som skal foregå på min fritid, skal blant annet ha lang dag i morgen fra 08:00-17:30.

    I henhold til arbeidmiljøloven skal ikke arbeid overskride 8 timer om man er under 18 hvilket så vidt er tilfelle. Kan skolen overskride dette?

  4. Hei

     

    Er i den situasjonen at vi i fjor hadde elendig lærer i 1T, på bagrunn av dette fikke jeg kunn en 4 noe som gir et dypt kutt i vitnemålet. Har i dag R1 og stortrives med det ligger mellem 5 og 6 en plass. Har tittet litt på de 6 siste p matte eksamnenen og de fleste har gått greit og regne samtlige oppgaver i hodet. (har også økonomi så den biten i p matte burde gå greit).

     

    Det jeg egentlig lurer på er om det er mulig og ta opp 1p og bytte ut 1T karakteren, mtp at jeg har R1 i dag samt skal fortsette med R2 neste år. Er det mulig og vil de gi noen hindringer mtp søk av vidre studier?

     

    Wilsnow

  5. Sliter med følgende oppgave

     

    En pendel består av metallkule med massen 10kg som henger i en vektløs snor på 1 meter. Til og begynne med holder vi kula i ro og slik at snora er horisontal og stram. Så slipper vi kula

     

    a) Tegn kreftene som virker på kula. (noen som kan si noe om antall så klarer jeg og tegne selv

    b) Hvilket arbeid utfører snordraget på denne bevegelsen? ( ettersom avstanden mellom kula og snorfeset er konstant hele tiden går jeg ut i fra at snordraget er 0?)

    C)Hvor stor fart har kula i det øyeblikket den paserer det lavest punktet i banen. (her er jeg tom for ideer)

     

    mvh

  6. Hei

     

    sliter litt med en fysikk raport. Har gjort et forsøk med og spore bevegelse med en datalogger.

    Startet med og sende en vogn opp og ned et skrå plan samtidig som jeg målte med en datalogger. Fikk denne grafen

    banefysikk.png

     

    skal når skrive raport og skjønner ikke så mye av det ene spørsmålet;

     

    • Bruk LoggerPro til å illustrere fartsgrafen og akselerasjonsgrafen for bevegelsen.

    • Kommenter sammenhengen mellom de tre grafene.

     

    noen som har noen tips. Er jo kun fart og posisjon hvordan finner jeg akselerasjon? og hva menes med sammenheng annet en at positsjon og fart ved gitt posisjon gir akselerasjon

  7. Går øknomistyring vg2 og i den forbindelse har jeg begynt og bruke en eldgammel makro som fulgte med boken. Problemet er at denne ikke er oppdatert noe som blir rotete i forbindelse med at det mangler enkelte kontoer og at kontonr ikke stemmer. Boka fulger stort sett norske standarrer så om noen vet om en annen mal i excell så hadde det vært supert.

  8. Hei

     

    Sliter litt:

    Hvilken bølgelengde har den strålingen som oppstår når atomet går fra tilstanden n=6 til tilstanden n=3? tilstand n3=-0,59E/aj og n6=-0,26E/aj.

     

    Har regna hit: -2.18 -(-0.88) = 0.62aj.

    0,62/6.63*10^-34 = 9,35^32 hvilket gir feil potens! Hva er feil?

     

    ps. riktig svar er 657nm. (får ikke brukt c = fλ ettersom jeg ikke finner riktig frekvens)

  9. Hei

     

    Sliter litt:

    Hvilken bølgelengde har den strålingen som oppstår når atomet går fra tilstanden n=6 til tilstanden n=3? tilstand n3=-0,59E/aj og n6=-0,26E/aj.

     

    Har regna hit: -2.18 -(-0.88) = 0.62aj.

    0,62/6.63*10^-34 = 9,35^32 hvilket gir feil potens! Hva er feil?

     

    ps. riktig svar er 657nm. (får ikke brukt c = fλ ettersom jeg ikke finner riktig frekvens)

×
×
  • Opprett ny...