Gå til innhold

Amundo_Clown

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Amundo_Clown

  1. - Cheerleader

    - Hore

    - Rapper

    - Gangster

    - Narkiss

    - Alkoholiker

    - Sau

    - En mimer

    - Body builder

    - Tyv

    - Ei som driver med yoga

    - En gravid dame

     

    Disse forslagene synes jeg var litt suspekte. De bør ikke brukes hvis det er barn blant deltakerne. Jeg tenker hovedsaklig på hvilke holdninger du gir grobunn for ved å benytte disse oppgavene.

  2. Du kan begynne med å legge ut filmsnutter på Youtube. La deg inspirere av videoer der, og lag noe selv. Bruk mobilkamera eller kanskje har du tilgang på en EyeToy for Playstation. Disse kan brukes som webcam på PC, driver finnes på nettet.

     

    Ellers er oljemaling en fin hobby som funker innendørs som utendørs. Relativt lave startutgifter og en uendelig læringskurve. Gir mye mer langvarig tilfredsstillelse enn WoW. Liker du fantasy eller science fiction er Warhammer en fin hobby. Den kombinerer kreativitet, fingerferdighet og strategisk tenkning.

     

    Noen liker paintball, men det svir visst litt når man blir truffet.

  3. (...). Jeg hevdet at uavhengig av hvor liten sjansen for å bomme er i utgangspunktet, vil sjansen for at du før eller siden gjør en feil, være uendelig stor eller da 100% siden du skal gamble på denne f.eks. 0.0001/99.999-oddsen i det uendelige og ikke et begrenset antall ganger.

     

    Har jeg rett?

     

    Du tar dessverre feil.

     

    Husk at matematikk er en streng vitenskap, det holder ikke med synsing, praktiske hensyn eller omtrenteligheter. Matematikken må være krystallklar og strengt teoretisk, ellers mister den sin kraft.

     

    Folk fristes gjerne til å "runde av" i matematikken, for å få tallene til å se litt penere ut, men da kaster vi matematikken på båten til fordel for estetikk (det som ser fint ut).

     

    Sjansen for at du gjør en feil før eller senere nærmer seg 100% når antall forsøk går mot uendelig. Men du vil aldri nå uendelig. Jo større antall skudd, jo større sjanse for en bom. Men en bom kan aldri garanteres, samme hvor mange skudd du skal fyre av.

     

    I teorien kan du bli sittende og fyre av skudd i det uendelige, uten en eneste bom. Det finnes ingen holdepunkter for å kunne hevde at denne bommen med sikkerhet vil komme. For hvert nye skudd eksisterer det en tenkt mulighet for å treffe, så ingenting kan garanteres 100%.

     

    Faktisk spiller det ingen rolle i det hele tatt hvor stor treffsjansen er i utgangspunktet, så lenge den er større enn 0.

     

    En dritdårlig skytter, som treffer på 1 av 1.000.000 skudd, vil mest sannsynlig få en bom rimelig fort. Men heller ikke i dette tilfellet kan man garantere at det noensinne vil dukke opp en bom, selv med et antall forsøk som går mot uendelig.

  4. En episode fra 1996 var litt spesiell.

     

    Befalet i leiren hadde satt inn feil person til å stå vakt i porten. Vedkommende hadde fått utdelt skarpe skudd, slik portvakten alltid har. Problemet var bare at personen ikke var tilregnelig, og derfor ikke skulle ha skarp ammunisjon.

     

    En medsoldat passerte porten på vanlig måte, kledd i sivile klær. Vakten smilte til ham og slapp ham igjennom, foreløpig helt uten dramatikk. Så smalt det, plutselig. Vår venn i sivil snudde seg rundt, litt forskrekket. Da hadde portvakten skutt i bakken, bare et par meter unna ham. Han så forundret på vakten, som bare gliste og lo, som om det hele var en spøk. Det var det sannsynligvis også, for passeringen fortsatte heldigvis uten mer dramatikk.

     

    Vedkommende ble imidlertid litt kald da han innså hva som hadde hendt. Vakten ble senere tatt hånd om av MP, og det endte med at han måtte ut med 1000 kroner i militær bot. Det ble diskutert hvorvidt det var han som burde straffes, men slik ble det i hvertfall. Historien føyde seg inn i rekken av vandrehistorier, trolig som den mest spennende av de jeg "opplevde".

  5. mange her som hadde peiling på sopp vist :)

     

    Så lende det var av rørsopp typen så var ikke de så farlige sa mamma.

     

    Ho sa det var en steinsopp. Men, den blei kasta til slutt.

    Vi hadde ikke mamma's kunnskaper tilgjengelige akkurat da, og dere var litt usikre så vi tok ikke sjangsen.

     

    Uansett så har mamma finni litt sopp nå. granmatriske, steinsopp og kantarell. Det smakte veldig godt :D

     

     

    Jeg ser at dette er seint, men jeg må nesten reagere på så mye vås om sopp. Det er tydeligvis mange som gir falske råd om sopp, som kan få store konsekvenser. Ta ikke imot soppråd fra andre på nettet, en feil kan være dødelig, og jeg har sett grove feilvurderinger fra flere her inne.

     

    1. Du har funnet en håndfull fleinsopp.

     

    2. Denne soppen er IKKE I NÆRHETEN AV verken steinsopp eller brunskrubb. Et eple likner nesten mer på en brunskrubb enn denne fleinsoppen.

     

    3. Rødskrubb, brunskrubb, steinsopp, kusopp, smørsopp og gallerørsopp er alle RØRSOPPER. De skiller seg fra SKIVESOPPER. Rørene eller skivene sitter under hatten på soppen. Rør ser ut som mange loddrette rør, som danner et svampaktig lag under hatten. Rørene kan lett fjernes fra resten av hatten, som regel uten å skade "kjøttet" over.

     

    4. Skivene på en skivesopp sitter under hatten, men består av flak som alle går fra midten og ut mot sidene. Skivene går lett i stykker når du drar fingeren over dem. De kan kjennes noe tørrere enn rørene på en rørsopp.

     

    5. Alle rørsopper har HELT ANDRE DIMENSJONER enn soppene på bildet. De har tykk, relativt kort stilk. Fruktkjøttet er som regel lyst (med mindre det er angrepet av mark). Hatten har som regel en hinne som kan rives av. Når det skjæres i fruktkjøttet blir det raskt mørkt, litt som et eple som skjæres i.

     

    6. Skivesopper blir MYE STØRRE enn de pjuskete fleinsoppene på bildet. Mye tykkere stilk, og med hatt som regel større enn håndflaten ved fullvoksen størrelse.

     

    7. Unngå alle skivesopper, med mindre du er soppekspert.

     

    8. Spis aldri sopp som du ikke selv har sjekket. Stol ikke på selvutnevnte eksperter.

×
×
  • Opprett ny...