Gå til innhold

minipusen

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av minipusen

  1. Jeg har nå kjøpt Elgato Key Light Air og er ganske fornøyd med den. Den leverte et tilfredsstillende lysnivå, selv om jeg innser at jeg trenger flere slike lyskilder. I min oppstilling brukte jeg naturlig dagslys som hovedlys og Key Light Air som sidelys. Jeg vurderer å supplere med den større versjonen, Elgato Key Light. Vet dere om den kun er tilgjengelig med bordfeste? Det ville vært ideelt om den også kom med en fot, lik den Air-versjonen har.

     

     

  2. BadCat skrev (2 timer siden):

    Den største er relativt kraftig. Det er sannsynligvis få som bruker mer enn 40% på den ved livestreaming. 
    Den minste er mer anvendelig siden den kommer med sokkel (fot) i stedet for skruklemme som den største.
    Disse selges enkeltvis og du kan utvide antallet senere ved behov, Panelene tar atskillig mindre plass en softbokser.

    Softboks er større i volum på lyskilden og bedre med tanke på skygger. Softboks er bedre til å lyse opp mennesker. LED-panel er best til å lyse opp omgivelser.

    Softboks er i utgangspunktet best, men LED-panel er ikke dårlig og du har mange kreative muligheter til å oppnå et godt resultat med LED-panel. Begge deler hører hjemme i verktøykassa.

    Hvis du kjøper en av de Key Light Air på nettet har du angrefrist. Så kan du eventuelt bestille flere hvis det faller i smak. Den eneste måten å finne ut av det på er å prøve.

    Takk for det grundige svaret.

    Da tenker jeg å prøve med den mindre versjonen først, ettersom skrustikken er upraktisk for meg da jeg ikke har et egnet sted å feste den. Det vel også lurt å ha minst to lyskilder for å minimere skygger.

  3. BadCat skrev (4 timer siden):

    Elgato Key Light og Key Light Air. Billig og bra.  Det er 160 eller 80 OSRAM-LED i disse. Lystemperatur og lysstyrke styres via en app eller fra desktop.

    https://classic.prisjakt.no/product.php?p=5282329
    https://classic.prisjakt.no/product.php?p=5282330
     

     

    Skal du ha noe av det beste, er det denne som gjelder.
    https://classic.prisjakt.no/product.php?p=7058007

     

     

    Hvis du trenger RGB har Razer kommet med et produkt.


     

    Takk for svaret ditt.

    Er Elgato kraftig nok sammenlignet med mer tradisjonelle softbokser som denne: https://fotoplex.no/13372-kontinuerlig-lys-pakke-sb01-10x45w.html?

    Hvis den er det, ville det jo være svært praktisk gitt dens mindre størrelse. Jeg er ikke profesjonell, men jeg tar mange bilder for "history"-seksjonen på Instagram av produkter, så kvaliteten må være tilstrekkelig god.

  4. Jeg søker etter rimelig, men effektiv lyssetting for produktfotografering hjemme. Selv om jeg ikke sikter etter profesjonell standard, ønsker jeg lyskvalitet som er tilstrekkelig for oppgaven. Jeg har undersøkt noen lysbokser hos VIDA XXL, men basert på YouTube-anmeldelser, virker det som om de kanskje ikke er de beste alternativene. Har dere noen budsjettvennlige anbefalinger?

  5. halloo :) noen som har sett på innleveringen for denne uken ? :)

     

    Den oppgava hvor det er to aksjer i en portefølge og 50% har beta på 1,5 og 50% har 1,3 er svaret 1.4. Bare å regne ut gjennomsnittet. Men resten var ikke så lette. Noen som har et svar til så vi slipper å miste eksamen?

     

     

    Den var rett ja. Jeg trodde H var rett på oppgave 1, men kan hende det er flere svar som er rette..

  6. Er det noen som holder på med den i dag? Forslag til løsning?

     

    1) Et investeringsprosjekt har en beta lik 1,5. Den risikofrie renten er 5 % og forventet avkastning på en veldiversifisert markedsportefølje er 13 %. Med utgangspunkt i disse opplysningene, hva blir prosjektets diskonteringsrente i henhold til kapitalverdimodellen? Se bort fra skatt.

  7. Noen som har et forslag til de her?

     

    1)

    Anta at du har en portefølje hvor 30 % av formuen din er investert i et risikofritt verdipapir med en avkastning på 6,5 %. Resten av formuen har du investert i risikofylte verdipapirer med en forventet avkastning på 14 % og et standardavvik på 45 %. Hva er standardavviket til din portefølje? Oppgi svaret med to desimalers nøyaktighet, bruk punktum som desimaltegn og bruk kun tall.

     

    2)

    Selskap As utbytte per aksje forventes å stige med 5 % i all evighet. Hva er dagens kurs på aksjen hvis du forutsetter at utbyttet som utbetales om ett år er kr 10 og avkastningskravet på egenkapitalen er 8 %? Se bort fra skatt. Oppgi svaret med to desimalers nøyaktighet, bruk punktum som desimaltegn og bruk kun tall.

  8. Jeg har tenkt å kjøpe wii i julegave til samboeren min, og den skal hovedsaklig brukes på spill med 4 player som f.eks mario kart. Jeg har derfor 2 spørsmål :)

     

    1) Hvilke kontrollere burde jeg kjøpe som er mest gunstig til flest spill?

     

    2) Kan jeg bruke forskjellige kontroller på samme spill samtidig? F.eks spille mario kart hvor 1 bruker rattet, 1 bruker classic kontroller og 2 bruker wiimote+nunchuk?

×
×
  • Opprett ny...