Gå til innhold

Steffenv

Medlemmer
  • Innlegg

    365
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Steffenv

  1. Serpentbane skrev (2 timer siden):

    Hva er egentlig formålet, hva ønsker du å oppnå? Hva legger du i “uten å plage hverandre"? 

    Jeg kunne fint ha hivd meg på og anbefalt Unifi eller whatever, men... 

     

    Hovedsaklig bare separate vlan slik at vanlige brukere/folk ikke har enkel tilgang til hverandres utstyr. (Streaming høyttalere, TV, delte mapper PC osv)

     

    Har jo vært inne på tanken med å bruke flere rutere for å separere også, eneste ulempen med dette er vel at det kan bli noe mas til tider om dobbel NAT med porter som må åpnes?

    Evnt aksesspunkter/rutere som kan sette opp gjestenett uten client isolation for de som er på samme SSID? Eller at man kan legge inn hvilke IP adresser/enheter på gjestenettet som kan se og bruke hverandre f.eks..

    Kom gjerne med andre forslag.

    Minst mulig arbeid, potensielt kluss og vedlikehold er bra.

  2. Dream Machine blir vel litt stor i min 10" rack. 

    Har det noe særlig for seg i mitt tilfelle ER-X kontra ER-4? Eller er det slik at X såvidt er noe særlig sprekere enn USG?

    Greier meg muligens uten ekstra switch også da sålenge ER-X fungerer greit og er grei å sette opp. 

  3. Når det er sagt ser det ikke særlig enkelt ut å få tak i en USG med mindre man kjøper brukt? ...

    Ser de har vært out of stock flere ganger de siste årene, noen som vet noe? Er det fortsatt bare leveringsproblemer på delene?

    Når det gjelder switch, er det Unifi 8 POE Lite som er det mest fornuftige valget? Har ikke noe særlig bruk for alle POE portene, men må kunne ha flere VLAN.  Ser ut som mye annet også er out of stock, men det er muligens denne som erstatter? Er "lite" negativt på noen som helst måte eller bare et litt misvisende modellnavn? 

     

    EDIT: Ser også at mange sliter med å få hastighetene de betaler for med USG, mange struper på rundt 100 Mbit, selv om de har prøvd det meste av innstillinger.(?)..

  4. process skrev (3 timer siden):

    Edgerouter er forøvrig også Ubiquiti (som Unifi) og tillater mer esoterisk oppsett, men er definitivt mer komplekst. 

    Ettersom du allerede har Unifi AP og dersom du har lommeboken, kjør en USG. 

    Edit: jeg mener bestemt sentral provisjonering, UI og integrasjon er verdt det. Har du allerede en cloud key?

    Edgeswitch er gull.

    Jeg har ikke cloud key, nei. Er det et must for hjemmenettverk? Er det hovedsaklig for 24/7 tilgang og litt lettere setup?

     

    Er det noen spesiell grunn for at du nevner Edgeswitch ovenfor f.eks. Unifi switch som kan konfigureres i controlleren? Eller betyr det ikke like mye for setup av switch?

     

  5. barfoo skrev (10 minutter siden):

    Om du alt har hoppa på Unifi så er jo USG kurant valg. Forholdsvis enkelt å sette opp, og med funksjonalitet du er ute etter. Da oppretter du enkelt og greit et nytt nettverk for leigebuar.

    Den har jeg også sett på ja, forresten. Den er litt dyrere enn andre alternativer, men hvis det er vel verdt det ifht mye enklere setup samt felles integrasjon så er det jo greit. Trenger vel også en switch da, ser ut som den bare har en lan port ? Kan ingen av de andre portene settes opp som lan porter?..

  6. xClaymanx skrev (På 4.4.2023 den 11.18):

    Det letteste er nok å sette altibox modem i bridge, for så å sette opp VLAN.

    Tror ikke det er mulig å sette opp dedikert gjestenettverk i Ubiquiti uten client isolation. Da er det bedre å sette opp 2 forskjellige nettverk og tagge VLANet på dette nettverket.

     

    Tips til ruter som er grei å sette opp? Ser folk nevner at det krever endel ferdigheter/tid for div rutere. Har sett litt på div Edgerouter, MikroTik, ser også TP-Link har endel gunstige

     

    Og hvis jeg evnt ville brukt hjemmesentral nr 2 som router nr 2 for seperasjonsformål, er det i det hele tatt mulig å sette opp begge ruterne da? Må jeg plugge den direkte i fiber, konfigurere den via altibox mine sider og deretter plugge ut og plassere som ønsket i anlegget? Hvis det i det hele tatt funker så er det jo kanskje litt tungvint... Ihvertfall om noe må gjøres om på senere. Å koble til direkte i nettleser er vel ikke mulig på disse ...

  7. Hei,

    Har VMG og FiberTwist i hus+leilighet, på sikt tenkte jeg å kjøre alt fra husdelen som har FiberTwist(spiller kanskje ikke noen rolle, for får vel ikke tilgang til noen særlige ruterinnstillinger uansett sålenge man må gå via Min side??). Måten å løse dette på med seperate nettverk som ikke plager hverandre under streaming osv. er vel å bridge hjemmesentral og skaffe en ruter med vlan? Kan vel også få tak i en router hvor fiber kan gå rett inn droppe hjemmesentralen, men har lest at det ikke virker så bra for alle? Muligens feil innstillinger? Har altibox fra Lyse.

    1. Har noen tips til en billig grei ruter med vlan som er ok å sette opp? Fordel om den får plass inni en 10" rack (trenger ikke være rackmontert, finnes vel betraktelig mindre alternativer da).

    2. Alternativt er det jo en enkel løsning med en cascading router også hvis dette er en ok løsning? 

    3. Er det mulig å opprette gjestenettverk på UniFi AP uten client isolation? Altså at alle på gjestenettverket kan se og caste til hverandre på samme SSID, men kan ikke røre annet på andre SSID på samme nettverk


    Pr idag kjører jeg hjemmesentral og et UniFi AP LR

     

  8. 30/10 for øyeblikket, men blir muligens 100/100 etter hvert.

    Pr nå er samtidige brukere 2-3, kan variere litt ettersom har utleiedel.

    Er det slik at de gamle Asus AC modellene er å foretrekke foran de nye AX modellene? Ser prismessig de ligger noenlunde det samme. 

     

    En annen ting: Hvis jeg ser at jeg kan ha bruk for AP på sikt, er det like så greit å bare sette ruter i AP mode, eller er et rent AP å foretrekke ifht. ytelse og dekningsområde? Tenker da ifht. at man f.eks. får en AX56/AC66U ruter og Ubiquiti UniFri AP til ca. samme pris. Vil asusen fungere like bra som AP eller er det vesentlig forskjell her? Har aldri brukt disse rene aksesspunktene før, så må bare spørre.

  9. Hei, lurte på om noen kunne foreslå en rimelig, fungerende router.

    Har tidligere hatt god erfaring med Asus i form av stabilitet, så har sett litt på nyere asus routere, men er åpen for andre forslag også.

    Det vil foregå litt gaming og streaming på nettet, men få brukere. Det er en 90-100 kvadrats bolig x2 plan som skal dekkes.

  10. Jeg bruker:

    COOP MC til alt som ikke er bedre på andre kort (1 % på alt), og på alt av COOP-butikker

    Trumf VISA til alt på Kiwi/Meny/Joker etc, og på alt annet (0,5%) når jeg har nådd grensen for COOP MC

    Re:member til alt som gir god kickback, som hotels.com og AVIS (jeg reiser mye)

    DNB MC for bensin og for supertilbudene, lite annet av interesse for meg i de faste tilbudene

    Norwegian VISA kun for å slippe kredittkortgebyr ved bestilling av flybilletter  (jeg reiser mye)

    Stacker coop kortet med medlemsbonusen? Altså, får man 2%? Kan se litt slik ut, om det er dette de mener med kjøpeutbytte.

    Ser det står: "Når du bruker kortet hos Coop, får du kjøpeutbytte i tillegg. " 

  11. Så lenge man har kontroll - nei. Riktig som nevnt ovenfor, men har kontroll på hvilke kort som har det. Litt dumt nå mtp det nye gjeldsregisteret, så i utgangspunktet så skal jeg få tilsvarende avkortning i lån som jeg har kredittgrenser rundt omkring (totalbeløpet på alle kort samlet er vel på rundt 200k vil jeg tro). Har årsinntekt på 490k. I verste fall senker jeg kredittgrense på alle kort til 1000 kr per kort.

     

    Har man ikke kontroll og er luksusfellekandidat, så sier jo ulempene seg nesten selv. Flipper mye også, så trekker en del bonus på det. Kjøpte headset i fjor med Amex for 30k (for å bidra til å nå 100k, som gir en spesiell bonusbillett) og solgte dette på finn med litt fortjeneste. Gjort det samme i år med 2 tver og sikkert en 15 bose headset (ca 30k i headset + 20k for tvene). Men jeg er nok veldig spesiell i den sammenheng.

     

    Uten for mye off-topic, så har disse kjøpene gjort at jeg bla slapp formueskatt i fjor. Brukte akkurat nok på varer i nov til at jeg gikk under grensen (pga fradrag for "gjeld" som følge av kredittkortregningen for desember), solgte så tingene igjen med fortjeneste i januar/februar.

     

    Skal du ha ett fleksibelt brukskort ville jeg gått for Shell MC (for forbruk inntil 250k). Så ville jeg hatt et dnb mc i skuffen til kampanjetider, evt til bensinfylling om du ikke fyller på Shell (Da er shell mc ypperlig der og). Så har du norwegian-kortet i skuff hjemme som du finner frem når du skal på utenlandsferie.

     

    Takk igjen. Er remember kortet også verdt å ha liggende i skuffen, eller er det mange av de samme rabattene man får med dnb kortet?

  12. Spørs jo veldig mye hva du er ute etter. Jeg er vel oppe i 15 kort nå. Favorittene hvis jeg skal være objektiv er Shell MC (selv om de innførte maxbonus på 50k i mnd eller 250k i året) og Dnb MC.

     

    Dnb MC er veldig bra for kampanjene.

    Norwegian er bra for gratis kontantuttak i utlandet (om du ikke vil skaffe deg curve eller revolut i stedet).

    Dnb sine kort gir også 3% på bensinstasjoner, så greit om du er en sånn som vil ha færrest mulig kort.

    SAS MC er jeg også veldig glad i, men det koster penger (!495 i året) og fordrer at du reiser med SAS.

    YxVisa og VipCredit for 2 x 100 kr gratis streaming i mnd (Enn så lenge).

     

    PS: Widerøe-kortet fra monobank gir deg 20k eurobonuspoeng gratis over 6 mnd, for de som er interessert i det. Krever at du bruker det til et kjøp i mnd i 6 mnd for å få poeng. Årspris noen hundre kr, men gratis første året du har det.

     

     

     

    Rente betales vanligvis fra etter forfallsdato, hvis du ikke har betalt alt du skal. Men ved kontantuttak så løper renten fra dag én hvor kontantuttaket blir gjort. F eks om du pleier å få regning på dag 45 i syklusen, så regnes rentene fra dag 45 hvis ingen kontantuttak. Har du gjort kontantuttak på dag 2, så løper rentene på det beløpet fra dag 2 (+ et fast kronebeløp i gebyr).

     

    Skal du ta ut norske kroner med kredittkort (Som vanligvis er idiotisk) så må du skaffe deg curve eller revolut. Da kan du ta ut penger uten å betale renter og gebyr.

     

    Ok takk for svar. Ja, jeg ønsker egentlig å ha færrest mulig kort. Har allerede BankNorwegian, men har sluttet å bruke dette som allround-kort ettersom det ikke blir så mye reising lengre. (Brukte det endel tidligere ifbm. jobb). 

     

    Kan jo ha kort liggende hvis det f.eks dukker opp bra kampanjer/rabatter, men vil bære rundt på minst mulig. Til nå så har jeg somregel bare gått rundt med Cresco Car og yA med BankAxept som backup. 

     

    Når det kommer til å ha mange kredittkort, er det noe negativt med dette, tatt i betraktning at man har kontroll over økonomien? Ser det dukker opp på skatteoppgjør osv., men er dette bare at det evnt. blir vanskeligere å få lån osv.? Ikke noe ellers skattemessig?

  13. Jeg bruker ikke så mye drivstoff at jeg føler at jeg trenger dette.. Alternativt kan jeg ha et DNB mastercard liggende og håpe at jeg får nytte av tilbudene en gang iblant, og bruke det til bensin ellers.

     

    Frister ikke med komplett sitt pga. manglende eFaktura, rart at de ikke har fått dette på plass. Klarer ikke å finne så mange allround kort bortsett fra Shell sitt som fungerer i absolutt alle butikker? Kontaktløs betaling og BankAxept er også et pluss om det finnes noe.. Har alltid hatt med meg yA kortet i tillegg, når plutselig BankAxept kreves.

     

    Når det kommer til gebyrfrie kort for kontantuttak, så skriver alle det som at det er negativt at renten løper fra uttaksdato, men er det ikke slik at sålenge man betaler eFaktura på forfallsdato(slik som nesten alle gjør), så betaler man ikke renter? Eller løper disse rentene uansett, og man må betale for renter fra uttaksdato til forfalls/betalingsdato da om man betaler innen man skal ?

  14. Hvilke kredittkort er greie å ha nå? Hverdagskortet mitt Cresco car premium er på vei ut nå. Komplett sitt er jo litt kjedelig ettersom det ikke tilbyr eFaktura.

     

    Shell sitt kanskje? Tolker det slik at det gir 1% trumf bonus selv i konkurrerende matbutikker?

     

    Evnt noen andre greie? Rabattmessig på kjente butikker er det vel DNB MasterCard og remember som er greie?

  15. Hei Steffen. Fått telefonen ennå? Interessert i å høre hva du kom fra og hvordan du liker Mate 10 Pro. Jeg kom fra iPhone X og syntes 10 Pro var helt konge. Med få unntak (Bluetooth) er 10 Pro helt konge, spesielt gitt batteriet og prisen.

     

     

    Hei. Synes den er grei, ja. Har ikke fått testet bluetooth noe særlig enda. Synes den er litt masete når det kommer til batterisparing, men har fått slått av noe av det nå.. Kjapp respons, ihvertfall på fingersensor er jeg imponert. Kommer fra en Moto G4 Plus.

  16. Oneplus 6?

     

    Har ikke sett noe særlig på den pga. har sett etter en tett mobil pga. omgivelser på jobb. Ellers ser den jo meget lovende ut.

     

    Ser nå at det står noen steder at den er både støv, vann- og sprutbestandig? Men veldig uoffisielt, er det sånn typ. belegg som Moto G6 Plus bruker det da, som de ikke tørr sette en sertifisering på?

  17. Vanskelig det der når noen strever med det, og andre merker ingenting. Hadde det ikke vært for dette så hadde jeg bestilt den nå med en gang. Sliter litt med å finne alternativ telefon med samme egenskaper til samme pris. Ellers må jeg bare gamble, men vet at jeg kommer til å irritere meg enormt over det om problemet dukker opp.  :hmm:

  18. Har folk fortsatt problemer med bluetooth, eller er dette noe som er blitt fikset/forbedret? Vurderer selv å kjøpe denne telefonen, men ser på det som ganske irriterende om den driver å kobler ut i ny og ne. Ihvertfall om jeg skal bruke det som kommunikasjon på jobb.

     

    Ser tidligere i tråden her at noen mente de fikset problemet med å slå av bluetooth scanning, men ser jo senere at fortsatt andre personer har problemer med bluetoothen?

  19. De jeg snakker med som har G6Plus er litt tynne og fjerne i stemmen. Jeg ville gått for Nokia 7 Plus.

     

    Det var denne telefonen jeg var veldig sikker på at jeg skulle gå for også.. Men har funnet ut at jeg bør ha en vann/støvtett mobil.. Var veldig interessert i LG G7 da, men begynte rygge litt unna denne også nå pga. mye klager på dårlig batteri. Så jeg står rett og slett litt fast akkurat nå etter mye frem og tilbake. Ser ut som Mate 10 Pro kan være det jeg er ute etter. Tett mobil og lang batteritid.

  20. Men da er det altså svakt med mobiler som kan måle seg med G7 til en pris på 3500, eller? 

     

    Eneste jeg ser er at batteriet ser litt lite ut.... Ellers får den ikke full pott på tester heller ser jeg, men det er vel heller fordi de tar utgangspunkt i 7k-ish nypris?

  21. Hva med LG G7? Mobil i en annen klasse, men pga en nettbutikk hadde 2 for 1 på denne er det utrolig mange som dumper disse på finn. Forseglet go med 5 års reklamasjonsrett må dette bli suksess:

     

    https://www.finn.no/bap/forsale/search.html?category=0.93&condition=2&lat=59.26754&lon=10.40762&product_category=2.93.3217.39&q=lg+g7&search_type=SEARCH_ID_BAP_ALL&sort=3&sub_category=1.93.3217

     

    Billigste ligger ute til 3600, men sikkert muligheter for å prute. Ligger 37(!) forseglede enheter på Finn.

     

    Dette visste jeg ikke. Takk for tipset! Skal sjekke.

×
×
  • Opprett ny...