Gå til innhold

Oktober1

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oktober1

  1. Filene er ikke verdt mer enn ufattelig mengde tid brukt på å få musikkbiblioteket i stand.

     

    Jeg tenker egentlig helst på programmer som kan fikse harddisken, dersom det er mulig, slik som jeg håpet chkdsk (Error Checking) kunne gjøre. (Er det vanlig at det tar flere timer å kjøre gjennom en harddisk slik?).

     

    Det virker som om resten av harddisken funker fint, med gode kopieringshastigheter og uten feil. Men akkurat denne musikkmappen har slått seg helt vrang.

     

    edit:

    Takk for tipset om SpinRite. Skal sjekke det ut og se om det kan hjelpe.

    Oppklaring: Det virker som om resten av harddisken funker fint, bare akkurat ikke musikkmappen (som var 500GB, men nå påstår den er 1.9GB).

     

    edit2:

    SpinRite fant en kritisk feil i harddisken som den ikke klarte å fortsette videre ifra. Måtte avbryte og restarte. Antar det er noe skikkelig galt med den da, så den må nok dessverre skiftes. Litt dumt, for det er en heftig WD Black. :-(

  2. Hei,
    Jeg har et problem med en harddisk som har begynt å streike i det siste. Dvs. det gjelder spesielt musikkmappen min som består av utallige CDrips i flac som det vil være veldig surt å miste (resten har jeg klart å få tatt backup av). Det som skjer er at denne mappen, som var på godt over 500GB nå sier at den bare er på 1.9GB, selv om ikke dataene er fjernet fra harddisken (den har ikke fått mer plass tilgjengelig). I iTunes får jeg beskjed om at den ikke finner filene.

    I det siste har jeg merket at harddisken har gått treigere og treigere i noen mapper, (som feks å importere musikk til iTunes har tatt evigheter), og nå finner jeg ikke filene lengre.

    Jeg lurer på om noen av dere vet om noen gode metoder/programmer for å scanne og fikse harddisken? Den er NTFS formatert og 2 TB stor. Det er ikke OS-harddisken min.
    Jeg har prøvd med Error Checking av harddisken, men denne ser det ut som stagnerer på et visst punkt (rundt 10%) og tid som gjenstår bare øker og øker og øker.

    Jeg har også prøvd å google etter andre disk-programmer, men føler jeg drukner litt i alle alternativene. Jeg bruker Windows 8.1.

    Har dere noe å anbefale?

    Takk for svar!

  3. Hei,

     

    Jeg oppdaterte akkurat fra W8 til W8.1 på min pc. Fra før av har jeg brukt Skydrive til å synce en mappe jeg har hatt liggende lokalt på min pc. Jeg brukte et eller annet program/script (som jeg ikke finner igjen nå) som en workaround for å få dette til, da det egentlig ikke skulle gå an.

     

    Nå når jeg har oppdatert til W8.1, har jeg fått en ekstra kopi av ALLE filene i denne mappen. Det er en fil som det står kun er tilgjengelig online med det vanlige navnet, og en fil som det står også er tilgjengelig offline, men som har fått det lite kledelige tillegget "-NavnPåDatamaskinen" på alle filene.

     

    Jeg vil aller helst ha den mappen lokalt (med ett eksemplar av hver fil uten det ekstra filnavnet) og at denne skal synces til SkyDrive-mappen, men jeg kan strekke meg til å ha mappen liggende kun i SkyDrive-mappen om dette er enklest.

     

    Har noen andre vært borti dette og vet hvordan det kan ordnes?

  4. Samme som min. Har antatt at problemet ligger i at den er operatørlåst til telenor. Er din bundlet til telenor, evnt et annet teleselskap?

    Ser for meg at Telenor aldri kommer til å få ut fingern, så tenkte å flashe til en annen rom på telefonen for å se om det fungerer senere i dag.

    Jeg er usikker, da jeg kjøpte den brukt. Selger påstod den ikke skulle være låst, men hvem vet.. Har telenor selv, så den er i så fall låst til telenor.

     

    Har også lurt på å flashe. Har du funnet en god step-by-step guide til å gjøre dette? Vil dette være som for Android, at man flasher custom roms, eller er det kun stock GDR2/3 som brukes?

  5. Hei!

     

    Har fått tak i et veldig rimelig 5.0 sourroundanlegg fra netthandelen.no (http://www.netthande...auction/4228251). Jeg har ikke fått prøvd det enda, siden jeg mangler reciever, så jeg aner ikke om de låter noe som kan sammenlignes med bra eller ei, men jeg mistenker at vi ikke snakker om fantastisk lydkvalitet, men til den prisen, tenkte jeg det kunne være verdt å prøve. :)

     

    Så, mitt spørsmål er, om det er noen som har et forslag til en grei og rimelig reciever jeg kan få testet disse med? Ny/brukt er ikke så viktig, men gjerne blant de lavere prisklassene.

     

    Den må kunne ta inn og ut HDMI, og da også gjerne bluray lydformatet (DTS HD, Dolby TrueHD?), men 3D funksjon er ikke nødvendig. Nettverksfunskjon er heller ikke et must, men kjekt å ha.

     

     

    Jeg aner ikke hvor lett-/tungdrevne høyttalerne er (kanskje noen som forstår seg på dette klarer å se det), eller hva de trenger av forskjellige spesifikasjoner, så jeg setter veldig stor pris på noen råd.

     

     

    Data for høyttalerne er som følger:

    Fronthøyttalere:

    Effekt: 120W

    Mål: 290x217x840mm

    Frekvensrespons: 48-20KHz

    Motstand: 4 Ohm

    Senterhøyttaler:

    Effekt: 50W

    Mål: 504x149x200mm

    Frekvensrespons: 70-20KHz

    Motstand: 4 Ohm

    Surroundhøyttalere:

    Effekt: 25W

    Mål: 180x180x320mm

    Frekvensrespons: 90-20KHz

    Motstand: 8 Ohm

     

     

    Jeg har lest mye bra om Pioneer VSX-922-K (http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=752046)

    Hvordan vil denne fungere i dette oppsettet?

    Evt. noen av disse? http://www.lydogbild...rroundreceivere

     

    Eller hva med DENON AVR-1513 ? (http://www.hifiklubben.no/produkter/hjemmekino/receivere/denon_avr-1513_hjemmekinoreceiver.htm)

     

    Tips og forslag mottas med stor takk!

  6. Hei,

     

    Jeg har tenkt å gå til innkjøp av noen studiohøyttalere. De skal hovedsaklig benyttes til miksing av musikk, men jeg ser ikke bort ifra at de også kan bli brukt til å høre på musikk med. Men jeg ønsker likevel at lydbildet skal være så ekte som mulig.

    Jeg ønsker noen høyttalere som kan gi godt trøkk, uten at det går ut over kvaliteten på lyden.

     

    Jeg har et budsjett på 3000 og noen lapper til oppover om det skulle trengs.

     

    Burde jeg satse på et 2.0 oppsett, eller 2.1 med en egen subwoofer? Hva vil fordeler/ulemper være med de to oppsettene? Musikken jeg lager vil ha et relativt bra innslag av bass, men det er også mer jevnt fordelt lydbilde på noen låter.

     

    Har dere noen forslag til monitorer/merker jeg kan sjekke ut?

     

    Jeg har ikke sett monitorer som ikke er aktive innen studiosjangeren, men det finnes helt sikkert. Bør jeg satse på aktive eller passive høyttalere? Fordeler/ulemper?

     

    Lydkortet som vil bestyre det hele (i hvert fall enn så lenge), er Line 6 TonePort UX2. Kanskje ikke det beste, men til mitt behov har den ikke sviktet enda.

     

    Takker for svar!

     

    Mvh Arnstein

  7. Hei!

     

    Jeg er på jakt etter en ny TV til maksimalt 10 000 kroner.

    Full HD selvfølgelig, og helst LED, men ikke plasma.

    Minst 42". Ønsker også innebygd tuner (har Riks-TV nå, dvs. DVB-T),

    mulighet for USB-avspilling av filmer på alle de mest vanlige formatene.

    3D er ikke et must. Smart-TV er ikke et must, men er vel ganske okei?

     

     

    Jeg har funnet et par alternativer:

    Grundig 46" 3D LED-TV 46 VLE 7139 BR

    LG 42LV4500

    Samsung 46" LED-TV UE46D5005

     

    Samsung UE46D6505 - Nederst i testen Eller noen av de andre som blir anbefalt, men disse er i overkant av budsjettet.

     

    Disse har kampanje til onsdag:

    Finlux 42'' full HD 1080p LCD-TV 42FLHYR850HU

    Finlux 46'' full HD 1080p LCD-TV 46FLHYR882HU

    Hvordan er disse, tror dere?

     

    Noen som har noe synspunkter om disse, eller noen andre forslag?

    Jeg setter stor pris på svar! :)

  8. Et annet bra gratisprogram du kan prøve er Reaper: http://www.reaper.fm/

     

     

    Kan anbefale f.eks. Line6 UX1 eller UX2 til det du vil gjøre. (http://line6.com/products/recording/)

    Da kan du og spille av låter samtidig som du spiller inn med gitaren. Vet ikke helt hvordan det fungerer med backtracken, men du skal kunne spille inn med backtracken og lime denne fila inn i musikkprogrammet ditt.

     

    Men den enkleste måten er å ha et eksternt/internt lydkort og kjøre gitaren direkte inn der (med en forsterkersoftware - som UX1 og UX2) eller fra en forsterker.

  9. Du kan koble forsterkeren til mikrofon/line-in på pcen via hodetelefonutgangen på forsterkeren, men det vil mest sannsynlig ikke gi veldig god lyd. Det innebygde lydkortet i pcer pleier ikke være veldig mye å skryte av. Det vil også kunne bli ganske høy forsinkelse med dette oppsettet.

     

    Selv kan jeg anbefale produktene til Line6: http://line6.com/products/recording/

    Dersom du bare skal ta opp gitar, kan jeg anbefale UX1 eller UX2. De gir veldig mye bedre kvalitet og lyd, og du får med et hav av forsterkere og effekter å velge mellom.

     

    Et annet musikkprogram som kan anbefales er Reaper: http://www.reaper.fm/ (Gratis)

  10. Du har gjort helt riktig og du tenker helt riktig. Det gjenstår bare å derivere med henhold til x, og huske at 1=(-1)(-1) så kommer du deg i mål. DERSOM du har sjekket grunntilfellet selvfølgelig.

     

    Takk for svar! Greit å vite at det er riktig så langt, men får ikke til å trekke den sammen etter derivasjon, så jeg får den ikke til å likne, men har måtte levert oppgaven nå, så jeg får lære meg det ut ifra løsningsforslaget da i stedet :)

  11. Jeg har et problem med en induksjonsoppgave som jeg håpte noen kunne ta en kikk på.

     

    Oppgave: Gjett en formel for n-te deriverte til x*e-x og vis den ved induksjon.

     

    Har vha. derivasjon kommet frem til at formelen for fn(x) = (-1)n+1 * ne-x + (-1)n * xe-x

     

    Videre bytter jeg ut n med (n + 1) (Induksjonstrinnet) og får

    fn+1(x) = (-1)n+2 * (n+1)e-x + (-1)n+1 * xe-x

     

    Stemmer dette så langt?

     

    Videre har jeg forstått at jeg nå skal derivere fn(x) for å sjekke at denne blir lik fn+1(x), men det er her jeg sliter. Hvordan skal jeg gå frem for å derivere denne og få den til å bli lik fn+1(x)?

     

    (fn(x))' = ((-1)n+1 * ne-x + (-1)n * xe-x)' = ??

     

     

    På forhånd takk for hjelp :)

  12. Jeg mener ikke å stjele tråden din, men jeg er også på jakt etter noen billige og helt OK romaskiner, og tenkte det var like greit å poste her.

     

    Har funnet disse to:

    - http://www.inbao.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_id=620815&b_kid=620820

    - til 1495,-

     

    - http://www.aktivshop.no/epages/Aktiv_Fritid.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/Aktiv_Fritid/Products/STP-6034-2

    - til 1990,-

     

    Men aner ikke om de er noe bra, så derfor jeg lurte på om noen som kanskje har litt peiling (ikke nødvendig, though :p) har noe å kommentere på noen av de?

     

    Hvordan er det f.eks. med magnetisk motstand på den øverste kontra hydrauliske årer på den andre? Og hvordan er dette i forhold til de med vifter, som igjen blir en del dyrere?

     

    Håper på svar! :)

  13. Hei!

     

    Jeg er på utkikk etter noen bildeprogrammer som jeg enkelt og greit kan lage enkle kort med bilder og tekst i. Jeg ønsker å kunne brette de, slik at de blir som en liten bok. Dvs. at alle sidene på kortet må kunne printes ut på samme ark, og så bretter jeg det til etterpå.

     

    Jeg lastet ned en prøveversjon av Photoshop Elements, da jeg hadde det før, og da vet jeg at jeg kunne gjøre dette, men jeg får det ikke til å fungere i den siste versjonen nå. Jeg velger Create og at jeg skal lage et greeting card og velger en av de få variantene som er foldedm med forside og to sider inni. Så legger jeg inn bilder og tekst og vil printe dette ut. Men programmet vil bare printe det ut på 3 forskjellige ark, og jeg får ikke til å samle de sammen. Det går heller ikke an å lagre de sammen, de blir bare todelt.

     

    Finnes det noen innstillinger som jeg ikke vet om som fikser dette, eller noen andre programmer som fikser biffen og som gjerne har noen stilige innebygde layouts osv?

     

    Håper på svar :)

×
×
  • Opprett ny...