Gå til innhold

basher

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av basher

  1. Divisjon av heltall i Java (og mange andre språk) fungerer gjerne ikke på samme måte som vi er vant til, men det kan være nyttig til mye rart.

     

    Hvis du evaluerer (10/8) i Java får du svaret 1, og ikke 1,25. Svaret er 1 fordi 8 går 1 gang opp i 10. Resten vi står igjen med blir forkastet.

     

    Evaluerer du (10%8) får du svaret 2, som er resten du står igjen med når du dividerer 10 på 8.

     

    Eksempelet med sekunder og minutter illustrerer godt hvorfor dette kan være nyttig.

     

    La oss si at vi skal finne ut hvor mange minutter det er i 1581 sekunder. Hvis du dividerer 1581 med 60 på en kalkulator får du 26,35 (Java gir deg 26, fordi 1581 går 26 ganger opp i 60).

     

    Så du har funnet ut på kalkulatoren at det er 26,35 minutter i 1581 sekunder, men det er sjelden hensiktsmessig å operere med desimaler av tid (det er ikke helt intuitivt hva 0,35 minutter tilsvarer). Derfor ønsker du heller å finne ut hvor mange sekunder vi har i tillegg til de 26 hele minuttene. Med operatoren % har vi et slikt verktøy.

     

    Evaluerer du (1581%60) i Java får du 21, som altså er så mange sekunder du har i rest. Da vet du at det er 26 minutter og 21 sekunder i 1581 sekunder.

  2. Dette tyder iallfall på at det ikke er en fysisk feil på skjermkortet som fører til problemene. Fortsatt er det vanskelig å vite om dette er driver-/programvarerelatert, eller om det er noe fysisk feil ellers med maskinen.

     

    En temperatur på 75 grader celsius skal kortet normalt tåle uten å bli ustabilt.

     

    Hvis du har innebygget skjermkort på hovedkortet vil jeg anbefale at du tester om du klarer å provosere frem tilsvarende symptomer (uten at 560 Ti-kortet står i). Får du det, kan du være temmelig sikker på at det ikke er et driverproblem.

     

    Du kan jo se om memtest86 rapporterer feil med RAM. Hvis du ikke har siste BIOS-utgave kan det også være verdt å se om det er kommet en oppdatering (hvis ingenting i versjonshistorien nevner noe som ser relevant ut, er det imidlertid neppe nødvendig å oppdatere).

     

    Jeg tror problemene du opplever enten er en driverkonflikt eller en fysisk feil på minne, hovedkort eller CPU.

     

    (Registerrens skaper forøvrig antakelig flere problemer enn det løser).

  3. Har strømforsyningen en innebygget sikring som kan ha gått? Hvis ikke:

     

    Jeg ville forsøkt å trekke ut alt av kabler til strømforsyningen og la den hvile en times tid (slik at kondensatorene får «summet» seg). Deretter koblet opp alt på nytt (harddisker, vifter etc.), men først kun essensielle komponenter som er nødvendig for å starte maskinen og få bilde på skjermen (har du f.eks. innebygget skjermkort så bruk det, og ikke et skjermkort på en PCI-kontakt). Plugg strømforsyningen i veggen helt til sist.

     

    Fungerer maskinen nå kan du koble til ett og ett komponent og starte maskinen for hver gang (koble gjerne til de mest energikrevende komponentene først). Hvis noe slutter å virke i prosessen så har du enten overbelastet PSU-en eller funnet et komponent med en feil som får PSU-en til å streike.

  4. Hvis du kan kjøre én harddisk med den strømforsyningen er det sannsynlig at du kan kjøre to. Hvis du ikke velger noe radikalt forskjellig fra det du har nevnt her, vil du nok systemet trekke under 400 W på de fleste oppgaver. Uansett vil du merke det fort hvis strømforsyningen ikke klarer å levere (maskinen vil slå seg av, eller ikke starte).

     

    Hvor vidt du får mer av AMD-pakken kommer først og fremst an på hvor viktig prosessorhastighet er for deg. Intel-prosessoren ligger en generasjon foran AMD, er raskere og trekker mindre energi (men er også 50 % dyrere). Du kan se en sammenligning her:

    http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

  5. Det kan naturligvis kreves erstatning for skader som er oppstått som følge av leieforholdet. Hvis kravet ikke betales kan depositumet holdes tilbake helt til partene er enige eller en juridisk instans bestemmer noe annet.

     

    Jeg tviler sterkt på at problemstillingen med hunden kan trekkes inn i saken med mindre det er noe som har påført utleier en økonomisk merutgift.

     

    Du finner informasjon om depositum osv. her: http://www.jusstorget.no/article.asp?Key=2&FagKey=37&ArtKey=125

  6. Hvis du installerer på nytt til SSD-en (og ikke kloner en partisjon fra en vanlig harddisk) trenger du ikke tenke på alignment verken for Windows eller Ubuntu.

     

    Edit:

    Jeg er forresten litt i tvil om det er så mye å hente på å deaktivere journaling. Nyere SSD-er er vesentlig mer holdbare enn for noen år siden og journaling innebærer ikke veldig mye skriving til mediet. Journaling bidrar til å gi filsystemet bedre integritet.

     

    En ting du definitivt bør gjøre (hvis ikke Ubuntu gjør det automatisk) er å sette attributten discard i /etc/fstab for alle SSD-partisjonene (som bare skal nås av Ubuntu og ikke Windows). Dette aktiverer TRIM (http://en.wikipedia.org/wiki/TRIM).

  7. Har nå laget en ny partisjon på den ene eksterne USB-disken som jeg har tenkt å innstallere XP på.

    Men kanskje jeg heller skulle prøve å slå av AHCI i BIOSen og se om jeg får flere valg - også til SATA-diskene?

    Hvis du ikke får den til å laste SATA-driverne ville jeg har forsøkt å slå over til IDE i BIOS. Hvis heller ikke det funker er det forsåvidt godt mulig det går å installere til en ekstern disk over USB for senere å koble disken på SATA (etter å ha installert alt av drivere).

  8. Hvis de gamle RAM-brikkene ikke passer er det nok dessverre ikke så mye annet å gjøre enn å kjøpe nye – heldigvis er det ganske billig.

     

    Hovedkortet ditt bruker DDR3 DIMM med dual-channel (dvs. at du får høyere hastighet hvis du bruker par av matchende RAM-brikker, altså bør du kjøpe ett eller to par). Kortet støtter RAM opp til 1333 MHz (PC3-10600) uten overklokking og 2133 MHz (PC3-17000) med overklokking.

  9. Kanskje dette er knyttet til at du benytter AHCI, men at XP-installasjonsdisken ikke har en driver som virker med din kontroller? (http://social.technet.microsoft.com/Forums/vi-VN/winservergen/thread/814b7ba9-d831-453e-b782-5fe66358489a). Hvis du kan finne SATA-driveren fra leverandøren av hovedkortet og slipstreame (eller legge inn under installasjonen) er det kanskje håp?

     

    Å bytte fra AHCI til IDE i BIOS vil også virke hvis AHCI er problemet, men å få en fungerende driver for AHCI er jo å foretrekke.

  10. Prosessoren og RAM-en kommer fort til å oppleves som en begrensning med det oppsettet. Skal det holde noen år tror jeg du gjør fornuftig i å gå for en i5 og 8 GB RAM, f.eks. dette oppsettet er helt klart verdt merkostnaden: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=752348

     

    Tom's Hardware anbefaler følgende kort i din prisklasse: http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-5.html

     

    Strømforsyningen din bør være innenfor så lenge du ikke lesser på med harddisker og lignende, eller kjøper et veldig krevende skjemkort.

  11. Dette skyldes sannsynligvis at SSD-en ikke er formatert med et filsystem som Windows gjenkjenner. Normalt skulle Windows foreslå å formatere den, men det skjer ikke alltid.

     

    Hvis du ikke får formatert SSD-en under Windows kan du eventuelt forsøke med GParted Live (eller en annen Live-CD med GParted). http://gparted.sourceforge.net/livecd.php Slett partisjonen(e) og opprett en ny (pass for all del på at du velger riktig disk). Formater partisjonen som NTFS.

     

    Når du har opprettet en NTFS-partisjon i GParted er det sannsynlig at Windows vil finne den.

  12. Hvis budsjettrammen er viktig ville jeg tittet på noen av de rimelige telezoom-objektivene fra Tamron eller Sigma. http://www.fotovideo.no/Produkter/Objektiver/Tamron/Telezoom/Tamron-AF-70-300-F4-56-LD-MACRO-1-2-Viktig--Nordisk-Utgave,-Nordisk-Garanti-123386-p0000133297.aspx

     

    Med «film-look»-objektiv mener du kanskje et smalt fokusplan? Dvs. en stor blenderåpning. Isåfall skulle en Canon EF 50mm f/1.8 II passe utmerket.

×
×
  • Opprett ny...