Gå til innhold

Neural Robotics

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Neural Robotics

  1. Takk for innspill.

     

    Jeg kastet vekk ideen om Fedora. Det ble isteden et valg mellom BSD og Debian. Valget falt på Linux fremfor BSD, hvor jeg regner det som litt lettere å jobbe med Java p.g.a. kompabilitet. Så det blir Debian for meg i første omgang.

  2. Jeg skulle gjerne hatt en sammenligning mellom Fedore og Debian.

     

    Vil gjerne ha ett sikkert, stabilt, gratis og brukervennlig system som kan kjøre CVS server og Java applikasjoner, samt database (postgresql/hsqldb). Windows 2000 har fungert bra, men ønsker å skifte ut dette til en lovlig lisens (MSDN lisenser kan jo lovlig brukes uten ekstra kost, til testing og litt til (gråsone), men ønsker å fjerne denne usikkerheten).

     

    Skulle gjerne vist litt om de forskjellige systemene, samt en anbefalt konklusjon. Muligens jeg må gå for et hetrogent system, men samme OS på alle maskinene er en fordel.

     

    Selv oppfatter jeg Fedora som ok, men litt eksperimentel. Bra for lek, men ikke så bra for produksjon. Lett å bruke. Bra driverstøtte

     

    Min oppfattelse av Debian er at det er stabilt og sikkert, men kanskje litt kjip å konfigurere (ihvertfall til å begynne med). Usikker på hvor stabilt Java er her også.

     

    Selv har jeg installert RH9 (uber gammelt) på en maskin for lenge siden, men skal fjerne dette helt for å få inn noe skikkelig. BSD/Solaris er litt for lite "standard" og sært, ønsker å bruke "standard" Linux (ikke meningen å forulempe noen, kanskje jeg t.o.m. tar feil).

     

    Selve "serveren" er liten, men foreløpig bra nok.

    Deployment/Prod Server:

    Pentium 200 MHz, 256MB RAM

     

    Maskin for å gjøre test konfigureringer og pathcer (før de gjøres på serveren, kan ikke oppdatere rett i prod):

    Pentium III 450 MHz, 512MB

     

    I tillegg utviklingmaskiner, en stasjonær med Linux og en bærbar med Windows.

  3. Jeg vil vel anta at PostgreSQL går forbi MySQL i ytelse så fort du får mange Insert/Update/Delete statements, samt når du får transaksjoner bestående av mer enn et statement.

     

    Jeg hadde nok gått for PostgreSQL hvis jeg var deg, med forbehold om at jeg faktisk ikke vet behovet ditt. De fleste databaser går uansett kjapt nok for de aller fleste.

  4. Siden du spør, så antar jeg at bruksområdet foreløpig ikke er så ekstremt.

     

    Da ville jeg personlig valgt mellom enten:

    -PostgreSQL (billig å anskaffe, men bedre en MySQL).

    -MS SQL (Ikke det dyreste systemet, men lett og bruke, og gir dermed høy produktivitet når du utvikler løsninger).

     

    Hvis du skal lage noe og kan aksteptere GPL lisensen (eller har godt med penger) kan du benytte SapDB (Enterprise Database). MySQL har overtatt utviklingen av denne.

     

    Har ikke benyttet PostgreSQL, men ettersom det jeg har hørt så er dette et nokså bra system.

  5. Du har bare sendt mailen til din SMTP server. Denne må videre prøve å sende ut mailen.

     

    Sjekk logg filen til SMTP serveren din:

     

    C:\WINNT\System32\LogFiles\

     

    Har du dynamisk ip adresse kan det hende at mailen blir blokkert. Test også å send til en hotmail adresse (her tror jeg de ikke blokkerer en bestemt dynamisk ip adresse før ved høyt volum).

  6. Jeg synes det sa ut som en skikkelig kul maskin. Dual boot med Linux og MorphOS, da har man alt man trenger. Eneste stedet jeg trenger Windows da er pa jobben.

     

    I tillegg sa vil man kunne frigjore seg fra Intel. En totalt Wintel fri maskin. Kanskje litt risikabelt med PPC, men na ser det jo ut som dette blir en mer utbredt platform etter at IBM fikk gjennombrudd med G5.

     

    Jeg tror jeg skal kjope en til hosten, kommer ikke til a fa tid til a leke med den for da.

  7. Har allerede gjort det, men da kommer det bare en haug av entusiast sammendrag. Noen ganger er det faktisk onskelig a sporre litt i et forum som et tillegg. Det gir muligheten for andre vinklinger og annen informasjon, som gjor at jeg kan skaffe meg et bedre besluttningsgrunnlag. Noen ganger er det ogsa for a fa litt veiledning og hint om hva man bor se etter.

  8. C3 er x86 basert (kan kjore i386 utgaven av Linux) sa den fungerer nok kjempebra med Linux.

     

    G3 er noe anderledes, kan gi litt andre muligheter, men ogsa noen begrensninger..

     

    For a gjore sporsmalet litt mer presist sa kan man vel ta sammenligningen x86 vs PowerPC..

  9. Som et brukelig alternativ til BSD sa har man LGPL. Ihvertfall nar man lager propritaere losninger, og kun bruker BSD/LGPL komponenter for a forenkle egen utvikling.

     

    Jeg benyttet en gang SapDB (GPL lisensiert, men API'ene var LGPL basert) som SQL database i en losning, imotsetning til MySQL hvor API'ene ogsa er GPL lisensiert.. Det var eneste mulighet for a kunne lage en losning hvor GPL lisensen ikke "infisertte" losningen jeg lagde.

     

    Men GPL kan ogsa vaere lurt a benytte som en defensiv strategi. En tidligere kollega av meg var pa et prosjekt hvor de solgte kunden rettighetene til kildekoden pa produktet som ble utviklet (kunden sa pa dette som en sikkerhet pa at de ikke ble last til en leverandor, fikk til og med ekstra betalt for a lage dokumentasjon pa produktet). Saa lenge man selger tid og tilpassninger saa kan GPL fungerer ganske bra.

  10. Jeg vil anta at kode som leveres som BSD eller tilsvarende tidligere ble skrevet som en del av offentlig forskning osv. Og malet var vel at denne verdiskapningen skulle komme alle til gode. Pa den tiden da BSD lisensen kom sa betydde vel det i proksis at bade naeringslivet og forskningsinstitusjoner skulle kunne jobbe videre med den produserte koden.

     

    Nar det gjelder valg av BSD/GPL av politiske arsaker blir sikkert ingen enig, Men utifra et forrettningsmessig synspunkt bor man antakelig prove a velge det som passer foretningsmodellen sin. Om man har valgt en god eller darlig forettningsmodell skal ikke jeg avgjore.

     

    Men bade BSD/GPL gir alle tilgang til det orginale verket (bade bedrifter, forskingsinstitusjoner og privatpersoner) , men gir visse foringer og rettigheter pa verk som er videreutviklet basert pa det orginale.

  11. Legg inn nyeste stable, og apt-get inn det du trenger av servere + cron-apt + webmin + 2.4 kernel. Da har du en så godt som vedlikeholdsfris server som er lett å administrere. Merk at Webmin har et oppgraderingsverktøy som gjør at du med letthet kan oppgradere fra den kjipe versjonen som kommer i apt

     

    Jeg fikk dette tipset i en annen trad.

     

    Jeg har akkurat bladd igjennom APT howto pa siden til debian, men litt vanskelig a forsta helt konkret hva jeg skal gjore..

     

    Jeg trenger vist a oppgradere kjernen til 2.4.

     

    I tillegg vil det vaere greitt a legge inn apache. (1.3 eller 2.0) med apt-get. Videre oppsett skal jeg sikkert klare selv.

×
×
  • Opprett ny...