Gå til innhold

TheyStoleMyName

Medlemmer
  • Innlegg

    440
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheyStoleMyName

  1. Hei! :)

    Lurer på en ting på vegne av faren min. Han jobber (eget ENK) og tok ut pensjon allerede da han fylte 62 år fra NAV. Så han har hatt både pensjon og næringsinntekt en god stund. Men nå har etterspørselen falt med over 60% som vil si at det ikke er mulig å drive videre uten støtte, og han har fått svar om at han kan få denne støtten innvilget.

    Spørsmålet da er om han kan få coronastøtte fra staten + ha pensjonen løpende, eller må han stoppe pensjonen og kun motta støtten?

    Kan ikke finne noe info om dette noen plass (eller så er det jeg som er dårlig til å finne info).

     

    Tusen takk for alle svar og kilder :)

  2. Hei! :)

    Jeg forhåndsbestilte en iPhone 12 pro max cirka den 06.11.2020 og den 13.11.2020 sendte jeg angreskjema da jeg ikke ønsket den likevel, jeg fikk svar fra Power med engang om at jeg vil få beløpet på 14.000,- kroner på min konto innen 8-10 virkedager. Da jeg ikke hadde mottatt pengene på lenge, så ringte jeg dem i slutten av november om at jeg ikke har fått noe på konto. Jeg fikk i svar om at kundebehandleren som hadde tatt saken hadde gjort en feil og glemt å følge det opp/kansellert bestillingen osv. Den nye kundebehandleren sa da at hun tar det videre og får kansellert det o.l. og pengene vil være på konto innen 2 - 8 virkedager igjen. Jeg ventet igjen i ca 2 uker og sendte en mail om at jeg fortsatt ikke har fått noe, og fikk i svar om at: "Vi beklager at denne ikke er kreditert enda, Du vil få en bekreftelse per sms når det er gjort. Da er det 2-8 dager til du får tilbake pengene for din Iphone. "

    Har fortsatt ikke hørt noe fra dem og ikke fått pengene på konto. 14.000,- kroner er jo et stort beløp som man forventer at man får innen rimelig tid. Er det noe jeg kan kreve fra dem i tillegg til mine 14.000,- kroner på bakgrunn av at jeg fortsatt ikke har fått pengene?

    Synes at det er veldig dårlig gjort og skulle ha trengt pengene.

  3. Hei! :)

    Jeg har hatt en moped/scooter liggende i garasjen latterlig lenge uten å ha brukt den i kanskje 10-15 år. Den fremstår som ny, da den kun har kjørt muligens nærmere 100 kilometer.

    Jeg har klart å starte den og tenker å begynne å bruke den. Hva bør jeg gjøre før jeg bruker den på veien?

    Og hvordan går jeg frem med å registrere, samt hente skilter fra Vegvesenet?

    Er det slik at jeg må ta en type "EU-kontroll" eller lignende?

     

    Tusen takk for alle svar, råd og tips! :) 

  4. Hei! :) 

    Lurer på om det har noe å si om når man tar hjulstillingskontroll. Det har vel ikke noe å si om man gjør det før man skal bytte dekk eller etter?

    Jeg vurderer å ta hjulstillingskontroll ila neste uke.. Men skal også kjøpe nye dekk, men ikke før om cirka 2-3 mnd.

     

    Tusen takk for alle svar :) 

  5. krikkert skrev (På 23.3.2020 den 11.58):

    Dagpenger beregnes ut fra hvor mye tapt arbeidstid du har sammenholdt med din vanlige arbeidstid. Vanlig arbeidstid kan iht. dagpengeforskriften ikke overstige 40 timer per uke. Som hovedregel vil dette si at du ikke kan arbeide mer enn 20 timer per uke, men det er foreslått et "coronaunntak" fra 50%-regelen, så kravet blir at du har tapt 40 % av vanlig arbeidstid. Hvis du arbeider mer enn 24 timer per uke kvalifiserer du ikke for dagpenger. 

    Aha, tusen takk for svar :)

    Gjelder det samme regler dersom man eier AS og må permittere seg selv?

  6. Hei!

    Jeg har to jobber, hvor den ene er kontorjobb og den andre i restaurant. Begge jobbene er i 100% hver.

    Nå er det slik at vi blir permittert fra jobb (restaurant), hvordan blir dette ift å søke om dagpenger osv for jobb nr 2?

    Kontorjobben går som vanlig, det er kun restaurantjobben som vi blir permittert fra.

     

    Noen som vet? (Vanskelig å få tak i NAV)

  7. Glemte å skrive at boligen er tom for møbler, mat og diverse. De som bodde der/og som egentlig har forårsaket flere skader har blitt kastet ut. 

     

    Trenger jeg å passe på varme, hvis jeg stenger vanntilførselen/vannkrana?

     

    Bør jeg skru av alle sikringer i sikringsskapet? 

     

    Har brukt flere feller i en god stund uten at det har gitt noe resultat :(

  8. Hei!

     

    Jeg har en enebolig som har vært utleid men er nå et oppussingsobjekt som skal stå tom i noen måneder, har dere noen råd/tips til hva jeg bør gjøre før jeg lar det stå tom?

     

    Har hatt litt problemer med skadedyr (rotter/mus), har lagt ut feller, men som ikke hjelper. Skal høre med skadedyrfirma om det er mulig å bruke noen kjemikalier for å utrydde skadedyr osv.

     

    Hadde vært fint om noen har noen tips/råd til dette også.

     

    Tusen takk på forhånd! :) 

  9. Hei!

     

    Lurte på om hva jeg gjør hvis jeg må flytte ut av nåværende leilighet innen 01.09.2019 og ikke får leid annen leilighet.

    Jeg har søkt og sendt mange søknader til utleiere på finn (startet prosessen siden cirka juni mnd), men får "avslag" fra alle. Jeg har en 100% fast jobb med passe god lønn og jobber mye overtid.

     

    Og nå må jeg snart flytte ut av nåværende bolig, hva gjør jeg? Hvor skal jeg gjøre av meg? 

    Jeg har ingen familie/bekjente - hvor jeg kunne ha bodd midlertidig. 

     

    Kan man få støtte fra noen plasser?

     

    Tusen takk på forhånd! 

  10. Aha, ok.

     

    Vanlig arbeidstid/kontortid er fra man - fre

    Men har hørt fra noen på kontoret her at dersom man tar ferie fra feks onsdag til fredag, så teller de med lørdagen også (men ikke søndagen). Kan dette stemme?

  11. Hei!

     

    Lurte på om hvis man tar noen feriedager feks:

     

    Man - torsdag, vil det telle fra mandag til torsdag altså 4 feriedager, eller vil det telle fra og med lørdag - torsdag som blir 6 dager?

     

    Samme med hvis man tar feriedager fra onsdag tom fredag, vil det bli brukt opp 3 feriedager eller 5?

     

     

    Tusen takk på forhånd! :)

  12. Hei!

     

    Hos oss er det slik at kontoret har stengt på helligdager og vi får utbetalt lønn (timelønn ift 7,5t). Jeg fikk høre av en teamleder at dersom man blir syk i påsken så har man noen rettigheter ift å ta ut disse fridagene senere. (Men teamlederen var usikker på det).

     

    Kan det stemme?

     

    Tusen takk på forhånd! :)

  13. Heisann!

     

    Lurte på om det er noen som vet om det finnes noen form for inntektsforsikring dersom man blir arbeidsledig?

     

    Lurer også på om dersom man jobber 200% faste stillinger, og mister den ene jobben, vil man kunne få utbetalt dagpenger/forsikring for jobb nr 2 da?

     

    Tusen takk på forhånd! :) 

  14. Hei!

     

    På skattekortet mitt står boligen oppført som sekundærbolig, men jeg bor der selv, så det skulle vært oppført som primærbolig... Har bare glemt å melde om flytting fra foreldrenes bolig til boligen jeg kjøpte og flyttet til i ca oktober måned. Er det mulig å korrigere på det til primærbolig og melde om flytting «tilbake i tid», slik at man ikke blir beskattet altfor mye?

     

    Tusen takk på forhånd! :-)

    • Liker 1
  15. Det virker veldig rart hvis rørleggeren avsluttet jobben og reise, uten å sjekke om batteriet virket og at det var varmt vann i kranen

    Ja, synes det selv. Og da jeg sendte ny mail om dette, så ble jeg oppringt, men jeg ba dem om å skrive det til meg heller. Men fikk i svar om at de kun ringer og evt at jeg kan ringe tilbake når jeg har tid (altså ikke skriftlig komm)

  16. Heisann!

     

    Jeg bestilte en rørleggertime og informerte om at blandebatteriet skal skiftes og at jeg har kjøpt inn nytt batteri, de kom og skiftet. Men nå viser deg seg at det kun kommer kaldt vann, når jeg skrur den helt til venstre så drypper det ikke en dråpe engang.

     

    Jeg sendte en mail til firmaet som ordnet det og fikk i svar om at de kan reparere dette, men siden kranen er handlet av meg så går ikke dette på garanti og at de må ta et vederlag for dette. Videre skriver de at det kan være kranen som ikke fungerer (som er helt ny) eller skitt fra varmtvannsbereder som har rettet et filter på varmt siden.

     

     

    Hvilke rettigheter har jeg? Jeg har allerede betalt ca 3.000,- kroner for batteriskifte som han brukte kanskje 15 min på. Håper på råd og god info.

     

    Tusen takk på forhånd!

  17. Heisann!

    Hvordan forholder man seg hvis man har en pågående forsikringssak rett før opphør av forsikringen?

     

    Hvis jeg har fått et brev om at det ikke lenger er gunstig for forsikringsselskapet at jeg har forsikringen via dem og det skjer en skade rett før, som er under behandling/takstmann skal komme å se på. Hvordan skal jeg forholde meg? Må jeg så fort som mulig tegne forsikring et annet sted? Hva vil skje hvis jeg evt tegner forsikringen et annet sted?

     

    La oss si forsikringen gikk ut 25 okt, og skaden ble meldt inn 19 okt.. Men hva gjør jeg etter 25 okt?

     

    Tusen takk på forhånd!

  18. Heisann!

     

    Da leietaker flyttet inn (hybelen vår) hadde vi en god tone og h*n virket ordentlig og vi har tilpasset oss hver gang istedenfor å være vanskelige, og hjulpet med ting vi egentlig ikke hadde trengt å gjøre fordi vi bare er sånn. Hjulpet blant annet med å kaste søppelet deres, og masse annet, leietaker har kommet med historier om at hun ikke får lønn/sykelønn/nav osv da de har rotet med dette, og vi har sagt greit at det blir litt forsinket osv ... Etterhvert har det skjedd hver gang/flere ganger og leietaker sier de har utsatt utbetalingen ytterligere som har gjort til at vi har måttet mase på husleie.

     

    Nå har det seg slik at vi har gjort det formelle med å kaste dem ut og det er en prosess i seg selv.. Jeg trodde de ville bli kastet ut innen 14 dager, men nå har det gått over en måned eller to.

     

    Vi har også gitt oppsigelse for 3 måneder siden, som også betyr at de må flytte ut innen 30.04.2018, nå viser det seg at de har drevet med utflytting i ca 4-5 dager som betyr at de har fått leilighet et annet sted.

     

    Saken er egentlig lang og komplisert bla at siste 3 mnd husleie ikke er betalt osv, men akkurat nå er det også slik at de har latt MASSE søppel ligge utenfor huset samt inne i flere UKER som er til sjenase for oss og kan føre til skade på boligen/skadedyr osv. Angående søppel utenfor; Når vi feks skal få besøk eller skal selv ut og sitte i finværet, så ser man at det ligger nesten 4-5 store søppelsekker og 6-7 små (kiwiposer) med søppel alt fra matrester, matembalasje, papir osv, i tillegg til at det ser ut som noen av posene er revet og er vel tegn til dyr som har evt gjort dette og dette lukter veldig.

     

    Hvilke rettigheter har jeg som utleier? Kan jeg ringe Politiet og be dem om å ta kontakt med leietaker og få ryddet opp i det, i det minste? Av alt som leietaker har påført av skader og lignende så er dette ingenting.

     

    Søppelet har ligget ute i flere uker som sagt, og hva hvis leietaker ikke kaster alt av søppelet sitt etter å ha flyttet ut?

    Virker som leietaker også utnytter og misbruker NAV sin støtte.

    Leietaker har råd til å flytte et annet sted og kjøpe nye møbler, bestille varer, takeaway osv, men når vi ber om skyldig husleie får jeg bare tilbakemelding om at leietaker ikke har penger.

     

    Merker at dette går inn på meg psykisk og blir virkelig dårlig av det, trodde det skulle hjelpe meg med å betale lån osv...

     

    Håper på blant annet masse tips om hva jeg kan gjøre i denne saken her.

     

     

    Tusen takk på forhånd! 

  19. Ta et nytt boliglån på boligen, nedbetal dette med BSU :)

    Tenkte på det samme, men kan man det?

    Og når banken spør hva du skal med lånet, har det noe å si hvis man f.eks sier at det skal brukes til oppussing, men situasjonen har endret seg og derfor blir det ikke noe oppussing, men heller nedbetale lånet nesten med engang du har fått det?

×
×
  • Opprett ny...