Gå til innhold

Ntaw

Medlemmer
  • Innlegg

    119
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ntaw

  1. Det er systemet som skaper godt vs ondt-bildet verden preges av i dag, for å tilfredsstille sine egne behov for overlevelse. Moralen er økonomisk vekst og et økende arbeidsmarked for å opprettholde pengestrømmen. Denne strømmen sørger for at enkeltmennesker kan ha den makten de ønsker å ha. Dersom økonomien ikke hadde blitt satt i system, tror jeg ikke maktfordelingen hadde vært så skjev og urettferdig som den er i dag.

     

    Jeg er anarkist, og derfor ønsker jeg ikke at noen skal styre.

     

    NEI, politikerne er en fysisk manifestasjon av makt. De representerer ikke folket utover det at vi er tvunget til å ha noen som representerer oss. De bestemmer derimot graden av direkte eller indirekte overgrep mot folkets privatliv. Jeg håper ikke du lar deg lure av illusjonen om trygghet - ikke glem at det aller meste av vold er et resultat av en stats makt(mis)bruk, direkte eller indirekte. Det staten har gjort, er å skape et problem, for siden å påberope seg som løsningen på problemet.

    Mao: Idéen om at vi behøver en stat for å styre oss, er skapt av maktpersonene i staten selv, for å finne en legitim grunn til å opprettholde sin egen makt. Så lenge man har en sivilisasjon, vil man nødvendigvis etablere et kastesystem av en eller annen grad. Norge har selvsagt en mer horisontal maktfordeling enn for eksempel USA og mange afrikanske land (og det er bra), men vi er fortsatt altfor ujevnt inndelt, rent klassemessig.

    Frelst marksist, say no more. Det må være behagelig å besvare ethvert problem med en marxist- og anarkist combo mal. Men, jeg lurer, blir det ikke uhorvelig kjedelig og monotont i lengden? [retorisk spørsmål]

    Vi har så forskjellige verdenssyn at jeg ser på diskusjonen som ikke fruktbar, derfor - takk for diskusjonen.

    • Liker 1
  2. Sånn er det jo i dag også. Man har skapt et falskt bilde av hva som er bra og dårlig med et land (inkludert begreper som velferd, til eksempel), og skapt allment konsensus ut fra dette. Jeg ser personlig ikke hvorfor et land skal styres i det hele tatt, da.

    Hva mener du med at "sånn er det jo i dag også"?

    Hvem har skapt er bilde på hva som er bra og dårlig? Og hvorfor er det falskt?

    Ettersom jeg ikke skjønner resonnementet ditt, så skjønner jeg heller ikke konklusjonen din om at du derfor ikke ser hvorfor et land i det hele tatt skal styres.

    Utdyp?

     

    Dette er ikke hyklerisk. I så tilfelle er du enten en stor idiot, eller en hykler selv. Det avhenger av om du virkelig mener at du har behov for alt det du benytter deg av i hverdagen eller ikke. Enten eier du en bananskjærer og er hjernedød nok til å tro at du behøver den, eller så eier du en bananskjærer og faktisk er klar over at den er temmelig uviktig.

    Vi snakker ikke om å være klar over om en bananskjærer er uviktig eller ikke, men om å mene at menneskeheten kjører verden i dass, og samtidig ikke bidra med noe minneverdig i motsatt retning. Om Ankh hadde svart at hun vet at PC skaper mye trøbbel for miljøet, men at hun forsøker å forhindre skader på andre måter, og at hun prioriterer å ha en PC fordi hun med det verktøyet kan gjøre mer godt for jorden, så hadde det ikke vært hyklerisk. Slik hun har poengtert seg hittil derimot.

     

    Dette er jeg enig i. Dog vil jeg strekke meg så langt at jeg ikke ser hvilke reelle problemer politikerne egentlig behandler i dag. Det må i så tilfelle være voldsbruk av forskjellige former.

    Politikerne representerer folket, og behandler derfor de reelle problemene som folket har, reelt nok for deg? At politikere ikke stemmer om vi skal bombe en skole i stykker fordi det gjemmer seg terrorister under, som kan drepe flere om de lever videre, er vel bare bra? Å klage på at vi ikke har noen reelle problemer ettersom landet vårt er så stabilt og trygt blir litt dumt.

     

    Alle er ute etter syndebukker, og dette er slettes ikke unikt for ekstremister.

    Det har jeg ikke sagt heller.

     

    PS: Til Ankh, så må jeg påpeke at jeg ble, usaklig nok, sarkastisk i noen deler av veggteksten min rettet mot noen av dine innlegg, det var unødvendig. Skal la være å gjøre det i mine videre innlegg.

     

    Og med det... God helg til alt og alle!

  3. WARNING: Wall of text ink.!

    enjoi.

     

    [...] Det er litt av det samme som med røyking. Røyklemotstanderne (de politisk ukorrekte i sammenligningene) kan henvise til at røyking fører til kreft, men så kommer det en som har røykt i 40 år (de politisk korrekte i sammenligningene) og sier han ikke har kreft så derfor må det være løgn at røyking gir kreft. Det ligger en hersketeknikk her som gjør at politisk ukorrekte ikke slippes til, tilsvarende de politisk korrekte.

    De du bruker som et eksempel på de politisk ukorrekte slipper jo til. Det sto i Aftenposten for en stund siden om all forskningen som viser hvor farlig røyking er, spesielt med tanke på faren for kreft. De aller fleste er klar over risikoen ved å røyke, og det er slettes ikke "politisk ukorrekt" å påpeke dette. Det er heller holdningen som mange av de som ramser opp slike fakta, som er slitsomt, og som gjør de som røyker irritable. De vet da godt at det ikke er sunt, men de er nå en gang avhengige og vil få være litt i fred fra alt snakket fra disse menneskene.

    Point is: eksempelet ditt stemmer ikke, og resonnementet faller derfor også sammen. årsak - virkning, som du er så glad i å henvise til ang. hvorfor ABB gjorde som han gjorde.

     

    Deretter drar man frem mange udokumenterbare selvopplevde opplevelser, som avfeies fordi de ikke kan dokumenteres. Men for de som har opplevd det så forsvinner ikke opplevelsene om andre ikke tror på det. Det er som å avvise en jente som er voldtatt fordi hun ikke hadde vitner til hendelsen og derfor har det ikke skjedd. Her skjer det jo mye i skjæringspunktet med at folk ikke blir trodd og benektikerne som avviser dem. Dette skaper mistro, og igjen følelsen av å ikke slippe til.

    Det er vondt å ikke bli trodd, og ikke slippe til. Dog kan vi ikke handle utelukkende basert på "udokumenterbare selvopplevde opplevelser", fordi det ofte da blir ord mot ord, og vanskelig å dømme rettferdig. En annen grunn er at mennesker har lett for å forsøke å bekrefte sitt eget verdensbilde, eller sin etablerte oppfatning av en sak. En som har vonde opplevelser med muslimer, vil føle en lettelse ved å finne en holdning hos en annen som "beviser" at du er ikke alene om disse opplevelsene, og faktisk så er hele det norske folk under angrep, og de må reddes, vær en helt, ta livet av dine personlige fiender, som også just happens to be... alle andres fiender.

    Rettsvesenet i Norge avviser heller aldri en jente som sier at hun har blitt voldtatt, saken etterforskes, DNA prøver, vitner, osv. AKA faktorer som ikke har en egeninteresse av hvordan utfallet på saken blir brukt, de er mer objektive og kan se saken slik rettsvesenet forsøker å gjøre, slik at dommen kan bli rettferdig.

    [...]

    Deltagelse i bestemte forum, spilling av bestemte spill osv dras frem som en forklaring på hvorfor man mener det man gjør. Spiller du world of warcraft sier du? Ja da er det ikke rart du ble voldtatt. Case closed.

    Igjen bruker du svake eksempler for å understreke poengene dine. Å koble WoW til hvorfor en blir voldtatt er et absurd eksempel, mens å peke på studier som viser til at mennesker som isolerer seg selv og utelukkende spiller et spill som gir deg mestring -og lykke følelse når du dreper eller gjør ting i en virtuell verden kan medvirke til at en person mister empati med ekte mennesker, fordi de ikke lenger kan relatere. Det må nevnes at jeg ikke er enig med de som mener at dataspillene som ABB spilte kan linkes direkte voldelig adferd i det virkelige liv, men påstandene er, i større grad enn dine, dokumentert.

    [...]

    Ekstreme synspunkter sees på som uintelligente og uopplyst. Synes man iphone er dårlig så er man enten dum eller uopplyst. Stakkar. Da punktere man saken raskt og effektivt, men man fjerner ikke synspunktene. Tvert imot.

    At en blir sett på som uopplyst og dum skyldes heller at personene med iPhone blir litt såret av ditt, eller de som syntes iPhone er dårlig, sitt synspunkt. Eksempelet ditt er falmende fordi å syntes at en iPhone er dårlig, er ikke et ekstremt synspunkt.

    [...]

    Om jeg fryser, fryser jeg eller må jeg dokumentere at jeg fryser? Høyresiden og andre politisk ukkorrekte grupperinger baserer mye av sin ideologi på egne opplevelser og meninger, som aldri vil bli dokumentert nok for de politisk korrekte.

    Høyresiden av politikken i Norge er i stand til å skifte ut den nåværende regjeringen, og at f.eks. Høyre baserer sin ideologi på egne opplevelser og meninger er et merkelig utsagn. Om du her henviser til den ekstreme høyresiden, så misforstod jeg, men må påpeke at alle partiene er laget utifra et verdensbilde. Det verdensbildet kjenner noen mennesker seg igjen i, de samme verdiene osv, og stemmer da naturligvis på dette partiet. Grunnen til at den ekstreme høyresiden, eller den ekstreme venstre siden for den saks skyld, ikke vasser i stemmer er fordi hva de ser ikke stemmer overens med hva majoriteten av befolkningen ser for seg.

    Hvis landet skulle blitt styrt hovedsakelig av egne opplevelser, og ikke empiriske data og analytiske beslutninger, så ville vi aldri kommet noen vei, fordi ingen meninger ville ha noen grunn til å kunne hevde seg over andre.

     

    Abigor: Du skjønner neppe hva jeg snakker om, og hater ikke teknologi. Tvert imot. Man kan fint ha en mening om at jordkloden med dens liv ville hatt det bedre uten mennesker selv om man bruker en pc. [...]

    Jeg har en fin mening om at alle kvinner bør bli behandlet likt med menn, men jeg foretrekker å la det være med ord, og fortsette å mishandle alle nære venninner av meg. Hva du skrev her er hyklerisk, og har liten appell hos alle andre enn hos deg selv.

    [...] man tilpasser arbeidslivet til muslimer (bl.a ved å tilby bestikk som ikke har vært i kontakt med svin, lage bønnerom osv). Slike saker skaper en uro hos endel om at "noe" skjer.

    Jeg kjenner jeg skjelver i knærne ved tanken på muslimer som blir tilbudt bestikk som ikke har vært i kontakt med svin på jobben.... Det er vanskelig å ta deg seriøst med de eksemplene du velger å trekke frem.

    [...] Her ligger nok også mye av svaret. Man er villig til å gå svært langt for å beskytte andre mot en fare de ikke nødvendigvis vet om selv.

    Det tror jeg mange kan være enige i, men problemet er at vi ikke vil bli "reddet." Et enormt flertall av den norske befolkningen tror ikke at vi er 50 år unna sharia lovene, og i hvert fall ikke at å myrde forsvarløse unge mennesker rettferdiggjøres ved å henvise til at et leserinnlegg ikke ville gjort det samme inntrykket.

    [...] For meg så handler det om å tørre å se over gjerdet og vurdere om norge er "verdens beste land" fordi noen sier det eller fordi det faktisk er sånn. Ting har vært slik at jeg har hatt muligheten til å grave litt i overflaten. [...]

    Fordi om du ikke ser på Norge som verdens beste land, så kan du ikke derfra trekke en konklusjon som fastslår at Norge IKKE er verdens beste land, for du har det ikke slik en ville hatt det i verdens beste land. Du kan ikke basere ting på..... ingenting, på følelser alene, du må ha noe mer, ellers blir det useriøst. Gjør det vondt langt inn i hjerterota, så får det være, deal with it. Verden tar lite hensyn til om du blir butthurt.

    De siste innleggene handler vel bl.a om tilliten til systemet og troen på at flertallet vet best. Man får nyheter om at norge er verdens beste land å bo i, og så opplever mange at det ikke stemmer for dem ihvertfall. Folk er blitt bøtelagt for å ta en øl en varm sommerdag i parken, blir man syk så ender man i eviglange helsekøer (som er gratis) og er man så vill og gal at man vil kjøre bil så møter man et avgiftsnivå på både bil og bensin at man kan se langt etter nye biler eller noe mer spennende.

    Rangeringer av land ang. hvilke som er best å bo i baserer seg på andre faktorer enn hvor mange som blir bøtelagt for å drikke øl offentlig, lengden på helse-køer, og i hvilken grad avgiftene for å kjøre bil er høy. Jeez mann, sett ting i perspektiv?

    [...] Rundt om i europa ser vi også at partier på den ytterste høyresiden for stadig høyere oppslutning. Tilfeldig? Neppe! Jeg mener stadig flere opplever islamisering og innvandring som en trussel. I norge har man opplevd motstanden mot islamisering og innvandring som en trussel, og ikke islamiseringen og innvandringen i seg selv. Dette har ført til en splittelse hvor de politisk korrekte gjør alt og litt til for å holde motstanden mot islamisering og innvandring nede, mens motstanderne må gå til ekstreme handlinger for å bli sett og hørt.

    Personlig tror jeg økningen skyldes et behov for å klandre noen andre enn seg selv. Syndebukker skaper en felles fiende. Å skylde på AP eller innvandring gir en følelse av å ha funnet svaret på all elendigheten, og det føles så altfor godt å ha innsett hva som faktisk skjer, mens alle andre går rundt som avhuggede kyllinger.

     

    Det var alt jeg hadde på hjertet for denne gang, hei og hopp enn så lenge!

    • Liker 1
  4. til dels uenig med deg, IceBlitz.

    arbeidsmoralen og intensiteten på nordmenns arbeid er en av de beste i Europa. derfor har vi kortere arbeidsdager enn andre land, vi har tilnærmet null "ubrukelige" jobber, som en dude til å trykke på opp og ned knappen i heisen, eller åpne døren inn til toalettet på resturanter, som i f.eks USA.

    Streik som våpen er en av hovedgrunnene til at vi har det likeverdige samfunnet som vi har idag.

    Jeg sa til dels, fordi jeg er enig i at streiken kunne vært over nå, og at regjeringen har gitt et godt tilbud, og vi bør venter til krisen i Europa er mindre alarmerende enn i dag.

     

    EDIT:

    OT: ferdig med alle skriftlige eksamener, bai bai dikttolkning og dype paralleler til romantikken.

  5. Raven_Heart said it.

    naturligvis er det ikke lett å dra når du har ingen(ting) å gå til. det er også lett for meg, som aldri har hatt slike mennesker å stri med, å si: "gå!...nei, løp!!!!"

    men, det er også sånn at folk som selv ikke er inni i hellvete og har følelser som velter rundt dem, kan se ting fra et roligere og mer rasjonelt ståsted.

    in the end, så er det du selv som har ansvar for de valgene du tar. dette betyr at du VELGER å være hos han, det er ikke noe som blir sånn fordi omstendighetene umuligjgør et annet valg.

    bli hos han, for du er ikke sterk nok til å dra. eller innse at du ikke klarer dette alene, og søk hjelp fra f.eks et krisesenter.

    lykke, lykke til!

  6. Hei.

     

    Slutt å sutte på tommelen din og grine over venner utenfor rekkevidde og nada-svada. Ikke faen om jeg gidder å gi deg den medlidenheten du så gjerne skulle hatt, så slutt nå for faen å synes synd på deg selv.

     

    Hvorfor gir jeg blanke i din grandiose tragedie? Fordi det er ingen grunn for deg å felle tårer slik du gjør nå. Jeg vet at det er jævlig, viktig som livet selv, og at du rådvill. Greie er den at hvis ikke du elsker deg selv, hvem vil da elske deg? Hvor enn du er i en folkemengde, med sorger som tynger ditt hjerte, husk at det er den samme dritten vi alle går gjennom hver jævla dag. Cést la vie. Ensomhet er verdens største felleskskap. Velkommen.

     

    Når ting er helt på bunn, så er alt du kan gjøre å ta deg en flaske vin, trekk opp korken med et lite smell, og reis en skål for at du kan føle den forjævlige, bitre og ensomme smerten langt inn i hjerteroten akkurat nå. Skål for de som ikke er her og kan skåle for det samme. Du lever for faen, du fortjener en stor bamseklem fra en nær venn, et vått skyss fra en herlig jente.

     

    Du fortjener noen – du fortjener føkkings meg alt som er.

    • Liker 7
  7. bjorshol:

    Turtleneck er <3, jakken er helt OK men kragen er harry. Ikke interessert i å vite om bildet er optimalt, eller at det ser verre ut enn det er, om du vil ha kommentar la oss kommentere whatever vi finner kritikkverdi og/eller imponerende. ffs.

    Mantoius:

    Ser rart ut uten sokker, ser dessuten ikke hvordan skoen passer leggen din med den vinkelen og når skoen ikke er knytt. Likte dog designet på selve skoen.

    300kr helt overkommelig? Det lyser selvskrytt helt ut i Grorudalen.

    PatSHarpX:

    Herlige sko.

    Iskall:

    Personlig liker jeg ikke hvordan skinnet ser ut på den vesken. Må nevnes at den har et stilig preg over seg fordet.

    Ikke en uvanlig pen fleece, hvorfor ikke gå for en mørkegrå en med flere nyanser i den, eller en navyblå en, gjerne litt stor slik at du lett kan brette opp ermene og se handy ut?

    dePt:

    Wolverine er klasse. God deal fikk du også.

    Jules Winnfield:

    Dessvere ikke spesielt kreativ? Ikke lat som om du ikke vet at det der er kjempestilig med en edge som antyder at du gir faen - med stil.

     

    Og for å helle litt sprit på bålet, så må jeg nevne at jeg ike skjønner hypen her inne med Chelsea boots, latterlig stygge.

  8. Det motsatte av riktig er feil. Det motsatte av en urokkelig sannhet er en annen urokkelig sannhet. Gud eksisterer fordi det er sant for meg. Hvis Gud skulle vise seg å bare finnes i mitt hodet sett fra en ”objektiv” verden, altså at Han bare finnes i mine tanker, så har han fortsatt eksistert i mitt sinn. Er ikke de følelser, de tanker, de kjensler som du har ekte selv om de bare eksisterer i din bevissthet? Gud er i meg, og gjør meg sterkere enn jeg noen gang kunne vært uten han. Hvis jeg lever hele livet mitt i den vishet om at Gud er til, og jeg plutselig skulle innsett at Gud ikke er til, så ville øyene mine fortsatt glitret av lykke, for takket være denne tro så lever jeg livet i en enestående tilstand av ro i sjelen og med en vill fryd inni meg.

     

    Please, continue your mediocre life.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...