Gå til innhold

timberius

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av timberius

  1. Blir interessant å se hvem som kommer inn mtp hvilke score man har gjort på fysiske og egnethetstestene. Om noen scorer lavt på alt og kommer inn alikevel fks.

     

    Er veldig spent :-) syden neste uke, så da får jeg håpe at jeg ikke kommer hjem til en stor smell.

     

    Det er ingen sammenheng med score på fysiske tester og innpass på skolen. Så lenge man består de fysiske testene har det ikke noe å si hvor mange poeng man får.

  2. Står på venteliste for og komme inn.=/

     

    Men leser litt på SO sine tall fra i fjord. Så da tar jeg eksempelvis Bodø for meg :p

     

    Der står det: Hoved Ord 114. Supp Ord 81.

     

    Betyr dette at det var 114 stk som takket ja til plass under hoved opptaket, og at det var ytterligere 81 stk som fikk plass under suppleringsopptaket?

     

    Sikkert et dumt spørsmål, men greit å høre om jeg har forstått dette rett =)

     

    Hei!

     

    Det stemmer nok ikke helt, da det er rundt 144 studieplasser i Bodø.

    Hvilken plass har du på venteliste da? Hvis du er over 20 er det nok en veldig liten sjanse for å komme inn, men jeg snakka med en på opptak i år som hadde søkt i fjor. Han hadde stått på venteliste for å komme inn i Bodø som nr 26, endte opp som nr 4. Så det er nok endel som sier nei til tilbudet.

     

    I Bodø er det 240 studie plasser. Har plass nr 3.

  3. Står på venteliste for og komme inn.=/

     

    Men leser litt på SO sine tall fra i fjord. Så da tar jeg eksempelvis Bodø for meg :p

     

    Der står det: Hoved Ord 114. Supp Ord 81.

     

    Betyr dette at det var 114 stk som takket ja til plass under hoved opptaket, og at det var ytterligere 81 stk som fikk plass under suppleringsopptaket?

     

    Sikkert et dumt spørsmål, men greit å høre om jeg har forstått dette rett =)

  4. Det står følgende under studieønskene: Viser ikke informasjon om endelig poengberegning og kvalifisertstatus før hovedopptaket ca 20. juli

     

    Hva betyr det? at jeg/vi som står på venteliste ikke nødvendigvis har fått det faktiske resultatet? og at det faktisk kan være at man ikke bestått intervjuet?

     

    Hvis du leser de andre kommentarene skjønner du at det er ikke ferdig oppdatert enda. Altså - det er ikke sikkert du har bestått intervjuet, og vent litt til. Skjønner? :)

     

    De svarene kom mens jeg skrev innlegget :p

    • Liker 1
  5. Hvodan kan du forsvare at de fleste ryker på første forsøk? Øvelsene som testes ligger på nett, tilgjengelig for alle. Det er kanskje enda et tegn på udugelighet hvis du ikke har sjekka hva det fysiske opptaket går ut på.

     

    Det med at folk ofte ikke kommer inn på første forsøk er ikke noe god teori nå som PHS er med i SO. Såfremt man er normal (skikket), klarer det fysiske og har gode nok karakterer, blir man med all sansynlighet tatt opp som student. Da kan man nesten vite på søkertidspunktet om man blir politistudent til høsten. Satt litt på spissen, men du skjønner poenget?

     

    Dessuten leser du ikke mitt innlegg nøye nok og i sammenheng med det som blir diskutert. Jeg skriver tydelig at det er tilfeller hvor en person ligger rett under grensa ett år, men ikke har hatt større fremgang enn at h*n bare klarer 2 chins eller 2 flere reps i benk. Jeg menerdet er bemerkelsesverdig hvis en person, iløpet av ett år, ikke har noe i nærheten av den fremgangen man med rimelighet kan forvente av en normalt godt trent person. Ergo dårlig motivert.

     

    Nå er jeg desverre fri for teskjeer.

     

    Jeg snakker bare ut fra det jeg har hørt av andre søkere, det er selvfølgelig personer som kommer inn på første forsøk, men mange må søke igjen. Det er fakta. Men om mann derimot ikke har hatt noe framgang på den fysiske biten som var grunnen for at man strøk er man lite motivert, der er jeg helt enig med deg.

     

    Når jeg var på opptak var det veldig mange andregangs søkere, dette er og blir et faktum. Mange var kanskje i dårligere form enn antatt da de startet treningen, stort press fra skole, jobb osv. Det kan være mange faktorer som spiller inn. Så lenge mann forbedrer seg så ser jeg ingen grunn til at nemnda skal henge seg opp i at man strøk første gangen, var bare det jeg ville påpeke.

    • Liker 1
  6. Jeg håper nemnda arkiverer folk sine resultater fra tidligere år og kan ta de opp til diskusjon på et evt bestått opptak. Da får man nok et forklaringsproblem om motivasjon hvis man på sitt tredje opptak klarer absolutte minimumskrav.

     

    De som er på opptak for første gang ryker som oftest. Det blir jo for dumt å si at nei du røk på sist opptak, din motivasjon er ikke tilstede! Hva er logikken i det? Når mann ryker på opptak, søker igjen og består alle testene. Hvorfor skal da nemnda sette spørsmålstegn ved din motivasjon? Du har jo vist at du er motivert ved å søke igjen og forbedre deg, kanskje så mye at du har full score på alle testene. Det og ikke gi opp selv om man har røke tidligere er i mitt hode å vise motivasjon.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...