Gå til innhold

Spexter

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spexter

  1. Svein M skrev (På 22.10.2023 den 9:48 PM):

    Jeg tror det du har valgt der vil være bra. (Ryzen 7 5800X og 2x16 GB 3600MHz ram)

    Men jeg spiller ikke slike spill. Og om du vil legge til kr 1500 for å få en Ryzen 7 5800X3D, så er det et hopp opp i ytelse. Så kanskje bedre både nå å i årene fremover for fps spill. Så det er noe du må vurdere selv om det er verdt det for deg.

    Jeg bør nok kanskje det ja.. får vente litt å se om 5800x3D kommer ut på finn,eventuelt black friday :) jo ha flaks

  2. Kenhten skrev (17 minutter siden):

    Hvorfor ikke?

    R5 5600G  koster 1600kr ny. Finn en CPU som leverer like mye til den prisen.

    Men siden den er lik som R7 2700X så ville jeg ha gått for noe bedre. F.eks. 5600X3D.

    Ville også byttet GPU. Hvorfro kjøper folk dyre low end grafikkort når dere vil ha høy FPS?

    Jeg har ingen kunnskap her, og fikk kortet anbefalt av komplett… 

  3. Svein M skrev (På 20.10.2023 den 9:15 AM):

    En ting å sjekke er om RAM står i plass 2 og 4 om en teller i retning fra CPU. Og at de kjører dual-channel.

    Det kan jeg prøve å sjekke, men ganske sikker på det, tror dere jeg vil få noe høyere fps av å bytte cpu? Jeg tenker at jeg må klare å få endel mer fps på feks cod for at det skal være noe poeng 😊 tusen takk for hjelpen av alle forresten

  4. AndersT2 skrev (14 minutter siden):

    Bra enkel overklokking av RAM hjalp så mye. Med 85% forbruk av minne, så kan det hende det kan hjelpe å oppgradere til 32GB etter hvert. Regner med du har 2 minnebrikker i dag, og 2 ledige spor? Det enkle er å sette inn 2 brikker til, men da er det ikke alltid DOCP fungerer, så for best ytelse så 2 brikker på 16GB hver.

    Eventuelt sjekke i oppgavebehandleren mens spillet går, og se hvilke andre programmer som bruker mye minne, og eventuelt slå av de. Spesielt slik som Chrome osv. (Eller andre nettlesere)

     

    Ville trodd COD brukte mer av GPUen, regner med det skulle stått rundt 100%? Hvis det, så er det da ikke CPUen som hindrer for mer FPS, men skjermkortet, og det er det som er mest korrekt. 

    Ja, da hadde jeg selvfølgelig oppe chrome :) Så kan nok få det litt lavere, men da hadde jeg ingen lag spikes, som jeg opplevde dagen før. Jeg også synes GPU brukte veldig lite, og tenkte da at den ikke klarte å bruke mer, fordi CPU ikke var "bra" nok, men det kan hende dt ikke fungerer sånn... Jeg har lastet ned de nyeste driverne til kortet, så jeg vet ikke hva som kan være galt eventuelt 

  5. AndersT2 skrev (11 timer siden):

    Bruk Hardware monitor eller lignende og sjekk varmen på CPUen. Hvis du har 2 skjermer, så ha også oppgavebehandlingen til windows oppe, og vi CPU med logiske kjerner (Høyreklikk på grafen, og velg det i en undermeny der). Da kan du se om kjernene makses ut, noe som indikerer at CPU er problemet.

    Du kan teste å skru av SMB i bios. Da fjernes "Hyper Threading", slik at hver kjerne kun gjør 1 operasjon, og ikke "2". Jeg gjorde det på min 5950X, og det hjalp veldig på varmen hos meg. Det halverer antall tråder du kan bruke samtidig, men kan prøves av og på.

    Husk også å skru på DOCP for minnet i Bios, slik at det kjører på det minnebrikkene er laget for, og ikke standard hastighet. Det har litt å si på AMD (Intel heter det XMP). Det ligger nesten helt øverst på fane 2 i Asus Biosene. Da kjører minnet på 3200MHz, og ikke 2666MHz eller noe slikt. Husk å legg inn siste firmware for BIOSen på hovedkortet.

    Alt det er enkle og gratis ting å teste før man bruker penger på noe nytt.

    Ville ikke brukt penger på å oppgradere kun hovedkortet på grunn av Wifi 6. Hvis du ikke har tatt det i bruk ennå så ville jeg kjørt angrerett på det, og heller satt av pengene til nyere hovedkort og CPU. Wifi 6 er ikke så stor forandring, og ingen forandring hvis wifi sender hos deg ikke har det.

     

    Endret dette, stod jeg fikk 1000 mer hastighet av å endre DOCP

  6. AndersT2 skrev (7 timer siden):

    2700X har ikke innebygd skjermkort. Det er ikke før denne generasjonen high end CPUene til AMD har fått det. Det var APUene som hadde det på den generasjonen. Men ett godt spørsmål, da mange har gjort den feilen før.

     

    Spekter:

    Jeg tenkte ikke i farten at du jo kan oppgradere CPUen ett godt stykke på det hovedkortet.

    Det er ikke noe farlig å kjøpe CPU brukt. Be om bilde av pinnene før de sender slik at du ser de ikke er bøyd. CPUene er nokså driftssikre i forhold til hovedkortene.

    så kjapt en 5800X til 2500,- der (+frakt). Den og 5700X bør gi en god oppgradering. Det var ett hopp i ytelse fra 3 til 5 serien til AMD, spesielt på enkeltkjerne så vidt jeg husker. 58003DX er som nevnt bedre for spilling, men dyrere, og jeg tror ikke du vil merke så stor forskjell. 1440p oppløsning på COD krever mer av skjermkortet enn CPUen, mens CS normalt har krevd mye av CPU for å gi høy FPS, da grafikken har vært gammel. Usikker på CS2 oppgraderingen, men ikke tungt å dra det heller.

    Det er også kommet mye nye grafikk innstillinger de siste årene som kan ha mye å si for ytelsen.

     

    Flott, ja skal kikke på finn. Kan jeg feks bruke? https://www.power.no/data-og-tilbehoer/datakomponenter/prosessor/amd-ryzen-7-5700g-46-ghz-prosessor-med-kjoeler/p-1197817/ uten å bytte strømforsyning? Ser at denne får jeg til 2300, eventuelt kan jeg prøve å vente på finn til 5800x kommer ut til 2500 ish :) 

  7. Hei Anders,

     


    Takk for hjelp. Har byttet hovedkortet, har Wifi 6 hjemme, så det hjalp utrolig mye da jeg ikke kunne bruke kabel hjemme lenger. Jeg skal gjøre Bios tingene hjemme, ganske sikker på at jeg sjekket temperaturer igår og at den lå på rundt 50-60 grader. Har tatt i bruk alt jeg har kjøpt, men om jeg eventuelt ender opp med ny prosessor, vet du sånn cirka hvor mye jeg må ut med? Grafikkkortet kostet jo 4k ish, så er jo ikke det dyreste. 

  8. Hei dere,

    Jeg har alltid likt å game på PC, men det har i utgangspunktet gått i League, og der har jeg ikke vært spesielt nøye. Jeg har nå bestemt meg for å begynne med COD, og kanskje noe GTA etterhvert :)

    jeg har en PC som jeg kjøpte i 2019, med disse specsene 

    Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz 16GB (sort)

    MSI GeForce GTX 1660 VENTUS XS OC

    AMD Ryzen 7 2700X Prosessor

    Fractal Design Define Mini C kabinett.

    Noctua NH-D15 SE-AM4 CPU Kjøler

    Corsair RM650x 650W PSU strøm

     

    Jeg har gjort noen forbedringer,

    Oppgradert til ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II Hovedkort 

    og hadde et eldre grafikkort. Ble anbefalt av komplett å kjøpe dette.

    ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC så har akkurat innstallert det.

    Men sliter med å få noe god FPS, på COD ble det veldig hakkete, og jeg klarer ikke 165 FPS på CS 2 med settings for FPS heller. Så jeg lurte egentlig på om jeg er nødt til å kjøpe ny prosessor, hadde jo håpet å klare 165 fps på CS, og COD. Da skjermene mine har dette.

    Ønsker i utgangspunktet å bruke minst mulig, og her er jeg ikke spesielt flink.

    Gjerne spør om det er noe mer info jeg kan gi 

  9.  

    Syntes det er tøft gjort å varmt anbefale å kjøre det systemet med det skjermkortet med bare 200W med ynkelige 12A på +12v.

     

    Lykke til, håper det varer .. Jeg ville sagt at 400W og 20A hadde vært mer komfortabelt for å unngå spill som kræsjer, dårlig 3D ytelse, overhetet PSU/havari, PC som bare slår seg av osv.

    Da er jeg vel tøff, da? :) Selv kjører jeg en AMD Athlon II X2 B24 (TDP 65W) og et Radeon HD 7750 (TDP 75W) på en 200W no-name (HP) strømforsyning uten problemer. AMD A10-6700 har TDP på 65W og GTX 750 Ti har TDP på 60W. GTX 750 Ti trekker all strøm gjennom PCIe sporet, så alt burde gå veldig greit. Skulle jeg ta feil, hvilket jeg ikke tror, så har TS fortsatt angrerett.

     

    Okei, så bare å prøve? ingenting blir ødelagt ikkesant ?

  10. Syntes det er tøft gjort å varmt anbefale å kjøre det systemet med det skjermkortet med bare 200W med ynkelige 12A på +12v.

     

    Lykke til, håper det varer .. Jeg ville sagt at 400W og 20A hadde vært mer komfortabelt for å unngå spill som kræsjer, dårlig 3D ytelse, overhetet PSU/havari, PC som bare slår seg av osv.

    Så du mener det ikke fungerer :(((? Faen.. kjøpte det vet duu

×
×
  • Opprett ny...