Gå til innhold

Llongo

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Llongo

  1. Solaar skrev:

    "Poenget mitt her er vel at jeg har en oppfatning av at det er litt "gammeldags" å være opptatt av mappestruktur og at man kan ha mye tid å spare ved å la programvare eller operativsystem ta seg av den slags."

    Sitat slutt.

     

    Jeg tror ikke det noen gang vil bli "gammeldags" å selv kunne velge mappestruktur ut i fra egne behov. Samtidig er det behagelig å la programvaren ta jobben.

    I ACDSee har jeg lagret presets for de enkelte kameraer/prosjekter i dialogboksen for import av bilder, det gir både pose og sekk i denne sammenhengen. Bildene lastes inn i den mappestruktur jeg vil ha, ferdig tagget med fotograf etc, og jeg bruker ikke mere tid enn noen enkle museklikk.

  2. Er det berre å overføra pengar via VISA, PayPal, etc., eller må ein oppgje summar over NOK200,- til Tollmyndigheitene? Dei får uansett ikkje kontorllert "pakken" når den blir lasta ned frå nettet...
    Jeg mener å tro det er slik at man ikke betaler tollavgifter på programvare.

    Tollfritt ja, men ikke mva-fritt. "Tollgrensa" på 200 kr er egentlig en grense for betaling av mva, ikke toll. Men jeg tror ikke det har vært praktisert mva på nedlastbare produkter før. Så vidt jeg vet skal Sigbjørn Johnsen innføre det snart.

     

    PS. Acdsee sluttet jeg med for mange år siden av flere grunner.

    1. fordi jeg syntes det ble litt vel bloated.

    2. fordi jeg ikke gadd å piratopiere det lengre

    3. .. og ikke gadd å betale ..

    4. når det var gode og gratis alternativer.

     

    Jeg må innrømme at jeg ikke har fulgt med på utviklinga av Acdsee etter ca 2005 så dere må gjerne opplyse meg om hvorfor det skal være verd å betale for Acdsee i stedet for å bruke Faststone, Irfranview eller lignende.

     

    Takker for momsopplysningen.

     

    Joda, jeg skal fortelle deg hvorfor det er verdt å bruke kjøpeprogrammer istedenfor gratisprogrammer. Eh,,, uh,,, hum,,, jeg er sikker på jeg hadde noen gode argumenter,,, ;-)

     

    Vel, argumentene er der, men mange av dem beror på smak/behag og behov, i forhold til det som normalt ligger i forskjellene mellom bibliotekprogram og arbeidsflytprogram.

    FastStone er ett suverent bibliotekprogram og jeg anbefaler det ofte til andre, men i forhold til mitt behov er ACDSee Pro enda mer suverent og vel verdt pengene. Inngangsbilletten kan virke stiv, men som registrert Pro4 bruker fikk jeg 85% avslag på Pro5.

    ACDSee hadde, som de fleste brukere oppdaget, ett par "uheldige" utgaver men nå er de på virkelig godt spor igjen.

     

    En tips til de som knipser raw: Huk bort "use embedded jpg", da genereres riktig visning av filene og man slipper "forandringen" når filen åpnes i redigeringsmodus/program.

  3. Man skal vel etterhvert ha tungen i rett munn når det gjelder hvilke program som er hva.

     

    Selv om de fleste redigeringsprogram etterhvert har fått innbygd bibliotek og bibliotekprogram har fått innbygd redigeringsmuligheter så utskiller det seg nok allikevel tre kategorier.

    Redigeringsprogrammer (ofte med enkle bibliotek)

    Bibliotekprogrammer (ofte med enkle redigeringsmuligheter)

    Arbeidsflytprogrammer (kraftig bibliotekfunksjon og relativt kraftige redigeringsfunksjoner)

     

     

    ACDSee Pro, Lightroom, etc er arbeidsflytprogrammer. Deres største styrke ligger i bibliotekfunksjonene, men de har samtidig så kraftige og gode redigeringsfunksjoner at man skjeldent har behov for å åpne fotografiet i eksterne redigering/manipuleringsprogram.

  4. Håper hun blir dømt til å betale 500,000,000,000 dollar - minst, det er viktig å sette et eksempel i slike tilfeller, slik at andre artister ikke blir fristet til å stjele fattigfolks materiale.

     

    Det blir spennende å se om denne fotografen har noen sak, eller om han bare prøver å ta en spansk en.

     

    Nja, jeg syns det er bedre at store artister som Rihanna får bruke ideer fremfor en fattiglus som aldri blir noe.

     

    Da burde i hvert fall opphavsmannen bli betalt...

     

    Tough luck sier man da. Gjelder å være smart, og gjerne litt frekk

     

    Så du mener at redelighet er en forkastelig verdi satt opp imot smart og frekk?

    Survival of the fattest?

    • Liker 2
  5. Stigma er nok inne på noe som er verdt å sjekke ut.

     

    Etter du flyttet pc'n, ble alle eksterne enheter koblet til i akkurat de samme "hullene" som før flyttingen?

     

    Klødde meg noe vakent i hue for en stund siden med ett lignende problem. Har en Spyder skjermkalibrering og under en "ommøblering" så plugget jeg den inn i en annen usb-port enn der den opprinnelig var plugget inn under instalasjonen. Det viste seg at den da plutselig ble registrert som en 2T-disk (eller hva det nå var) og det stokket om på hele boot-opplegget i bios, stasjon C var deaktivert og 2T'n sto som 1.boot.

  6. Elements uten bibliotek/katalogfunksjon? Du er heldig. Kunne tenkt meg det.

    Jeg brukte Elements frem til de integrerte katalogfunksjonen i Windows utgaven. Smaken er ofte som baken, men for meg så opplevdes katalogfunksjonen i Elements som litt for overintegrert og påtrengende for en som ikke var interessert i den biten.

    Det kan jo ha forandret seg.

     

    Katalogfunksjonen er en del av programmet som brukes til organisering av bildene. I tillegg til å bla/sortere i vanlige mappestrukturer kan man da også bla/sortere ut i fra dato, kameramodell, kamerainnstillinger, sted (geotagging), fotograf, ratifisering, egne innlagte søkeord, etc, etc. Eller åpne bildet i hvilken som helst editor med ett klikk. I ACDSee kan jeg for eksempel merke åtte bilder og ”sende” dem direkte til Autopano for sammensying.

    Det finnes mange gode alternativer, også gratis. De beste er gjerne de som markedsfører seg som bibliotek/arkivprogram og ikke bare har det som tillegg. Mac-alternativer vet jeg ikke noe om. Jeg anbefaler å unngå de program som ”roter” med eksisterende mappesystem.

     

    Når man lærer seg å bruke ett godt bibliotekprogram og får justert det til sitt bruk så vil gjerne den vanlige utforsker i operativsystemet etter hvert virke veldig håpløs.

    Over tid så lønner det seg med konsekvent bruk av kun ett program. Slike program bygger gjerne opp en egen database med opplysninger om alle bildene for å jobbe raskest mulig. Det sitter lissom en liten bibliotekar inni der og prøver å holde oversikt på sysakene, han betjener deg selvfølgelig best om han slipper å bruke tid på å justere seg etter vikarers ommøblering.

    • Liker 1
  7. ACDSee Pro4 er ett godt alternativ. Behovene dine går i hovedsak på tagge/sorteringsmuligheter og der leverer ACDSee veldig bra. Vel og merke om man lar databasen få gjøre jobben sin. Det kan ta litt tid å katalogisere noen hundre tusen bilder, men den som venter på noe godt,,,

    Nei, ingenting blir rotet til. ;-)

     

    Embedd alle tags i filen, og alle program som kan lese standard tagging kan da også lese disse. Når alt er satt opp som det skal så gjøres det meste av mappeplassering, sortering og tagging allerede ved import fra minnebrikke etc. Også ved hjelp av ”presets”.

     

    Det kan lønne seg å bruke litt tid på å ”dandere” brukersnittet etter eget behov. I ditt tilfelle kunne det være en fordel å ”dra” vinduet for organisering, søk, IPTC og EXIF litt større.

     

    Anbefaler og gå igjennom ”properties” uansett hvilke program du prøver. Ikke for å gjøre forandringer i første omgang, men for å få ett mer utfyllende innblikk i muligheter, styrker og svakheter i forhold til ditt behov.

  8. Blir ikke dette bare en ekstra unødvendig codec-pakke for de som fra før benytter seg av gode arkiv/visningsprogrammer som ACDSee, Lightroom, etc?

     

    Jeg holdt på å laste ned, det var jo kjekt var min første tanke. Men så spurte jeg meg selv om jeg noen gang hadde savnet å kunne se RAW-filer i Windows utforsker e.l. og hvor stor sannsynlighet det er for at jeg noen gang vil kunne komme til å savne det.

    Kan like godt stå over.

    ;)

  9. Mulig noe av korreksjonen foregår på pc'n?

    Det ligger i alle fall nå innstalert "Distortion Control Data" under "Programmer og Funksjoner" (W7) Finner ikke noe spor av det under mappene med programfiler.

     

    Den pakkede nedlastingsfila er på 6,5mb. Selve firmware-fila til oppdateringen av kameraet er bare 108kb.

     

    ???

     

    Nikon burde opplyst litt nærmere hvordan dette er tenkt å fungere.

  10. Jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag da jeg aldri har holdt Samsung EX1 i henda. Men jeg stusser litt når folk klager over tungvint meny i LX3. Kan dem ha satt seg inn i bruk av joystick'n?

     

    Om jeg snurrer hjulet på AI, S, A, M eller P så foretar jeg resten av ønskede innstillinger med joystick'n og eventuelt en og annen knapp. For flytting av focus, eksponeringskompensasjon, tidsutløser etc er det egne knapper.

     

    Tok akkurat en ringerunde til to bekjente som også har LX3, det vil si, han ene har Leica utgaven. Nei, de kunne heller ikke huske sist de var inne i hovedmenyen og rotet.

  11. 8ruk3rn4vn skrev; "Appropos det så kan ikke skjønne hvordan noen kan ønske mer lydtrykk enn hva T3 produserer."

     

    Det er kanskje ikke så lett å forstå, men når jeg må slå inn noen spiker i ytterkledningen etter en runde med "Systematic Chaos" med Dream Theater, eller "Nära i Sommarnatten" med Janne Schaffer for den sak skyld, så har jeg ro i sjelen med velrenset hjerne.

    Nå har jeg da også tilkoblet et noe mer saftigere utstyr enn et pc-anlegg til slike "renselsesprosesser". ;-)

     

    Men man får faktisk veldig mye bra lyd for penga ved å kjøpe de mer forseggjorte 2.1 anleggene, som T3. Det man skal være klar over ved test av helt nytt og ubrukt anlegg er at høytalerne ikke er innkjørt. Dette er mest merkbart på sub'n. Har selv et Logitech Z-2200 som jeg brukte mye tidligere, jeg var storfornøyd "at once" men det gikk langt over ett halvt år med daglig bruk før jeg begynte å merke meg; "dæven så godt den sub'n jobba nå".

    Satt på spissen så er det egentlig "håpløst" å vurdere en kraftig "subbare" før den i alle fall har fått noen uker på nakken.

  12. Får omtrent ikke spam fordi det blir sortert ut lenge før det kommer til husveggen min, men det har kommet ett lite røsk (6-7)av Norske spam-meldinger fra ymse leverandører siste dager.

     

    Kanskje litt på siden av sak; men opplevelsen av å bli servert nyheter, tester etc fra kun en programvareprodusent innenfor en viss kategori gir meg en større stank av ulovlig markedsføring enn reklame i e-postkassa. Da tenker jeg på noe jeg har merket meg på nettsteder generelt sett.

  13. Avery har ett gratis program som heter DesignPro.

     

    Meget bra til alt av visittkort, labels, invitasjoner, etc, etc. Eller rett og slett bare "spre" noen bilder med kommentarer på fotopapir.

    Det ligger innlagt ferdige maler for hele Avery's produktutvalg av pre-designet papir, for eks utstansede visittkortpapir. Men man kan også designe/registrere egne maler om man har kjøpt design-papir fra annen produsent.

     

    Muligheten til å lage en "master", med forskjellige navn/tlf på "underliggende kort" har jeg hatt stor nytte av. Enkelt å komme i gang med, avansert og funksjonsrikt i dybden.

×
×
  • Opprett ny...