Gå til innhold

balrog72

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av balrog72

  1. Den teknologiske utviklingen på filmfronten har tatt meg igjen og reist forbi meg. Dette fant jeg ut for et par dager siden. Som en notorisk jeg-må-sjekke-alt-jeg-skal-ha person jeg er, så endte det først opp med et Panasonic SD-20. Dette er et kamera som stort sett har alt en hjemmefilmer trenger. Kjøpte dette litt på sparket etter grundig overtaling i butikken og litt etter lommeboka. Ca 4000kr. Vel hjemme ble det mye testing. Godt fornøyd i dagslys og ganske fornøyd i typisk innelys. Så bar det på nettet igjen for å sammenligne innenfor samme prisklasse pluss/minus 1000-2000 kr. På www.slashcam.com har de tester og specs på de fleste kameraene. Der fant jeg Sony HDR-CX 116e. Stort sett samme specs, men med 8 gb internt minne for samme pris og bedre zoom. Ny testrunde. Sonyen var en del bedre enn Panasonicen, så da ble det bytterunde i butikken. Men så snublet jeg over Panasonic SD-600. Og det scoret en god del mer på skarphet og lysfølsomhet enn Sonyen. Det har også 3 stk CMOS brikker (bedre farger). Litt dårligere zoom, men både optisk og elektronisk bildestabilisator samt mulighet for en del manuelle inngrep og filming i 1080p. Da ble det Panasonic som jeg endte opp med til slutt. SD-700 fikk EISA-pris. SD-600 er i praksis det samme kameraet men uten alle tilkoblingsmulighetene. Håper jeg blir fornøyd selv om jeg måtte bruke litt mer penger enn busjettert.

     

    Er det noen som har erfaringer med SD-600/700? Noen gode redigeringsprogrammer?

  2. hele dette med "landskapsmodus", "portrettmodus" og annet er bare noe som velger for deg om du skal ha stor eller liten blender, lang eller kort lukkertid.

     

    Foreslår å lese guiden blender, lukker(tid), ISO og litt til, og gjerne akams Grunnleggende fototeknikk-guide, så du forstår konseptene.

     

    Greia er at "landskapsmodus" setter liten blender, så du får så høy dybdeskarphet som mulig, så så mye som mulig er i fokus. Liten blender gjør at det kommer mindre lys inn på sensoren. Så kan du kompansere for den mindre mengden lys på to måter - du kan sette opp lukkertiden, og/eller du kan sette opp ISO.

     

    -Setter du opp lukkertid, så skal kameraet holdes helt stødig - helst på stativ eller i alle fall satt fra deg på et stabilt underlag - ellers får du utydelige bilder på grunn av ristelser i kameraet, på grunn av lang lukkertid.

    -Setter du opp ISO, så får du mer støy.

     

    Så - for fine landskapsbilder, så ganske mye er i fokus, så vil du ha liten blender. For å samtidig få lav ISO, så du ikke har så mye støy, spesielt når det ikke er i fullt dagslys, så skal du opp i lukkertid. Best lys er det ofte rett før/under soloppgang eller rett etter/under solnedgang. Og så er det ikke nok lys til å håndholde på liten blender og lav ISO.

     

    Vil anbefale å bruke ISO, lukkertid og blender litt mer aktivt - så du har kontroll på det.

    Hvis du hadde låst ISO til å ikke være auto ISO, og så satt i landskapsmodus, så hadde kameraet selv satt opp lukkertiden, og så kunne du satt kameraet på stativ, på en sten, bord eller lignende (en ertepose er et glimrende provisorisk stativ!) og fått flotte landskapsbilder på lav ISO og liten blender - selv i dårlig lys.

     

    Å håndholde på liten blender i dårlig lys? Så blir det enten kamerashake av for lang blender, støy på grunn av høy ISO eller en kombinasjon.

    Takk for bra svar. Har lest en del teori i det siste (vel, siden jeg kjøpte Pentaxen). Må prøve å få brukt dette praktisk riktig. Blir nok mye bilder fremover med programhjulet på grønt symbol.

  3. Hei, på dere.

     

    Har vært i Nice og fotografert en hel haug med bilder. Sjokket var da stort når jeg vel hjemme begynte å gå igjennom bildene. Alle sammen er kornete! Det er tydelig at bildene er tatt med høye ISO-verdier, men jeg skjønner ikke helt hvordan dette er mulig. Jeg testet litt i går kveld på samme motiv i auto-landskap-portrett osv. Jeg driver og lærer med å kjøre Pentaxen delvis manuelt. Vel,vel. Det jeg så i søkeren var at ISO-verdien var nesten fastlåst i landskaps-modus, mens i auto varierte den mye mer. Jeg tok faktisk de aller fleste bildene i landskapsmodus i Nice. Det forklarer nok kvaliteten på bildene. Er det bare i veldig gode lysforhold denne modusen kan brukes? Skyggepartier blir helt forferdelig. Jeg trodde denne moudusen sørget for at bildene skulle bli ekstra fine. Det endte opp med "tilbakestilling" av Pentaxen, litt kjeft fra kona og håp om gode råd fra dere der ute.

  4. Speil, ikke speil. Det er det store spørsmålet. Typisk så snubler jeg inn i segmenter når det er på vei ut (kjøpte meg Pentax dSLR denne uken). Eller er det på vei ut? Har lest tråden og kan registrere en del perfifert her. Når det gjelder Japan, så er de notorisk kjente for å skape hyper som bare blir i Japan. Minidisk, DAT, super-sære-mobiler, meget rar popmusikk, smykker som prater med hverandre etc. Dette er produkter som ble lønnsomme i Japan. Det bor jo 100 mill+ der nede. Speilløse kamera kan slå igjennom, men som nevnt må prisen ned og hva med totalvekten sammen med et god tele-linse? Det nevnes at det er entry-level-gruppa (jeg er der) som kan kaste seg over denne hypen. Denne gruppen elsker god zoom og da øker vel vekten hvis det er glass i linsene, da. Produsentene kan risikere å møte seg selv i døra hvis de i tillegg umuligjør bruk av allerede eksisterende linser på en evt revlusjonerende, ny trend. Det er snakk om et ganske stor gruppe som har dSLR nå. Dette må jo koste det hvite ut av øya? Men dette har jo skjedd før. Filmbaserte ble erstattet av digitale. Mye kritikk og meninger da også, men hvem dro det lengste strået? Utviklingen av datateknologi skjøt fart og digitaliseringen deretter. De speilløse kommer. Garantert. Men jeg tror jeg er enig med de av dere som mener det er entry-gruppen som omfavner disse. Og det er pga størrelsen. Det kommer til å gå mange år før speilløst evt faser ut dSLR. Så over til dagsnytt: Jeg er veldig, veldig fornøyd, så langt, med mitt splitter nye Pentax k-x med WR 18-55mm (KIT) og WR 50-200mm

  5. Da var K-X kjøpt inn :D . Kjøpte 4 gb minne kort på 30 mbps, hus, 18-55mm WR og 50-200mm WR. Betalte 6390.- på Japan Photo. Dette syntes jeg var et godt kjøp. Har fiklet litt med det nå og lagt inn noen bilder på PC. Du verden så flotte bildene er! Men la oss ikke glemme at jeg er ultra grønn innen dSLR og generell foto. Uansett tror jeg at jeg har mange timer fremfor meg med prøving og feiling. Nå skal jeg finne meg en smart veske og gode batterier. Tenker at jeg bør over på en annen tråd heretter.

     

    PS...jeg beholder WR-linsene selv. Tror det kan være en fordel med fukt/støvtette linser. ;)

  6. I dag ble HS-10`n min solgt. En fornøyd herremann fra Lillestrøm smilte fra øre til øre. Til mandag drar jeg i butikken og bestiller nytt dSLR. Helt erlig så er jeg fortsatt litt i tvil om jeg skal kjøpe Canon 550d eller Pentax k-x. Canonen er en del dyrere med samme linsepakke, nesten 10k, så rent økonomisk er jeg sikker. Meen....er 550d et bedre kamera? Jeg vet at Pentaxen scorer høyt på ISO. Der kommer 550d litt til kort iflg flere tester. Men hva er det med kritikken mot Pentaxen og mangel på fokusindikator i søkeren? Har dette noen rent praktisk betydning? Tror nok det blir Pentax uansett...

  7. Hvis man oppgraderer til en værtettet kameramodell i framtida så kan den være kjekk å ha selv.

     

    Uansett, hvis du fortsatt helst har lyst til å spare de hundrelappene så kan jeg tilby et bytte. Jeg betaler mellomlegget for deg og får WR-versjonen, og du får ALII-versjonen i bytte tilbake. ALII-versjonen har litt bedre byggekvalitet enn AL-versjonen som følger med K-x. Blant annet med metallfatning i stedet for plast. All frakt betalt av meg.

     

    Jeg har nemlig et Pentax K200D (som er værtett), men dessverre ingen værtette objektiver.

    Jeg får ta en prat i butikken og se på hvilke pakker det kan sys sammen først.

  8. Veske, reim, batterier, lader, minnekort er sannsynligvis bare juggel. Se heller på kamera + de to objektivene. Der har Japanphoto utvilsomt en god pris.

     

    Selv om Pixmania skal ha skjerpet seg etter en del dårlige tilbakemeldinger så er jeg skeptisk til den sjappa og unngår den med mindre det er svært mye å spare på å velge de. JapanPhoto er i hvert fall seriøse, også på returer.

    Ja, det er nok ikke "state-of-the-art" produkter. Jeg var innom Japan Photo i går for å se på Pentaxen, men de hadde den ikke inne. Det har visst vært vanskelig å få tak i etter at det kom høyt opp i testene. De hadde ikke linsene inne heller. Har hørt rykter om at alle kitlinser er litt "jalla", men hun i butikken mente noe annet. WR-linsene er værtette og koster ikke mer enn et par hundrelapper mer (på aktuelle pakke). Er det noen vits i å kjøpe WR-linser når huset ikke er værtett?

  9. Jeg må bare slenge meg på fotoralf sin kommentar og si at dette er et veldig godt kjøp i den prisklassen. 18-55 objektivet er skarpt og har rask autofokus, solblender og enkel manuell overstyring av fokus. 50-200 objektivet vet jeg ikke så mye om. Kamerahuset har godt med funksjoner, men ikke all verdens med knapper. Det er de litt dyrere modellene som har ørten knapper til direkte styring av ulike funksjoner. Pentax er et generelt godt valg av system på grunn av bildestabilisator og godt bruktmarked for eldre optikk. AA-batteri er en smakssak, men jeg synes det er en fordel. Sensoren i kameraet gjør det bra i DXomark-testene sammenlignet med andre kameraer i samme prisklasse. Det betyr godt dynamisk omfang, lav ISO-støy og god fargepresisjon. K-x har også en god råfremkalling i kameraet. Kamerakroppen er kompakt og solid bygget i forhold til konkurrerende kameraer.

     

    Det er rett og slett et godt kjøp!

     

    Japanphoto har inne den pakken (sort utgave) til 5249 kr.

    Jeg fant denne pakken på Pixmania. http://www.pixmania.com/no/no/3849473/art/pentax/k-x-sort-objektiv-dal-18.html

     

    Har ikke handlet der før. Noen erfaringer? Så ut som om dette var "mye" for penga.

  10. Da har jeg bestemt meg etter noen runder i tenkeboksen...HS-10 er herved lagt ut for salg, og jeg kjøper meg et Pentax k-x. HS-10 tar gode bilder i godt lys, selv med en del tele, og det tar gode bilder i dårlig lys med blits og helst stativ. Jeg føler jeg trenger noe mer lysfølsomt og noe som klarer å fange dette godt på et bilde. Fleksibiliteten til HS-10 finnes dog ikke maken til. Så er det sagt.

     

    Da er det over og ut for meg på denne tråden. Jeg blir å finne på digitale speilrefleks-sidene.

     

    Snækkast!

  11. Jeg må bare slenge meg på fotoralf sin kommentar og si at dette er et veldig godt kjøp i den prisklassen. 18-55 objektivet er skarpt og har rask autofokus, solblender og enkel manuell overstyring av fokus. 50-200 objektivet vet jeg ikke så mye om. Kamerahuset har godt med funksjoner, men ikke all verdens med knapper. Det er de litt dyrere modellene som har ørten knapper til direkte styring av ulike funksjoner. Pentax er et generelt godt valg av system på grunn av bildestabilisator og godt bruktmarked for eldre optikk. AA-batteri er en smakssak, men jeg synes det er en fordel. Sensoren i kameraet gjør det bra i DXomark-testene sammenlignet med andre kameraer i samme prisklasse. Det betyr godt dynamisk omfang, lav ISO-støy og god fargepresisjon. K-x har også en god råfremkalling i kameraet. Kamerakroppen er kompakt og solid bygget i forhold til konkurrerende kameraer.

     

    Det er rett og slett et godt kjøp!

     

    Japanphoto har inne den pakken (sort utgave) til 5249 kr.

    Ja, dette ser ut til å bli mer og mer overbevisende. Det er jo også veldig poitivt at det scorer godt ved fotografering i dårlig lys. ISO-egenskapene er jo meget bra. Når det gjelder batteriene, så må det vel gå ann å bruke NiMH-batterier? Disse batteriene har jo bedre stamina enn vanlige alkaliske. Jeg har AA (NiMH) på mitt HS-10 nå. Tar 1000 bilder uten problemer.

     

    Rekker en tur på Japan Photo før jeg skal på jobb i efta.

  12. Hei.

     

    Jeg eier et HS-10 (Fujifilm). Er ikke så veldig fornøyd med dette ved dårlige lysforhold og synes det er noe treg fokus på det. Kjøpte dette for å "unngå" speilrefleks. Ville ikke ha så mange linser. Men, men. Nå etter mange timer på nettet ser det ut til at jeg i nær fremtid vurderer å kjøpe Pentax k-x med en medfølgende linsepakke a 18-55mm og 50-200mm. Har lest og hørt at disse linsene er relativt gode. Denne pakken kan kjøpes for 5-6000 tusen. Jeg synes dette virker som en rimelig og ok pakke for en nybegynner. Er dette huset noe å vokse med? Er dette en god pakke? Mulig jeg burde postet denne et annet sted, men du verden for noen lange tråder...Noen som vil kjøpe HS`en? He,he...

     

    Det er en god pakke å starte med. K-x er proppet full med funksjoner, er raskt og tar bra bilder så dette kameraet kan du ha lenge. Utvikler du deg videre så er det gjerne flere objektiver en ønsker seg. Lykke til.

    Da kan det se ut til at det foreligger en bestilling om ikke lenge. Har en Japan Photo-sjappa i byen. Får ta en tur og ta en prat med de som jobber der og bli overbevist.

  13. Hei.

     

    Jeg eier et HS-10 (Fujifilm). Er ikke så veldig fornøyd med dette ved dårlige lysforhold og synes det er noe treg fokus på det. Kjøpte dette for å "unngå" speilrefleks. Ville ikke ha så mange linser. Men, men. Nå etter mange timer på nettet ser det ut til at jeg i nær fremtid vurderer å kjøpe Pentax k-x med en medfølgende linsepakke a 18-55mm og 50-200mm. Har lest og hørt at disse linsene er relativt gode. Denne pakken kan kjøpes for 5-6000 tusen. Jeg synes dette virker som en rimelig og ok pakke for en nybegynner. Er dette huset noe å vokse med? Er dette en god pakke? Mulig jeg burde postet denne et annet sted, men du verden for noen lange tråder...Noen som vil kjøpe HS`en? He,he...

  14. Har hatt med HS-10 på ferie og må si meg meget fornøyd med samtlige utebilder. Bilder inne eller i dunkelt lys krever blits eller stativ og lang lukker/blender. Jeg tok flere bilder på lang zoom som ble gode. Hele zoomen er ikke like god. 24 mm vidvinkel med f/2,8 er bra. Flest gode bilder her. Dette er et "auto" kamera med avanserte innstillingsmuligheter. Jeg var i fotobutikken og snakket med en fotograf. Da jeg nevnte at jeg vurderte et Canon 550d så sa han at objektivet på HS-10 og dens fleksibilitet samt innstillingene man kan utnytte, så ville et slr ikke nødvendigvis gjøre foto enklere eller bedre. Dette gjelder oss som ikke kan så mye og som kjøper avanserte kameraer vi stort sett bare bruker i "auto". Han sa at å ta et kurs i foto og studere bruksanvsningen sitt kamera var bedre en å kjøpe et nytt et. På YouTube finnes det videoer av hvordan man kan stille inn HS-10 til ulike formål og litt og hva blender og lukker er. Kanskje litt spydig den siste der. Vi får huske på at dette er et crossover kamera. Man trenger minst to linser til mange tusen hvis man kjøper et slr. Dette er jo alt-i-ett dingsen vi har ventet på. 30xzoom på slr? Da må du selge bilen.

×
×
  • Opprett ny...