Gå til innhold

nab

Medlemmer
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nab

  1. Antar i ettertid at maskinen burde vært slått av, men det sto ingenting om det i manualen.

    Datakjeden, som solgte meg korter burde vel dekke reparasjonskostnader?

    Hvis du ikke vet at man skal slå av strømmen før du setter inn nye kort inne i maskinen, så bør du holde deg på utsiden av kabinettet!

    Jeg synes det er helt urimelig at andre skal betale for din uvitenhet.

  2. Dermed bør vel samme blendertall gi samme dybdeskarphet uansett type linse? Noe annet ville være meningsløst. Dersom man får optimal eksponering med for eks 1/250 sek og f/5,6 på et kamera, må samme innstilling på et annet kamera gi både samme eksponering og dybdeskarphet. Eller er det noe jeg ikke har forestått her?

    Det vil gi samme eksponering på annet kamera (forutsatt samme ISO), men dybdeskarpheten avhenger av størrelsen på sensoren og blenderåpning. Kort fortalt : Mindre sensor, større dybdeskaprphet (ved samme blender).

  3. trafoen er jo stemplet med 50VA, vil ikke det si ca. 12V, 50A ?

    for øyeblikket bruker jeg kanskje 30A. så vil ikke si at den blir overbelastet heller.... merkelig.... :S

    50 VA = 50 VoltAmpere, dvs. 50/12=4.17A, hvis den skal levere 50A så er den på 600VA. Er spenningen 12V når du belaster den med 30A?

    En slik trafo skal ikke bli så varm at du brenner deg på den, er du sikker på at den er beregnet på 230V/50 Hz ?

  4. Jeg også har dette problemet med hakking.

    Jeg har målt på signalet mitt, og det er helt flott så det er ikke her problemet ligger.

    Finens det noen som har prøvd å kontakte Grundig med dette problemet?

    Jeg fikk følgende svar fra Grundig Nordic i dag:

     

    "Jo vi har noen tilbakemeldinger på at bildet fryser i korte perioder. Vi

    jobber med en løsning på dette med fabrikken av boksene.

     

    Og håper vi har en oppgradering klar innen kort tid."

     

    Da er det bare å vente og håpe ...

  5. Skulle gjerne få tips på innstillinger, får ikke inn tv2 eller tvnorge osv. Kun nrk1, alle disse skulle vel være gratis med dekoder (innebygd i tv'n) til nyttår?

    Du må ha en CAM-modul og et kort fra RiksTV for å få inn mer enn NRK. Kortet gir gratis adgang til TV2 og lokal-TV ut 2009 (TVNorge må du betale for), mens CAM'en koster ca. Kr. 1000.

  6. Hei. Jeg har også samme problem med hakking på min 8860. Det kan gå en halv time mellom hver gang, så oppstår det noen få korte frys i bildet/pause i lyden. Signalforholdene er utmerket, de norske ligger på 100% i kvalitet og styrke, og 29 dB i S/N. Jeg har også en 8740 på samme antennen, og den har jeg hatt siden mai uten noen form for hakking.

    Mr D: Enig med deg, det er en annen skala på 8860 i forhold til 8740, på 8740 så får jeg 83% på styrke på de beste kanalene, mens jeg får 100% i styrke på 8860 på nesten alle (bortsett fra de svakeste svenske). Kvaliteten er 100% på alle som er "hakkfrie" (alle norske + MUX 1/2 i Sverige). Dette er likt på begge.

  7. Spiller det noen rolle om jeg bytter ut en keramisk med en elektrolytt?

    Elektrolytter og keramiske kondensatorer har forskjellig bruksområde. Keramiske brukes vanligvis for høyfrekvens-avkobling, mens elektrolytter har dårlige egenskaper for høye frekvenser. Keramiske har normalt mye lavere verdier for kapasitans (typisk 1pF til 100nF), mens elektrolytter vanligvis starter på 0,1 uF og oppover til flere tusen uF.

  8. Jeg tror nok at batteri+lader er den billigste og kanskje beste løsningen. Husk at bil-forsterkere er beregnet for ca. 14V (vanlig spenning i bil når motoren går og dynamoen lader) for å yte maksimalt. Du trenger ikke en 50A lader, da batteriet leverer strømtoppene, og det gjennomsnittlige strømforbruket normalt er langt lavere (med mindre du sitter konstant og hører på en sinus-tone med maksimal effekt :roll: ).

  9. Et lite spørsmål vedr. ISO, hva er grunnen til at D300 ikke har lavere ISO enn 200 som standard (vet at den kan reduseres til 100 vha. andre innstillinger)? Det kan være tilfeller der man ønsker lav følsomhet for å oppnå ønskede effekter, så hvorfor kan man ikke ha f.eks 50 som laveste ISO (så slipper man å bruke gråfilter ...)

  10. Søkte litt rundt etter lightscribe produkter men fant ikke så mye. Kun en 10 PK på MPX med cover.

     

    Men hva med den under?

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=323670

     

    Når det står printable er det fra en skriver det kanskje?

     

    Fant ingen lightscribeprodukter på komplett.no etter et lite søk..

    9327400[/snapback]

    Det finnes 3 måter å skrive på overflaten på. LightScribe / Labelflash bruker samme prinsippet (brenneren skriver på en spesiell overflate, dette gir kun en svart/hvitt effekt). Disse 2 metodene er IKKE kompatible (noen brennere støtter LabelFlash og andre LightScribe).

    Den absolutt peneste overflaten får du ved å bruke en printbar CD/DVD (som den du linket til). Da må du ha en blekkskriver som kan skrive på CD/DVD.

×
×
  • Opprett ny...