Gå til innhold

Flying

Medlemmer
  • Innlegg

    491
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Flying

  1. Noen som har erfaring med katt som plutselig slutter å spise fast føde?

    Den kan ha vondt i munnen. For eksempel er tannkjøttbetennelse veldig vanlig hos katter. Kan og være hull, en løs tann, byll - Finnes sikkert mange flere munnrelaterte problemer jeg ikke kjenner til. Er nok lurt å ta en tur til tannlegen!

  2. Ikke klipp klørne hvis katten skal gå ute. Det er en grunn til at veterinærer vegrer seg for å klippe klørne når man ber om det, og spør om det bare er en innekatt eller ikke.

    Jeg har enda ikke opplevd at en veterinær ikke vil klippe klør eller at de er skeptisk til praksisen hos katter som har tilgang til å gå ut. Jeg regner med at du kjenner til denne grunnen du nevner og at du kan dele den med oss?

  3. 800kr er meget romslig hvis du lager mat selv og ikke bare kjøper ferdigmat!

    Jeg handler en gang i uken for to personer (ca. 2000kr/mnd) Mange av varene handler vi stort og har over flere uker. F.eks. spiser vi ikke 10kg ris, 5kg linser eller 2kg kyllingfilet på 1 uke, men det må fylles på av og til. Har noen basisvarer, ellers varierer innkjøpene etter hva som er på tilbud av de varene vi vet at vi ønsker å bruke og som faktisk er på tilbud, ikke en overdrevet før-pris som ligger langt over det varen kostet forrige uke slik at "tilbudet" er det samme eller høyere enn den vanlige prisen.

     

    En ukehandel kan f.eks. se slik ut:

    1 stor pk fersk fryst brokkoli og blomkål

    1 isbergsalat

    1 pose gulerøtter

    10 epler

    1 kg spaghetti

    4 bokser hermetiske tomater

    2 kg fryst kyllingfilet

    1 flaske saft

    1 glass currypaste

    + 5-6pk kjøttdeig hvis tilbud, 4 glass hot salsa hvis tilbud, og diverse andre nyttige varer som er på tilbud.

  4. Selv om ordet ham og kan inkludere pels så bruker man ikke det i dagligtale om pels på den måten. Fellingen til pelskledde dyr som katt, hund, hamster og marsvin kaller røyting og foregår på en ganske annen måte enn når slanger, taranteller og kreps kaster hele eller store deler av det ytterste beskyttende laget hud/skall/skjell på en gang. Og som du kan se så har jeg nevnt temperatur- og sesongrelatert røyting i min første post.

  5. Ja, det er farlig for en hamster å falle. Bur med horisontale sprinkler er ikke ideelt for hamster og mange av burene dyrebutikker selger er ikke ideelt for annet enn lekedyr.

    Etasjene i buret bør være plassert slik at den ikke kan falle særlig langt. Hvor langt den tåler å falle kommer ann på hva slags hamster det er. Hamstere er energiske små dyr og har stort behov for å bevege seg. Har den løpehjul? Det kan hjelpe mye, men klatring er i min erfaring uunngåelig i bur med horisontale sprinkler.

     

    Klarer seg fint. Min hamster stikker av støtt og stadig og faller da ned fra kommoden og finner veien inn til ett av skapene mine. Han har til og med møtt på alle mine tre katter samtidig og skrek etter hjelp (jeg hjalp han selvsagt, stakkars lille tøffe gutten min). Jeg visste ikke hamstere kunne skrike, ikke visste jeg heller at de kan leve opp til 15 år, noe min selvsagt kommer til å nærme seg med mitt hell :p

    Forresten de gjør som tarantellaer og slanger og ''skifter ham'' også, så hvis hamsteren din begynner å bli skallet så vil det mest sannsynlig gro inn igjen.

    Det du påstår om at de fint tåler fall, at de kan leve opp til 15 år og at de "skifter ham" må du rett og slett gi meg kilder på!

     

    Indre blødninger etter fall er en av de vanligste dødsårsakene hos hamster!

    Tidligere har Guinness World Records omtalt verdens eldste hamster, som angivelig ble 4,5 år. Vanlig levealder hos hamster er 2 - 3 år. En hamster røyter litt 1 - 2 ganger i året eller hvis den ellers opplever større endringer i temperaturen. Mister den pels utover det er den syk, stresset eller feilernært.

  6. Jeg gjorde det. Det der er de beste ut av 300 bilder. :p Og hvitbalansen står på custom satt med hvitt ark på flere av dem, så det er ikke bare derfor de er gule osv.

    Du kan alltids fikse hvitbalansen på pcen etterpå. Selv skyter jeg kun i .raw, da har jeg gode muligheter til å redde bilder som ikke ble helt som de skulle. Hjelper og å ha like lyspærer i alle rom.

  7. Katter som tisser på forskjellige steder kan ha blærebetennelse. De skjønner ikke helt hva som er galt og prøver å finne det stedet hvor det ikke gjør vondt å tisse. Det er nok lurt å få sjekket den hos veterinær hvis det ikke allerede har blitt gjort. Og den kan allerede være kjønnsmoden. De fleste veterinærer kan kastrere når katten er 2 kg.

  8. Fra Mattilsynets liste over mislighold i tilsynsveilederen for katt:

    - å slå, sparke, løfte etter nakkeskinn/pels/hale

     

    Gratulerer med kattunge. Synd at den ble tatt fra moren minst tre uker for tidlig, håper den ikke har fått varige adferdsforstyrrelser.

     

    - Har den fått ormekur? Det må kattunger få.

    - Kattunger skal holdes inne til de er 6-8 måneder gamle.

    - Husk å vaksinere og kastrere pus når den er ca. 2 kg - og før du slipper den ut.

    - Kattunger har mye energi, sånn er det bare. Det går kanskje over, men det kan faktisk ta så lang tid som to år.

    - Ikke alle katter liker å kose eller å bli holdt.

    - Lag klare skiller (i form av tid og fravær) mellom lek og kos og aldri bruk hendene til å leke med pus for å forebygge uønsket biting og kloring på kroppen din.

    - Bruk cat-off eller lignende spray på møbler du ikke vil at katten skal bruke. (finnes på de fleste dyrebutikker)

    - Hvis den liker catnip bruker du det der hvor du vil at den skal være.

    - Gi masse ros hvis den viser interesse for lovlige leker/kloreplass.

    - Hvis katten uoppfordret angriper deg skal du ignorere den og rolig forlate rommet og lukke døren etter deg. Vent noen minutter før du går inn igjen.

  9. Eg har en bak øret. pigmentflekk dog. Sånn hvit sak som en ikke bør få for mye sol på. Fødselsmerke er noe annet.

    En pigmentflekk kan ikke være hvit. Hvit hud er mangel på pigment. Det kan oppstå ved en type sopp i huden, vitiligo eller IGH.

    En pigmentflekk har en høyere konsentrasjon av pigmenter enn huden ellers og er derfor mørkere.

     

    Har man en farget flekk man har hatt fra man ble født kalles det et fødselsmerke. Det finnes flere forskjellige typer og alle er helt ufarlige. Mitt er av typen nevus flammeus.

     

    Kan lese litt om pigmentflekker på Lommelegen.no.

  10. Klippesesongen til tuja er lang; fra frosten forsvinner til september. De kan godt klippes to ganger i året. Tar du bare en liten stuss hver gang får du en fin og fyldig hekk. Du skal aldri skamklippe en tuja, de lager ikke nye skudd fra brun ved.

    Skal du ta 50-70 cm av toppen fordi den er 50-70 cm høyere enn du ønsker? Når du først tar toppen av en tuja kan du ikke få den høyere igjen - hvertfall ikke på en pen måte. Husk at de helst skal være litt skrå slik at de er smalere på toppen, ellers kan du få en hekk som er åpen nederst.

  11.  

    Men når jeg sier at jeg legger meg kl 21 så betyr ikke det at jeg legger meg til å sove,  men leser litt, eller ser litt på tv, hører på musikk,  men når rommet er mørkt og man ligger i senga så forbereder man kroppen til søvn.  

    Å ligge i sengen med et annet formål enn å sove strider mot det søvneksperter flest anbefaler! Å trykke på mobilen, se på tv, høre på musikk eller lese en bok mens man er i sengen kan over tid gjøre at kroppen din forbinder sengen med noe annet enn søvn.

    Og å ligge i sengen uten å få sove i mer enn 10 - 20 minutter anbefaler de heller ikke. Tidene varierer litt, men ekspertene anbefaler vanligvis at man da står opp igjen i 5 - 20 minutter. I den perioden man er ute av sengen skal man unngå stimuli (tv, mobil, sterkt lys osv,)

     

    Jeg har forstått at det for mange nå til dags er helt uforståelig hva man kan gjøre når man ikke kan se på tv eller trykke på mobilen, men det går altså ann å se ut vinduet, kose med et dyr, drikke en kopp te (uten koffein) eller varm melk med honning.

  12. Skal skaffe meg Maine Coon snart og lurte på om noen har greie på hvor stort uteområde en sånn katt trenger. Har tenkt å lage en slags inngjerding så den ikke stikker av. Vil gjerne at den skal få være ute også, men veit ikke hvor stort jeg skal lage inngjerdingen.

    Hvorfor er du redd for at katten skal stikke av?

  13.  

    Jeg har enda til gode å se en katt på 9 kg som er 9 kg fordi han har vokst seg stor og ikke fordi han er 3 kg overvektig.

     

    Jeg tolker dette slik at du mener katter veier maks. 6 kg med mindre de er overvektige. Det er nå ganske godt dokumentert at katter kan bli inntil 10 kg, uten overvekt.

     

    For et par år siden veide min katt 8,0 kg, og da var han radmager. Det er ikke så lett å dokumentere størrelse og vekt med et bilde, ellers skulle jeg gjort det.

     

     

    Men vil man sikre seg en stor katt så er det ikke verre enn å gå for en stor hann som har stor mor og stor far. Hvem som er far kan være veldig vanskelig å vite hos huskatter.

     

    Og det er ikke sikkert man får se moren heller.

     

    Jeg kan ikke nekte deg å tolke en klar tekst, men det betyr ikke at jeg mener det du har tolket det til.

     

    Hvis det ikke er mulig å se kattemoren når du skal adoptere en kattunge bør det være fordi kattemoren er død, jeg kan hvertfall ikke komme på noen andre gode grunner. Og om morsmelkerstatning er godt nok til at den vil nå sitt fulle potensiale som voksen er vel ikke sikkert. Størrelse bør uansett ikke være noe man prioriterer over hverken helse eller gemytt når man skal adoptere en katt.

  14. Apropos digre katter og Maine Coon. Wikipedia sier Maine Coon hann veier 6-9 kg. Det må da finnes større tamkatter?

     

    Min egen katt ligger mellom 8 og 9 kg. I begynnelsen av november veide han 9,1 kg. Dette er en alminnelig brannet huskatt. Og den største katten jeg har sett, var en helt vanlig svart og hvit huskatt. Det spørs om ikke individuell variasjon teller mer enn rase. Men det skulle være morsomt å vite om det er en sikker måte å få tak i en stor katt på når man velger den ut som kattunge.

    Jeg har enda til gode å se en katt på 9 kg som er 9 kg fordi han har vokst seg stor og ikke fordi han er 3 kg overvektig.

     

    Men vil man sikre seg en stor katt så er det ikke verre enn å gå for en stor hann som har stor mor og stor far. Hvem som er far kan være veldig vanskelig å vite hos huskatter.

    • Liker 1
  15. Det første steget mener jeg bør være å fortelle kjæresten din hvordan du føler det når du blir avvist, uten å være anklagende.

    Fortell at du ønsker å ha sex oftere, kanskje det finnes tider på dagen hvor det er mindre sannsynlig at han er for sliten/trøtt/vondt i magen? Snakk om hva du ønsker å få ut av å ha sex, må det være penetrering og/eller at begge får orgasme hver gang?

    • Liker 2
  16. Er de der hele tiden? Kommer og går de? Ser de alltid like ut? Har du gjort noe spesielt før de kommer?
    Jeg får akkurat slike merker alle steder hvor det er lite fett mellom hud og ben eller tynn hud, hvis jeg har hatt press på eller friksjon. Det kan ta alt fra en halvtime til noen dager før det går bort og har hverken hevelse, skade på huden, kløe eller annen irritasjon.

    Dersom det er det samme som jeg får så er det helt ufarlig og ingenting å bekymre seg over.

×
×
  • Opprett ny...