Gå til innhold

Huxy

Medlemmer
  • Innlegg

    269
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Huxy

  1. Hallo!

    Har litt AC-trøbbel på en Astra G med 1.6l 16v bensin-motor. Trodde først det var lite gass, men når jeg setter på manometer på lavtrykks-nipplen til kjøleanlegget så viser det et greit trykk. Men det ser ikke ut til at kompressoren går rundt. Når jeg spinner på den med hånda så går den rundt, så den er iallfall ikke låst. Prøver å finne et relé jeg kan sjekke ut men finner det ikke?

    Gode råd tas i mot med takk!

     

  2. 8 minutes ago, daruu said:

    Hvis ikke jeg husker feil:

    Koble minussignalet fra lykta på 85 på releet. 

    86 på releet skal ha positiv hele tiden, kan kobles sammen med nr 30 feks (så har du alt sikring på den forhåpentligvis) 

     

    Edit: Eller er det sånn du alt har koblet? 

    Ja, det er slik jeg allerede har kobla. Og det fungerer jo bra - helt til jeg vrir om lysbryteren. Virker som at reléet slutter å reagere, uten at jeg skjønner hvorfor det skjer eller hva jeg skal gjøre 🤔

  3. Heisann!
    Jeg har kjøpt en Hyundai Getz '06 modell (diesel) for å pendle til ny jobb på nyåret. Pendlingen vil skje på landevei og da er det greit med ekstralys - spesielt siden Getzens egne langlys er litt som en dårlig lommelykt. Men jeg sliter litt med oppkoblinga her.

    Jeg har et LED-lys og et relé-sett fra Biltema. Etter å ha montert det "vanlig" så innså jeg at jeg har minusstyrt bil, og koblet dermed styrestrøm på batteriet og reléets jordpå pæra. Jeg funksjonstestet og det fungerte jo ypperlig! Men så vrei jeg lysbryteren på spaken over til parklys, og da kobla ekstralyset seg på. Jeg vrei så lysbryteren over til OFF, og ekstralyset skinte fremdeles. Jeg prøvde å dra i spaken for langlys, men det var ingen reaksjon. Slår jeg dog av tenninga så slås lyset av. Men med tenning på og bryter tilbake på langlys/nærlys-funksjon så fungerer det igjen akkurat slik det skal.

     

    Det er jo en feilkobling her et sted, men jeg sliter litt med å finne ut hvor - og håper noen kan hjelpe.

    Mvh

    Lasse

  4. Hei!

     

    Jeg driver på med en kortfilm satt i andre verdenskrig, og har fått tak i en reproduksjon jakke for en tysk offiser. Men denne var litt for vid i skuldre, litt lange ermer og midjen var bred også. Jakken er av vadmel (ull) med bomullsfor inni.

     

    Jeg tok kontakt med en skredder i Oslo som ga et prisanslag på 1500-2000kr. Er den prisen i et vanlig sjikte for den jobben?

     

    Takker på forhånd.

  5. Heisann!

     

    Sitter her og prøver å få bytta tilhengerkontakt etter at den gamle ble "litt" ødelagt.

     

    Bilen er en Skoda Octavia 2001, og jeg har 10 ledninger å sette i. Jeg har sett på mange koblingskjemaer, men problemet er at jeg ikke har noen blå ledning. Jeg har noen svart/grå, svart/hvit, en grønn/svart, rød/svart.

     

    Noen som vet hva som skal hvor?

     

    Takk på forhånd.

    Mvh

  6. Et bilde jeg tok for en stund siden, men fikk kjørt gjennom Lightroom nå nylig. Et bilde hovedsaklig tatt for å vise frem, i et autentisk miljø, min kjære Leica IIIa som jeg så ofte bruker.

     

    Eksponert for himmelen og solnedgangen bak - så brukt en speedlite i softbox for å fremheve personen igjen.

     

    Shutter Speed 1/80 second

    Aperture F/8.0

    Focal Length 34 mm

    ISO Speed 50

    post-201472-0-76072400-1423295672_thumb.jpg

    • Liker 4
  7. Man tar nok gjerne ikke bilder under farlige, skarpe oppdrag, da har man andre ting å tenke på.

    Har forøvrig sett filmer fra Afghanistan også, fra skarpt oppdrag med treffninger, der de også brukte skuddsikre vester...

     

    Men, nei, de bruker ikke det alltid, men det er nok ikke veldig uvanlig.

    Moderne skuddsikkre vester har GRU på seg. Altså, platene settes inn i vesten som har ustyret på seg. Å ikke gå med skuddsikker vest er det samme som å faktisk ikke ha med seg utstyret sitt. Det er "alltid" med.

×
×
  • Opprett ny...