Jump to content

SecoY

Medlemmer
 • Content Count

  643
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg ville aldri anbefalt noen som ikke kan gjøre noe som helst selv av reperasjoner å eie en ≈2010-modell bil. Det er mye som pleier å trenge oppmerksomhet på den tiden. Hvor langt har bilen gått? Hvilken motor sitter i den? Hvilken stand er den i ellers? Problemet med å selge er jo at du oftest knapt får penger for bilen med en stor mangellapp. Hadde forøvrig forhørt meg med andre verksteder om priser. Du har helt sikkert fått en mer spesifikk liste på det som må utbedres enn "noe med bremsene bak". 12 000 kr for bytte av registerreim hørtes voldsomt mye ut - men jeg vet ikke hvordan det er å bytte på denne modellen. Jeg mener også at et skikkelig verksted burde kunne si noe vettugt om hva du burde gjøre, gitt bilens verdi.
 2. Hei, Jeg skal bytte dempere foran og bak på A3en når det blir litt varmere i været. Ene demperen bak er dårlig og jeg synes det er litt i overkant hardt å kjøre over tøffe humper foran også. Og jeg hadde nesten trykket på bestill, tenkte jeg: Kanskje jeg burde vurdere senkefjærer? Det ser unektelig bedre på naboens S3 med 18-tommere. Men jeg skal altså uansett bytte dempere. Er det logisk å kjøpe original demper og supplere med senkefjærer? Er ikke ute etter mer enn 20-25mm senk (som jeg tror er ca. så mye lavere en S3 sitter?). Er heller ikke ute etter en knallhard demping, dette er en bruksbil som (nesten) ikke grisekjøres og har barneseter baki. Så det må være komfortabelt nok. Og det er heller ikke en bil jeg vil bruke enormt mye penger på, annet enn det som kreves for å holde den i meget bra stand. Siden jeg aldri har senket en bil lurer jeg på hva som er logisk å tenke her. Takker for innspill!
 3. Jeg er veldig fan av butternut squash (gresskar) i gryter. Veldig godt i kombo med kikerter og blomkål. Forferdelig enkelt å tillage også.
 4. Wilfas TM-1500S er ihvertfall helt plastfri (iaf alt som er i kontakt med vannet). Mulig den fins i mindre varianter også. Det er den jeg vet om Og den er veldig bra.
 5. Aha, det visste jeg ikke. Slik jeg har blitt forklart det (sist jeg ikke fikk fikset bilen før EU-fristen gikk ut) var at forsikringen ikke var gyldig da den ikke var registrert godkjent. Jeg ble ikke trukket for måneden den var avregistrert heller. Uansett bra det da. I verste fall liksom.
 6. Hva mener du? Er bilen avskiltet er det irrelevant om man har på skiltene eller ikke. Du kjører uten forsikring, og uten gyldige kjennemerker. Regner med at alle er innforstått med hvilken risiko det er.
 7. Hei, Dersom et helseforetak nekter sine ansatte å reise i ferietid til utlandet (hjemland i Norden) ved å vise til helseberedskapsloven, har de anledning til dette? De ansatte som ønsker å reise jobber ikke klinisk (ingen pasientkontakt) og er i dag 100% på hjemmekontor. Områdene de ønsker å reise til har et mindre smittetrykk enn de aller fleste kommuner i Norge, og langt lavere enn hjemkommunen til helseforetaket/arbeidsplassen. Helsedirektoratet/regjeringen har tidligere informert (før forrige sommer) om at Helsepersonell med pasientkontakt nektes å reise utenlands. Limer inn Helseberedskapslovens §1-1. § 1-1.Lovens formål og virkemidler Formålet med loven er å verne befolkningens liv og helse og bidra til at nødvendig helsehjelp, helse- og omsorgstjenester og sosiale tjenester kan tilbys befolkningen under krig og ved kriser og katastrofer i fredstid. For å ivareta lovens formål, skal virksomheter loven omfatter kunne fortsette og om nødvendig legge om og utvide driften under krig og ved kriser og katastrofer i fredstid, på basis av den daglige tjeneste, oppdaterte planverk og regelmessige øvelser, slik det er bestemt i eller i medhold av loven.
 8. SecoY

  Hva slags shaver?

  Et råd for billig "barberingskrem" nedentil er en billig hårbalsam. Gir veldig god glid for høvelen og er (oftest) snille mot huden. Jeg antar at dette fungerer godt under armene om man barberer seg i dusjen. Som kvinne burde man være hakket mer forsiktig med produktene man bruker nedentil, slik Zimon skriver.
 9. Føler du ikke at du blir hørt hos fastlegen din, så bytter du. Men det er ikke sånn at fastlegen nødvendigvis er nøkkelen for alt mulig. Dog er det greit å ta en del blodprøver om man går til legen fordi man er uforklarlig sliten. Men har du ingen anelse om hvorfor du føler deg sliten? Er det likt året gjennom? Hvor lenge har det vært slik? På hvilken måte hemmer slitenheten deg? Hvilke utslag gjør at du tenker du er "sykelig" sliten? Hvor gammel er du? De færreste lever jo et "perfekt" liv mtp. stress, psykisk eller fysisk helse og spiser det som er riktig for dem.
 10. Jeg har kanskje ingen konkrete råd til deg. Men med de symptomene du snakker om er det bra du går til legen. Jeg bare tror ikke en allmennlege vil ha noe som helst anelse hvordan man behandler deg. For der får du trolig bare symptombehandling. Så mitt tips til deg er å følge et spor som omhandler tarmen. Det er litt i tiden sånn forskningsmessig å studere sammenheng mellom hudsykdommer, allergi og div. andre med tarmproblematikk. Det er i alle fall en grunn til at immunforsvaret ditt overreagerer på så mange matvarer, pollen og annet. Så prøv heller å finn den koblingen. Har hatt masse greier selv med rare hud-ting, utviklet pollenallergier, matallergier/intolranser og plutselig i voksen alder begynt å reagere på kylling liksom. Skjønte absolutt ingenting. Og jeg er ikke frisk av de tingene i dag, men jeg har testet ut å ekskludere en del matvarer. Kaffe (koffein), søtningsstoffer (aspartam og alle disse -ol-søtstoffene), og sånn. Null halvfabrikata så jeg kan ha kontroll på hva jeg får i meg. Neste prosjekt er å kutte ut gluten (som jeg alltid har fnyst av hva gjelder andre). Allerede så er jeg en del bedre, spesielt av hudproblemene mine. Lukter heller ikke dritt av munnen min lengre av en eller annen grunn - blir liksom ikke sånn hvit på tunga. Trenger ikke være løsningen for deg, men prøv å ikke bare driv med symptomlindring. Da gjør du deg selv en bjørnetjeneste.
 11. Faen altså. Er en voksen mann med masse fine ting i livet mitt. Så klarer jeg ikke å se alt det gode i det i stunden i det hele tatt. Blir bare helt nattsvart og jeg får bare energi av å ødelegge. Er så forbannet vanskelig å endre retning. Føler nesten at det bare gjør det verre å prøve å nøste opp i meg selv med hjelp av psykolog. Skjønner at det tar tid å finne ut av seg selv, men helvete. Lurer iblant på hva som er verst: Svikte samboer og barn ved å være et føkkings deprimert rasshøl hele tida eller svikte dem ved å stikke av til et føkkings ashram.
 12. Er den noen som kan forklare meg hvorfor Morten Thorsby får kastet skryt og gode ord etter seg? Tenker i det lys at han mer eller mindre gjorde jobben Henriksen ble satt til under Lagerbäck. Og Henriksen høstet alt annet enn hva Thorsby gjør. Jeg synes Thorsby gjorde en god kamp jeg, altså. Men det blir litt komisk det hele.
 13. Rett meg hvis jeg tar feil, men jeg mener å huske (fra da jeg tittet etter 986ere) at de tidligere versjonene ikke har like store problemer med IMS-lageret. Oftest dukker de feilene opp tidligere enn det biler innenfor budsjett har kjørt også. Det er dessuten mange av dem som ruller rundt med de orginale IMSene med flere hundre tusen kilometer på. Men betaler man lite for en slik bil er det som sagt gambling. Ser at det er tema for tråden å importere bil, men det er jo ikke noe stort poeng om man kan få en bil rimeligere i Norge. Skal man importere en Boxster tror jeg California/Florida er stedene å titte. Mange av dem som har blitt importert derfra til Norge allerede (som jo er en bra pekepinn mtp lønnsomhet ved import). Men igjen, 100k som budsjettak blir det litt hjemmemekk for å få en slik bil fin. Akkurat nå tror jeg billigste 986 i Norge (på Finn) ligger på rundt 150k. Men det var nylig en som så grei ut for 99k.
 14. Hadde jeg hatt 100 000,- til rådighet, bare med moro og kos for øyet hadde jeg kjøpt en Porsche Boxster 986. Litt gambling er de bilene uansett, men de finnes til den prisen om man er villig til å ha litt deilig garasjetid med den (og helst har noen kroner på konto til småfiks og vedlikehold). De ser fantastisk bra ut (spesielt med noen små oppgraderinger), har nydelig lyd og rå kjøreegenskaper.
 15. Kan sikkert være penger å spare. Men vær oppmerksom på at det er kvalitetsforskjell på felger. Og pass på at du får gode dekktrykksensorer med i regnestykket. Merk også at du selv kan bestemme hvilke vinterdekk du skal ha dersom du kjøper selv. Nokian vinterdekk (R3 SUV) på vår Peugeot e2008 er ikke bra. Knall på tettpakket snø og is, men ellers liker jeg dem virkelig ikke. Hadde mye heller gått for Michelin, Goodyear eller noen andre litt mer våt asfalt-vennlige dekk. Jeg tror mange velger det forhandleren tilbyr fordi det er enkelt og greit, man får bakt kostnaden inn i kjøpssummen til bilen (det samme gjelder for ladeboks og annet utstyr).
×
×
 • Create New...