Gå til innhold

Bajasboy

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bajasboy

  1. Har fotografert en del analogt, men også digitalt.

    Jeg tror det er mye som er glemt i denne artikelen, det at redigeringsprogrammer er i bunnen bygget opp på mørkeromsteknikker. Fordelen med det digitale mediet er at man kan angre på dårlige valg.

     

    Det er noe rent nostalgisk å stå i et mørkerom, lukte på kjemikaliene. Og har du muligheten prøv å fremkall dine egne filmruller også, "Blind for 5 minutter".

     

    Men jeg tar til takke med det digitale, hele grunnlaget for teknologi er jo det at man vil gjøre ting enklere. Ikke like knotete og tidkrevende.

     

    Husk også at om du ikke vil være så triggerhappy kan man jo alltids bruke et eldre 258MB minnekort da ;-)

  2. Heisann.

     

    Jeg skal bytte ut minnet i en Macbook 7.1 2010 modell.

    Jeg står litt fast ved hva jeg skal kjøpe, for det optimale ville jo vært denne pakken:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=638188#extra

     

    MEN, på en annen side kommer apple og sier at maskinen maks tåler 4 GB minne. Men mange andre på "DET STORE INTERNETT" har satt inn 8 GB i liknende modell. Men ta en titt her:

     

    http://support.apple.com/kb/HT1651#link1

     

    Om det er slik at jeg kun kan innstalere 4 GB minne så finner jeg heller ikke 2x 2 GB minne for Mac..

     

    Når sant skal sies er Jeg vanligvis en Windowsmann av hjerte så det er sårt for meg å hjelpe apple brukere med hardware :(

     

    Takker for alle svar.

  3. Nja jeg fikk hjelp av en dude.. og ja jeg hardkodet bittelitt "MASSE" så nå gleder jeg meg til å le av læreren min i morgen som tror jeg kommer med tomme hender :D Men takk for svar uansett :)

     

    Med den spesifikasjonen, slik den er skrevet, kunne du strengt tatt løst oppgaven ved å bare levere inn en tom tekstfil. Ved å åpne den kan brukeren se alle bøkene, legge til nye bøker og oppdatere informasjonen ganske enkelt. Han må vedlikeholde snittprisen selv, men det står strengt tatt ikke at den skal beregnes automatisk. Er det et krav kan du levere inn et regneark.

     

    Men det spørs hvilken karakter du kommer til å få om du velger den løsningen :p

    Haha.. Made my day :new_woot:

  4. Jeg har akkurat fått en eksamensoppgave jeg ikke klarer å løse, kunne noen av dere være så snill og hjelpe meg innen kvelden er omme?? Her er oppgaven:

     

    Du skal lage et datasystem for en privatperson. Systemet skal brukes til å holde oversikt over bøkene i en boksamling og opplysninger om disse bøkene.

    1. Lag et system som holder styr på bøkene og opplysninger om bøkene
      a) Brukeren skal kunne få skrevet ut en liste over bøkene.
      b) Brukeren skal kunne få skrevet ut opplysninger om en bok brukeren gir.
      c) Brukeren skal kunne få skrevet ut gjennomsnittsprisen for bøkene.
    2. Brukeren skal kunne registrere nye bøker.
    3. Brukeren skal kunne registrere nye opplysninger om en allerede registrert bok.

     

    Jeg takker for alle svar, jeg har fått til hele del en, men den er bygget opp på en slik måte at jeg umulig får til del to og tre.

  5. Hei :)

    Jeg har to taranteller, en Chromatopelma cyaneopubescens på 1,5 år og en Grammostola rosea på 2,5 år. Den første har jeg hatt i et halvt år og de chilenske rosen har jeg hatt i 2 måneder.

     

    Jeg har ingen problemer med stell av tarantellene, men jeg har utrolig lyst til å holde en av dem, men jeg er livredd de skal krabbe opp og bite meg. Er det noen tips på hvordan å håndtere de uten å skremme de? Den første tarantellen er for liten og rask så det blir nok et år til, men den chilenske rosen er en rolig jente.

     

    takker for alle tips :thumbs:

  6. du burde finne ut hva den type tarantell du har kjøpt vill. ( noen vil ha en hule, andre vil grave, noen vil ha blomster/kaktus,) de fleste taranteller vil ha mulligheter til og skjule seg, de føler seg ikke tryg i åpent tereng.

     

     

    Hmm.. Bare en liten vekker, dersom tarantellen din allerede detter ned fra taket skal du i alle fall IKKE dytte inn en kaktus, samme om det er plast eller ekte..

    • Liker 1
  7. Heisann :yes:

    Jeg trenger en ny PSU fordi jeg har en DELL pc. Det er da ingen god grunn vil noen si, men når man ser på det faktum at DELL bare gir deg det absolutt nødvendige så jo.

     

    Jeg har bare 4 sata tilkoblinger og skulle gjerne hatt et par molex tilkoblinger også. På hovedkortet har jeg også en 8pin connector, og det er her usikkerheten begynner.

     

    Noen som kan finne en psu med 20 - 24 pinns connector og en 8 pinns connector i tilleg men som har flertall molex? :w00t:

     

    Takker for svar

  8. I min Dell Studio XPS har jeg to interne harddisker, en på 640 gb og en på 320(os). jeg plukket en dag fra hverandre pc'n for så å sette den sammen igjen. Men når jeg setter den sammen igjen og starter den er plutselig 640gb hdd en min borte, jeg skjønner ikke helt hvodan man bruker bios eller hva man gjør for å bruke den igjen? jeg har sjekket at kabler er satt i.. :!:

×
×
  • Opprett ny...