Gå til innhold

janus88

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av janus88

  1. Fikk min nye S7 i går, ladet til 100 % og startet overføringene fra gml S4. Allerede etter et par timer var batteriet nede i 75 %. I dag har jeg også gjort noen tilpasninger med bilder osv. Etter et par timers jobb var batteriet gått ned til utrolige 39%! Ja, jeg er klar over at diverse apper trekker strøm, men de er de samme som på min snart 3 år gamle S4.Strømsparing er på. Noen som har samme problem?

    Helt normalt at den trekker veldig mye strøm i starten. Både på grunn av din egen utforskning, oppsett av apper, innstillinger, oppsett av Android etc. Det bedrer seg nok i løpet av en uke  :)

  2. Oppdateringen var helt nødvendig. Bor på bygda der 4G er litt variabelt, og det kan se ut som at telefonen ikke har vært i stand til å hente seg inn igjen om den er inne i et område med dårlig dekning. Spesielt da jeg var på hytta var dette et mareritt. Var egentlig bare å skru av telefonen og glemme den, for den oppførte seg uansett 100% upålitelig. Egentlig helt krise for en så dyr telefon, men om de har klart å fikse det allerede - så er jeg fornøyd. Stressmoment deluxe å hele tiden måtte sjekke om telefonen står i "Kun nødanrop"-modus.

     

    Over til noe helt annet.

    Finnes det noe software som gjør at jeg kan bruke PC som "sentralbord" for telefonen. Vil gjerne kunne pare S7 med PC og ringe derfra, svare på SMS, osv. Gjerne redigere kontaktliste også, for den har gått fullstendig av hengslene etter et par litt uforsiktige synkroniseringer tidligere. Flere tusen oppslag der nå, og det hadde vært fint om det fantes software på PC som kunne gitt meg en ryddig oversikt og enkel tilgang til å endre slik jeg selv ønsker.

     

    Edit: Bruker altså headset som er paret både med telefon og PC, og spiller stort sett musikk som demper seg når jeg mottar anrop, men må da fram med mobilen for å ta den - og samme når jeg skal ringe ut. Vil kunne gjøre dette fra PC, slik jeg kunne da jeg hadde Jabra-headset. Bruker nå Plantronics Voyager Focus UCBT B825-M.

     

    Sjekk ut AirDroid, kanskje det kan være noe for deg?

     

    https://www.airdroid.com/

     

     

  3.  

     

    Hjelper ikke noe med UHS-II kort når selve kort-bus'n i S7 ikke er av UHS-II type.

    Finner ingenting på nett som bekrefter at S7 ikke støtter UHS-II og kan utnytte denne maksimalt, men mange diskusjoner rundt, ingen svar :(

    Hvis du ser på forrige side så la jeg ut en oversikt over kort testet i S7. Der kan du se at både Lexar 1000x og Lexar 1800x som begge er UHS-II kort, ikke yter noe bedre enn UHS-I kort.

  4. Noen som har erfaring med disse minnekortene? http://www.mytrendyphone.no/shop/v7-vamsdx64guhs1r-2e-163880p.html

     

    Ser noen nevner at man ble bør holde seg til sandisk og kingston.

    Samsung, SanDisk, Lexar og Kingston er kjente og kanskje tryggere valg, uten at jeg har testet det aktuelle kortet som du liker til. Men det skal nevnes at også disse kjente merkene sliter, da spesielt med skrivehastigheten.

     

    post-200375-0-29908300-1457983288_thumb.jpg

  5. Har siklet litt på denne telefonen en stund nå, men synes prisen er litt i stiveste laget. 

    Dere som har kjøpt, hvordan er inntrykket av den så langt? 

     

    Antar det kommer litt an på hvilken telefon du har nå? For min del gikk jeg fra en Galaxy S4 til en S7 Edge, en helt ubeskrivelig oppgradering. Ting flyter, man kan åpne en nettside uten at man er nødt til å la telefonen tenke seg om i 5 sekunder før man i det hele tatt kan bla seg nedover. Batteritiden er veldig bra, på denne tiden (rundt kl. 18 på kvelden) ville S4'en nesten vært helt tom, S7 Edge'n er nede på 80% (litt over 10t bruk med et par timer screen on time og 16t estimert tid igjen).

     

    Kamera har faktisk mistet en megapiksel oppløsning i forhold til S4'en, men det er i en helt annen klasse på alle andre områder. Skarphet og klarhet er på nivå med et godt kompaktkamera i dagslys. Autofokus er lynkjapp, så kjapp at du såvidt får med deg at den skifter fokus.

     

    Her er er par bilder ved 100% crop:

     
     

    Ellers spiller jeg fint lite, så der har jeg dessverre ikke noe å bidra med. Men alt i alt etter noen dager med telefonen er det ingen tvil om at det er en fantastisk telefon. Ikke angret ett eneste sekund  :wee:

  6. Noen som vet hvordan jeg får lagt inn VR-filmer fra PC slik at det faktisk virker?

    Jeg har noen VR-mpg4 filer som jeg gjerne skulle testet på mobilen. Når jeg åpner filmen på pc'n så kommer det klassiske mørke skjermen med to bilder av samme film. Noe a'la dette

     

    Når jeg har flyttet til Occulus mappen under filmer så finner jeg denne på mobilen, men når jeg åpner den så vises den akkurat som på pc skjermen. Hvorfor blir ikke bildene "fordelt til hvert øye?" Og den reagerer ikke når jeg vrir på hodet heller.

    Hvis noen skjønte noe av det...

     

    Du må legge ved en tekstfil med samme navn som fila i mappa.

     

     

     

    For 3D video content, Oculus Video supports the side-by-side and top-to-bottom formats. To designate that a file is 3D, create a text file with the same file name as your video and place it in the same directory. For instance, for mymovie.mp4, create a text file mymovie.txt, with the following content:

    {

    "format": "3D"

    }

     

    Where the format can be any one of:

    “3D” : 3D movie side-by-side

    “3DLR” : 3D movie side-by-side (same as “3D”)

    “3DLRF” : 3D movie side-by-side full screen

    “3DTB” : 3D movie top-to-bottom

    “3DTBF” : 3D movie top-to-bottom full screen

     

  7.  

     

     

    Fått min nå. Fra Elkjøp. Meget fornøyd så langt

     

     

    Stemmer det at man kan flytte apps til minnekortet? 

     

     

    Det har man vel kunnet gjøre i mange år, om jeg ikke tar feil? Det gikk i hvert fall på min S4.

     

     

    Ah okei, mulig jeg misforsto hva Samsung mente, for når de viste den frem så sa de at de ikke støtter å ha apps på minnekortet: http://www.slashgear.com/samsung-galaxy-s7-lg-g5-ditch-android-adoptable-storage-24428774/ men samtidig så fant droid-life.com ut at man faktisk kan flytte apps til minnekortet på en telefon de testet, så er ikke helt sikker på hva som er greia egentlig. 

     

    Det gjelder "adoptable storage", altså å bruke et minnekort som et utvidet minne slått sammen med internminne. Det er mange grunner for å unngå dette og det har Samsung (heldigvis) latt være og ta i bruk. Men du kan fint gjøre som vanlig og installere apps som tillater det, på SD-kortet. Eventuelt delvis på SD-kort som kanskje er det mest populære.

    • Liker 1
  8. Angående forhåndsbestillinger hos Komplett , snakket nettopp med support der , forhåndbestillinger postlegges/sendes fra de 8/3.

    Stod det ikke at kunden skulle ha telefonen i hendene 3 dager før release 11.  , altså 8. ? Burde vell da ha blitt sendt før 8/3.

    Kan ikke huske om det stod akkurat det, eller om det hele tiden var slik at de kun først skulle begynne å levere fra den 8. Det stod i alle fall i min ordre at forventet sendingsdato var 28/2, noe som selvsagt bare var en bløff da jeg kontaktet support. Var like greit å avbestille fra Komplett og bestille hos Spaceworld når de sender tidligere og legger ved en ladeplate for kun Kr. 5,- ekstra.

  9. Deg om det :)

     

     

    Ja, når får vi bekreftet om denne kommer med 64 GB internminne til Norge?

     

    Den gjør jo det til flere andre land i hvert fall.

     

    Ellers blir dette nok en telefon jeg dropper...

     

    Håpløst at ingen klarer å lage en telefon som kan gi "alt"...

     

    Hva mener du denne mangler? 64 GB lagring? Kan ikke si det er et must når den har plass til minnekort, men det er min mening.

     

     

    Deg om det :)

     

    Internminne > minnekort.

     

    At de også har sagt at den ikke skal støtte adaptive lagring er vel enda "dummere".

     

    Minnekortet blir da som en dum treg ekstern harddisk.

     

    Nei takk :)

     

    Kanskje på tide å sjekke ut iPhone allikavel.

    Hvis du leser begrunnelsen for å ikke benytte seg av dette vil du ganske fort finne ut at det ikke er "dumt" i det hele tatt.

  10. Jeg har som bildet mitt kanskje avslører en piratkopiert versjon av windows 7, mista min lisens for lenge siden og har ikke hatt penger/lyst til og kjøpe ny. 

     

    Men om jeg vil oppgradere til windows 10 så trenger jeg en gyldig windows nøkkel ( Windows 7 eller 8 )

     

     

    Det jeg lurer på da, kan jeg kjøpe en hvilken som helst windows 7 nøkkel ( altså den aller billigste versjonen ) oppgradere til windows 10 og bruke den der for og få et fullverdig opprativsystem ?

     

    Eller finnes det versjoner av windows 10 ? at om jeg kjøper windows 7 starter 32 som mest sansynlig er billigst, får jeg da "Windows 10 starter 32 " ? eller får jeg windows 10 som alle andre 32 eller 64 ? regner med at 32 eller 64 er valgfritt.

    Med Win 7 Starter vil du få Win 10 Home.

     

    https://www.microsoft.com/nb-no/windows/windows-10-specifications#upgrade

  11.  

    Byttet selv hovedkort på fredag og har Win 10 Pro (oppgradert fra Win 8.1). Når maskinen startet opp igjen etter installasjonen av det nye hovedkortet, var Windows som forventet "ikke aktivert". La inn produktnøkkelen til Win 8.1 og aktiverte på nytt og det gikk helt smertefritt.

    Måtte du legge inn Win 8.1 først? (Jeg har oppgradert fra Win 7.)

    Var det samme slags HK du byttet til?

     

    Neida, gjorde ingenting annet enn å bytte hovedkortet og startet maskinen. Når den så startet opp lastet Win 10 inn nye drivere og så ellers startet som vanlig. Etter det sjekket jeg bare status på aktiveringen, som da var tilbakestilt til "Ikke aktivert" eller noe sånt. Deretter la jeg bare inn Win 8.1 -nøkkelen og prøvde å aktivere, utrolig nok så gikk det helt uten problem. Selv ble jeg litt overrasket siden det er normalt at man må ringe inn, men kanskje de har endre noe nå  :) 

     

    Hovedkortet er likt i den forstand at det er samme chipset osv., men helt annen produsent.

  12. Nå er det vel strengt tatt blue origins som landa først, mens om man ser på det med rakettmotor så var det jo noe greier i 2004 elns

     

    Forstår ikke alt media hylet, må vel være fordi det er 'elon musk' ikke noe i mot ham eller spaceX men føler det vieker litt som feilplassert 'gratz on the first!'

    Litt ut fra hvordan man definere det hele, så kan man nok si at Blue Origins hadde den første vellykkede testlandingen. Men som nevnt, kan det diskuteres hvordan man definerer "rakett" og da blir det fort litt mer komplisert da både SpaceX (og noen andre tester tidligere) har gjort denne bragden. Er vel også nærmere 3 år siden SpaceX landet sin Grasshopper. 

     

    Falcon 9 og New Shepard er også en god del forskjellige både i størrelse og bruksområde slik at sammenligningen ikke blir helt god sånt sett. Det kan jo også nevnes at SpaceX gjorde denne landingen under et reelt mission og ikke kun som en test, slik som Blue Origins.

  13. Hei.

     

    Dersom det ikke funker:

     

    Tegningen din beskriver forsåvidt et nettverk som burde fungere, men det avhenger også av noe du ikke har på tegningen din:

     

    Er det noen router funksjoner aktivert i fiberboksen din? I følge resten av tegningene kan det ikke være det. Modemet skal være i bridge mode for at dette oppsettet skal virke. Noen overser dette.

     

    Det er generelt en dårlig praksis å bruke bokser med router / ap inni som switch. klart du kan gjøre det, men må holde tunga beint i munnen med kobling ev konfigurasjon.

     

    Det at nettverket kneler slik du beskriver er i veldig mange tilfelle pga at folk har driti seg litt ut her. Eller at det finnes flere DHCP servere på nettverket. Da må du iallefall passe veldig på å konfigurere dette riktig opp mot hverandre!

     

    Som skrevet tidligere så fungerer alt nå. Hva som var årsaken er usikkert, men etter en reset på begge ruterne så fungerer alt som det skal :)

  14. Kjapp oppdatering da det ser ut som problemet er løst: Den gamle ruteren jeg satte inn i stede for ruter 2 fikk samme feil, eneste forskjell var at det tok noen timer før feilen dukket opp. Valgte å bytte plass på ruter 1 og 2, samt en reset på begge. Det ser ut til å ha løst problemet da alt har fungert i ett døgn så langt.

    Hva problemet var vet jeg fortsatt ikke, så får bare anta at det var min egen feil på en eller annen måte :p

     

×
×
  • Opprett ny...