Gå til innhold

Peterman

Medlemmer
  • Innlegg

    2 622
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Peterman

  1. Har du billige sykkelsko med flater såler?

     

    Smerter i kneet etter såpass lite trening skyldes som regel at kneet ditt vinkles feil når du trør. Grunnen er ofte sykkelsko med såler som ikke passer deg, og det er helt vanlig for nybegynnere. Sjekk ut Specialized sine body geometry såler. Disse vinkler kneet mer riktig. Du får både såler du kan legge inn i dine nåværende sykkelsko og sykkelsko med body geomtrey såler.

  2. Det som har skjedd er sannsynligvis at materialet under skoen har gitt litt etter at du har strammet skurene på cleaten, slik at det blir slark og skruen faller etterhvert ut. Det er helt vanlig på nye sko. Jeg opplevde det samme under et ritt nylig. Måtte stoppe og skrue sammen skoen og tapte 3-4 minutter på det. Lurt å etterstramme skruene de første turene på nye sko.

  3. Njaaaa.. Ikke enig. Slik jeg ser det har en terrengsykkel langt større bruksområde enn hva en hybrid har. Det skal ikke være veldig hårete terreng før en hybridsykkel ikke fungerer bra og risiko for punktering er stor. En hybrid vil begrense deg lenge før en terrengsykkel begrenser deg.

     

    En hybridsykkel er ikke helt racer og og ikke helt terrengsykkel, funker greit til å sykle på asfalt og pene grusveier. Setter du på ganske tynne dekk med lav rullemotstand på en terrengsykkel er ikke forskjellene store. Du tar minst like mye luft på en hybridsykkel som på en terrengsykkel.

  4. 105 holder egentlig for alle. Det er det som brukes av de fleste av rytterne på kontinentallag nedover i Europa.

     

    Kontinentallag i Europa bruker ikke 105. De fleste som kjører på Shimano, bruker Dura Ace.

     

    Forskjellen på 105 og Ultegra er ikke spesielt stor. Om jeg hadde vært deg hadde jeg spart til du har råd til Dura Ace..

     

    Ja, kommer nok heller til og bytte ut til Dura Ace litt etter litt ettersom ting blir slitt og må byttes alikevell...

     

    Skal du oppgradere til eksotiske deler bør du heller legge sparepengene dine i komponenter du faktisk merker at du oppgraderer. Spar heller opp og kjøp et rått hjulsett enn å kjøpe en dyrere gruppe. Det er med råere hjul du faktisk opplever oppgraderingen, annet enn at det står Dura-Ace i stede for Ultegra på giret ditt. Kjører selv med 105 gruppe og lette Dura-Ace hjul. Så lenge jeg ikke konkurerer på høyt nivå er det en topp løsning.

  5. Ja, nullen er nok "stum" på det ene av dekkene ser du ;)

     

    26" er standard diameter på offroad dekk og vil passe vanlige 26" felger. Det eneste du må være oppmerksom på er at det er plass til dekket i ramma på sykkelen, men det blir ikke noe problem før du er oppe i dekk som er 2,4" brede. Jeg kan kjøre opp til 2,35" på min standard hardtail ramme.

  6. Om du bruker tiden som går med på å vurdere hvorvidt du skal oppgradere fra 105 til Ultegra til f.eks intervalltrening, tror jeg det har større effekt på hvor raskt du kjører (eventuelle) ritt.

     

    Hilsen Petter (rask med 105 gruppe)

  7. Jeg stiller også til start i Grenserittet. Fin oppkjøring til Birken.

     

    Husk at du blir god på det du trener på.

     

    Unngå og tren halvhardt, men skill mellom rolige og harde økter.

     

    Ha på godt med belastning når du trener spinning. Du kommer ikke i form av å sitte og spinne uten trøkk i pedalene.

     

    Lykke til!

  8. Bra at folk som faktisk driver med det trådstarter faktisk svarer.

    Håper du kan svare på noen flere spørsmål jeg har lurt på Peterman.

     

    - Hvordan vil si forskjellen på lønnen innad i bransjen er? Er 450 000 ett nivå de fleste regnskapsførere ligger på? Har du mye ansinitet?

     

    - Hvordan er det med tillegg som bonuser osv?

     

    - Hvordan er lønnsforskjellen og forskjellen på arbeidsoppgaver som regnskapsfører kontra autorisert regnskapsfører?

     

    - Hvordan ser du muligheten for å starte eget som autorisert regnskapsfører?

     

    - Kan du kjapt si litt om de forskjellige arbeidsoppgavene du har i jobben din?

     

    Håper du kan svare på noen av disse i hvertfall.

    Jeg har akkurat søkt på adm/øk og ser for meg å jobbe som regnskapsfører en gang i fremtiden:) Har jobbet mange år i arbeidslivet og er kommet litt på samme som deg at jobben er for å finansiere livet. Det er en selvfølge at man kan tjene mye hvis man jobber veldig mye, men da går det på bekostning av livskvaliteten. Man skal jo faktisk ha tid til å bruke de pengene man har tjent...

     

    - Jeg har ikke veldig lang ansinitet. Litt over 2 år. Hvordan min lønn er i forhold til resten av bransjen vet jeg ikke. Sikkert mange som tjener mer enn meg, men som også legger mer i jobben enn hva jeg gjør.

     

    - I tillegg til fastlønn er det betalt overtid og diverse goder som fri telefon og diverse forsikringer. Har også mulighet for prestasjonsbasert bonus, eller generell bonus hvis sjappa går bra.

     

    - Forskjellen på arbeidsoppgavene er vanskelig å skrive noe om. Hos oss er vi et team på 3 personer, hvor en er autorisert regnskapsfører. Vi gjør stort sett det samme på daglig basis, men den med autorisasjon er ofte prosjektansvarlig Lønnsforskjeller vet jeg ikke så mye om.

     

    - Regner med å ha autorisering i løpet av sommeren. Ser det som svært usannsynlig at jeg starter noe for meg selv. Er alt for glad i fritiden min til det. Trives best med å jobbe for noen.

     

    - Regnskap fra A til Å. Bilagsføring, rapportering, avstemning, lønn osv..

  9. Jeg jobber som regnskapsfører i et selskap som primært driver med revisjon.

     

    Selskapet jeg jobber i ansetter primært revisorer med master i revisjon og regnskap, selv om en bachelor også gjør deg til revisor. Lønnsnivået hos revisorer er noe høyere enn hos meg som er regnskapsfører. Dette fordi det primært er en vanskeligere jobb. For å lykkes som revisor må du ha talent til det. Jeg har blitt fortalt at det er noe du enten har eller ikke har, det er vanskelig å tilegne seg det.

     

    Jeg har også stått ovenfor valget du har nå, velge mellom å bli regnskapsfører eller revisor. Jeg valgte regnskapsfører fordi det passer meg best som person. Jeg liker ikke å jobbe mye, jeg liker ikke å være mye ute hos kunde. Jeg liker meg på kontoret, jeg liker noe som er middels vanskelig, jeg liker til en viss grad forutsigbarhet i hverdagen. For meg er jobben primært bare en aktivitet for å finansiere livet. Jeg føler at revisorene hos oss er med "glad" i jobben sin enn hva jeg er.

     

    Jeg tjener 450.000 i året uten å jobbe et sekund mer enn normalt arbeidstid. Har betalt overtid. Jeg er ikke autorisert, men den regner med å ha autorisasjon innen sommeren.

  10. Hei,

     

    Jeg har oppdaget et et stort firma bruker et bilde jeg har tatt av kontorbygget deres som profilbilde på sin Facebook side. Bildet ligger på min Flickr profil og er merket med All rights reserved. Bildet er mitt med andre ord.

     

    Er det kritikkverdig av firmaet å bruke mitt bilde på denne måten uten å spøre meg om lov først?

     

    Jeg legger til grunn at de har funnet det på min Flickr profil. Såvidt jeg vet ligger ikke bildet ute andre steder.

     

    Synspunkter?

  11. Scott scale 10 er den lettest, stivest, best utstyrt og koster mest, de andre modellene er ofte litt tyngre, har litt billigere utstyr osv..

     

    Til aktivt rittbruk kommer du langt med Scott Scale 40 og bedre. Scott scale 50 er såpass tung at man fort kjøper seg noe bedre.

×
×
  • Opprett ny...