Gå til innhold

Transponder79

Medlemmer
  • Innlegg

    335
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Transponder79

  1. Tull og tøys.

     

    Jeg er en 'helt vanlig fyr' på 39 og er sammen med ei på 22.

     

    Ikkeno problem - og vi har det kjempefint sammen, og har straks bodd sammen i 1,5 år :)

     

    Det blir muligens litt annerledes hvis man er 25++ og er sammen med ei godt under 20.

  2. hvorfor skulle det være så sinnsykt big deal for at skattelistene ble offentlige da alt annet er offentlig som krenker privat livet???

    Fordi det er en særnorsk og rar ordning som i praksis har null effekt når det gjelder å 'avsløre' hvem som evt. lurer unna penger fra beskatning.

     

    Både inntekt og formue er i skattelistene for de fleste hundretusener unna det man faktisk har; to personer med dramtisk forskjellig økonomi kan utad (via skattelistene) se ganske 'like' ut. Jeg kjenner folk med 'høy' synlig inntekt i skattelistene som knapt nok har til salt i maten og bor i en liten leilighet. Og jeg kjenner folk som har lav synlig inntekt i skattelistene som bor i diger enebolig og lever ekstremt fett pga. ting som arv.

     

    Tallene sier med andre ord fint lite om hvordan ståa er.

     

    Som flere har sagt: Inntekt/formue/skatt er en sak mellom den enkelte og arbeidsgiver/myndighetene. Andre folk har absolutt ingenting med det å gjøre.

  3. LOL... jævlig rart at det er flere hundre tusen som sier imot at de skal offentliggjøres men fortsatt er åpne da?

    Jeg tror faktisk det er et overveldende flertall i folket mot at de skal offentliggjøres. I min omgangskrets - både privat og på jobb - så vel så godt som samtlige i mot. Det er sjelden jeg møter noen som synes at dette er en god ide.

     

    En annen side av saken er jo at dette er gratis-stoff for nettavisene som melker hele opplegget ved å lage sine egne søk o.l. og dermed tjener store summer via ekstra sidevisninger på minimal egeninnsats. Det er derfor ikke rart at få av avisene har noen særlige saker vinklet imot ordningen; de vil ikke gå glipp av sine 'gratis' penger.

  4. Dette henger nok mye sammen med at han ikke er vant til å være i et seriøst samboerforhold.

     

    Når han da attpåtil får seg 'kone og 2 barn' på en gang (og ikke har sosial omgang med andre mennesker på jobb en gang?) så er det kanskje ikke så rart at han må ha 'komme seg litt bort' innimellom.

     

    Selv jeg som er i et samboerforhold uten barn (og treffer kollegaer på jobb alle hverdager) må ha en kveld 'fri' fra kjæresten innimellom, ellers blir jeg sprø; det blir rett og slett for mye å gå og tråkke oppå hverandre hver eneste dag hele uka.

     

    PS: Det er ikke dermed sagt at jeg synes det er ok at han lar deg være alene hjemme hver eneste helg - det er helt klart dårlig gjort hvis han har gitt inntrykk av at han skal være en reservepappa som er tilstede også for barna hele tiden.

  5. Leifen18: 4700 mot 9000? Enda en som ikke forstår at det er prisen for en importert iPhone 4 :no:

    Vel, det er jo faktisk prisen man må ut med hvis man skal ha den her og nå :)

     

    Og selv etter at Iphone 4 er tilgjengelig via 'vanlige' kanaler i Norge om en måneds tid så vil den sannsynligvis være en del dyrere enn Galaxy S.

     

    Selv kommer jeg ikke til å betale hverken 4700 eller 9000 for min neste telefon. Jeg ender nok opp med litt over 2000 med 12 måneders binding for en Galaxy S. Å ha en iPhone eller Android-telefon uten tilnærmet fri flyt av data i sitt abonnement er jo tull, så sånn sett føler jeg ikke at jeg betaler noe ekstra ved å binde meg til ett litt dyrt abonnement siden jeg jo kommer til å bruke det jeg betaler for.

     

    Tror forresten at Samsung har satt igang en enorm produksjon av Galaxy S når de allerede har den tilgjengelig for salg i Europa (og andre steder; det hevdes at den blir tilgjengelig i over 100 land hvert øyeblikk) og kommer til å selge spesialtilpassede varianter av den hos de fire (!!!) store mobiltjenesteleverandørene i USA (Verizon, AT&T, T-mobile og Sprint) i løpet av sommeren. iPhone er som kjent *kun* tilgjengelig for abonnenter hos AT&T i USA.

     

    Nerdene i Teknisk Ukeblad ser også ut til å like den:

    Den tøffeste telefonen vi noen gang har lagt fingrene på

  6. Jeg visste ikke om at det sto 15 folk og så på hendelsen, det er jo skammelig.

    Javisst. Men ingen av disse kunne svømme heller, så man hadde bare endt opp med flere druknede.

     

    Synes forøvrig det er helt utrolig at i en gjeng på nær 20 mennesker så er det ikke en kjeft som kan svømme. Enkelte miljøer her i landet bør absolutt ta et oppgjør med steinaldermentaliteten sin. Eller lære ungene at de ikke har noe i vannet å gjøre når de ikke får anledning til å lære å svømme.

  7. ...og da svarte jeg: "med den knappen under skjermen". Etter jeg hadde sagt det kunne gjøre alt...

    Tull og tøys. Jeg har aldri hatt iPhone selv men har brukt venner sine innimellom. Og jeg klarer nesten alltid å rote meg bort og må spørre hvordan ting funker for å finne frem. Og jeg er vant til Apple-produkter; har hatt Mac på jobb siden før 2000.

     

    iPhone sitt OS er bare 'sååå utrolig intuitivt' hvis man faktisk er vant til det.

     

    Akkurat som Android eller f.eks. Symbian er hvis man bruker det daglig og kan alle småtriks og shortcuts.

  8. Da bør vel iPhone 4 være terningkast 8-9, da, siden den er så mye bedre på praktisk talt alt.

    iPhone er bedre på noe og dårligere på noe. Den er ikke 'bedre på praktisk talt alt' slik du av en eller annen grunn klarer å tolke testen.

     

    Og den koster mye mye mer, noe som i seg selv er en vesentlig faktor. Hva man faktisk *får* for pengene sine er jo noe av det viktigste når man skal karaktersette et produkt.

    • Liker 1
  9. Om sommeren så er vel stort sett temperaturen over 16 grader inne vil jeg tro. Med andre ord så drar gulvet neppe strøm når termostaten er satt på 16 grader.

     

    Selv så synes jeg at det kanskje ikke har all verden for seg med varme i gulvet hvis man skal ha det på så lav temperatur - vel og merke hvis det er i rom som brukes jevnlig.

  10. Som nevnt har den nye loven ingen reell effekt; alle online nettsteder som tilbyr spill har allerede gitt brukerne andre muligheter til å sette inn penger.

     

    Det mange reagerer på er jo hvordan Lotto / Tipping o.l. holdes helt utenfor av myndighetene når det fokuseres på spillegalskap, selv om alle som har jobbet i tippekiosker vet at det er mange faste kunder som bruker altfor mye penger på denslags og knapt nok har penger å leve for ellers.

     

    Alikevel er dette utrolig nok en ikke-diskusjon i Norge selv om kraftige begrensninger her hadde hjulpet langt langt flere enn å forby online poker og oddsspilling.

     

    I tillegg er jo Norsk Tipping en av de desidert største og mest aggressive annonsørene i Norge og har endog spilleløsninger og fristende reklame plassert midt i trynet på kundene når man handler i mange butikker, og det for å reklamere for bl.a. Lotto som er et rent lykkespill som 99,9% av deltakerne går i minus på.

     

    Hvis man mente noe med å begrense andelen penger folk bruker på spill så burde man ihvertfall begynne med å sette en grense - f.eks. på 250 kroner i uka - på hvor mye man kan tippe for med spillerkortet til Norsk Tipping.

     

    Konklusjonen er vel at myndigheten blåser i spillegalskap så lenge det kommer statskassen til gode.

  11. - Hvordan får man sangene offline?

     

    Det enkleste er å lage spillelisten på PC-klienten først og så synce den fra mobilen (eller i ditt tilfelle Ipod Touch) via trådløst nett. For hver enkelt spilleliste kan du velge om den skal være tilgjengelig offline eller ikke.

     

    - Må man laste de ned? hvor lang tid tar det?

     

    Man må ikke, men det kan være greit hvis du er utenfor trådløs nettverksdekning, eller hvis du har en mobil med abo der du betaler for datatrafikken.

     

    Tiden det tar avhenger helt av hvor kjapp internettforbindelse du har. Jeg syncer som regel 5-6 hele album av gangen (60-70 låter) og det tar vel kanskje ti minutter eller noe.

     

    - Hvor stor size tar en sang i spotify vs vanlig mp3 sang?

     

    Tror det er omtrent like stort for tilsvarende kvalitet lydmessig. Med premium får du forresten også tilgang til dobbelt så høy bitrate i Spotify (og dermed dobbelt så stor fil omtrent) hvis du vil.

  12. Neivel... ?

    Er ThePirateBay så mye bedre da ..?

    Fra et brukersynspunkt synes jeg torrentsider o.l. er noe ordentlig drit i forhold; at folk gidder å bruke tid på det for å spare småpenger i forhold til f.eks. et Spotify-abonnement synes jeg er helt latterlig. Men folk er som kjent rare og bruker gjerne masse tid på å spare småpenger.

  13. Spotify har en klar utfordring her; hvis de ikke klarer å skrape sammen i nærheten av like mye inntekter pr. gratisbruker (ved reklame) som det betalende brukere legger igjen (noe de neppe klarer for da hadde det jo lønt seg for dem å ikke ha betalingsordning i det hele tatt...), så har ikke tjenesten livets rett.

     

    Slik som det er idag så får artister/opphavsmenn så vidt jeg har skjønt grei betaling via de som er betalende kunder. Det som 'ødelegger' er gratisbrukerne som står for en vesentlig andel av avspillingene.

     

    Spotify *må* lage et mye større skille mellom freeloaders og betalende brukere. Spørsmålet er bare hva det skal være; allerede idag er jo forskjellen enorm: kan man jo hverken få *høy lydkvalitet*, *mobil løsning* eller *offline sync* uten å betale.

     

    Når folk ikke engang synes det er verdt 99,- i måneden for *lovlig* tilgang på millioner av låter som kan brukes on- eller offline på alt du har av enheter (mobil, bærbar PC, stasjonær PC)så skjønner ikke jeg egentlig ikke hva som skal til bortsett fra rett og slett å fjerne den reklamefinansierte versjonen.

     

    Problemet er vel (som alltid) at mange er vant til at musikk er gratis og heller finner seg i ulemper fremfor å betale 'småpenger'. Og det henger som regel ikke sammen med hva folk har råd til; har du en PC med internett-tilgang eller en mobil så er 99,- i måneden mildt sagt piss i havet. Problemet ligger på et helt annet plan enn økonomi i seg selv; jeg kjenner mennesker i full jobb som bruker 100 kroner på kaffe og lunsj hver eneste arbeidsdag og som eier bil til 400.000 og bolig til 2-3 mill. som alikevel ikke vil betale 99,- i måneden for Spotify - fordi det rett og slett finnes et gratis alternativ.

     

    Jeg synes det er utrolig synd at folk ikke ser verdien av å støtte en slik lovlig tjeneste så den kan fortsette å eksistere. Går Spotify nedenom og hjem kommer det neppe til å være noen som satser på å tilby tilsvarende tjenester de nærmeste årene.

    • Liker 3
  14. MEN da dei ikkje seier er at entropay tar 9,95% GEBYR!! so viss eg vill fortsette med pokerstars so må eg begynne å betale gebyr >:(

    1) Du får sende en stor takk til de norske myndighetene - dette er jo ikke pokerstars sin feil.

     

    2) Pokerstars har en kampanje der de dekker gebyret ditt akkurat nå - sjekk popup-vinduet når du logger deg på pokerklienten, jeg så det senest nå idag :)

  15. Når det gjelder den fysiske størrelsen så er jo også forskjellen mellom CF og SD egentlig helt uvesentlig når alikevel skal bruke det i et relativt stort speilreflekshus.

     

    Faktisk så foretrekker jeg å bruke CF i mitt D300s (som har støtte for begge formatene) rett og slett fordi det er litt mer håndterbart og ikke så smått og puslete (= lett å miste/rote bort).

  16. Og angående det å kjøpe seg hylleplass og gi rabatter mot å ikke ta i mot varer fra konkurrerende leverandør, dette er vel ikke lov?

    Det er vel strengt tatt ikke lov, men det er jo mange måter å omgå det på; avtaler er neppe utformet slik at det sies direkte, men effekten blir den samme.

     

    Eks:

     

    En leverandør beregner kjedens kjøp av leverandørens varer til 200 millioner kroner i året. Man lager så en avtale som gir kjeden en merkbar rabatt hvis de kjøper for minst 190 millioner i året fra leverandøren.

     

    Dermed har man i praksis stengt for mindre leverandører som vil komme seg inn hos kjeden; tapet ved å falle under 190 millioner i omsetning innenfor den aktuelle varegruppen blir langt større enn fortjenesten ved å ta inn en ny leverandør.

×
×
  • Opprett ny...