Gå til innhold

Pantheon

Medlemmer
  • Innlegg

    645
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pantheon

  1. Hei

     

    Lurer på om noen vet om det er mulig å få kjøpt/ettermontert nettingsvegg skille på en 7 seter og evt hvor?

     

    Har selv en 2010 modell med panorama tak og fikk lekkasje på den i sommer så det er mulig selv på nyere biler.

     

    Kjøpte den bilen importert brukt fra Tyskland og vil påpeke at det er kun 2 års garanti på importbiler. Kjøpte da med en utvidet garanti i 5 år. Denne gjelder da kun på motor/drivverk og elekronikk. Så den skaden som med soltaket ble ikke dekket av denne garantien. Hvis jeg hadde kjøpt bilen i Norge så hadde dette blitt dekket opp av garantien.

     

    Sliter nå med at bakdørene fryser og at den ene bakdøra ikke låser når det blir litt kaldt. Fra 0-15 minus grader. Er det noen som har tips mot dette, har prøvd å smurt gummilistene med silikon og olje. Er det noen som har måttet bytte låseinnmat?

     

    Selve nettingen får du garantert kjøpt, men det er vel mer usikkert om du får ettermontert festeanordningen oppe i taket hvor nettet festes. Det er jo totalt fire slike "hull" i bilen min; to mellom 1. og 2. seterekke og to mellom 2. og 3. seterekke. Sikkert noe prakk med å ta hull i himlingen, osv....

  2. Gode DAB-løsninger for ettermontering finnes vel allerede, så det går nok bra ;)

     

    Ryggekamera er et must på denne bilen ja. Selv i mørket fungerer det veldig bra.

     

    Skiltgjenkjenning er forøvrig på plass, veldig kjekt for oss som ikke husker fartsgrensen ved langkjøring i ukjent terreng :)

  3. Hmm, Pantheon over har kanskje rett: jeg bruker også bilen utelukkende i komfort på DCC. Jeg har aldri prøvd Sharan uten :roll: Prøvde å endre oppsettet på vei inn til byen en dag nå, uten å merke mye forskjell, men kjøring inn i Bergen er neppe stedet å teste dette på. Dessuten blir det lett mye distraksjoner fra unger osv som gjør slik testing lite praktisk på småturer. Behagelig oppsett på komfort er det i hvertfall som Pantheon korrekt påpeker!

     

    Jeg har vel så godt som alt ekstrautstyret jeg også, selv fargevalget mitt med Indiumgrå har vi tenkt likt på, men jeg prioriterte DSG over 4motion siden jeg ble tvunget til å velge. Har aldri angret. Bor i en uggen nordvendt bakke med mye ising, men piggdekk og DSG er knallbra (for mitt bruk - Bergensvinter og kjøring til Geilo om vinteren), og jeg har aldri hatt problemer.

     

    Jeg tenkte jeg skulle slå et slag for de komfortable og elegante helskinnsetene. Jeg har alltid hørt at om klam rygg osv med skinn. Jeg tror kanskje dette er noe fra dengang bilene ble levert uten aircondition? Jeg har aldri opplevd klam bak eller rygg. Ikke i det hele tatt! Skinnsetene er helt topp og det er ingen tvil om at min neste bil har helskinnsseter. Men jeg sitter aldri i bar overkropp i bilen, da ville det antakelig blitt klamt... Men hvem sitter i bar overkropp med airconditioning?

     

    Hei Per :)

     

    Angående DCC: Hvilken årsmodell kjører du? Kan jo hende at de har gjort noen justeringer underveis. Det er jo så klart ikke snakk om STORE forskjeller mellom de forskjellige modi, men jeg opplever markant forskjell mellom Comfort og Sport (det blir endel stivere og styringen blir vesentlig tyngre). Uansett, DCC Comfort er fine greier :woot:

     

    4motion vs DSG var et dilemma, skal innrømme det ;) Men ettersom jeg har hatt Quattro og X-Drive på de siste bilene, så var egentlig valget klart. Bor i Trondheim hvor det fort blir holke og iser på i kryssene (som ligger i bakke), og da er det veldig greit med 4motion. Skulle bare ønske VW kunne tilby 4motion OG DSG :roll:

     

    Skinnsetene i Sharan er sikkert knallbra de, det handler bare om smak og behag. Noen har skinnsofa hjemme, mens andre foretrekker stoff. Jeg har aldri hatt skinnsofa og kommer aldri til å ha det heller :p Bar overkropp i bilen - hvem gjør vel det?? :blink:

     

    Jeg glemte forresten å skrive noe vesentlig i forbindelse med "ALT utstyret" jeg har, og det er at jeg er fornøyd med alt og hadde valgt det samme om igjen :) Det eneste som kunne vært ENDA bedre hadde vært en raskere navigasjonsenhet. Synes grensesnittet er noe tregt. Men er storfornøyd med at jeg fikk både ryggekamera og DAB+, noe jeg skjønte ble tilgjengelig først på 2014-modellen. Før den tid måtte man av en eller annen grunn velge én av de funksjonene.

  4. Hvordan synes du Sportsunderstellet fungerer? Er veldig usikker på om jeg går for standard understell eller Sportsunderstellet. Nå har jeg ombestemt meg siden i går... Det eneste jeg er sikker på er at DCC vil jeg hoppe over, per69 la siste stein på plass der, det er ingen så langt jeg har spurt som noensinne har endret fra "vanlig" til verken komfort eller sport på DCC.

     

    Men sportsunderstellet er jo kjekt med litt last i bilen, blir den stumpete på vanlig bykjøring med sportspakken synes du? Fartsdumper, asfaltskjøter og generelle hull i veien? Passaten vår er som nevnt litt hard når det er bykjøring og uten last... Avgjørelser, avgjørelser... Kjenner beslutningsvegringen kommer, igjen...

     

    Hei Bikeboy! Tenkte jeg kunne prøve å oppsummere mine erfaringer så langt, ettersom jeg har mye av det utstyret du funderer på ;)

     

    Min bil:

    2014 Highline 4motion med alt utstyr det gikk an å krysse av, men uten panoramatak (støy, varme og potensiell vannlekkasje) og helskinn (liker ikke klam rykk/rompe. Alcantara er dessuten veldig enkelt å holde rent). Ville ikke ha svart bil ettersom den alltid ser møkkete ut ;), så da falt valget på Indiumgrå. Storfornøyd med valget, mørk grå som skifter nyanser i sola. Kamuflerer endel skit/møkk, for ikke å snakke om vaskemerker i klarlakken (swirls, etc.)

     

    DCC:

    GENIALT sier jeg :) Prøvde demobil hos Møller med og uten, og var ikke i tvil om hva jeg skulle ha (selv om deleprisen ved ev. bytte er endel høyere). Jeg valgte ikke DCC for å ha muligheten til å bytte så mye mellom Comfort/Normal/Sport, men kun fordi Comfort-modus var utrolig behagelig. Forskjelle mellom Comfort og Sport merker jeg ganske godt; mindre krenging, styringen blir mer direkte/strammes opp, alle ujevnheter i vegen merkes og ikke minst øker vegstøyen. Jeg kjører 99% i Comfort som er utrolig behagelig, litt svevende følelse, men helt genialt i byen og på motorvei. Sportsunderstell ville jeg egentlig styrt unna på en familieflåte som dette, men det er vel egentlig en smaksak. Jeg har kun hatt sportsunderstell på bilene mine tidligere (BMW og Audi), men ble som sagt forelsket i Comfort-modus på DCC :love:

     

    Støy- og varmeisolert frontrute vs Fjernbetjent Webasto:

    Støy- og varmeisolert frontrute lar seg ikke kombinere med fjernbetjent Webasto. Skyldes i følge Møller at mottakerantennen til Webasto sitter under dashbordet et sted og derfor vil svekkes av en varmeisolert frontrute. Selger mente også at støydempingen var minimal. Dermed ble det fjernbetjent Webasto for min del. Har ikke angret et sekund på det ettersom jeg har carport. Utrolig deilig å gå ut i oppvarmet bil :w00t:

     

    Ellers så har jeg absolutt ALT ekstrautstyret som det gikk an å krysse av for, unntatt:

    • Panoramatak (støy, varme og potensiell vannlekkasje)
    • Helskinn (smaksak, Alcantara er forøvrig lett å holde rent det også mtp. på unger).
    • Sensorstyrt åpning av bakluke (selger frarådet meg fra dette, mente jeg ikke ville bli fornøyd med virkemåten).
    • Bagasjerominndelingssystem (så ikke behovet).

     

    Jeg har kjørt bilen ca. 8000 km nå, siden levering i juli i år. Er STORfornøyd så langt, har ikke opplevd noe som helst problemer; ingen el.dører som fryser, ingen knirkelyder, etc.. Ungene synes forøvrig el.sidedører er kjempestas :cool:

     

    Det eneste jeg savner i forhold til min forrige bil er adaptiv cruisekontroll. Kommer sikkert på 2015-versjonen, men du kan kanskje ikke vente å lenge :roll:

     

    Rop ut om du har flere spørsmål! Lykke til med bilkjøpet :D

  5. Oki, så 9041-driverne kan brukes ja.. Genialt.. For XP-driver-seksjonen for 9232 er heller ubrukelig, ubrukelig. Virker nesten som HP ikke vil at man skal legge inn XP på denne maskinen.

     

    Takker for hjelpen så langt!

     

    Btw. Windows Update sine drivere er noe jeg erfaringsmessig styrer unna så langt det går, sjelden de er særlig optimaliserte/oppdaterte. Uansett så får jeg jo ikke PC-en på nett uten chipset-drivere, som jeg inntil nå ikke har funnet.

  6. Fin artikkel, men du bør rette opp 2 ting:

     

    1. Japan bruker ikke kun kanal 14, men de bruker 14 kanaler, dvs. kanal 1-14.

     

    2. "Kjernefrekvens" er et lite brukt ord i Norge. Senterfrekvens er vel ordet du egentlig er på utkikk etter, eller bærebølgefrekvens som allerede er blitt nevnt.

  7. Dette høres utrolig kjent ut, dessverre..

     

    Var selv i samme situasjon som deg for noen måneder tilbake. Etter utallige mail, 6 samtaler med kundesenteret, 5 samtaler med denne "Stig" og 2 samtaler med en kollega av "Stig" (tror han het Tommy eller no), så fikk jeg endelig pengene tilbake. Da hadde saken pågått i nærmere 7 uker... KOMPLETT SUGER GEITEBALLER :thumbdown:

  8. Skulle ønske tv-kortene kom med F-connector i stedet for vanlig RF. Mye bedre skjerming... og det trengs i en pc...

    5882394[/snapback]

    Hva mener du med "vanlig RF"??

    5882557[/snapback]

     

    Vanlig RF-kontakt er en sånn antennekobling som brukes til tv. På Hauppauge PVR kortene, var det RF for PAL og F-connector for NTSC. F-connector er sånne som kun brukes til parabol her i landet.

    På de vinklede RF-kontaktene som en får kjøpt over alt, blir det et lite område som ikke er skjermet.

    5882795[/snapback]

    Var ikke det jeg skulle fram til. Den pluggen du henviser til som "vanlig RF" heter IEC. RF = Radio Frequency, som igjen får uttrykket "RF-kontakt" til å virke ganske uklart.

  9. så det du sier er at... selv med 29grader i rommet så idler prosessoren på under 30grader(29)!

     

    ikke verst!

     

    seriøst. jeg tviler på at temp sensoren din er helt korrekt!

    5785784[/snapback]

     

    Jeg opplever at temperaturføler viser riktig, ved at alle temperaturer i forskjellige programmer og BIOS stemmer overens.

     

    Er vel helst på eldre hovedkort man kan oppleve lite troverdige tall.

    5788139[/snapback]

    Han prøvde vel å hinte til at det ikke er fysisk mulig å kjøle ned en CPU som utvikler mange watt, med en enkel luftkjøler. Noe jeg støtter meg 100% til...

    5789968[/snapback]

     

    og særlig ha samme temp på cpu som romtemp ;)

    :!:

    5790740[/snapback]

    Det var jo implisitt... Hehe, neida. Glemte jo å skrive det så klart ;)

  10. så det du sier er at... selv med 29grader i rommet så idler prosessoren på under 30grader(29)!

     

    ikke verst!

     

    seriøst. jeg tviler på at temp sensoren din er helt korrekt!

    5785784[/snapback]

     

    Jeg opplever at temperaturføler viser riktig, ved at alle temperaturer i forskjellige programmer og BIOS stemmer overens.

     

    Er vel helst på eldre hovedkort man kan oppleve lite troverdige tall.

    5788139[/snapback]

    Han prøvde vel å hinte til at det ikke er fysisk mulig å kjøle ned en CPU som utvikler mange watt, med en enkel luftkjøler. Noe jeg støtter meg 100% til...

  11. Japp.. Har nyinstallert windows, med alt av nyeste drivere.. Prøvd absolutt alt av innstillinger på skjermkortet... Det er ikke striper man ser veldig godt, men lett se for de som er litt interessert i audio/video. Dama mi ser stripene, men kun på "kommando" :cool: Hun greier altså å overse de.. Men tom. hun synes at bildet var bedre med ATI...

     

    Får vel prøve å låne meg et ATI kort, og sammenligne.. Men de nye ATI-kortene er vel mye varmere enn 7800GT, er de ikke??

  12. Har akkurat satt sammen ny PC, denne gangen med skjermkort fra Nvidia i stedet for ATI. Kjører HDMI-kabel til prosjektor, med DVI-overgang mot skjermkortet.

     

    Problemet er at bildet jeg får på prosjektoren nå, er mye dårligere enn med mitt gamle ATI 9700Pro.. Jeg får svake, smale vertikale striper som man ser best på mørke bakgrunner. Dvs. jeg ser de ikke når jeg f.eks. har windows explorer på prosjektor, men når jeg f.eks. ser menyen til MCE.

     

    Er dette "vanlig" for Nvidia? Er ATI bedre når det gjelder 2D på prosjektor? Eller har jeg bare vært uheldig med mitt POV 7800GT kort? Førsteinntrykket med Nvidia kunne absolutt vært bedre ja...

×
×
  • Opprett ny...