Gå til innhold

kjhanken

Medlemmer
  • Innlegg

    1 315
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kjhanken

  1. Det høre jo bra ut. Sammenligningen med Opticom var selvsagt en liten spøk.

    Håper dette vil utvikles videre. Spørsmålet blir vel om det kan bli reelt kraftige prosessorer ut av dette. Da har man jo skutt gullfuglen.

     

    Hvorfor spøke med det? De er jo egentlig restene av Opticom. Eller ble skilt ut av Opticom omtrent samtidig som Fast Search & Transfer (nå kjøpt opp av Microsoft) ble det i sin tid.

     

    http://www.dagensit.no/article2139016.ece

    http://no.wikipedia.org/wiki/Opticom

     

    Som aksje spekulasjon er sikkert det greit å kjøpe og selge aksjer. Med tanke på at jeg har hørt om denne teknologien i over 10 år, uten at det har blitt noe ut av det ville jeg ikke ha veddet penger på at ThinFilm vil gjøre suksess. Føler jeg har sett samme artikkelen for flere år siden.

  2. Sannsynligvis ikke noe mer enn at de utnytter samme info som du får opp på f.eks. denne siden:

    http://www.ip-adress.com/

     

    Altså hva ISP'en din har oppgitt hvor ip-adressen din befinner seg, basert på hva som står på RIPE Whois database når du slår opp den ip-adressen du har fått tildelt.

     

    Programvaren som de tar godt betalt for gir et inntrykk over hvilket land (kanskje deler av land) ip-adressen kommer ifra, men ikke på individ nivå (da må de gå via de offisielle kanaler for å få ut hvem som har besittet en ip-adresse i et bestemt tidsrom).

  3. Firmaer som prøver seg på slikt bør bli nødt til å gi samme pengesum tilbake til sony som de ville ha selv hvis de ikke får medhold.

     

    Skulle det utenkelige skje at de får medhold av retten på PS3, så vil søksmålene komme mot PS1, PS2, PSP, XBOX, XBOX360, PC, etc... Den refererte patenten, slik jeg leser det, er såpass vag at de skulle håndhevet den for lenge siden.

     

    Men det skulle vel vært Hyundai Electronics Industries som skulle saksøkt, siden de står bak patenten ifølge linken dit.

  4. På arbeidsplassen min er ikke DNS serveren fikset. Vet ikke om det er Telenor eller en intern server.

     

    I såfall tips it-ansvarlig i bedriften din.

     

    Nå er jo ikke de interne dns-serverne i en bedrift de som er mest sårbar, spesielt om de forwarder henvendelser til andre dns servere som er patchet. Forutsetter da at de kun er tilgjenglig internt i bedriften sitt nett, og da er eventuelle hackere primært sett et alvorlig internt problem.

  5. Takk for svar, men hjelper dette meg å finne selve WPA-PSK nøkkelen da? Syns det lukter litt at dette er et produkt som kun henter ut den krypterte nøkkelen. Du sitter ikke tilfeldigvis på et trådløst nettverk med WPA-PSK nøkkel selv, så du får testet? Jeg sitter på en mac nå, og slettet tilfeldigvis nettopp winxp partisjonen, så jeg får ikke testet før jeg er på jobb igjen. På forhånd takk!

     

    Nå vet jeg ikke hvordan dette programmet er, men er det kryptert så kan en bare glemme å finne tak i passordet. Slik jeg ser det om WPA passordet er litt komplisert (altså ikke så lett at en kan bruteforce det) så har du to alternativer: Vente til han er frisk igjen (kan han nås på telefon?) eller skifte WPA nøkkel.

  6. Les denne fantastiske artikkelen fra Wired om folka bak Gizmondo - inkludert historien om Enzo-krasjet og hvordan toppene egentlig er mafia-folk:

     

    http://www.wired.com/wired/archive/14.10/gizmondo.html

     

    Utrolig om noen av disse får enda mer penger til å prøve seg med Gizmondo!

     

    ERIKSSON EMERGED FROM prison in 2000, and within a few years he would become a highly paid European tech executive. The man who would make this magic transformation happen was fellow Swede Carl Freer.

     

    By the time of Eriksson's release, Freer was already a world-class hustler who had been operating on the margins of the law for years. Freer first became known to the authorities at age 18, when he was caught forging his parents' signatures on loan documents. Police in Sweden suspected him of involvement in several subsequent frauds but never made a solid case against him. (Freer would eventually be convicted in Stuttgart, Germany, in 2005 for forging checks; he received a $240,000 fine and 18 months probation.)

     

    Ja, ja, med Carl Freer i forgrunnen, tror jeg en ikke skal vedde på Gizmondo blir en suksess.

  7. Et tips, velg å handle ifra en butikk, til nød to. Du vil oppdage hvorfor når du slår sammen frakten.

     

    Og magefølelsen min (basert på det du har plukket ut) er at du ikke har dumt av å bruke litt mer penger og kjøpe den PC-en som taz referte til eller en annen ferdig bygget. Der er ikke nødvendigvis billigere å bygge en selv, spesielt når du er på jakt etter noe billig noe. F.eks. har elkjøp noen pc pakke tilbud på nettet såg jeg.

     

    Faren er når du er på jakt etter det billigste, så kjøper du en pc som du blir fort misfornøyd med og skifter ut etter skremmende kort tid fordi den er ubruklig. Spytt heller i litt mer, så kan du ifremtiden bare bytte ut enkelt komponenter som skjermkortet for å gi den en hjelpende hånd i midtlivskrisen sin.

  8. Er linjene dine kommet på dårlig kobber (og også muligens lang kabellengde til nærmeste sentral) så sliter du. Da er alternativet kabeltv eller fiber.

     

    En mulighet er å få sjekket om hustanden/bedriften henger på en telesentral som ligger nærmere enn Økern sentral. Vet at enkelte ikke har nødvendigvis bygget ut sentralen som ligger aller nærmest, men tverrkobler til modersentralen (noe Økern sentral er).

  9. Nets, to måneder er ingen tid for å vurdere telsys. Kan ikke si noe på kvaliteten på så kort tid som kunde. I tillegg til at firmaet er kun 1 år og 3 mnd gammelt så ville jeg ha vært skeptisk til det, spesielt når det ikke finnes tilgjenlig regnskap. Hva om det går konk?

     

    Loopback, det har eksistert en stund. Men på siden skryter de av stiftet i 1999 (isåfall var de ca 15 år gamle). Men i følge brønnøysund så ble de først stiftet i 2003. Omsettningsvekstet bekrefter også dette, siden de burde ha betydelig større omsetning om firmaet hadde vært aktivt som et personlig foretak før den tid. Uannsett så basert på omsetningen så er den for liten til at jeg hadde satset på de i bedrift sammenheng (ca 426000 i 2005, 119000 i 2004).

     

    Hadde ikke dette vært Hardware Bedrift så hadde det vært noe annet, men for en bedrift er min personlig mening at en bør satse på de store og forhåpentligvis seriøse. F.eks. Active24, Telenor, etc. Koster litt mer, men en har iallefall tryggheten om at de ikke forsvinner før du har fått tid til å flytte over til en ny leverandør, samt de BØR ha råd til å designe en mer stabil og robust løsning.

  10. Det synes jeg også, men det er ikke det som har skjedd. Microsoft nekter å lisensiere ut sine bibliotek (codecer) til andre platformer en de de selv støtter aktivt. Dvs at brukere på de aller fleste systemer (kvalitativt, ikke kvantitativt) må bryte med loven ved kopiere disse biblioteken (bryte lisensen) og omgå sperringene (bryte åndsverkloven/EU-loven).

    8524184[/snapback]

     

    Høres også ut som Apple også... Så det er ikke store forskjeller om en skal være pirkete ;-)

     

    Og TV2 som et privat selskap har lov til å eksludere de brukergrupper de vil, spesielt på web'en siden der har de ikke noe regelverk eller avtaler med det offentlige. Om det er økonomisk fordelaktig er noe annet, men hadde markedet vært 95+% Mac'er og 5 % Windows/Linux så hadde sannsynligvis vi som hadde Windows/Linux klaget vår nød.

  11. Var dette egentlig noen overraskelse da?

     

    At de legger ved en fiber kabel når de likevel legger kobberkabel i grøfta er jo ingen dum ide. Og om de skal bruke den om et, 5, 10 eller 15 år fremover så slipper de den store kablingsutgiften om det blir aktuelt å kable huset/blokken/kvartalet med fiber. Vel og merke om de husker at de har fiber inn dit allerede.

×
×
  • Opprett ny...