Gå til innhold

seppo-

Medlemmer
  • Innlegg

    580
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av seppo-

  1. Jeg var en av de som likte W8 menyen og syns den ble bedre med W10, men liker ikke det jeg har sett her foreløpig. Det ser fint ut, elegant som noen skrev tidligere, men det ser ut til å mangle muligheter for å tilpasse og organisere applikasjoner sånn som jeg vil... Men så er dette tidlig, så vi får se om dette endrer seg etterhvert.

     

    Så er jeg av typen som faktisk tilpasser menyen min, endrer farger og den slags. Antakeligvis er dette lettere for folk flest som ikke tar seg bryet og bare installerer og bruker apper uten å bry seg om organisering.

    • Liker 1
  2. For meg er det å skyte hoder i CS litt som terapi. Er jeg i litt dårlig humør, så åpner jeg fort en free for all death match og skyter så mye fiender som mulig. Så nerdete som det høres ut, så føler jeg meg som regel bedre etter 10min med det.

     

    Men alle er forskjellig og reagerer forskjellig på ting. Kommer ann på individet. Jeg tror, uten noe forskning, at de sjeldne få som blir vippet av pinnen pga spill allerede har noe annet problem fra før, mens de aller fleste ikke blir påvirket i det heletatt. Folk forstår at spill er underholdning og i noen sammenhenger konkurranse, men ikke noe mer

    • Liker 1
  3. I en evt. "krig" har ikke Kina mange allierte og slaget er tapt før det har begynt. Det kan derfor være nærliggende å tro at de heller satser på "elektronisk krigføring".

     

    At basestasjoner/antenner skal sende ut en masse data som vi ikke klarer å oppdage synes jeg virker noe rart selv om jeg ikke har greie på hva jeg snakker om. Når jeg blir spurt om hva jeg synes om serverløsninger i India så er jeg faktisk mer bekymret.

     

    En av grunnene til at USA boikotter Huawei er naturligvis fordi Kina bannlyser Facebook, Google osv. og heller satser på sin egen Wechat som er kjempestore og som alle kinsere bruker. Kinesiske myndigheter kontroller disse brukerne nøye og overvåker turister. De produserer også fake news i stor grad for å hjernevaske befolkningen. Dette kommer helt klart frem nå når Hong-Kong kjemper for unngå å bli underlagt Kinas lovverk.

     

    Wechat er den kinesiske versjonen av Google med "alt-i-en" løsning. Alle kinsere bruker appen og som bank, betalingsløsning, FB, nyheter med mer. Ingen kinsere klarer seg uten og alt er integrert i en og samme app. Selv bønder på landsbygda bruker appen for å ta betalt for sine varer. Kinesiske myndigheter bruker appen til å rekruttere politisk propaganda mot betaling for å backe opp om kapringen av Hong-Kongs lovverk.

     

    Kina fremstår som ganske usmakelige i den internasjonale verden, noe Trumph har klart å sette fingeren på. Man kan forvente noe tilbake etter støtten amerikanske myndigheter har gitt Kina i økonomisk bistand som utviklingsland. Når det ikke skjer inntrer sanksjoner, noe jeg mener er fullt forstålig selv om det også straffer motparten. Det Kinesiske folket blir mer og mer utestengt fra resten av verden og menneskerettigheter brytes daglig. Jeg synes det er på høy tid Kina straffes for hva de gjør.

     

    Det som skjer i Hong-Kong nå om dagen er av svært stor betydning for rettsikkerheten i Kina. Om Hong-Kong skulle miste sin suverenitet vil det skje et teknologisk crack og samtlige selskaper i Hong-Kong vil flagge ut for blant annet å verne om sine ansatte.

     

    https://youtu.be/lHcTKWiZ8sI

    Dette er vel det du beskriver?

  4.  

     

    Har litt meir tru på at 4k/120fps kan komme til PS5pro. :)

    RTX 2080ti som koster 12000kr klarer 60fps i 4K.

    Men så er konsoller hardware optimalisert til tusen.

     

    Hadde du gitt ein konsoll eit 2080ti skal du ikkje sjå bort fra at det hadde klart 4k/90 med identisk visuelle innstillinger som på ein pc

    Det er mye mer enn bare oppløsning som avgjør hvor mange fps man får i 4k. For å dekke noen (er nok enda mer)

    - Polycount er relativt lett for moderne maskiner

    - Texture oppløsning tar minne fra gpu.

    - Material sammensetning kan være krevende. Spesielt med mye gjennomsiktighet, alpha maps og refraction på materialer som vann og glass. Også refleksjoner. Og er det mye ut av dette blir det verre.

    - Lys, spesielt dynamiske lys, men også antall lys kilder og hvor mange "bounces" som er brukt.

    - Partikler for forskjellige effekter. Eksplosjoner, støv, magi eller hva det skal være.

    - Fysikk simulering

    - NPC AI og annen spill states, trigger events, view distance.

    - Spill verdens størrelse

    - Ray tracing tar lys og materialer til et nytt nivå av krevende. krevende

    - selve spill motoren og hvordan den behandler alt dette gjør også forskjell.

     

    Blir ikke overrasket om Geforce 780/980 klarer Cs 1.6 i 4k og 120fps. Men kjør siste AAA titlene med max settings og til og med 2080ti vil kveles. Så PS5 klarer nok 4k 120fps om det er små spill, med lite krevende grafikk, mens store AAA eller dårlig optimiserte spill blir nok mye mer krevende

     

    Poenget mitt er at å bare krangle om fps uten andre detaljer er litt meningsløst. 4k 120fps er fint mulig om resten av spillet er enkelt nok

  5. Og hvorfor er dette en funksjon som jeg ønsker Google? Åja, dere er for deres egen del ja..

    Er den nyttig for annen mail en reklame og spam, Google? Ikke det nei, neivel..

     

    Har allerede begynt migrere vekk fra Gmail. Google sluttet liksom med maskinlesing av mail for bruk i reklame i 2017, men de har ikke sluttet å lese mailen din. Det oppdaget jeg enkelt her: https://myaccount.google.com/purchases da plutselig mange av kjøpene jeg har gjort på nettet dukket opp her. Går du på "finn ut mer" ser du at de faktisk leser kvitteringer og bestillinger du mottat gjennom Gmail.

    Hva annen informasjon blir "lest" og lagret? Jeg har ikke kontrollen her lenger.

     

    Så hva skal jeg med enda en, forsåvidt unyttig, funksjon i Gmail for å kunne spore enda mer av hva jeg gjør på nettet?

     

    "You have no purchases" står det hos meg ?

  6. Du har et poeng. Du har antakeligvis helt rett i at online butikken til MS er dyrere enn andre steder (uten at jeg sjekket selv) og du har også rett at MS har monopol på Xbox spill i online og kan presse prisene opp om de ønsker det. Artikkelen er ikke feil, men..

    // EDIT

    Så noen andre vise til G2A og andre online butikker som selger CD-keys. Så lenge dette fremdeles blir mulig, så må MS også konkurrere mot disse 3. parts nettsidene om priser og det lille argumentet du hadde blir rett og slett irrelevant.
    // EDIT SLUTT

    Prisforskjellene alene er fremdeles ikke et godt nok argument etter min mening. Først og fremst er dette veien teknologien går. Det er både raskere og lettere å bruke online butikken. Internett hastigheten blir bare bedre og bedre, konsoller blir kraftigere og såvidt jeg vet, er ikke disc-drives raske nok til å gjøre noe annet enn å "identifisere" spillet som kjøpt. Resten av spillet blir uansett lastet ned, selv om du eier en fysisk kopi.

    Ser man på det litt større bilde også, vil det fremdeles være konkurranse på priser mellom Playstation og Xbox, selv om fysiske kopier forsvinner. Mange spill er også tilgjengelig på PC, og vil være tilgjengelig i Steam, Origin, Epic eller en av de andre spillbutikkene. I teorien, i hvert fall, er det bare bli eksklusive titlene som fritt kan presses opp i pris, mens resten av biblioteket fremdeles( i hvert fall til en grad) må konkurrere mot Playstation-store og pc-spillere sine valgte butikker.

    Forstår hvor du vil, men er ikke enig i at å droppe xbox pga dette er veien å gå. Spør du meg, burde vi alle støtte de som oppdaterer sine produkter å tråd med den tilgjengelige teknologien og heller droppe enkelte spill det er for høye priser. Om det er season-pass, pay-to.win eller bare alt for dyr kjøpspris.

    Vi vet alle at pre-orders ikke er lurt. Special editions gir sjeldent verdi for pengene og prisene på spill som ikke selger godt med en gang blir justert ned en liten stund senere. Med litt tålmodighet og økonomisk sans fra spillere, så klarer vi holde prisene på spill nede som forbrukere, uten å droppe hele konsoller som utvikler seg i rett retning.

  7. Det er på tide folk åpner augene for Steam monopolet. Altfor mange er av den oppfattinga av at; Er det ikkje på Steam, då kjøper eg det ikkje. Me har frivillig lagt opp til at Steam bestemmer kva spel me skal spela, og til kva pris.

    Eg ynskjer velkommen Origin, Uplay, Epic Games, Humblebundle, gog, Discord og alle andre som vil ta del i dette.

    Nokon vil argumentere med "men eg vil ha alle spela mine på ein plass" Ja du har jo framleis det, du har dei på datamaskinen din!

    For meg er det ikke nye klienter i seg selv som er problemet, men faktum at de er dårligere enn Steam og jeg liker å ha alt på en plass. Jeg vil ha en felles venneliste hvor jeg kan se, bli med og invitere mine venner til alle slags spill og da også ha alle spillene på samme plass.

     

    Ettersom jeg liker å ha alt på en plass, så blir jeg å så langt det er mulig å bruke den beste tjeneste til dette. Jeg vil ha alle venner og alle spill tilgjengelig i den beste klienten. Smak og behag hva man liker, men prøver man å se på dette objektivt, så må jeg si at Steam fremdeles er bedre enn alle konkurrentene. UPlay er etter min mening nr 2.

     

    Før jeg starter denne veggen, så må jeg si at det kan være jeg bommer på noen detaljer, jeg har ikke brukt alle klientene like mye, men har prøvd å gå innpå hver eneste en og sjekket så godt jeg klarer før jeg påstår noe her.

     

    GUI. Dette er jo det som spiller mest på smak, men til og med objektivt sett, så mener jeg Steam er bedre.

    Steam og UPlay har 3 default valg for layout som er ganske like, men Steam har også custom skins som kan legges til, riktignok laget av 3.-parter, men dette setter Steam på topp, over UPlay. Verken Origin, Battle.net eller Epic har muligheter for å endre layout på spill-katalogen sin så vidt jeg klarer å finne. Origin lar deg endre størrelse på cover-bildene, men det er det.

     

    Organisering av spill: Både Steam, UPlay og Origin lar deg velge favoritt-spill. Battle.net lar deg bytte rekkefølgen på spillene i listen, mens jeg ser ingen mulighet for dette hos Epic(har riktignok ingen installerte spill i øyeblikket fra Epic), så om dette er feil, så er de likestilte her. Battle.net har ikke like mange spill, så kan godta argumentet om at de ikke trenger like mye funksjonalitet og rekkefølge er en god funksjon.

     

    Vennelisten til Steam er også bedre enn de andre. Med Steam, kan du organisere folk i grupper(som bare du ser), grupper hvor alle er med i felles chat, gi folk egne kallenavn så de er lettere å kjenne igjen og legge til favoritter på toppen av vennelisten. UPlay lar deg også lage egne kallenavn, men mangler favoritter og muligheten for privat organisering (gruppering). Grupper som alle medlemmene ser er mulig i UPlay. Battle.net har muligheten for IRL-navn (bare dersom motparten godtar) og favoritter, men ingen videre organisering. Resten (Origin og Epic) har ingen form for organisering av sine vennelister så vidt jeg klarer å finne ut av. Ikke en gang favoritter.

     

    Steam har også større spill-bibliotek, discussions, feeds for deling av spill-relatert innhold, streaming muligheter og rett og slett alle funksjonene til de andre klientene kombinert. Noen har det ene eller det andre, men Steam alene klarer det samme.

     

    Jeg har ikke sagt noe om performance, da jeg ikke har nok kunnskap til å kommentere dette. Dette har jo selvfølgelig mye å si for mange...

     

    Foreløpig er Steam derfor objektivt sett den beste klienten, og for meg som i hovedsak spiller CS og har flest spill og venner i Steam, så er jo jeg også biased. Men har prøvd å være saklig med argumentene her...

     

    Ingen vil nedgradere til en dårligere klient for å spille et par exclusive-type spill, men er spillene gode nok, så må vi dessverre bytte eller boycotte spill.

     

    Jeg er faktisk, selv om det ikke høres sånn ut, åpen for å bytte til en ny klient som hoved-kilden til spill dersom konkurrentene faktisk blir bedre enn Steam. Men foreløpig er de ikke det.

  8. RETTELSE: nesten heldekkende skjerm.

     

    Det er ikke heldekkende hvis ikke det er 100% skjerm. Denne telefonen har minst 4% kanter ut ifra bildet.

     

    Vi får se om Samsung eller Apple kan klare 100%. Ikke før kan jeg tenke meg noen andre ukjente eller lavere rangerte vil få det til.

     

    Skal man være pirkete, så har du noenlunde rett. "6.59-inch Super AMOLED display with a 91.24% screen-to-body ratio." ifølge ene lenken i artikkelen ^

  9. Dårlig sensor, anbefales ikke. 

    Optisk er best, når skal Razer lære? 

     

    Tek har skrevet feil her. TE versjonen (med kabel) kommer med optisk sensor, mens den trådløse har laser.

     

    På razerzone står dette: "Equipped with an esports-grade optical sensor that has true 16,000 DPI and true tracking at 450 Inches Per Second (IPS), the Razer Lancehead Tournament Edition gives you the absolute advantage of having the fastest sensor in the world."

     

    Kilde:

    https://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-lancehead-tournament-edition

    https://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-lancehead

  10. Har eid Moto360 og bruker nå TicWatch 2, begge er større enn 1.3" og syns ikke de blir for store på noen som helst måte. TicWatch er den peneste smartklokken jeg har sett hvor Huawei sin kommer like bak. TicWatch har også 400x400 skjerm. Eneste som gjør S3 veldig fristende vs. de andre er batteritiden.

     

    TicWatch er forøvrig veldig nytt og mangler en del apps, til tross for at den er bygget på Android.

  11. Har en s7 Edge i øyeblikket og den er såpass stor at jeg sliter med å nå toppen av skjermen til tider. Litt utifra hvordan jeg holder telefonen, om jeg sitter, går osv. I hovedsak støtter jeg den på lillefingen om jeg bare har 1 hånd. På grunn av "edge" kan jeg ikke holde rundt sidene uten å komme borti ting, så da er lillefing på bunn det naturlige for meg.

     

    Vil nok ikke ha større telefon enn dette.

  12. Noen her som har testet eller har mulighet til å teste Overwatch - 1440p - 144 fps.

    Undrer på om hvor mye man må ofre i instillingene for å stabilt holde 144 fps her.

     

    Finner selvfølgelig benchmarks av spillet, men ingen som sier, "dette må til for å holde 144 fps i 1440p"..

    Og deretter hvilket kort er da det beste kjøpet.

     

    Er så idiotisk å sitte med 144hz skjerm med G-sync og ikke utnytte den.

    Alle kan si "bare kjøp 1080", men det er også noe som heter penger. 6000,- + er mye penger uansett hvordan man ser på det.

     

    Noen som har mulighet til å teste?

     

    Gsync er designet for å gi bedre opplevelse når fps er lavere enn skjermens oppdaterings hastighet. Gsync blir helt unødvendig når maskinen render flere fps en er skjermen klarer.

     

    Med andre ord utnytter du Gsync godt når du har et ikke så godt skjermkort. :)

×
×
  • Opprett ny...