Gå til innhold

SvovelSyre

Medlemmer
  • Innlegg

    162
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SvovelSyre

  1. Hei!

     

    Har tenkt å gå til anskaffelse av en SSD-disk for å øke ytelsen på min Samsung Q330 (JS-04).

     

    Spørsmålet er; hvordan vet jeg at SSD-en passer? Har lest litt rundt, og det virker som om SSD-disker kommer i to størrelser (75mm og 93mm) ? Kan jeg på noen måte finne ut hvilken størrelse min nåværende disk har UTEN å måtte skru opp PC-en og sjekke?

  2. Hei folkens,

     

    plutselig har kalenderen på telefonen min (SE Xperia X10 Mini med Android 2.1) sluttet å fungere. Hva mener jeg med "sluttet å fungere" ? Vel, ingen av elementene jeg legger til i kalenderen VISES i kalenderen. Hvis jeg f.eks legger til en avtale tirsdag 7. desember, viser kalenderen 7. desember som en dag uten gjøremål (faktisk har kalenderen min på mystisk vis "glemt" alle gamle avtaler, i tillegg til at jeg ikke kan opprette nye avtaler). Har også merket at google sync ikke lenger klarer å importere kalenderelementer fra google calender.

     

    Har altså en kalender som det er umulig å føre opp gjøremål i, altså en helt ubrukelig kalender. Jeg har ingen anelse om hva som har hendt, for opp til et visst tidspunkt (forrige uke tror jeg) bruke jeg kalenderen hyppig, importerte fra google calendar, og så videre. Plutselig sa det bare stopp.

     

    Har noen opplevd lignende ting/forslag til hva jeg kan gjøre?

     

    (Tenker at en slags fabrikkgjennoppretting vil løse problemet, men vil gjerne slippe dette da det blir litt vel mye prakk)

     

    På forhånd takk

  3. Gardover, hvor kjøpte du 2x1GB-ram til Tundraen din, og hvilket merke?

     

    Jeg har en gammel 1557-traver med kun 512 mb ram. Vurderer å gå for 1GB eller 2GB for å få litt ut av PC-ens siste levetid.

     

    Har sålangt byttet hovedkort en gang (pga feil), og harddisk (80-gb'en som fulgte gikk til helsike etter ca 3 år).

  4. Hei.

     

    En venn av meg skal kjøpe PC, da det snart nærmer seg til for masteroppgaveskriving etc. Det stilles ingen spesielle krav til PC-en, bortsett fra at det skal kunne bruke fotoredigeringsprogrammer på den, og at det skal være grei i bruk.

     

    Jeg tenker som følger (correct me if I'm wrong);

     

    1) ikke kjøpe mer enn 15.4" skjerm, da den nok skal medbringes på skolen

    2) kjøpe PC med 3GB ram og kanskje en OK prosessor (er det nødvendig med god prosessor til photoshop?)

    3) ikke bruke mer enn kanskje 9000 på PC-en, da den kun være til "vanlig bruk" + litt photoshop?

     

    Innspill og konkrete laptopforslag mottas med takk!

  5. Hei.

     

    Har bare 512 MB Ram på min Tundra 1557E-PC, og har tenkt å gå til anskaffelse av litt mer. Vet at det er 2 RAM-slotter i PC-en, MEN;

     

    det står på hjemmesidene til PSData at max mengde RAM er 1024 MB. Kan noen bekrefte at dette stemmer? (Skulle gjerne ha kjøpt en 1GB-brikke og kjørt totalt 1.5 GB RAM).

     

    Vet at brikken i PC-en er en Apacer-brikke på 333 MHz. Regner med at jeg kommer til å kjøpe en 333 MHz-brikke, MEN, spørsmålet er; må brikke #2 være Apacer den også?

     

    Hvis så er det litt pes, fordi Apacer må bestilles fra nett, mens andre merker (f.eks Crucial) har de på den lokale Datakjeden min..

     

    På forhånd takk. Setter spesielt stor pris på tilbakemelding fra folk som har lignende/samme PC og har forsøkt ulike ting..

  6. Hei.

     

    Eier en Tundra 1557E med 80 GB Samsung-harddisk. I det siste har jeg hørt noen klikkelyder fra harddisken, og i tillegg har et lite antall bildefiler blitt korrupte. Jeg tolker dette som at harddisken har sett sine beste dager.

     

    Jeg føler at jeg har to muligheter; jeg kan sende inn disken, vente ei stund, og så få en ny. Alternativet er ganske enkelt å gå til Datakjeden og kjøpe meg en 160GB-disk til ca 1000 kroner.

     

    Hvis jeg kjøper meg ny disk på egen hånd, slipper jeg ventetiden - men jeg må bytte harddisk selv. Jeg har nettopp lokalisert harddisken (under et "lokk" på undersiden av laptopen). Det jeg ikke helt fatter, er hvordan jeg skal fjerne denne harddisken? Finnes det råd/en guide eller lignende for hvordan man trygt og enkelt kan fjerne harddisken fra en laptop?

     

    På forhånd takk.

  7. Hovedproblemet er ikke nødvendigvis å pushe vekk andre; man kan i en monopolsituasjon ta en pris som er høyere enn den såkalt samfunnsøkonomisk optimale. Dette innebærer at produsenten kan "godte" seg på konsumentenes regning. (Pris blir liggende over reelle, langsiktige produksjonskostnader)

     

    Men, dette sagt, Google har ikke monopol på noe som helst.

  8. Kapitalisme betyr at individer og bedrifter bestemmer over sine egne ressurser.

     

    Hvis vi tvinger individer og bedrifter til å bruke ressursene på et annet vis enn de selv vil, har vi ikke kapitalisme.

     

    Alvorlig talt: hvis vi innfører et forbud mot reklame, hvor tror du det vil ende? Kan vi tillate at produsenter har sine egne logoer?

     

    Og, til sist:

     

    Hvorfor skal DU bestemme at shampooprodusenter ikke får lov til å kjøpe TV-plass? Er det ikke TV-produsentene/kanalen som bestemmer hva som skal vises på sine kanaler?

    Hvis du bestemmer at tv-kanaler ikke får sende reklame, vil jeg gjerne bestemme at du ikke får bestemme over tv-kanalene.

  9. Reklame er ikke samfunnsfiendtlig. Reklame KAN ha negative effekter - slik som alle andre ting i verden.

     

    En av de viktigste feilene som begås i Simens argumentasjon, er at han går utifra at reklame er "uproduktivt" - han mener at levestandarden ville ha vært høyere om pengene hadde blitt brukt på noe annet, istenfor å produsere reklame.

     

    Dette er et uholdbart standpunkt. Hvis du mener at verden bør innrettes etter å øke "levestandard på fundamentalt nivå", burde kanskje alle luksusprodukter bli forbudt. Dette ville stoppe importen av Mercedes-biler, stoppe importer av dyre parfymer, etc.

     

    Poenget er at reklame ikke "beslaglegger" ressurser på en slik måte som du beskriver. Reklame er en tjeneste som bedriftene kjøper frivillig - fra frivillige tilbydere. Å reklamere for ens produkt er egentlig det samme som å forbedre ens produkt; det er noe man gjør for å øke salget.

     

    ---

     

    Det eneste som er samfunnsfiendtlig er dårlig moral (kommunisme er ett eksempel på dårlig moral - dvs. moral som er skadelig for mennesket. Ikke moralen i seg selv, men konsekvensene). Dårlig moral så vi eksempler på i Øst-Europa; der var det ingen (eller få) private bedrifter, og ingen eller lite reklame. Resultatene var fattigdom og køer for å få kjøpe brød. Dette hjelper ingen.

     

    Vi burde heller diskutere hvordan vi kan lage en bedre skole. Klarer vi å lage en bedre skole, får vi mer kritiske og intelligente mennesker i samfunnet. Får vi mer kritiske og intelligente mennesker, vil andelen dårlig og idiotisk reklame forsvinne.

     

    Som Ludwig von Mises omtrent sa:

     

    Bedrifenes reklame er en refleksjon av forbrukernes dårlige smak.

     

    Hvis folk slutter å tro på løgnene om nye sjampoer som fornyer ens hår totalt, vil det sluttes å reklamere for dette.

  10. God aften.

     

    Jeg er den stolte eier av en stk laptop. Laptopen er flott den, men som vi alle vet, er lagringskapasiteten relativt begrenset på disse herlighetene. Jeg vurderer således å gå til anskaffelse av en ekstern disk.

     

    Vel, det er omtrent her problemet oppstår:

     

    vi kjenner alle ryktet til de eksterne diskene - de krasjer i hytt og pine. Sjelden har jeg lest om noen datakomponent med større feil-/problemrate enn eksterne disker.

     

    Spørsmålet mitt er som følger: Er USB-diskene som ikke har egen strømforsyning like ille?

     

    Alternativt:

     

    Er det de EKSTERNE strømforsyningene i f.eks LaCie-disker som krasjer så ofte, og forårsaker tårer og kaos? (Selv finner jeg det lite trolig at selve DISKENE har så høy feilrate, jeg betrakter harddisker som å være et veldig stabilt medium..)

     

    Jeg vurderer å gå til anskaffelse av Western Digital sin Passport II-disk med 120GB kapasitet. Er disse OK? Noen andre som er bedre? Og, bråker de?

     

    På forhånd takk.

  11. Hei.

     

    En dag jeg slo på PC-en, la jeg merke til at lyden NESTEN forsvant. DVS, jeg har på høyeste volum, og lyd fra pc-høyttalere (laptop) og headset er så lav at jeg knapt hører noe som helst. Siden lyden fungerte fint i lang tid før den forsvant, tenkte jeg; "aha, driverfeil". Så jeg formaterte maskinen, installerte drivere og slikt på nytt, men lyden glimrer fortsatt med sitt ekstremt lave nivå (hører knapt selv om alle voluminstillinger står på max). Hva kan være galt?

     

    På forhånd takk.

  12. Hei. Min nye, bærbare PC gjør noe merkelig - når jeg overfører mp3er fra PC-en til mp3-spilleren blir mp3-filene korrupte, dvs. de hakker under avspilling på mp3spilleren. Grunnen til at jeg poster dette under PC, er fordi Mp3-spilleren er i ok tilstand - Datakjeden har testet den, og filene de overførte, hakket ikke. Det er altså slik at mp3-filer overført fra akkurat denne PC-en ikke fungerer, de hakker ved avspilling.

     

    MP3-spilleren er i OK tilstand, det er ikke den som er problemet (testet av Datakjeden)

    MP3-filene er i OK tilstand, siden de ikke hakker når jeg spiller dem av på PC-en.U

    USB-kabelen er antakeligvis i grei tilstand, tviler på at den er problemet.

    Står da igjen med USB-driverne. Etter sjekk av USB-driverne har jeg funnet ut at det er noe feil med dem. Kan dårlige USB-drivere være opphav til at filene blir halvveis ubrukelige etter overføring via usb-kabel?

     

    "Intel® 82801DB/DBM USB Universal Host Controller - 24C2 Bad Driver"

    er infoen jeg får av et analyseprogram.

     

    Har noen opplevd lignende? Hvordan kan jeg få fikset PC-en min slik at den feilfritt kan overføre mp3filer? Hva er problemet?

     

    På forhånd takk.

  13. God dag.

     

    Kjøpte en Sony NW-HD5 (20GB) mp3-spiller. Har fungert fint inntil nylig - da jeg har byttet datamaskin.

     

    Problemet er som følger: alle filer jeg overfører til mp3-spilleren min hakker. Musikken har altså hakk i seg med jevne mellomrom. Dette gjør det umulig å bruke mp3-spilleren.

     

    Jeg antar at det ikke er en feil på filene i seg selv, siden jeg får til å spille dem av fint på PC-en. Det er først etter at de har blitt overført til mp3-spilleren at filene blir "udugelige" og hakker. Jeg vet at det ikke er selve spilleren som har feil, fordi filene som Datakjeden testet, fungerte fint.

     

    Altså; spilleren er sjekket, og fungerer. Det er altså slik at all musikk jeg overfører fra min egen PC til mp3-spilleren hakker.

     

    Hva kan dette skyldes? Ligger problemet i overføringen eller noe annet? Hva tror dere?

     

    På forhånd takk.

  14. Vil gjerne påpeke en ting angående genier (folk med meget høy IQ): de mangler ikke sosial intelligens. Grunnen til at de VIRKER sosialt retarderte, er at deres høye intelligens får dem til å kjede seg i vanlige menneskers selskap. Einsteins interesse var fysikk, men å diskutere dette med menigmann er som for en professor i historie å diskutere andre verdenskrig med en femåring. Tror dette kan være en ganske vanlig misforståelse. Man blir ikke sosialt dum av å ha høy IQ.

×
×
  • Opprett ny...