Gå til innhold

Malinkb

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Malinkb

  1. Du må jo ikke installere Unity-variant. Uansett har det faktisk bedret seg ganske mye nå.
    Bruker standard ubuntu med gnome3, joda ubuntu satser på brukervennlighet og dette ser jeg på som ekstremt positivt da gnome 2 var gammelt nytt og ganske forbikjørt på det området mot slutten, men unity er en dårlig etterfølger, synes det var et merkelig valg å lage sitt eget skrivebordsmiljø egentlig.Skulle gjerne sett at det kom en "offisiell" gubuntu da gnome 3 fortjener å kunne konkurrere på likt nivå medxubuntu og kubuntu.men nå er det ikke det store prosjektet å få gnome 3 på ubuntu da :)

     

    Nå er det faktisk gnome3 som er på Ubuntu som standard. unity kjører på toppen. Det du savner er kanskje gnome-panel eller gnome-shell? om du installerer gnome-fallback, så får du gnome-panel nå også kjent som gnome-classic og har ikke noe med gnome 2 eller 3 å gjøre, da gnome-panel altså er tilgjengelig for gnome3 også.

  2. At mange hele tiden skal skremme for å tjene penger, eller kun for sporten er vel noe vi bare må leve med. Slik vil det alltid være. Vi husker vel 1999 og spådommene om overgangen til 2000... ;)

     

    Spørs vel om de kan tjene like mye på å lure folk til å tro at alt vil stoppe opp ved overgang til ipv6?

    Husker i årene før 2000 at det virket nærmest absurd at noen faktisk trodde at en kopimaskin ville slutte å virke om den trodde det var 1900 eller 1980. Kopimaskinen vil vel ikke syntes det er noe rart om det er 1980 eller 1900, den aner jo ikke at det er feil :) hehe. Mange tjente nok mye penger på dette år2000-problemet, men det er vel ikke like mye å hente fra dette, hadde det så vært, ville det nok vært mye mer fokus på problemer som kanskje kunne oppstått ser jeg for meg :)

  3. Får ikke redigert innlegget jeg postet sist, uten at det forrige jeg skrev forsvinner. Må da desverre lage et nytt innlegg.

     

    Det først jeg vil si er at jeg også prøvde det som thehunger har gjort, med samme resultat.

    Sjekket så om repoen medibuntu hadde noe oppdatert versjon av googleearth. De har kun versjon 5 for Ubuntu 10.04, men for Ubuntu 10.10 ser jeg Googleearth er tatt ut av repoen, så neppe noe versjon 6 derifra. sjekket også via googles egne repoer, intet der.

     

    Førte så til at jeg fulgte oppskriften på denne siden:

    http://www.webupd8.org/2010/11/install-google-earth-6-in-ubuntu-linux.html

    som har resultetert i at jeg har bygd en deb-pakke for 64-bit og en for 32-bit.

     

    om noen ikke vil lage en selv, kan de laste den ned fra min server her:

    http://malinkb.dyndns.org/deb/GoogleEarth/

     

    Hadde vært betydelig enklere om google selv hadde tilgjengelig 64-bit og 32-bit deb-filer eller oppskrift på hvordan legge til en repo :)

  4. Det er mange som faller for design ja

    Mange som klarer å uttale ting som "herregud' date=' hvor ræva PC har du a??" osv, når de ser at jeg har deaktivert de grafiske effektene i XP, for å få litt bedre ytelse. Syntes egentlig XP er mer behagelig med effektene deaktivert uansett jeg så.

     

    Men det er helt klart at selskaper tjener mye på design og effekter.

    Mange av kompisene mine syntes Vista er så utrolig mye bedre enn XP. Sier ting som "bare se på det da!".

     

    Jeg prøver å forklare folk at Norton AntiVirus er noe skvip, og sluker PC-en. Så jeg lastet ned en BETA versjon av NOD32 (ikke den som er nå, dette var for en stund siden). Og de bare sier ting som "hva er detta for noe piss?? installer norton igjen, vi må ha antivirus og brannmur! ellers føkker PC-en seg opp!".

    Prøver å forklare at det er en NAT-brannmur i routeren, og at NOD32 faktisk er et AntiVirus program, langt bedre enn Norton også faktisk. Men neida, siden det "så" så dårlig ut, på grunn av de kjedelige menyene, og total mangel på grafiske effekter kunne det umulig være et brukanes program. Norton var nødt til å være best.

     

    Samme med Internet Explorer, mange "idioter" (innenfor data vell og merke) som jeg kjenner, mener bastant at IE7 er MYE bedre enn FireFox, fordi det ser litt penere og avansert ut..

     

    Jeg bare rister på hode av dem hele gjengen [/quote']

     

    Må si jeg kjenner meg til dels igjenn i det du beskriver. Har kanskje trodd litt sånt selv tidligere :)

     

    Uansett. Det virker som en del, spesielt de med lite kunnskap om it, liker å heller irritere seg over hvor dårlig programmet de hadde fra dag en er enn å gidde en gang å prøve et alternativ. Virker som du beskriver, tror at det ikke er bedre uansett osv :) hehe.

     

    og ja, jeg har kommentert noe seint i denne tråden ser jeg :)

  5. Opera skal jo ifølge denne testen ha video støtte. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke får html5 youtube til å fungere da...

     

    Jeg kjører nå opera 10.52-6317 og jeg får html5-videoer til å spille på youtube, men det er litt sånn bob bob om når de vil starte å spille og sånt ja, men det virker nå i alle fall.

     

     

    Nå beklager jeg å poste to inlegg etterhverandre, men veit ikke helt hvordan jeg kan endre innlegg.

  6. Ah, er det minnefrigjøring når du lukker en fane du ønsker. Det gjør ikke Opera, den bruker etter de testene jeg har sett tidsbasert minnefrigjøring. Hvorfor skal det at du lukker en fane bety at innholdet på siden ikke er nyttig i cache lengre? Det kan jo hende du trykker CTRL-Z eller på en annen måte besøker samme side på nytt. Men X antall tidsenheter senere, dersom du er over de normale 15% minnebruk, vil minnet vistnok bli frigitt.

     

    Det har i alle fall ikke blitt frigjort på de maskinene jeg har testet på, og har heller før til at opera til slutt måtte avslutte via en prosessmanager. Kan det tenkes en kan stille inn noe av den tidsinnstillinga? ctrl-z er en fin funksjon ja så skjønner jo sånnsett at noe vil bli lagret i cache, men burde vel kunne gå an å stille noe inn der?

  7. JohndoeMAKT skrev: Jeg prøver meg med en smule ansvarsforflyttelse her: Har du installert Adobe Flash? Om jeg husker rett er eneste 64-bit versjon Flash 10 Alpha, en plugin som stinker så mye bare Adobe Flash greier. Jeg terminerer hengende Flash-tråder omtrent daglig på mine systemer som treger ned Opera noe vanvittig.

     

    Var ikke noe 64-bit flash på den gamle stasjonæren min.... ;) Det var heller ingen 64-bit flash på mammas laptop. Snakk om to systemer som kjører 32-bit. Min laptopp jeg nå bruker er riktignok 64-bit og flash blir nok bedre etterhvert. Er uansett neppe Adobe Flash sin skyld at opera ikke frigjør noe minne når jeg lukker en fane, noe som før eller siden vil føre til at rammen blir smekkfull. Nå Skal jeg ikke skryte av adobe flash heller da, men jeg vil ikke legge skylda på Adobe Flash for dette :)

  8. Jeg syntes ikke det er problematisk at opera bruker en del ram, problemet slik jeg ser det er at den aldri frigjør noe ram, slik jeg har opplevd det i alle fall. Nå har jeg 4gb, så har ikke fyllt den opp enda, da jeg kjørte på en maskin med 512mb ram måtte jeg etter en tid, avslutte opera, fordi hele maskina sakka ut.

    Før eller siden vil jeg nok oppleve at de 4gbene også blir fyllt opp og en må kansje til slutt drepe opera og starte på nytt.

     

    jeg kjører ubuntu 9.04-64-bit og har 4gb ram.

  9. Selvsagt med visse unntak slik som filmproduksjon, men det er felt hvor det uansett ikke finnes noen tradisjon for å bruke GNU/Linux.

    Dette stemmer ikke ved store filmproduksjoner, som i hollywood, hvor gnu/linux faktisk er det mest brukte opperativsystemet.

     

    http://www.linuxmovies.org/

     

    Her en liste over studioer i hollywood, som primært bruker gnu/linux til filmproduksjon

     

    http://www.linuxmovies.org/studios.html

     

    Spesialeffekter i Harry Potter er jo laget med cinepaint som er et gnu/linux-program

     

     

    Ved mindre filmstudioer er nok mac og eller windows vanligere, men ved virkelig store produksjoner har de stort sett gått over til gnu/linux

     

    men tja, det har nok ikke vært tradisjon for dette tidligere :)

  10. Om man kan i framtida utvikle spill med openGL så spiller det plutselig ikke så stor rolle om man spiller i os-x, windows eller linux. Så selv om jeg er tilhenger av gnu/linux må jeg jo si at windows egner seg best til spill slik det er i dag, og da mener jeg spill som er laga til windows, noe de fleste er. Noen spill fungerer utmerket med wine, andre ikke og jeg er enig i at dette ikke er en fullgod løsning. Kommer til å teste noen spill med wine jeg liker, men om det fungerer dårlig, får jeg sette opp en maskin med windows på eller noe, til spillbruk.

     

    Jeg syntes ikke det gjør noe om det utvikles comersielle spill for linux jeg heller, og her bør en vel satse på noe som lett installeres uavhengig av distribusjon også.

     

    windows er sånnsett i mine øyne wintendo (navnet fikk jeg av en bekjent :) )

  11. Etter overgang til ubuntu og aldri mer microsoft osv, så må jeg si at office 2007 gjore meg helt :dribble: for det var veldig intuitivt og genialt lagt opp, så sånnsett har jeg savnet noe lignende for open office, men det beste ville være om en kan velge litt selv, f.eks. enkel måte å bytte til "classic" osv.. altså det temaet en vil selv, da noen vil ha det slik det var, noen vil ha det slik det blir osv :)

×
×
  • Opprett ny...