Jump to content

fredlund

Medlemmer
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by fredlund


 1. På tide å oppgradere. Kjører fremdeles med min P4-maskin, så mye har forandret seg siden sist jeg satte sammen en pc. Snart 10 år siden :) . Vil helst ha støysvake komponenter, og SSD. Hva skjermkort angår, så har jeg søkt rundt på nett etter omtaler på vifteløse kort, men det er ikke lett å finne noen av kortene tilgjenelig i hyllene. I tillegg er de så store at de tar opp to kortplasser i kabinettet. Aner ikke hvor mye støy som kommer fra dagens skjermkort. Har selv et gammelt vifteløst.

   

  Noen som kan anbefale et godt hovedkort, og støysvake komponenter?

  Har et Lian Li, PC60 kabinett. Må vel vurdere å bytte det ut for bedre kjøling(større vifter, mindre støy).

   

  Takker for svar.

  Fredlund.


 2. Interessant å lese på forumet hva folk bruker på datautstyr, med tanke på hvor ofte man oppgraderer. Hva er egentlig hemeligheten bak å kunne forsvare et så høyt forbruk på datautstyr? Har man noe oversikt over hvor ofte folk oppgraderer? Var selv med på karusellen frem til P4. Kjører enda med en P4, 3,4GHz (s478) på et Asus P4B533-E kort. Et kort med et påskegg som lot deg, med en flip av en dipswitch, endre forholdet på bus'en mellom cpu'en og minnet. På den måten kunne du kjøre med pc3200 minne, før overclocking. Best board , ever.


 3. Har nettopp satt opp skjermen og den virker sykt stor etter å ha brukt en 17'' CRT i 6 år. Lurte på om noen andre opplever at bildet er altfor lyst? Måtte sette brightness ned til 10 for ikke å bli sveiseblind :cool: . Har installert driverene og forsøkt å justere bildet med ForteManager, men bottom line er at brightness må settes lavt, veldig lavt.


 4. Stonescream skrev:

  du tar å løsner ledningen til viften. Legger kortet på litt avispapir eller litt annet dempende materiale. Ikke rett på et bord. Legger et bankkort opp under kanten på samme side som agp porten er. Så tar du et flatt skrujern, putter enden litt under ribben, men ikke så langt inn at du er borti selve gpu. Trykk så ned skrujernet mot bankkortet og med litt makt så spretter ribben av. Gjort dette på 3 ati kort og ett geforce 2 kort og ingen har sluttet å funke enda.

   

  Gjør du dette når gpu'en er varm eller kald?


 5. Tror jeg har funnet løsningen på mitt problem. Gikk inn i RegEdit, under oppstart. Fant et objekt uten navn eller kommando, men bare en addresse i registeret. Fjernet den fra oppstarten og merker vesentlig raskere oppstart og avslutning. Sikkert noe som har hengt igjen fra et program som er avinnstallert. Kan jo hende dette gjelder andre med samme problemet.

  fredlund.

×
×
 • Create New...