Gå til innhold

Cato87

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cato87

  1. Noen synspunkter rundt denne tven her? Samsung 75" Q6F 4K UHD Smart-TV QE75Q6FNAT til 19 990,- hos Elkjøp.

    Skal ha minimum 75", og hadde i utgangspunktet tenkt å handle en annen Samsung til 15 000,- (

    Samsung UE75NU7105XXC). Virker til å være litt mer om den dyreste kontra den billigste.

    Foreløpig avventer jeg til onsdags kveld, da kommer det litt mer info om hva som blir på salg på fredag hos elkjøp iallefall.. :)

  2. Tips: Kjøp fra norsk nettbutikk. Jeg kjøpte min fra aliexpress. 3 års "garanti".. Laser distance sensor tok kveld, og ganske riktig, jeg skulle få ny. Men kostet den nette sum av 65$ å få denne sendt hjem. Kunne kjøpt ny sensor for 100$ så valgte da å få den på garantien.. Skal dog sies at jeg betalte 3500 inkl alt når jeg kjøpte den, så totalt sett er jeg enda under prisen for en ny i norge. En så lenge... :p

    • Liker 1
  3. Da har jeg forhåpentligvis løst problemet. Kjøpte meg 1x airport express og 1x airport extreme, så da tenker jeg å bruke 2x extreme og 1x express som trådløs repeater i dødsonen. Så kan jeg selge time capsulen :) Har NAS utenom så time capsulen blir overflødig :)

    Takker for tips og råd! Skal forsøke å sette zyxelen bedre opp når jeg får dem i hus, og forsøke med denne som hovedrouter og dem andre som klienter til denne :)

  4. En ruter som kan dekke hele huset tror jeg du kan glemme. Det er lover og regler som bestemmer maks sendestyrke. Så slik du har satt det opp med ekstra aksesspunkt blir fort eneste løsning.

     

    Om det ikke er et alternativ med ethernet inn på det rommet, så er disse valgene det enkleste:

    1: Sette et aksesspunkt rett på utsiden og se om det fungerer godt nok. Gjerne et med antenner du kan vinkle selv slik.

    2: Prøve med homeplug. Altså bruke strømnettet til å sende datasignalene. Det funker ofte, men ikke alltid. Bare å teste, og evt. angre kjøpet om det ikke funket bra nok.

     

    Såvidt jeg kjenner til har aldri Telenor solgt noe Linksysutstyr, sikker på at du har den derifra? Uansett høres det ut som det kan være greit å bytte den ut om du må fabrikknullstille den så ofte. Enkleste er å skaffe en Zyxel 8702 fra Telenor. Om du ønsker at denne også skal brukes til WiFi, så anbefales det på ingen måte at du bridger den. Enklest og mest funksjonelt at første "boks" tar seg av alle rutingsoppgaver. Om du ikke trenger å bruke mer enn 1-2 av ethernetkontaktene eller WiFi så er det bare å bridge og la den første av Airportene dine ta den oppgava.

    Woops, ser jeg blingset litt på fabrikant ja.. :) Er en Zyxel P8702N v2.

    Jeg forsøkte denne som hovedrouter først, men den var veldig sær på port forwarding og slikt hvis jeg ikke husker feil.

    Er mulig at jeg forsøker å få tak i enda et aksesspunkt for å se hvordan det går :)

    Se forøvrig tråd på https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1749616

  5. Om modemet restarter av seg selv, og du har forsøkt med et annet, så er det noe en av enhetene på nettverket ditt gjør som får modemet til å skru seg av og på. Om det vil påvirke en annen ruter vet du ikke før du forsøker, men først kan det være en ide å teste ut om problemet følger en av enhetene dine. PCen f.eks. Om modemet kun restarter seg selv når PCen er tilkoblet så har du jo fått avgrenset endel.

     

     

    Du får ringe Telenor og be om og få det satt i bridge-modus, jeg bruker et Homenet-modem her og det fungerer bra mot Telenor.

     

    For det første, det trengs kun om han skaffer seg en egen ruter. For det andre, hvorfor ringe Telenor? Det er jo noe du gjør selv. Veiledning her: https://www.telenor.no/bedrift/kundeservice/bredbandshjelp/zyxel-p8702/deaktivering-av-ruterfunkjson.jsp

     

    Bare bytt ut IPen 192.168.1.1 med 10.0.0.138

    Beklager å bumpe tråden, men vet noen om det trengs en modem del i router for å få dette til å virke på en annen router?

    Har en Apple airport extreme jeg gjerne vil bruke som modem. Har prøvd før uten hell... Vil gjerne bli kvitt den møkkarouteren jeg kjøpte av Telenor. Jeg har vdsl om dette betyr noe. Setter stor pris på tilbakemelding :D

  6. Jeg har et forholdvis stort hus med etasjeskille i betong, samt en ganske stor steinmur som dekker nesten halve stuen i bredderetning, en skikkelig wifi killer for å si det mildt. Har teknisk rom i kjelleren, her står det pr dags dato en Linksys router med innebygget modem som jeg kjøpte fra Telenor når jeg fikk vdsl.

    Denne er satt halvveis i bridge, men pga et eller annet bug med modemet, så må jeg ta factory reset, og sette den i bridge mode på ny hver gang strømmen går. (Heldigvis ikke ofte dette skjer, men jeg er typisk nok gjerne på andre siden av landet på et eller annet når kona ikke får liv i netflixen..)

    Og med halvveis i bridge, så mener jeg at den fremdeles broadcaster nettverk, selv om jeg slår den av både med bryter og i software.. Møkkamaskin for å si det mildt.. :)

     

    Etter denne routeren/modemet, har jeg en Apple Airport Extreme. Denne er samkjørt med ethernet kabel til enda en Airport Extreme som står i hovedetasjen. slik at jeg får sømløs og automatisk overgang fra den ene til den andre routeren alt etter signalstyrke. En router i kjelleren var rett og slett ikke nok til å rekke rundt i hele huset, så jeg slang på en til. Dette fungerer forsåvidt greit nok, men nå har jeg laget til et rom med PS4 og prosjektor, og inn der har jeg ikke ethernet, og rommet er selvfølgelig på feil side av nevnte steinmur i stuen, og på feil side av etasjeskillet, så wifien jeg får på PS4'en er latterlig dårlig.

    Jeg vet ikke om PS4'en kjører på 2,4 eller 5 ghz, men antar at det er 5 ghz.

     

    Det jeg nå er på jakt etter, må være en router som jeg kan bruke med telenor vdsl opplegget mitt, som også har potensial til å kunne rekke over hele huset mitt. Jeg MÅ ha bort denne Linksysen hvis jeg først skal gjøre noe.. Jeg tror mye av problemet jeg har nå er at det et 3 forskjellige routere på et relativt lite areal, + naboene sine nettverk oppå dette igjen.

×
×
  • Opprett ny...