Gå til innhold

Trafikkstudenten

Medlemmer
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trafikkstudenten

  1. Jeg har hørt om noen som har bestått selv om sensor har grepet inn.

     

    Jeg tror ikke selve lukeparkeringen er problemet. Problemet er at det er et krav at du skal vite hvor kjøretøyet er. Hvis du kommer borti en fortauskant, så er det lett for sensor å tro at du ikke vet det. Lukeparkering er en fin måte å luke ut (sorry ordspillet) kandidater som ikke er trygge på bilens omfang.

     

    Det er ikke vanlig å få den samme sensoren to ganger. Dersom det skjer, så vil ofte trafikklæreren kunne hjelpe deg å bytte. I noen tilfeller kan du til og med be om å ha en ekstra sensor i bilen.

     

    Når det gjelder hvem som er best, om det er en 18-åring eller 60-åring, så tenker jeg at jo lenger vi kjører bil, jo flinkere blir vi til å tilpasse kjøringen og tøye reglene så det passer oss selv best. Og så får vi ingen tilbakemelding fra andre enn oss selv. Kanskje tror vi bedre om oss selv jo lenger vi har hatt førerkort. Det er ikke sikkert det er positivt.

     

    95jente, du virker oppegående. Jeg tenker det er mer fornuftig å bruke 1 time på å jobbe med det sensor ikke likte, i stedet for å bruke 1 time på å lage en klage (som ikke går igjennom). Lykke til, jeg tror du kan fikse dette!

    • Vandelsattesten er gyldig i 6 måneder.
    • Bestått teoriprøve er gyldig i 3 år.
    • Trinn 3 er den trafikale delen. Trinn 1 er trafikalt grunnkurs, trinn 2 er teknisk, trinn 3 er trafikal + glattkjøring, trinn 4 er langkjøring.
    • Trafikalt grunnkurs er i utgangspunktet gyldig til ny læreplan kommer. Ofte er det overgangsordninger når det kommer en ny forskrift/læreplan. Forrige endring var i 2004, og det er ikke planlagt noen ny forskrift/læreplan foreløpig.

    Hvis vandelen har utløpt, ordner Statens vegvesen kontakt med politiet for ny vandel, men du må selv (eller læreren) ringe Statens vegvesen og be de gjøre det. Det tar alt fra 3 dager til 8 uker å få ny vandel, avhengig av hvilket politidistrikt som behandler saken. Vandelsattest innhentes automatisk første gang man søker om førerkort.

  2. Husk at det å gjøre feil ikke nødvendigvis betyr at man har juridisk skyld. Synes det er fornuftig det som er sagt om feltbytte. Forsikringsselskapene er nok også enige i det.

     

    Nå er det mulig at vi om noen år får se nye regler for rundkjøring; Blant annet lurer man på om ikke det bør være slik at den som har best oversikt (altså han som kommer bakerst) bør ha størst ansvar for å unngå kollisjon.

     

    De som har lyst til å vite mer om hva forsikringsselskapene tenker, kan få tak i boken Regressavtalen - ansvarsvurderinger etter sammenstøt i trafikken, av Stein Plogvoll. Den inneholder blant annet et avsnitt og skisse av situasjonen nevnt i første post - og mange andre lignende situasjoner.

  3. Veiledningstimene, sikkerhetskurs bane og sikkerhetskurs vei er gyldig frem til eventuell ny læreplan. Etter nyttår kommer det for eksempel ny læreplan for BE (tilhenger), men staten har lagt opp til en overgangsordning for de som tar det obligatoriske i år. Det kommer ingen ny læreplan for personbil med det første.

     

    De obligatoriske aktivitetene registreres i et sentralt register, slik at læreren uansett skole vil ha tilgang til opplysningene om hva du har gjennomført.

     

    Teoriprøven er gyldig i 3 år.

     

    Husk at du på vinterstid må ha mørkekjøringsdemonstrasjon før førerprøve, i motsetning til om sommeren, hvor du kan ta mørkedemo etter førerprøven.

  4. Kjøpte for en tid tilbake en Alien PC som jeg ennå ikke har fått til å fungere normalt - og har ikke mulighet til å sette av så mye tid for å få orden på den. Jeg er derfor på jakt etter en ny spill-PC. Jeg har svært lite peiling på PC.

     

    Ønsker:

     

    • Flightsim X + neste oppfølger på beste grafikkinnstillinger
    • GTA V + neste oppfølger på beste grafikkinnstillinger
    • 2 (helst 3) skjermer

     

    Skal også bruke den til lett videoredigering og selvfølgelig surfing. Har ikke behov for stor harddisk, minnekortleser, e.l., men gjerne DVD og trådløst nett.

     

    Pris < 30k, men har ikke lyst til å bruke mer penger enn nødvendig. Trenger ikke mus/tastatur/høyttalere

     

    Funker det å ta utgangspunkt i en av Kompletts Gamer-PC'er? Vil gjerne ha innspill på skjermer også. Noen som tar utfordringen?

     

    T :)

  5. Ingen spill fungerer. Kjøpte 7-8 velkjente titler ved anledning, ingen fungerte tilfredsstillende. Forsøkte også å kjøre spill uten cd med "hjelp" *hysj*.

     

    At resultatet er normalt er jo forsåvidt positivt :)

     

    Skal prøve GPU-Z. Ang supportavtale - PC'en er en takk fra en gullsmed i Oslo, de så eneste jeg får til svar fra DELL er at de har forsøkt det de kan, og evt mer hjelp koster penger.

     

    Forsøker først en Johnny_B-løsning, tester, og deretter GPU-Z.

     

    Kommer tilbake med oppdatering.

  6. Linken din gir Unauthorized download

     

    Jeg har brukt ati.com - skjemaet til høyre med riktig kort og win versjon, deretter fil nr 1 eller 2.

     

    Jeg vet ikke om det kan være "troll". Hvis det er det, har det kommet enten hos Dell, eller fra installasjonscden. Begge deler tror jeg er usannsynlig.

     

    edit: Ut fra navnet på filen du foreslår, ser det ut som det er en display driver? Denne har jeg forsøkt.

  7. Da har jeg sittet en stund.

     

    1. Avinstallert drivere + CCC, og installert Driversweeper.

    2. Installert siste versjon av NET Framework (den var forsåvidt allerde up to date)

    3. Startet pc'en i sikker modus, og kjørt Driversweeper. Den fant litt ATI-ting som ble fjernet.

    4. Startet i normal modus og installert full pakke, driver + CCC.

     

    Samme resultat - dvs intet resultat. CCC fungerer ikke. Ikke GTA heller. Jeg er mest bekymret for det siste.

  8. Forsøkte først Catalyst Software Suite. I følge enhetsbehandling fungerer driveren greit. Installasjonsprogrammet påstår at CCC blir installert, men kjører jeg installasjonsprogrammet en gang til, sier det at CCC ikke er installert. Lastet derfor ned CCC alene, installerte, og da dukket den opp på startmenyen. Men skjer ikke noe særlig når jeg trykker på den.

     

    Prøver nå det som står i dette innlegget, høres egentlig logisk ut.

     

    Bør kunne dra GTA ja...

     

    Jeg er veldig glad for all hjelp - fortsetter i kveld :)

  9. Det med 3D-mark må jeg komme tilbake til.

     

    Har reinstallert skjermdriver. Forsøkte først bare å oppdatere driveren, men det hjalp ikke. Avinstallerte og slettet alt, før jeg installerte nye drivere. Da fikk jeg bluescreen i stedet (skjedd to ganger). Og når det endelig funker, finner jeg ikke Catalyst control center. Dessuten, kjører jeg installasjonsprogrammet etter å ha installert alt, påstår det at jeg ikke har installert alt. Kan det være noe der? Og hvordan løser jeg det?

     

    Oppdatert 02.03 kl 08:43

     

    Nå har jeg installert skjermdriver og det fungerer. Driveren altså. Ikke GTA. CCC fungerer heller ikke. Når jeg klikker på CCC på startmenyen går PC'en berserk i 3 sekunder, og så er det stille igjen.

     

    Prøver dette nå: http://www.rage3d.com/board/showpost.php?p=1336428223&postcount=30

  10. Jeg har forsøkt nyeste patch, uten resultat.

     

    Fra en superamatørs stol kan det virke som hverken CD eller vifte begynner å gå, så det føles som om PC'en ikke merker at den trenger å fungere.

     

    Har også forsøkt SimCity, Need for Speed, etc, men ingen vil fungere.

     

    Alienware Aurora.

     

    Da skal jeg bruke litt tid på 3dMark i kveld. Tusen takk for hjelpen så langt.

  11. Kjøpte ny PC fra Dell, med følgende specs:

     

    1 PROCESSOR : INTEL CORE I7 PROCESSOR 930

    1 MEMORY : 6GB 1333MHZ (3X2GB) TRI CHANNEL

    1 HARD DRIVE : 500GB SERIAL ATA (7200RPM)

    1 GRAPHICS : 1GB ATI RADEON HD 5870 GRAPHI

    1 OPERATING SYSTEM : NORWEGIAN GENUINE WIN 7 64

     

    Før jeg gjorde noe som helst, installerte jeg GTA IV. Installasjonen går greit nok, men når jeg starter GTA hakker spillet veldig etter 2-3 sekunder, selv på laveste kvalitet.

     

    Installerer derfor MS Flightsim X, og den går nesten uten hakking på laveste kvalitet.

     

    Dell har kjørt sine diagnoseprogrammer, og insisterer på at det er noe galt med spillene. Har derfor kjøpt dobbelt opp, og heller ikke mye nye CD'er fungerer det greit.

     

    Har oppdaterte drivere (afaik), sjekket Windows Update, kjørt Spybot S&D uten resultat og kjørt medfølgende recovery cd.

     

    Hva er neste skritt?

     

    Jeg er veldig takknemlig for all hjelp. Jeg kjøpte PC'en i november, og har fremdeles ikke fått orden på den. Det er litt frustrerende.

  12. Har en kolonne med følgende celleverdier:

     

    50

    20

    (30)

    50

    30

    (20)

     

    Ikke spør hvorfor det er sånn, det er noe jobben har funnet ut. Greia er at jeg vil summere alle uten parantes, og alle med parantes, hver for seg. Resultatet skal presenteres i to celler, slik:

     

    150

    (50)

     

    Er det mulig å få til? SUMMERHVIS funker vel greit, men (20) blir til -20, og da stopper mine "kunnskaper".

  13. Er ikke helt sikker på om jeg har skjønt alle svarene her, så har lyst til å prøve å svare selv - og komme med noen kildehenvisninger, for sikkerhets skyld.

     

    Enkelte påstår at vi bare har to fartsgrenser. Hva menes egentlig med dette?

     

    Med det menes de generelle fartsbestemmelsene (vegtrl. § 6). Fartsbestemmelsene er nemlig delt i tre:

    • De generelle (50/80)
    • De spesielle (80 for lastebiler, 60 for henger over 300 kg uten brems etc.)
    • Den relative "Fører av kjøretøy skal avpasse farten etter sted, føre-, sikt- og trafikkforholdene ...".

    I tillegg så har vi den særskilte fartsgrensen, altså skiltene, men det plasserer mange i kategorien for de spesielle fartsgrensene.

     

    50 km/t er høyeste tillatte hastighet i tettbygd strøk, men det står ingen steder hva tettbygd strøk er. Derfor er det som regel skiltet fartsgrense 50 km/t dersom ikke det er åpenbart hva slags område man kjører i (St V. håndbok 050, del 3).

     

    Av og til kjører man ut fra et tettbygd strøk, og noen hundre meter på en lang, fin, oversiktlig strekning, og inn i et nytt tettbygd strøk. Da regnes hele strekningen som tettbygd strøk (Rt 1958.924, Rt 1974.644).

     

    Hva er reglene for å sette dem opp?

     

    Dette er hvertfall slik det var for ikke lenge siden: Hvem fastsetter fartsgrensene?

     

    Til slutt litt om hvordan skiltene brukes:

     

    • Utenfor tettbygd strøk brukes 362_80_20x20.png der trafikanter kan forvente høyere fartsgrense. Dessuten brukes 362_80_20x20.png når det er slutt på en vei med høyere fartsgrense, som 90 eller 100.
    • I tettbygd strøk brukes 362_50_20x20.png for å oppheve lavere fartsgrense dersom den generelle fartsgrensen er 50.

     

    Altså: Et grått skilt som opphever en fartsgrense skal bare brukes når den generelle fartsgrensen er 80 km/t, men ikke dersom trafikantene forventer en enda høyere hastighet på grunn av standarden på veien. Da skal 362_80_20x20.png brukes.

     

    I tillegg:

     

    • Fartsgrensen skal gjentas etter vegkryss, slik at det alltid vil være et fartsgrenseskilt synlig innen 100 m avstand når det svinges inn på vegen.
    • Utenfor vegkryss skal særskilt fartsgrense 70 km/t eller lavere gjentas for hver 500 m eller oftere, og fartsgrense 90 eller 100 km/t for hver 5 km eller oftere.

     

    Alt dette står i det siste utkastet til Statens vegvesen håndbok 050. Håndboken brukes av alle som skal sette opp skilt, men det lovmessige rundt hastighet er det til syvende og sist alltid Høyesterett som avgjør.

×
×
  • Opprett ny...