Gå til innhold

kbrnsr

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kbrnsr

  1. For å bruke Louis Rossman som kilde igjen (morsomt å se at det er så mange fans av YouTube kanalen hans)

    En av grunnene til at fabrikanten ikke fjerner logoen er fordi volumet av folk som kjøper skjerm komponenten fra utlandet er ikke høy nok til å endre på fabrikk linjen (eller hva det heter) til å rettferdiggjøre kostnaden i å fjerne jalla logoen. Logoen er visst der for det kinesiske markedet (som jeg tror bryr seg fint lite om hvilken logo som er på skjermkomponenten).

    En av spørsmålene jeg stilte rundt den siste videoen han la ut om saken er akkurat når begynte Apple å sette logoen sin på skjermkomponenter?

    Forresten, er dette normalt blant andre produsenter, som Samsung, og?

  2. Man kommer inn på 1up gjenom proxy. F.eks www.hidemyass.com, www.proxy.org, eller søk på free proxy på google. (Det finnes 10000-vis av proxysider).

     

    Selv da klarer man ikke å laste ned podcastene manuelt, og det er ikke akkurat enkelt å finne mirrors som tilbyr dem (umulig, hvis ikke noen her gidder å hoste). Jimmith, jeg føler deg bro, siste jeg har er GFW fra 12/03/2007.

  3. Det er ikke deres feil, for en gangs skyld. Congent utpresser TeliaSonera (som eier nextgentel) for penger, TS gidder ikke så Congent brøt linja med dem. Ja, Congent er en av de større aktørene i det amerikanske markedet, og ja, de har gjort dette før. Inntil nå har jeg ikke klart å komme inn på 1up.com sidene pga meheene hos Congent (takk for proxy.org lenken).

     

    Originaltråd på Evil Avatar: http://www.evilavatar.com/forums/showthread.php?t=46616

     

    Her er meldingen TS har sendt til sine kunder:

    Dear Customer,

    We would like to give you the following information:

    Cogent has decided not to exchange traffic directly with TeliaSonera’s AS 1299 or indirectly with AS 1299 through a third-party provider. As a result, Cogent has partitioned the Internet and disrupted the flow of traffic between Cogent and TeliaSonera customers.

    While this has a negative impact on some users of the Internet, this effect is the result of Cogent’s decision and is unfortunately beyond TeliaSonera’s control. Until Cogent rectifies this situation, TeliaSonera customers experiencing any difficulty reaching Cogent’s network can continue to purchase IP Transit from TeliaSonera along with another Tier 1 provider. This will fix the immediate problem and ensure optimal connectivity going forward.

    We sincerely apologise for the inconvenience caused…

    If you have further concerns, please address your commercial contact at TeliaSonera

     

    The Telia-Cogent Spat Could Ruin the Web For Many (gigaom.com)

     

    Amerikansk operatör stoppar Telia (idg.se)

     

    EDIT: Noen som vet om en ISP bortsett fra Telehor som ikke er koble til TS?

  4. Fikk min i posten i dag :w00t:

    Bestilte fra Netshop for litt over en uke siden.

    5238882[/snapback]

     

     

    Jeg angrer på at jeg også ikke bestilte fra Netshop. De er kjemeraske til levering. Dette er 3 gangen at MPX svikter når det gjelder levering. Får ikke min X-Box 360 før mandagen jeg. :(

     

    EDIT: Dere som fikk tak i X-Box 360 følger det med en optisk lydkabel i pakken, samt er det en egen dedikert 5.1 port til lyd bak på boxen?

    5243507[/snapback]

     

    Var selv lucky nr. 7 på Elkjøp Carl Berner

    HD kabelen i premium pakken har et optisk utgang, men det kommer ikke med optisk kabel :).

    BTW: Jeg reserverte en 360 på Spaceworld, jernbanetorget, det KAN hende at de ikke har solgt den videre (skal sjekke imorgen), men hvis noen er intressert så er det bare å kontakte meg.

  5. Nåja, har tittet litt rundt på nettet for å finne meg en ny tablet PC, men dessverre så har jeg hatt ekstremt store vanskeligheter med å finne en som duger.

     

    Har foreløpig et pristak på 20 lapper, går nok ikke lenger enn dette :D.

     

    Jeg skal bruke maskinen til Office arbeid, og endel Photoshopping.

    EDIT: Og programmering, studerer IT ved UiO

     

    Vekt: maks 2.5 kg

    Harddisk: Minst 20 GB og minst 5600 RPM

    Dimensjoner: Etter å ha sjekket de norske tabletsene så er det nok naivt å tro at det er noen under 3.5 cm i tykkelse der ute. Med en 12 tommers så er vel lengden og bredden ignorerbar

    Tilkoblinger: WLAN B/G og Bluetooth. Jeg vil trenge et optisk modul (så kan jeg bare ha den hjemme), men det kan godt være en DVD/CDRW drev. Du vet aldri når det går galt og vil trenge en.

    Batteritid: Rundt 3.5 timer

     

    Ifølge det jeg har lest på forskjellige nettsteder og på forumet her så er det to modeller som jeg i det hele tatt kan vurdere:

     

    Fujitsu LifeBook T4010

     

    Vekt: 2.01 kg med optisk drev, 1.7 uten

    Tykkelse: 3.5 cm

    Levetid: 3.5 t

     

    Anmeldelse: Mobiletechreview.com

     

    En annen modell jeg vurderte var en Acer 202, men dessverre så har de implemenert en "revolusjonerende" ny mekanisme for å skifte mellom tablet og tastatur modus. Ulempen er at du ikke kan forandre på vinkelen til skjermen, også er vinkelen Acer har valgt veldig dårlig for å si det mildt.

     

    Ray.no specs: Ray.no;Acer 202 specs

     

    Er det noen andre modeller dere anbefaler eller? Jeg er åpen for forslag :)

  6. Jeg skulle åpne en bilefil fra den eksterne disken min, men av en eller annen grunn så hadde alt i bildemappen min forsvunnet (fire år med bilder) ! Er det noen som har noen gode råd for å fikse på dette? Eller enda bedre, er det noen som vet hva som skjedde?

     

    Den eksterne disken er en Seagate Barracuda 300 GB disk i en IcyBox kabinett.

    Installerte Windows XP professional SP2 for en uke siden.

    Flere mapper har forsvunnet, men det er bare bilder mappen min som har noen betydning for meg.

  7. Det kommer til å bli 7 Halo spill totalt.

    Den første ringen sprenges i 1'eren og i 2'eren får vi vite "hemmeligheten" om Haloene.

    De neste spille kommer til å handle om de resterende Haloene.

    Nei, i Halo 3 så vil Halo 2 sprenges, så hvis vi regner med at hver Halo får 2 spill, så vil det være totalt 14 Halo spill (Halo 1 må nok settes sammen og sprenges igjen).

     

    De har faktisk begynt å lage treeren! new_yes.gif

    Omfg...

    Jeg la faktisk ut det ryktet for en god stund siden, og for å være ærlig....så stoler jeg ikke på meg selv.

    Jeg har også hørt at MC og Cortana kommer til å ha en liten affære i Halo 7 (ooooh), men ikke si det til noen.

    Hva? Jeg har ikke hørt om det fra forumet... :dontgetit: Det er faktisk et faktum at de lager det/er i gang med prosjektet...

     

    Og by the way... hvor gammel er du?

    Ikke for å ødelegge all håp du måtte ha når det gjelder Halo 3, men dette med at det i produksjon..

    ...er et rykte som jeg kom på med.

    Dessuten er jeg 20 år gammel, og jeg registrerte meg før deg, så jeg har mest kred.

  8. Det kommer til å bli 7 Halo spill totalt.

    Den første ringen sprenges i 1'eren og i 2'eren får vi vite "hemmeligheten" om Haloene.

    De neste spille kommer til å handle om de resterende Haloene.

    Nei, i Halo 3 så vil Halo 2 sprenges, så hvis vi regner med at hver Halo får 2 spill, så vil det være totalt 14 Halo spill (Halo 1 må nok settes sammen og sprenges igjen).

     

    De har faktisk begynt å lage treeren! new_yes.gif

    Omfg...

    Jeg la faktisk ut det ryktet for en god stund siden, og for å være ærlig....så stoler jeg ikke på meg selv.

    Jeg har også hørt at MC og Cortana kommer til å ha en liten affære i Halo 7 (ooooh), men ikke si det til noen.

  9. Sjefen min har nettop bedt meg om å sette opp et trådløs nettverk som han kan koble seg til både på arbeidsstedet (restaurant) til leiligheten hans som ligger i samme bygning.

    Planen mn var å legge en telenormodem og en Linksys WRT54G på arbeidsstedet og en lik Linksys opp i leiligheten hans (retningsbestemte signalforsterkere funker rett og slett ikke så jeg må nøye meg med dette).

    kabeer-nettverkplan1thumb.gif

    wrt54g-6.png

    Så til spørsmålene jeg har:

    -Kabelkutting

    Hvordan skal jeg kutte og skjøte sammen kabelen til nettverkskontakten? Er det bare å kjøpe en sånn kroningsverktøy fra komplett og bruke det? Er det noen som kan fortelle meg hvordan man går frem med det? LSA & Krone verktøy trykkjustérbar

    120281.jpg

    -Kabler

    Jeg trenger en 29 meter lang kabel, med en buffer på tre meter, men hvis prisen på en 30 meter kabel er så stor kan jeg vel like gjerne kjøpe meg en 100m trommel :p: Patchkabel UTP CAT5E Grå 30m RJ-45/RJ-45, AWG24

    Jeg har tenkt å trekke kabelen utendørs, så den må tåle litt, regn, vind og snø, dette er vel riktig kabel for jobben, ikke sant? Et annent spørsmål som dukker opp er hvordan jeg skal sørge for at kabelen uten unntak er festet til veggen? Vil en blanding av teip (svart isoleringsteip) og superlim fungere tror dere?

    -IP

    Et par raske spørsmål, hvis den lokale ipen på master er 192.168.1.1 og den på slave er 192.168.1.11 så vil vel disse ipene fungere når jeg skal konfigurere routerne ved å taste inn disse ipene i adresselinjen til nettleseren min? Standard gateway ip er 192.168.1.1 på begge routere, dette vil vel ikke gi meg hodebry vel?

    Takk for all hjelp på forhånd!

  10. Hver eneste pc har en individuell MAC-adresse. Med MAC-adressering er det vel ikke noe vits med WPA-kryptering når kun mine egne pcer kan logge seg på?

    Mac adresse filtrering hindrer bare andre brukere fra å koble seg til WLANet ditt, men det hindrer ikke dem fra å snappe opp "pakkene" dine fra løse luften og analysere nettbruket ditt. Hvis ikke du har kryptert nettverket ditt da, helst WPA kryptering.

  11. Jeg hadde et Thompson headset som jeg brukte i ca. 6 måneder, men siden de holdt på å gå i oppløsning (det var grusomt, jeg hadde festet brun teip overalt).

    Men for ca. to uker siden så gikk jeg til innkjøp av Koss UR-40, men den ene plasthengselen ble knekt på den ene "høyttaleren" etter at jeg satt på den (jeg hoppet nesten).

    Nå er jeg veldig lei av å bruke spenn på hodetelefoner spesielt med Halo 2 like rundt hjørnet så vil jeg gjerne prøve (gud forby meg) robuste hodetelefoner, med ikke mange puslete plast-hengsler, kan hardware forumet anbefale noen?

  12. Jeg har prøvd å lete etter noen programmer ute på nettet som kunne forlenge batteritiden på 1 time på CL5, men det ble vel litt for vanskelig med det.

    Er det noen av dere som bruker noen spesiell strømsparingsprogram? Jeg vet at det finnes et par programmer ute for Linux, men er det noen for Windows XP?

  13. *ser ikke til å kunne stille skjem til 24bit fargedybde (usikker på hva det kan bety)

    Hukommelsen min er ikke helt på topp i disse dager, men jeg tror 24-bit gir deg de vanlige fargene, mens 32-bit gir deg fargene + gjennomsiktighet (alpha channel eller hva man kaller det)

  14. Hør hør, åpningstidene suger!

    Jeg bestilte en whitebox CL5 på leasing fredag 20. februar så de måtte kjøre den ut med bud, snakket med dem på telefon denne fredagen (27.) ved 13.00 tiden, fyren på telefonen sier at han skal ringe budselskapet så skal budselskapet ringe meg, med en gang. Ventet i 20 minutter, jeg ringte minst fjorten ganger for å få kontakt med dem, jeg fikk det til slutt ved 14.50. Fyren på telefonen sier: "Ja, vi skal kontakte budselskapet, du får det sikkert imorgen bla bla bla etc."

    Så ringte jeg dem idag ved 08.30, de sier at de skal sjekke det opp og skal kontakte meg ved to tiden (kontakte meg? Yeah right, sannsynligheten for at det skjer er sikkert 0,00000000000000000000001).

    Jeg ringer 13.00, så får jeg vite at budet har levert min maskin til feil kunde, og fyren vil ikke gi det tilbake, attpåtil hadde de gått tom for den modellen. Det endte med at whitebox skulle sende meg en CL 1557 med samme speks og en Pentium M på 1,6 GHz (kommer de i 1,6 modeller?), mens jeg ventet på maskinen jeg egentlig skal ha. Vel og bra sa jeg til meg selv, da har jeg iallefall noe, det eneste spørsmålet er om jeg må betale noe for det.

×
×
  • Opprett ny...