Gå til innhold

bjaa

Medlemmer
  • Innlegg

    2 938
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjaa

  1. Kompis fyller 30 år til uka, og jeg sliter med å finne på en overaskelse, eller gave, så da søker jeg hjelp her på forumet! Jeg vil helst ikke kjøpe noen gave på butikken, det blir for standard, men finner ikke ut av hva jeg kan gjøre...

     

    Min venn er 30 år og single, en livsnyter av rang og med interesse for kunst (maler malerier og sveiser skulpturer  bl.a), musikk og andre creative interesser... Men jeg finner altså ikke ut hva jeg skal overaske denne Karen med på 30 års-dagen..

     

    Noen som kan gi meg litt inspirasjon? Føler jeg sitter litt fast her og nu

  2. Får dessverre ikke lest artikkelen da jeg ikke er abn på ekstra, men kan mimre tilbake om min Celeron 300A som jeg klokket opp til 450 MHz, denne holdt koken i mange år til jeg fikk meg en P4 Northwood 1.6 GHz som ble klokket til 2.4 GHz og kjørte stabilt i mange år. Denne prosessoren lever den dag idag, på samme klokkefrekvens, i shuttle barebone av alle ting.

     

     

    Kikket mellom ordrehistorikken min på komplett nå, mye galskap der ser jeg nå.

    • Liker 1
  3. Har lest flere norske tester av denne telefonen og det er dårlig med bilder fra prosjektorfunksjonen, 2 bilder hvorav det ene er på badet er for dårlig i en test av en telefon hvor faktisk hovedfunksjonen er at den kan brukes som prosjektor... Savner masse bilder og litt mer beskrivelse om prosjektordelen på telefonen!

     

    Ellers en god test..

  4. Er dette slutten på dagens marked for roterende disker tro?

     

    Markedet har jo blitt oversvømt med volum og kapasitet de siste åra, behovet for noe større hardisk enn 500-1000 GB har har ikke vært til stede for de fleste datakonsumere. Billig har det vært og det lenge, er muligens grenser for hvor lenge slike produsenter kan holde på gammel teknologi, på tide at verden våkner opp og begynner med SSD o.l . Det vil dog alltid være et marked for disse diskene, men ikke i like stor grad som det har vært.

  5. Regjeringen har lagt ut forslag til mulig statsbudsjett nå , og for første gang har det kommet noe sunn fornuft inn. Effektavgiften er redusert med ca 30% i det nye forslag, dette er dog en avgift jeg fint kunne sett oss foruten da den kun setter en stopper for morsomme biler.

     

    CO2-avgiftene er økt smått med 1.6% i snitt, mens fradragene for biler som slipper ut mindre enn 110 gram CO2 øker med 21% til 750 kr/g.

     

    En ny avgift er innført, den såkaldte NOX-avgiften. Denne vil anslagsvis komme på ca 650 kroner for en normal bensinbil og 3000 kroner for en diesel.

     

    Omregistreringsavgiften foreslåes senket, les mer om forslaget til neste års budsjett her:

     

    http://www.statsbudsjettet.no/Statsbudsjettet-2012/Artikler/Avgiftssatser-2012/

     

    hva syns dere +

  6. Veldig bra poeng Nator. Hadde en fått kjøpt film og musikk i ønsket filformat og codec så hadde vi kommet langt.

     

    Det er kanskje ikke så mange av oss igjen, men hva med vi som liker å samle på ting, innholdet i f.eks musikksamlinga mi og filmene som er lagret på hardisk stammer 10-12 år tilbake, såklart jeg skal ha disse om 30 år også ! Det er man ikke sikret med DRM beskytta materiale, ei heller Spotify og lignende tjenester. Skal jeg betale for noe skal det være noe jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil med. Å selge matierale uten DRM er ikke værre enn å selge en CD-plate i butikken, hvem som helst kan rippe og kopiere denne og.

     

    Men inntil musikk og filmbransjen i det hele tatt gidder å rette seg litt etter teknologien,så laster jeg ned med glede.

     

    De så ikke dette komme når Naptster kom, og det har gått over 10 år og fortsatt har ikke ting forandret seg en dritt, da fortjener de all motgang de kan få da..

     

     

    Lykke til !

    • Liker 1
  7. Sitter å tenker litt på dette, her er min case:

     

    Jeg jobber i industri med 6 skiftavtale og har helt grei årslønn, det jeg lurer på er om det er mulig å kunne jobbe og samtidig gå på skole for videre utdanning? Tenker da først og fremst å få generell studiekompetanse samt de ekstra fag jeg trenger for det jeg vil komme inn på, og samtidig jobbe 100% som jeg gjør idag. I løpet av 6 uker så jobber jeg 5 formiddager i ukedagene, og jeg tror om jeg innstiller meg på det så bør dette gå. Vi har også 16 dager langfri etter 4 ukers jobbing..

    Noen som har noen synspunkter og i det hele tett aner om dette lar seg gjøre ?

     

    Kunne da tenkt meg å jobbet 2-3 år til , samt utdannet meg samtidig før jeg slår meg til med høyskole 100% uten jobb. Har ingen økonomiske forpliktelser for øyeblikket (utenom leilighet med 1 mnd oppsigelse og gratis sted å bo evt.)..

  8. Hei!

     

    Virker som om spilleren din er i "pro mode" , husker ikke helt hva det heter men det er at du har mulighet for aktiv deling, tidskomp på 6 kanaler og diverse, så viss du er en vanlig bruker så vil du ikke få bruk for dette. Står i manuelen hvordan du endrer på dette men det er en bryter enten på siden av spilelren eller på baksiden. Switch over denne og prøv igjen.

     

    Har du btw koblet til forsterker på linjeutgangen på spilleren? Da kan det være en årsak til dårlig lyd, om "pro mode" er aktivert og delefilter ligger inne .. men prøv å switch over bryteren så tenker jeg det ordner seg. :)

×
×
  • Opprett ny...