Gå til innhold

Blue Gene

Medlemmer
  • Innlegg

    696
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blue Gene

  1. Dersom du skal starte på scratch, uten erfaring og uten utdannelse innen IT, vil jeg tippe du starter i en servicedesk/1. linje jobb, og de betaler gjerne mellom 300-350 K i året tror jeg.

     

    Mulig du kan få noe utbytte av utdannelsen og erfaringen du har fra før, spesielt hvis du får en IT-jobb innenfor samme type bransje som du er i akkurat nå. Utdannelse og arbeidserfaring er uansett aldri en uting.

     

    Du kan jo høre med diverse bemanningsbyråer, headhuntere ala Xtra Personell, Top Temp, Vikar1, Jobzone, Kelly, Elan IT etc. De kan hjelpe deg videre, og fortelle deg litt om mulighetene dine. :)

  2. Nå viser det seg at hele turnustjenesten skal avvikles.

     

    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4044195.ece

     

    Det er interessant utfall, om ikke annet. Kanskje ikke helt uventet, dog.

     

     

    Edit: Spesielt dette sitatet tror jeg er ganske reelt:

     

    Kritikere frykter at en konsekvens av endringen vil bli at de beste nyutdannede legene vil ta seg jobber ved de store sykehusene i Sør-Norge, og at nyutdannede med gode kontakter i medisinmiljøet vil få de mest attraktive jobbene.

  3. Utgifter for en vanlig, singel mann.

     

    Hmmm. Det kan være så mangt.

     

    Det meste har vel blitt ramset opp.

     

    Men en ting er glemt her.

     

     

    Damer. Jenter. Kvinner/Kvinns. Eller rettere sagt, forsøkene på å tiltrekke nevnte (rare) skapning. Både før dating, under dating og etter dating.

     

    Dermed går det kjapt noen kroner der også.

     

    Antall kroner som går med til dette per måned varierer kraftig etter en rekke parametre. For eksempel hender det rett som det er at man møter en kvinne med et ønske om å betale noe av gildet selv. Likevel kan det sies at det en viss besviselig sammenheng med hvor mye en mann kan være villig til å legge ut og nøyaktig hvor pen/flott/søt/etc en kvinne er.

     

    Skriv det i rapporten din du.

     

    Ja, dette er noenlunde seriøst. :cool:

  4. Endelig den perfekte mobil?

     

    Det som jeg tenkte når jeg så dette. :)

     

    Har hatt to SE mobiler tidligere og har vært temmelig fornøyd med dem, spesielte likte jeg byggekvaliteten.

     

    Så det skal bli veldig spennende å se hva de får til med Android.

     

     

    Edit: Nå skal det sies at vi egentlig ikke helt vet om disse bildene er ekte da.

  5. Måtte signere kontrakten i dag, så på en måte har jeg akseptert lønnstrinn 3. Men samtidig står det på kontrakten at bedriften er bundet til HSH sin tariffavtale, og den er de 4500,- fra å følge.

     

    Nei, hvorfor har du gjort det da? Tarifflønn er vel ikke så høy at de ikke kan betale ut det som kreves.

     

    Ikke rart matgigantene tjener seg søkkrike..........

     

    Vi snakker faktisk om en byggevaregigant som tjener svært godt. For dem snakker vi om småpenger. Hvorfor jeg har gjort det? Fordi jeg ikke vil stå arbeidsledig om noen dager. De hører ikke på meg, og det vil kunne ta tid å gå videre med saken.

     

    Men som sagt, det står i kontrakten at bedriften er bundet til tariff, så da kan jeg vel bare organisere meg og kreve det? Problemet er at kontrakten går ut i desember, og da vil jeg neppe få fornyet denne dersom de føler seg presset til å gi meg lønnstrinn 6. Vet ikke om det bare er jeg som tenker dette, men jeg tror en av grunnene til at jeg har fått en halvårskontrakt til å begynne med er at dersom jeg lager problemer for bedriften med tanke på feil lønn, så vil dette gi dem muligheten til å ikke gi meg videre ansettelse om 6 måneder. Ellers ønsker de å fornye kontrakten med jevne mellomrom, slik at de ikke behøver å gi meg fagbrevtillegget man har krav på etter ett år som fast ansatt.

     

    Dette er noen temmelig utspekulerte folk vi har med å gjøre, med andre ord. Kjenner jeg blir litt forbannet når jeg leser om ting som dette.

     

    Hvis de lar deg gå på kontrakter, med lite sikkerhet fra periode til periode og med dårlige lønnsvilkår, så prøver de helt bevisst å frata deg enhver mulighet til å gjøre noe for å forbedre din egen situasjon som arbeidstager. Det er også utrolig proviserende at de skriver at de følger HSH sine satser på kotrakten mens de på den andre side gir deg lønnstrinn 3, samtidig gir de deg korte kontrakter. De har altså sikret seg på den sleipeste måte som finnes; Ingen kan ta dem på at de ikke tar med HSH i kontrakten og siden du får korte kontrakter og deres ønske om å kunne fornye denne både titt og ofte med på kjøpet så regner de med at du ikke vil kreve noe av dem.

     

    Man kan her enten velge å finne en vei å kjempe på eller la det være og jobbe der inntil videre samtidig som man søker på alt man kommer over av interessante jobber. Jeg var først innstilt på å råde deg til å gå videre med dette, men nå lurer jeg egentlig mest på om det er verdt det, da denne bedriften etter min mening later til å ikke være spesielt bra å jobbe i uansett. Med så dårlig personalpolitikk som de fører her, så vil det gå skeis før eller siden. Vil nok bli mye gjennomtrekk. Så kanskje beste rådet er å se etter noe annet og heller holde ut din nåværende jobb. Når du så får en ny jobb kan du jo alltids sørge for å fortelle noen enten i HSH eller i pressen om hvordan butikken du jobbet i tidligere behandler sine ansatte.

     

    Du får tenke gjennom dine muligheter og om du skal ta opp kampen her. Noen ganger er det verdt det, andre ganger ikke. Uansett hva du velger, vil det være en erfaring rikere. :)

  6. Høres ut som en bedrift med litt useriøs ledelse. At daglig leder er "uenig" med tariffer, lover og regler har faktisk ikke noen betydning, dette er rammeverk som ment å følges. Lukter litt arroganse, og man kan lure på om vedkommende er like likegyldig til andre ting også.

     

    Jeg antar at du er ganske ung, og unge mennesker har en tendens til å bli presset og "lurt" til å akseptere forhold som ikke er forsvarlige og kanskje direkte ulovlige.

     

    Står det i kontrakten din at du har rett på lønnstrinn 6? Dette er et viktig punkt. Hvis dette er kontraktsfestet så skal arbeidsgiver ha en veldig god grunn til bryte med den.

     

    Når det kommer til ting som har med lønn, goder, forfremmelse osv så bør man ha ting skriftlig. Muntlige avtaler har en tendens til å bli "forandret" uten ens samtykke, spesielt på ting som går arbeidstagers favør.

     

    For all del, trå litt varsomt i disse tider. Men kanskje du bør ta en prat med en advokat og se hvor du står hen. Har du alt på din side, så synes jeg du burde ta opp en ny samtale med sjefen.

  7. Si til henne, med litt bestemt og autorativ tone, at hvis hun absolutt må åpne kjeften sin hele tiden, så burde hun i det minste sørge for at det kommer noe som er verdt å høre på ut av den.

     

    Eventuelt: Neste gang hun slenger med leppa, gå rett bort til henne, se henne i øynene og si til henne; "Jeg er så drittlei av frekkheten din, du er jo som ei lita ufordragelig jentunge. Vet du hva man gjør med frekke jentunger?....man legger dem over fanget og gir dem ris på blanke messingen!"

     

    Si gjerne dette mens mange andre hører det.

     

    Så går du mens du ser veldig lurt og bestemt på henne. ;)

  8. Ting som er hyggelige og gjør meg glad?

     

    Tja, er jo diverse ting det.

     

    En av dem involverer meg selv, et attraktivt eksemplar av det motsatte kjønn, en seng, fravær av klær samt litt rødvin og kanskje noget dempet musikk. Krydret med noe levende lys. I tillegg kommer kanskje litt roser lagt utover her og der.

  9. Gir de deg sparken fordi du ble svindlet?

     

    Med mindre det var tydelig at dette var svindel og at det var gode muligheter for å oppdage dette i forkant, så ser jeg ikke helt at de kan de legge dette på deg. Det var firmaet som ble svindlet, du var bare på feil plass til feil tid.

     

    Og bare beskjed om at du skal legge inn en oppsigelse? Ting som tid til ettertanke, gjennomgang av rutiner, dialog om hva som gikk galt, diskusjon om skyldspørsmål osv ble ikke tatt hensyn til?

     

    Dette hørtes litt tvilsomt ut, høres på meg ut som at de legger alt på deg for å finne en syndebukk raskest mulig. Men klart, hvis du ville slutte uansett så gjøre det kanskje ikke noe. Hva lønn angår, så har du vel rett på den lønnen fra den tiden som du har arbeidet. Men er veldig usikker på de timene du ikka har tatt enda.

×
×
  • Opprett ny...