Gå til innhold

lordmyrland

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lordmyrland

  1. Koss har livstidsgaranti uansett, ja. Ta kontakt med forhandleren du kjøpte dem av eller importøren (Tura Skandinavia).

    Årsaken til at du mister lyden i en av kanalene er nok at det er brudd i ledningen. Veldig vanlig at slikt skjer når man bruker hodetelefonene på portabelt utstyr (mye bevegelse og rykking og napping). Dette er nok noe du vil komme til å oppleve med Koss eller et hvilket som helst annet merke, så sant det ikke er trådløst...

  2. Den røde serien til Weller kan ikke sammenlignes med den blå serien, det har du helt rett i. De er beregnet på hobby/lettere service, og til det duger de helt fint. Litt begrenset med hensyn til utvalg av spisser er det dog. Men har ikke inntrykk av at Weller har inngått noe kompromiss når det gjelder kvalitet på den blå serien sin de siste årene. Om man prøver seg på blyfri lodding vil nok noen oppleve at "kvaliteten" går ned pga at spissene blir fortere spist opp, muligens dette som har ført til at noen har fått den oppfattelsen. Men skal ikke mase mer om det. Hva enn du velger så vil jeg uansett gjenta at du bør ligge unna Solomon eller andre leketøy-produsenter. Det er det samme som å kaste pengene ut av vinduet.

  3. Om dere skal ha en loddestasjon til 1000-lappen så ville jeg satset på Weller sin rimelige "rød-serie" WHS 40 f.eks. Eller Ersa RDS 80. Lette å få tak i spisser til, noe som jo bør være et poeng. Ligg for all del unna alt som heter Solomon, da spissene blir spist opp fortere enn juling (dessuten finnes det ikke reservedelere å oppdrive til dem og loddepennene har en ergonomi fra helvete. Om det er rework-stasjon du er ute etter så ville jeg satset på noe fra Weller -suveren kvalitet og utstyrs-bredde. Ellers så er jo Metcal med HF-systemet sitt i en liga for seg når det gjelder stabilitet på varmen på spissen, mener nå jeg (men de har ikke så stort utvalg i rework-stasjoner så vidt jeg vet).

  4. Hei,

     

    Jeg har bestemt meg for å begynne å samle på lightere, sånn som Zippo'er, Ronson lightere og andre ting. Men finnet veldig få nettsider som selger lightere, så om dere kunne dele noen sider med meg så hadde jeg satt stor pris på det. :) Helst norske nettbutikker, men kan godt være utenlandske også, så lenge de sender til Norge.

     

    Countryshop.no (tidligere top secret) har et veldig bra utvalg av zippo til bra priser. Ronson lightere vet jeg ikke om noen som selger her landet, om du skal samle så er det vel klassiske comet lightere du er på utkikk etter. De har jeg bare sett i Danmark til sinnsyke priser... Men det er artig å samle på zippo. Lykke til!

  5. Når du snakker om footprintet til en satelitt så kan du jo si at jeg er litt lite nøyaktig. Men at jeg tar helt feil kan du da ikke mene at jeg tar. Nå var svaret mitt mer rettet mot Refsa sitt innlegg og det med hva størrelsen på en parabol i seg selv har å si. Men beklager om jeg tråkket i en eller annen salat...

  6. En større parabol har ikke større "mottaksradius". Men den har større "forsterkning", for å bruke et litt forenklet begrep. En større parabol vil konsentrere en større del av signalene som sendes fra satelitten inn mot LNBen. En større parabol vil også derfor være mer rettningsbestemt og derfor tvert i mot ha mindre mottaksradius. Jo flere LNBer og jo lengre unna ekvator (der hvor komersielle satelitter ligger) man er jo større parabol trenger man. Ergo: I Norge vil man trenge en større satellitt enn på Kreta for å få samme signalstyrke.

  7. Nei, det har du nok rett i. Mest sannsynlig er det noen kondiser i forsterkeren som har gått føyka, muligens noen avkoblingskondensatorer. Men dette er bare noe jeg tror. Om en kondensator (elektrolytt) har fått seg en smell (enten pga overbelastning eller at den har tørket ut) så ser man jo det fysisk på den, så det er jo ganske lett "feilsøking".

  8. For å fikse delefilteret i høytalerene dine (dersom det viser seg at det er problemet) ville jeg byttet alt av kondensatorer. Du finner slike hos elfa.se eller dynabel.no. Dynabel (tidligere eltek) har også en gratis høytalerbok som du kan laste ned. Gå inn på sidene deres og inn på høytalerkomponenter og last ned helt gratis. Her er det mye nyttig lesning for de som vil lære seg litt om høyttalere.

  9. At Norge er en sinke og har en ubrukelig stat gnåler alle om hele tiden. Men vi har da et av verdens best forvaltede oljefond og ganske mye nisje-idustri som går bra. Et høykostland med et innbyggertall på linje med en forstad i tyskland, har jo i ganske begrensede muligheter. Vi må dyrke det vi er bra på. Og det synes jeg da virkelig at vi gjør. Offshore har vi spisskometanse i bøtter spann, avanserte styringssystemer (miltært og sivil skipsfart) lige så. Hifi er jo et marginalt felt når det gjelder sysselsetting og verdiskapning, men Hegel og Electrocompaniet (som vel har samme opphavsmann som Abrahamsen) og Dynamic Precision mfl. klarer seg jo brukbart. Men poenget er vel at selv om vi sitter på mye oljepenger så har vi ikke ressurser nok til å satse på alle mulige forskjellige områder. Og slutt å klage på at staten ikke gjør nok! De skal legge ting til rette, men det får da f... meg være måte på til hvor mye drahjelp og respirator-virksomhet som skal bedrives!

×
×
  • Opprett ny...