Gå til innhold

vonkane

Medlemmer
  • Innlegg

    261
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vonkane

  1. Er trådstarter klar ov er at det han nå holder på med krever en autorisert elektrikker? Feil som måtte oppstå vil medføre redusert (evt null) erstatning for de skader som måtte oppstå.

     

    "OBS: Er ikke utdannet elektriker, men dette skal ettergodkjennes av autorisert elektriker med selskap i ryggen"

     

    Dette skrev jeg i første post, men takk for at du tok deg tid til å påpeke noe jeg åpenbart er klar over ;)

  2. helt enig her, du har alt for lite peiling på kobling av strøm. Hilsen en tømrer.

     

     

    Tror ikke du er i stand til å beslutte mitt kunnskapsnivå. Jeg er usikker på fargene på ledningene, handler ikke om kunnskap da, handler om erfaring...

  3. Hei!

     

    Holder på med oppussing hjemme og tiden er inne for å montere på de nye bryterne og stikkontaktene. Husker ikke hvordan ting var koblet, og har i tillegg kjøpt nye brytere allikevel. Har erfaring fra elektro fra skole, men hovedsaklig i bil. Baksiden av ny bryter er som følger:

     

    ____ L1

    1 __/ ___ L2

     

    Har 4 ledninger å velge mellom, hvit, blå, sort og sort. Hvordan kobler jeg denne?

     

    OBS: Er ikke utdannet elektriker, men dette skal ettergodkjennes av autorisert elektriker med selskap i ryggen :)

     

    Takk for svar

  4. Traktor-Jens

    Navnet sier mye, men han bruker sykkel som transportmiddel. Sykler overalt, han kan lett ta seg 5 mil om dagen (han er mentalt tilbakestående, så det går ikke fort). Han elsker traktorer og det er egentlig det eneste han snakker om. Gjør noen fantastiske impro av traktorlyder, min favoritt er når han startet opp traktoren.

     

     

    Halvt menneske

    Vet ikke hvorfor han heter det, men dette en en kar i militærjakke og grønn bukse (skikkeli army-style). Er tungt alkoholosert, men hva jeg kjenner han for er at han klarer på mange måter å tusle ut i veien når det komer biler kjørende. Resulterer i at han noen ganger blir kjørt ned. Bruker å stå inne i inngangspartiet til jobben min og røyke (ingen gidder å hive han ut)

     

    Har flere som er kjent i byen, men ønsker ikke å omtale de da jeg kjenner noen av de.

  5. <!--quoteo(post=15187865:date=09/02-2010 : 15:44:name=Thend)--><div class='quotetop'>QUOTE(Thend @ 09/02-2010 : 15:44) <a href="index.php?act=findpost&pid=15187865"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec--><!--quoteo(post=15154319:date=03/02-2010 : 20:26:name=Guest_malin_*)--><div class='quotetop'>QUOTE(Guest_malin_* @ 03/02-2010 : 20:26) <a href="index.php?act=findpost&pid=15154319"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->for det er vel litt forskjell mellom mikrotesla og nanotesla`??<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

     

    En mikrotesla er tusen nanotesla.

    <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

    Takk for svar.Du sier at sånne apparater er veldig dyre..Hva mener du er dyrt da?Jeg ser det er mulig å få et sånt apparat for 2000 kr.og det er jo ikke så ille...Men vet ikke om det er noe bra måleapparat...baldon selger den type måleapparater..

     

    Letet litt på google og fant et til 3 490,- tror jeg det var. Finnes sikkert billigere, men hvis du mener det er rimelig å bruke 2 000,- på et måleapparat som skal brukes til noe du allerede har fått svar på, er du nok usannsynlig rik og kan dermed flytte vekk fra ledningene.

  6. Hei,

     

    jeg klarer ikke komme på et strategispill jeg spilte for et ukjent antall år tilbake.

    Det handlet om å bygge seg baser på asteroider som hadde form som svevende isberg, litt som de svevende fjellene i Avatar. Man hadde forskjellige mineraler man måtte utvinnes fra nærliggende asteroider og det var en portal/gateway man kunne bruke for å reise til et spesielt sted som het noe som "the galactic market", "galactic black market" eller noe. Her kunne man kjøpe skip, teknologier, bytte mineraler mot spesielle ressurser man bare fikk herfra osv. Spillet var veldig "tregt" i og med at det kunne ta dagesvis eller ukesvis før man hadde fått seg et skip med mulighet til å kolonisere en ny asteroide og enda lenger før man fikk noe som kunne sloss mot andre spillere. Når man sendte ut et mining ship så kunne det ta timesvis før det nådde frem til nærmeste asteroide.

     

    Jeg er rimelig sikker på at det var en mmo siden jeg og en kompis spilte på samme server, men vi var så langt unna hverandre at vi aldri så hverandre. Han var imildertid så uheldig å starte rett ved siden av en amerikansk drittunge som hadde spilt en stund og konstant truet med å sprenge han. :)

     

    Synes å huske at vi fort ble lei av spillet da vi spilte det siden det var så tregt og vi bare hadde limited free version / trial, men jeg synes å huske at det hadde enormt potensiale og dersom det fortsatt utvikles så kan det være veldig bra nå. :)

     

    Litt om spillet:

    - Vi spilte det rundt 2002-2004 tror jeg (veldig usikker).

    - Det var ikke et browser spill, men noe man lastet ned

    - Samme business model som en mmorpg. Vi spilte en limited free version / trial og man kunne betale for spillet.

    - Tror det var en mmo. Vi var i alle fall 3 på samme server og det var enorme distanser og uendelig antall asteroider tilgjengelig på vår server så det kan godt ha vært hundrevis om ikke tusenvis av andre spillere der. Serverne var statiske og man valgte hvilken man ville begynne på i starten av spillet.

    - Ganske enkel 3d grafikk. Man så asteroidene ovenfra, men kunne styre kameraet slik man ville tror jeg.

    - Spillet spilte seg selv om man logget av slik at man kunne sette opp skip til å hente mineraler, bygninger til å bygges, forskere til å forske mens man var borte. Andre spillene kunne også utslette deg mens du var logget av.

    - Tror spillet var veldig ukjent og mest sannsynlig et indie spill.

     

    Jeg har ikke tenkt på dette spillet i hele tatt siden vi spilte det, men jeg kom på det nå da en kollega innstallerte en trial av Eve Online. Problemet er imidlertid at det eneste jeg finner når jeg googler er Eve Online. :)

     

    På forhånd takk og håper noen kan hjelpe meg. Arbeidstimene forsvinner raskt når man bare sitter og googler etter et spill man såvidt husker noe om. :p

     

    Hm, dette fikk meg til å tenke på BlackNovaTraders, et spill som er svært likt det du forklarer, men browserbasert og ikke i 3d. Tror jeg skal finne det frem igjen (det lever i beste velgående :p)

  7. Har en vanskelig en.

     

    Har faktisk ringt PlayStation Norge for å prøve å finne svar, samt konferert med flere internasjonale PS-forum, uten å få svar. Har også gått gjennom den offisielle PS-spill listen, uten å finne spillet, så det kan ikke være Sony sitt spill. Jeg er i utgangspunktet ute etter en låt i spillet, men navnet på spillet vil hjelpe mye.

     

    Du styrer et fly i 3. person. Settingen er mørk og dyster. Flyet kan bare holde en viss høyde, men du kan justere det ved hjelp av spaken, men når du slipper spaken, kommer det tilbake i orginal posisjon. Husker iallefall det var et B-2, B-117 og et F-16 du kunne velge mellom. Målet var å ødelegge alt på land (og vann i ny og ne). Spillet kom til PS One og coveret var lilla. Syns å huske a mange av sangene var med mye el-gitar. Mye neoklassisk, rock og metall.

     

    Håper noen kan hjelpe!

  8. Og resultatet ble? Var jeg nær med min gjetting på 30nT?

    Han typen sa det var 40.Apparatet hans målte bare fra 40 og oppover..men mente han 40 mikrotesla eller 40 nanotesla?? burde spust om det.kremt..for det er vel litt forskjell mellom mikrotesla og nanotesla`?? Jeg kunne tenkt meg å kjøpt sånn måleapparat.men hvor får jeg kjøpt et bra apparat som ikke koster så alt for mye å noe som måler ned i 0,03 nanotesla?

     

    Vel, slike apperater er ikke ment på lokalbefolkningen, så de er nok litt dyre uansett. Du trenger heller ikke noe som måler ned til 0,03 nanotesla. Du har fått vite hva resultatet er, nemmelig 40 eller mindre nanotesla. Hadde det vært 40 mikrotesla, hadde du hatt problemer i følge litteraturen.

  9. Trøst deg med at det fins værre ting å bo ved.

     

    Hva om det var et atomkraftverk? Eller noe mer aktuelt her i Norge: en godt trafikert vei.

    KREMT..høyspentledninger er ille nok syns jeg.jeg skal få måling inne i boligen på Fredag,Blir spennende er forbredt på det verste..Regner med godt over 100 mikrotesla..desverre..

     

    Hvis det er over 100mikroTesla, sliter du. Sånn ca at du får kreft innen kort tid i følge litteraturen. Tipper det er 30nanoTesla der, altså 0,03mikroTesla.

  10. All objektiv vitenskap tilsier at det er ufarlig.

     

    Er ikke det nok til å overbevise deg, så flytt. Det er ikke sunt å være konstant bekymret for noe, uavhengig om trusselen er reell eller ikke. Trivsel er viktig. Frykt, begrunnet eller ikke - kan ofte være like ille for helsen enn det man faktisk frykter.

     

    Til sammenligning så er jordens naturlige magnetfelt på 31 µT ved ekvator. Mennesket er skapt med en toleranse for elektromagnetisme, og andre former for stråling. Skal du bekymre deg for stråling i hverdagen så bør du huske at solen og resten av den naturlige bakgrunnstrålingen fra universet er mye værre for kroppen enn det normale menneskeskapte strålekilder er.

     

    Det fins måter å beskytte seg mot elektromagnetiske felt, men det er tullete å beskytte seg mot noe som all moderne vitenskap sier at er ufarlig. Se f.eks dette: http://www.lessemf.com/personal.html

     

    Heldigvis lever vi ikke i en verden der det er nødvendig med beskyttelse mot menneskeskapt stråling for vanlige folk. Nå som bly er forbudt hadde det vært vanskelig å skaffe penisfutturaler i bly :(

    Jeg har fått husbanklån så det er ikke bare å flytte .UTROLIG at jeg ikke så høyspenten når jeg stod på balkongen under visning.var helt blendet .av sola kanskje..jeg bor vel maks 100 m unna.Så da vil det si at hvis det er 300 000volt på linja noe det sikkert er,sikkert mer også.så vil måleapparatet inne i min leilighet slå ut på 100 nanotesla.noe som ikke er bra.akkurat:(

     

    Som du nevnte tidligere, kraftselskapet sa noe alà 50 000. Det er nok 50 000 volt, noe som ikke er skadelig på 100 meters avstand.

  11. noen som har foretatt en sånn måling?hvem gjør sånne målinger .jeg bor i buskerud..

     

    Slapp av, lavfrekvente elektriske felt gir bare økt risiko for hjernesvulst og endetarmskreft. I tillegg vil det nok redusere imunforsvaret ditt. Kan være verdt å vite at også poteter gir økt risiko for kreft.

     

    Hvis du fortsatt er redd for lavfrekvente elektriske felt, ta kontakt med Foreningen for El-Overfølsomme (FELO).

    Slapp av.Lett for deg å si du bor vel ikke nærme høyspent ledninger du..også lurer jeg på noe hvis noen vet.jeg ringt strøm selskapet å spurte hvor mye strøm som gikk igjennom de ledningene.da sa de at det var 50 000 amper.mulig jeg sier feil nå..men tallet 50 000 er ikke feil noen som vet hva det vil si?

     

    Hørtes rart ut, så vidt jeg vet er det 4 ulike hovedtyper med høyspentledninger.

    420kV, 800A. 100nT innen 145m radius

    300kV, 400A. 100nT innen 100m radius

    132kV, 200A. 100nT innen 55m radius

    22kV, 20A. 100nT innen 8m radius

    Kan sikkert forekomme noen andre typer, men tviler det går 50 000 Ampere i de ledningene. Fenomenet måles i nanoTesla (nT)

     

    Brystkreftrisiko øker med 60% hvis boligen du bor i har mer enn 50nT. Og jeg er sikker på at FELO vet hvem som kan måle nanoTesla.

     

    Edit: Skrivefeil

     

    Edit 2: Tada!

    http://www.instrumentcompaniet.no/default.pl?showPage=725

    Kjøp den, da får du målt nanoTesla.

    OKI MEN HVA BETYR FEKS 300kV ,400A. 100nT INNEN 100 m radius?HVORDAN VET DU DETTE JOBBER DU INNEN DETTE FELTET?takk for svar:)

     

    I vår verden har vi Google. Google kan gjøre hvem som helt til noen som ligner en PHD-kandidat på et forum.

     

    Det betyr 300000 volt og 400 Ampere, samt 100 nanoTesla i måleenhet når du er 100 meter unna linjen.

     

    Til sammenligning så skal det godt gjøres å finne et sted i huset du bor i som har under 100 microTesla.

     

    Hvis du du har f.eks metallårer under i jorda mellom huset og ledningene så kan den øke strålingen i huset. Er du bekjymret for dette så kan du leie inn noen som kan måle dette for deg så får du et endelig svar.

     

    Uhm, 100mikroTesla er 100.000nanoTesla... Regner med du mener 100nT.

  12. noen som har foretatt en sånn måling?hvem gjør sånne målinger .jeg bor i buskerud..

     

    Slapp av, lavfrekvente elektriske felt gir bare økt risiko for hjernesvulst og endetarmskreft. I tillegg vil det nok redusere imunforsvaret ditt. Kan være verdt å vite at også poteter gir økt risiko for kreft.

     

    Hvis du fortsatt er redd for lavfrekvente elektriske felt, ta kontakt med Foreningen for El-Overfølsomme (FELO).

    Slapp av.Lett for deg å si du bor vel ikke nærme høyspent ledninger du..også lurer jeg på noe hvis noen vet.jeg ringt strøm selskapet å spurte hvor mye strøm som gikk igjennom de ledningene.da sa de at det var 50 000 amper.mulig jeg sier feil nå..men tallet 50 000 er ikke feil noen som vet hva det vil si?

     

    Hørtes rart ut, så vidt jeg vet er det 4 ulike hovedtyper med høyspentledninger.

    420kV, 800A. 100nT innen 145m radius

    300kV, 400A. 100nT innen 100m radius

    132kV, 200A. 100nT innen 55m radius

    22kV, 20A. 100nT innen 8m radius

    Kan sikkert forekomme noen andre typer, men tviler det går 50 000 Ampere i de ledningene. Fenomenet måles i nanoTesla (nT)

     

    Brystkreftrisiko øker med 60% hvis boligen du bor i har mer enn 50nT. Og jeg er sikker på at FELO vet hvem som kan måle nanoTesla.

     

    Edit: Skrivefeil

     

    Edit 2: Tada!

    http://www.instrumentcompaniet.no/default.pl?showPage=725

    Kjøp den, da får du målt nanoTesla.

  13. "støtdemper lageret kan være gåent ja. Skal sjekke det neste gang jeg skal ut å kjøre.. Men synes det er litt merkelig det er på begge sider foran, men kan jo godt være mulit det. Skal sjekke seinere. =) Takk for tips"

     

    Om du leser hele posten så skjønner du kanskje att det ikke var trådstarter jeg skrev til :)

     

    Du er ikke fan av å bruke svar-knappen nei?

  14. noen som har foretatt en sånn måling?hvem gjør sånne målinger .jeg bor i buskerud..

     

    Slapp av, lavfrekvente elektriske felt gir bare økt risiko for hjernesvulst og endetarmskreft. I tillegg vil det nok redusere imunforsvaret ditt. Kan være verdt å vite at også poteter gir økt risiko for kreft.

     

    Hvis du fortsatt er redd for lavfrekvente elektriske felt, ta kontakt med Foreningen for El-Overfølsomme (FELO).

  15. Heisann.

     

    Jeg er den stolte eier av et Antec Twelve Hundre Big Tower kabinett. Veldig fornøyd med dette kabinettet. Store vifter med god kjøleløsning, stort kabinett med goD plass, perfekttil meg som spiller mye.

    Det som har begynt å irritere meg er at kabinettet oser for mye blått fra LED diodene. Dette har fått meg til å vurdere nye kabinetter. Kabinettet kan ikke ose av LED lys, minst mulig lys.

     

    Så hva skal jeg velge? Kan noen hjelpe meg? Har hatt Antec i noen år nå og er fornøyd med de, men vet ikke om så mye annet. Jeg vil gjerne ha Big Tower primært for spillere, gode kjøleløsninger, termiske soner og vibrasjonsdemping. Det siste er ikke akkuratt det viktigste..

     

    Sett endel på LIAN LI sine kabinetter.. Noen tips der?

     

    Så lurte jeg på, jeg ser at det er så utrolig mange bra Midi Towers der ute i forhold til Big towers. Bør jeg vurdere å gå ned til Midi Tower igjen? Big Towers er vel det samme som maxi og full towers?

     

     

    Takk på forhånd:)

     

     

    CoolerMaster HAF 932 BT. Konge-bra kabinett, 3 hot-swap, av og på-knapp for lys, mye kjølingsmiligheter osv. HAF 922 er den mindre utgaven.

  16. Mercedes har på de eldre modellene driftssikre dieselmotorer, men ruster noe helt inn i granskauen.

     

    Det er vel helst den MB 190 (w201 karosseriet) som er den generelle rustholken.

    W201.jpg

     

    MB 200 - 500 (w124 karosseriet) den er den mer rustfrie varianten.

    44342018qq0.jpg

     

    De ser rimelig like ut, men det er forskjeller i utseende....

    Den øverste er i utgangspunktet billigvarianten.

     

     

    Riktig, men hvor mange har w201 kontra w124? Dessuten, w124 er vel et stykke dyrere i forhold til w201 og ikke minst TS sitt budsjett?

×
×
  • Opprett ny...