Gå til innhold

Mixter

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mixter

  1. Hadde ikke andre verdenskrig eksistert, hadde jeg ikke eksistert. Om ikke Hitler hadde startet den hadde antakeligvis ikke besteforeldrene mine møtt hverandre, som hadde etterhvert lagd barn, som igjen lager slike forumspammerbarn som meg.

     

    Det hadde ikke vært mulig å fjerne andre verdenskrig ved hjelp av en knapp. Hele verdenshistorien henger sammen. Man måtte gå tilbake til steinalderen, hvis man skulle fjerne andre verdenskrig.

     

    Første verdenskrig og økonomikrisen i slutten av 20- og i starten av 30-tallet ga konsekvenser til andre verdenskrig. Tyskernes nederlag i første verdenskrig ga tyskerne lyst på hevn. Økonomikrisene i mellomkrigstidene gjorde slik at folk i Tyskland stemte på Hitler i valget, slik at Tyskland fikk en maktsyk leder.

     

    Hadde ikke Tyskland blitt samlet av jernkansleren (Otto von Bismarck) på 1870-tallet, hadde ikke Hitler kunne bli diktator i Tyskland. Preussen var veldig dominerende i denne tiden. Da hadde det vært mer vrient å samle Tyskland. Men det kom igjen av Napoleonskrigene...

     

    Under Napoleonskrigene erobret Napoleon alle tyske stater bortsett fra Preussen. Da ble Preussen både mere dominerende og mektigere. Napoleonskrigene fikk en konsekvens fra den Franske revolusjon som ikke hadde eksistert om ikke det hadde vært så dårlig styre, og økonomiske kriser i Frankrike på 1770- og 1780-tallet. Økonomikrisene i denne tiden henger sammen med USAs selvstendighetskrig og syvårskrigen. Og det dårlige styret var i Frankrike da, fordi Frankrike hadde hatt eneveldige konger siden Karl den Store.

     

    Jeg kunne fortsatt å bable om alt som har konsekvenser med hverandre helt til steinalderen, men det gidder jeg ikke. Krigen var nesten uungåelig på slutten av 30-tallet, og det samme ville skje fem år etter. Hvis man skulle fjerne andre verdenskrig, måtte man ha fjernet hele verdenshistorien og startet på nytt, så denne knappen føles totalt urealistisk ut. Hadde aldri trykket på den. Er egentlig glad for at andre verdenskrig eksisterte. Ikke bare for at jeg ikke hadde blitt født, men fordi folk lærte noe av den galskapen. Hadde ikke atombombene blitt sluppet over Hiroshima og Nagasaki i 1945, hadde det blitt sluppet atombomber over New York og Moskva i 1962. Jeg ville aldri trykket på den knappen!

  2. Har akkurat kjøpt spillet, og installert det. Har ikke prøvd det, fordi jeg ville spille ferdig et av mine andre spill. Men nå skal jeg prøve det med sommerfugler i magen. :)

     

    Flott anmeldelse! Men litt for mye fokus på feilene, og ikke på spillefølelsen. Jeg syntes det var litt irriterende at det alltid skulle det være noe galt på hvert eneste punkt.

  3. Røyking er veldig ukult spør du meg. Jeg har et mål i livet mitt om å aldri røyke eller prøve noe narkotika. Det går bare dårlig og livet mitt blir ødelagt. Man kan bli helt desperat på å få mere av det, og det kan ødelegge helsen; man kan dø i kreft eller hjertestopp når man er ca. 50 år. Har blitt fristet mange ganger, men har alltid holdt meg unna uansett. Jeg ser absolut ingen grunn til hvorfor røyking skulle vært kult!

  4. (har vist ikke lov å bumpe mer:P så da skriver jeg noen fullstednige settnigner. For det ER LOV.)

     

     

    ser mange velger å sette opp zelda i sin top 5 liste^^ :thumbup:

    skulle øsnke de kunne rekonstruere: The legend of Zelda - Ocarina of time til Wii^^

    det hadde vært ganske fun å spilt igjen^^ har dessverre mista mitt orginale spill men :( .

    Keep it up:D

    Jepp. Jeg skulle gjerne ønsket det. Man kan jo spille Zelda Ocarina of Time Master Quest (GameCube spill) til Wii, men det er ikke like moro som originalen. Man har blant annet dårligere kontroll over Link, og noen av gåtene i spillet er gjort om til mye vanskeligere. Gleder meg til at et nytt Zeldaspill kommer til Wii. Jeg ble litt skuffet over Spirit Tracks til DS. :roll:

  5. Selv har jeg også litt sans for Washington, som klarte å holde fraksjonene samlet.

    Er enig med deg der. Han er vel mest kjent som personen som sørget for selvstendighet i USA, men han er ikke den jeg beundrer mest.

     

    Jeg synes at John F. Kennedy og Franklin D. Roosevelt er to store demokratiske presidenter. Kanskje de to beste noen sinne.

  6. Litt sent svar, men hadde helt glemt tråden.

     

    SELVFØLGELIG var det riktig av USA å innvadere Afghanistan etter 11/9-01 og selvfølgelig var det riktig av alle dem som støttet USA. Feilen var Irak! Om Bush hadde fokusert på Osama bin Laden og Al Qaida såvel som Mullah Omar og Taliban samt å stabilisere Afghanistan etter krigen kunne mye blitt anderledes. Dersom han hadde klart å ta bin Laden og de andre store lederne av Al Qaida og de store lederne av Taliban og Afghanistan hadde utviklet seg til et stabilt land hadde Bush sikkert blitt hyllet som en av USAs største presidenter og helter gjennom historien.

     

    Men alt gnålet hans om at Saddam Hussein hadde ulovlige masseødeleggelsesvåpen og kontakt med Al Qaida samt den senere torturen ved Abu Grahibfengslet og de store tapstallene i Irak ødela selvfølgelig for populariteten hans. Fra å være den mest populære presidenten siden 2. Verdenskrig endte han opp som den minst populære og han kan i aller høyeste grad takke seg selv. Selvfølgelig kunne han ikke noe for orkanen Katrina der han ble kritisert for håndteringen, men innvasjonen av Irak kunne han noe for.

     

    Så skal man heller ikke glemme hans totale mangel på forståelse for klima, total uinteresse for å løse konflikten mellom Israel og palestinerne samt motviljen mot å høre på og samarbeide med USAs venner og allierte.

     

    Jeg tror nok ikke Bush var den nest populæreste presidenten siden F. Roosevelt. Jeg tror Kennedy, Johnson, Reagan og Clinton var en del mere populære. Bush mistet også litt av populæriteten sin tidlig i karrieren sin. Men det hadde vært flott om Bush hadde knust bin Laden og Taliban, og spredd demokrati dit. Jeg tror han hadde fått et bra ettermæle, da.

  7. Jeg tror nok ikke Palin vil starte krig mot Russland. Om ikke annet, tør hun det ikke.

     

    Angående republikanske presidenter er nok min favoritt Teddy. En solid realpolitiker med jernvilje, en Bismarck for Amerikas Forente Stater.

     

    :)

    Nei. Jeg tror ikke hun går så langt. I all fall ikke for alvor. Og om hun hadde gjort det hadde det vært flere grusomme opprør rundt om kring i USA, og at bare et kanskje 1, eller 2% hadde syntes hun gjorde god jobb.

     

    Min favoritt av republikanske presidenter er Lincoln. Han var en god taler, og hadde spesielt gode ideer som passet til de dagene under den amerikanske borgerkrigen. Jeg synes nok at Teddy er den nest beste av de samme grunnene som du kommenterte, og at tredje plassen går til president Grant, som hadde vært general under den amerikanske borgerkrigen, og ble president etterhvert. Han gjorde mye bra i USA på den tiden. Blant annet å utvide USA med store områder, vinne mange kamper over indianere og til slutt å grunnlegge tidenes første nasjonalpark - Yellowstone. :)

  8. Jeg synes det er helt greit med et flerkulturelt miljø her i Norge, men rasismen øker stadig, når nye innvandrere kommer. Jeg har gode erfaringer med innvandrere. Jeg kjenner en rekke ungdommer som er høflige, produktive, lever et sunt liv og trener mye, som har røtter fra Afghanistan og midtøsten. Slike folk som det er det ingen grunn til at skal henge i sitt hjemmeland, men uproduktive, uhøfflige ungdommer som lever sitt liv desperat med røyking og narkotika, burde holdes tilbake. Innvandring er et vanskelig tema å snakke om og å lage en lang post om.

  9. Vel, flott post, må jeg bare si! Jeg tenker at alle folk i verden er så egoistiske, og at folk vil få andre til å gjøre det samme som seg selv. Folk er også så grådige, og vil ta mere og mere. Noen kriger gjennom tidene har vært to ukers kriger om å ta et lite område uten noen særlige soldater. Noen kriger har vært flere tiårs kriger om å få med seg noen på ett eller annet. Siden folk er så egoistiske og grådige, tror jeg at en verden totalt uten krig hadde vært umulig. :)

  10. Haha, da jeg så nicket ditt trodde jeg det skulle komme en skikelig pro-Pallin post :lol:

     

    Hehe. Aldri i live. :)

     

    Trodde forresten Obama var ganske populær enda jeg, trodde hvertfall ikke populæriteten hadde sunket så veldig. Håper han vinner neste valg også. Bare tanken på Pallin i det Ovale kontor får meg til å savne både bushene og Reagen! Lurer på hva gutta i Kreml hadde tenkt om Pallin vant. Tror Putin er litt mer erfaren enn henne, for å si det sånn :)

     

    Jeg trodde i all fall at populæriteten hans hadde sunket en del, etter enkelte artikler jeg har lest på amerikanske nettaviser og forum. Jeg begynte til slutt å bli litt redd for at han skulle tape neste valg. Jeg fikk også et intrykk om at folk i USA tror ikke at Obama tenker seriøst på økonomien i verden - det gjør han. Men om det skulle skje at han hadde blitt upopulær, tror jeg han hadde funnet på noe genialt for å trekke inn stemmer til neste valg.

     

    Du glemmer at Lincoln egentlig minner mer om en demokrat fra våre dager, enn en republikaner. Justert for tidsforskjellen, og så videre. :)

     

    Jeg er enig i det. Jeg har alltid hatet det republikanske parti. Det har vært få suksessfulle republikanske presidenter i gjennom tidene i forhold til det demokratiske pariet. Lincoln, T. Roosevelt, Reagan - er det alle, eller? Da tenker jeg vel at det er helt naturlig for meg å støtte demokratene. Jeg tror ikke at den ekte Abraham Lincoln hadde vært utrolig konservativ i dag. Det er store forskjeller på den dag i dag, dagene under den amerikanske borgerkrigen. Jeg hadde blitt svært overasket om han hadde hatt et utrolig stort hat mot Obama.

     

    That said. Jeg tror ikke Sarah Palin er en god kanditat som president. Selv om hun var kompetent er hun en mediekatastrofe, hun fungerer ikke med en mikrofon foran seg, og the sad truth is, skal du være politiker i den absolutte toppserien må du ha medietekke.

     

    Dog, mye kan skje på 4 år..

     

    Når det kommer til Sarah Palin, sett fra mitt ståsted, er jeg redd hun vil fortsette Bush-doktrinen med å slå seg på brystet heller enn å gå inn for dialog.

     

    Hun virker heller ikke som en spesielt klok person. Slik virker det ikke på meg, i alle fall.

     

    Nei, hun representerer det samme som Bush i en enda mere konservativ versjon. For eksempel så har hun planer om å erklære krig mot Russland. Hva er vitsen med å provosere tilbake igjen? Det hadde gjort godt med en Obama-dialog med Russland.

     

    Trodde forresten Obama var ganske populær enda jeg, trodde hvertfall ikke populæriteten hadde sunket så veldig.

     

    Han /er/ fortsatt veldig populær og populariteten har ikke sunket kraftig, i motsetning til det som ble skrevet av Lincoln:

     

    http://blogs.wsj.com/washwire/2009/06/17/w...low-for-pelosi/

     

    Vel, såpass ja. Jeg trodde det hadde allerede sunket til under 50 %. Men det er jo bare bra om det er fortsatt 60 %. :) Jeg tenker at økonomikrisen, dialogene med arabere og ideene hans, har økt hatet mot ham med 6 %.

  11. Fikk 4,5 i 8. og er ikke fornøyd... burde klart minst 5

    Er ikke 4,5 ganske bra hvis du har fått flere femmere en karakterer under? :new_woot:

    Alle karaktersnitt over 3.5 er jo bra, siden det er høyere enn normalen. Alt over 5 er meget bra, spør du meg.

     

    Vel, mine foreldre fikk 5,25 og 5,65 i snitt, så jeg burde ha rundet 5 selv om det bare er 8.

    3,5 er nå ikke bra i min klasse, alle utenom 9 personer(vi er 29 i klassen) fikk bedre enn 3,8 i snitt.

     

    Du sa jo at du fikk 4,5. Jeg fikk 4,5, og jeg er den tredje beste eleven i klassen, og nesten halvparten fikk under 2,8 i snitt. Husk at 4,5 er 50% femmere (utrolig gode karakterer) og 50% firrere (gode karakterer).

     

    Er enig med BillyTheKid i det meste.

  12. Hehe. :)

     

    Tilstanden hennes i dag

     

    Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal si. Nå for tiden når populæriteten til Obama har sunket veldig, føles amerikanerne som et folk som ikke bryr seg om hva andre land tenker om dem, at fattige folk får pleie og at folk ikke vil ta vare på jorden. Jeg tror personlig ikke at folket kommer til å gå så langt at de begynner å stemme for alvor på henne i en stor og viktig valgkamp. Jeg tror heller ikke at hun kommer til å bli valgt i repubublikanernes nominasjonskamp som presidentkandidat. Mest på grunn av at hun helhetlig uintelligent og at det finnes flere bedre valg. Finnes få folk som er like konservative som henne.

     

    Tilstanden kan være anderledes i 2012. Kanskje hun viser seg for å være mere intelligent? (sjansene er minimale). Kanskje hun har mistet all populæriteten sin? Kanskje har hun fått sparken fra kongressen? Hvem vet.

     

    Hva skjer om hun vinner nominasjonskampen?

     

    Men her kan jeg komme med en positiv ting: om hun vinner republikanernes nominasjonskamp, blir sjansene til Obama til å bli større til å bli gjenvalgt.

     

    Obamas populæritet er i en negativ utvikling nå, og da blir selvfølgelig sjansene mindre for å vinne neste valg. Kanskje Obama er mye mere populær da? Eller er Obama kanskje myrdet da, slik at Joe Biden stiller som representant til valget i 2012? Hvem vet.

     

    Morsomme Palin-sitater

     

    Her er en sitat av henne jeg husker:

    Fyr som intervjuer Palin: "Hva er din erfaring med utenrikspolitikk?"

    Palin: "Min erfaring med utenrikspolitikk er at jeg kan se Russland på den andre siden av havet når jeg ser ut av vinduet mitt i huset mitt."

     

    Om hun virkelig blir president?

     

    Det er vel vanskelig å tenke på hva slags katastrofe det blir, men en eller annen slags katastrofe må det bli. Folk i USA tror at Obama er dårlig til å administrere økonomi, men jeg tenker det blir en forandring på det om Palin virkelig kan bli president. Da tenker nok USA på Obama som en verdensmester i økonomisk administrering.

     

    Om hun virkelig har noe sjanse til å bli president blir nok ettermælet til Palin til å bli #"¤%&/#%¤&%/&(#%&, eller noe slikt. Skal ikke se om hun hadde blitt like berømt president som Lincoln, Washington, Roosevelt eller Kennedy, men ikke på en positiv måte selvfølgelig. Altså ikke som en helt, men som en historisk katastrofe, en skam for alle som har stemt på henne og noe veldig negativt. Jeg tør seriøst ikke å tenke på hva slags helvete verden blir om hun blir president!

     

    Redd jeg til og med vil lengte tilbake til Bush om denne damen inntar Det Hvite Hus.

     

    Hahaha! Tenker jeg også ville gjort det! :D

     

    Konklusjon

     

    Nei, sjansene er små for denne dama. Hun er uintelligent, inkompetent, utrolig konservativ og alt har alt negativt på plass. Jeg vil tro at det er fortsatt ca. 89 % sjanse for at Obama kommer til å bo i det hvite hus fram til 2016. Ca. 10 % sjanse for at en annen republikaner inntar det hvite hus, og til slutt 1 % sjanse for at denne dama inntar det hvite hus. Jeg synes hun burde gå og henge seg! Til tross for nicket mitt er jeg i mot konservative republikanere.

     

    - AL

  13. 5 av 10 come on...

    spillet er jo maaaasse moro, verdig oppfølger til nes versjonen :)

    det får jo 8,5 overalt andre steder.

    vet det er smak og behag men hehe.

     

    Jeg må si jeg er enig i at 5/10 er feil karakter, men ikke samme vei som du synes. Jeg synes dette spillet burde fortjent en 3/10 eller 4/10. Etter min erfaring ble spillet for ensformig, og historien i spillet fungerer ikke. Folk flest forventer noe bedre nå i 2009.

     

    PS. Gi et eksempel over et sted hvor det blir definert som en klassiker?

     

    Edit: Så at GameSpot gav spillet 8,5. Gamespot sin vurderingsevne er vel ingenting å skryte av. De gir aldri noen spill under 7.

  14. Fortell hva du leser nå. Jeg leser for tiden verdenshistorie i boka som heter helt simpelt "Verdenshistorie". For noen måneder siden leste jeg noen av Alex Rider-bøkene, men gav opp, fordi jeg ikke hadde tid. De var godt skrevet og historiene var gode i dem.

    Hva det du leser på handler om. Det har jeg svart på over.

    Hvor godt det du leser er. Veldig godt. Boka er godt skrevet, og man får hele tiden et riktig inntrykk av hva som skjer til en viss tid i historien. Det går som regel sakte. Jeg liker å lese alle detaljer, og er god til å lære alt utenat.

    Hvor godt det du leste i 1999 var. Jeg tror ikke jeg kunne lese da. Jeg var vel 3-4 år da (ble født i 1995). Ble i stedet for lest for en del barnebøker. :)

    Hva du begynner på til jul. Jeg aner ikke. Har en hel haug med bøker, og jeg må jo se om jeg har tid til å lese bøker i det hele tatt.

    Hvilke bøker som ankommer postkassa neste uke. Antakeligvis ingen. Har ikke bestilt noen. Vet ikke om moren, faren min eller søstera mi ha bestilt noe. Antakeligvis ikke.

    Hvilken bok du ga til bestemor. Har to bestemødre i live, og jeg kan ikke huske at jeg har noen gang gitt noen av dem noe bok.

    Hva bestemor syntes om den. Og så videre... ...

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...