Gå til innhold

photojenny

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av photojenny

  1. Hei!

     

    Jeg er ei jente som er omtrent 160 cm høy og 60 kilo. Jeg ønsker å gå ned til 50-55 kilo (er mer opptatt av størrelsen på kroppen enn vekten). De siste 3 ukene har jeg trent 3-5 ganger i uken, og jeg spiser 1200-1500 kalorier om dagen. Problemet er at jeg er så usikker på hva som skal til for å gå ned i vekt. Holder opplegget mitt?

  2. Okei, la meg dele litt av mine egne opplevelser.

     

    Jeg er ei lita (og søt) jente, og jeg opplever at noen gutter og menn holder dette mot meg. Det er som om jeg veldig ofte må bevise at jeg har noe å fare må på en helt annen måte enn en stor, sterk gutt. Dette er selvfølgelig naturlig, i og med at større mennesker utstråler mer autoritet, dog ikke mindre slitsomt for meg. Jeg har alltid vært veldig skoleflink, og nei, jeg er ikke en pugger, men snarere flink til å se logiske sammenhenger og helheter. Min opplevelse er at smarte gutter evner å forstå at også små jenter kan ha noe mer enn sminke og sladderblader i hodet, men at en del av de mer gjennomsnittlige (dette er en drøy generalisering, beklager) har en holdning som tilsier at de i egenskap av å være menn alltid vet _litt_ bedre enn meg.

     

    Sannheten er at slike ting som det å være logisk orientert er et mye mer komplekst spørsmål enn hvilket kjønn du er, og jeg mener det er på tide å fokusere på at vi er individer/mennesker, før dette med at vi er kvinner og menn.

  3. Skjønner ikke hvorfor alle sutrer om at det er så lett for jener å få gode karakterer i gym, gutter har i gjennomsnitt bedre karakterer enn jenter i faget. Det synes jeg er helt i orden, gutter trener oftest mer enn jenter. Men jeg synes også at ei jente som trener mye, og har gode ferdigheter skal ha mulighet til å oppnå en 6er i faget. Slik er det ofte ikke, bare fordi hun aldri kan bli like god som de beste guttene.

     

    Å kreve forskjellige ting fra gutter og jenter i gymmen grunnet fysiologiske forskjeller er også en form for likestilling.

     

    Gymlærerne mine har dog alltid vært av typen: "Nå kan guttene være her å spille basketball, mens jentene går et annet sted og leker med en myk ball".

  4. Hehe, jeg fjernet håret da jeg fikk mitt første hårstrå. Var ikke tidlig ute. 12 år, tror jeg, men jeg hatet det. Derfor tror jeg at datteren din også vil forstå hvordan hun kan fjerne det om det er det hun vil. Tok også håret under armene med en gang det kom, husker mamma reagerte på dette.

     

    Det var flere av jentene i klassen min som barberte leggene før de fikk kjønnshår.

  5. Fikk en... wait for it...

     

    6!

     

    For de som vil ta en titt på foredraget og powerpointen:

     

    .Doc

    .Ppt

     

    At du turte å oppgi wikipedia som kilde. :p Historie er jo et fag hvor man faktisk skal lære å analysere og bruke kilder på en fornuftig måte. Men gratulerer! Tviler ikke på at presentasjonen var bra.

  6. Vi bruker jo nesten alltid macene våre på prøver, og det irriterer meg at de slår av internettet. Vi kan jo sende hverandre meldinger ved hjelp av bluetooth. Går fort. Pleier å sende meldinger selv, men bare for å høre hvordan det går med de andre. Prøvene er jo oftest lagd på en slik måte at det ikke hjelper å få svarene fra noen andre i klassen. Bare lærere som er gamle nok til å tro at de hindrer kommunikasjon ved å slå av internett. Jeg ville ikke brukt msn og facebook bare for at vi hadde tilgang til internett. Ville brukt tiden til å finne relevante kilder til det jeg skrev om.

  7. Alle kan vel være enige i at utseende er viktig! Selvsagt er det viktig å ta vare på seg selv, og også å fortsette med dette utover i et forhold. Jeg kan bare ikke tro at det er det _viktigste_ i et forhold. :) Og jeg må ærlig innrømme at jeg synes dette med instinkter er bullshit. Ser sjeldent gutter gå etter de jentene med mest solide hofter, og som ellers ville vært de sunneste mødrene for et evt. barn.

     

    Jeg vil bare beklage overfor alle som synes jeg har oppført meg barnslig i tråden o.l., er visst ikke så flink å kommunisere på nett ..

  8. Hei!

     

    Har snakket med læreren i ett av fagene mine nylig om standpunktkarakter. Han sier jeg skal ha 5, men jeg synes egentlig jeg fortjener 6. Før jul hadde jeg 4+ på en prøve, og så 3 6ere (fikk 5). Etter jul har jeg hatt 6 på alle prøvene, men 2 5ere og en 4er på innlevering. Greia er jo at innleveringene er levert før prøvene og dekker samme tema. På prøven viser jeg jo at kompetansen min er økt til 6? Og det er jo den endelige kompetansen min som skal settes karakter på iflg. Kunnskapsløftet? Læreren min sier også at den ene 6eren min etter jul ikke er tellende fordi resten av klassen gjorde det så dårlig på den vurderingen ... synes i hvert fall det burde telle som pluss for meg.

     

    Jeg trenger gode karakterer for mine videre studieplaner. Hva kan jeg gjøre?

×
×
  • Opprett ny...