Gå til innhold

SuperJo

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SuperJo

  1. Takk for svar.

    Artig å se "ekte" bilder tatt med E-420. Likte virkelig noen av de vinterbildene, må jeg si - som det med bekken :)

    Hvordan vil du si at E-420 klarer seg ved høy iso og i dårlig lys? Ser den får litt tyn for høyt støynivå i en del tester? Tar støvfjerninga nevneverdig tid når du starter opp, slik at du ikke kan slå på og skyet momentant? Tar gjerne i mot flere tilbakemeldinger og synspunkter.

    Jo

  2. Har vært fornøyd med min Powershot S5 is lenge, men nå har jeg begynt å stille større krav til støy, lysmåling og iso-evner (til tross for at jeg setter pris på S5'ens lave vekt kombinert med 12x zoom). Er derfor i ferd med å kjøpe mitt første speilreflekskamera.

     

    Jeg har lest mange tester, og jeg har vært i butikken og kikket på nybegynnerakameraer. Valget står nå mellom Canon EOS 1000D og Olympus E-420m, bla. fordi disse to er billige her i Sveits hvor jeg bor: 1000D + 18-55mm is: 3080NOK og E-420 + 14-42mm OG 40-150mm: 3605 NOK. Pris er et viktig argument for en student. For meg er det dessuten viktig at kameraet er så lite og _godt_ å bruke at det faktisk blir med på turer og at det faktisk blir brukt. Samtidig må jeg ha tillit til at bildekvaliteten er slik jeg forventer av et speilreflekskamera.

     

    I forbindelse med friluftsbruk frister Olympus' størrelse + inkl. teleobjektiv veldig. E-420 er betraktelig mer solid bygget enn 1000d, ved førstehåndsklemming. Derimot er Olympus nytt farvann for meg, og jeg er usikker på om jeg klarer meg uten bildestabilisator (særlig ettersom kameraet ikke yter så godt ved høy iso?).

     

    Fordelen med Canon er, slik jeg ser det, meeeget god pris/ ytelse, samme merke som jeg har fra før, bra programvare inkl., samt bildestabilisator. Dessuten har jeg mer til overs for SD enn CF. Det som bekymrer med E1000d, slik jeg ser det, er byggekvalitet og plastfølelse.

     

    Nå lurer jeg på hva jeg bør velge. Kan noen fortelle litt om hvordan E-420 er å bruke i det daglige? Blir man så lei av plastikkfølelsen i 1000d at man vemmes med tida, og snart ønsker seg et nytt hus? Eller er faktisk Canon'en strået vassere nå når jeg står ved terskelen for å lære meg digital fotografering skikkelig?

     

    Vil før øvrig takke for ei fin side med interessante tester og kunnskapsrike forumdeltakere.

  3. Hei !

     

    Er i ferd med å kjøpe ny bærbar pc. Budsjetterer med 13 store, og sitter og kikker blant utallige pc'er, spesifikasjoner, meninger og tester.

     

    Jeg registrerer at mange av disse pcene leveres med enten x700 eller GF6600.

    Og jeg lurer selvfølgelig på mange ting:

    - Hvor mye ytelsesmessig har 256 / 128 mb skjermkort å si? (x700 og GF6600 jeg tenker på da).

    - Hva vil være best i forhold til spilling og batteri ? 256 mb grafikk, 1,8 ghz CPU og 512 RAM, eller 128 mb grafikk , 2 Ghz og 1 GB RAM ?

    - ER jo så vanskelig å se om maskinene er solide på nettet. Noen bestemte som jeg bør styre unna ?

    - Er det bare Intel-prosessorer som gjelder, eller kan det være verdt å kikke på noe annet også ?

    - Hvorfor selger ASUS maskiner med avanserte skjermkort og liten prosessor til en billig penge? ER de noe å satse på?

     

    Ble mye på en gang dette, men har du meninger om noe av dette vil jeg gjerne høre de :)

     

    På forhånd takk!

  4. Hei !

    Når jeg åpner sida til SEs oppdateringstjeneste får jeg kun denne feilmeldingen:

     

     

    503 Unavailable

    Server is temporarily unavailable

     

     

    --------------------------------------------------------------------------------

    Resin 2.1.6 (built Fri Nov 8 08:18:18 PST 2002)

     

    Har prøvd med både IE og Firefox. Har også nyeste Java. Noen som har noe forslag? Eller er tjenesten nede for tida? Takk på forhånd :)

  5. Hei !

     

    Da er min K700 blitt lada opp og ned et par ganger etter at den kom i hus.

    Begynner nesten å bli lei av å taste nå. Så nå skal jeg bynne på neste prosjekt, tenkte jeg: South Park episoder på mobben. jadda, vet at det blir lite bilde osv :p

     

    Så da trenger jeg et program som konverterer divx og andre videoformater om til .3gp eller et annet format telefonen spiser. Noen forslag til sånne prgrammer? :thumbup:

     

    Og er det noen som har kommet over spill som klarer å utnytte skjerm og java-kapasiteten enda ? ( i tillegg til de forhåndsinstallerte mener jeg)

    Kanskje en liten url til en side med " free java downloads" ? :fun:

     

    Ha fortsatt go` kveld !

  6. Kom til å tenke på noe som irriterer meg med min T610;

    Under "samtaler" kan du kun se klokkeslettet for samtaler som har gått inn/ut/ubesvart den datoen samtalen var, hvis dere skjønner... Så hvis Gauder ringte meg i går, men at jeg ikke har sett på telefonen før idag så vet jeg ikke når i går han ringte. MEN dersom jeg stiller datoen tilbake kan jeg få se klokkeslettet for alt som hendte i går, men ikke for dagens samtaler :ermm: Skjønner? Så mitt spørsmål til dere som har fått K700 ( grattis btw :w00t: ) er : Hvordan funker dette på K700 ?

     

    På min 3100 kan jeg i "utboks" og "arkiv" se dato og klokkeslett for sendte meldinger, mens i "sendte meldinger"-mappa på T610 kan jeg ikke få fram noen av delene.... Kvisleis er forholda på K700 ?

     

    Håper dere gidder å sjekke/svare :thumbup:

  7. Ta en titt på dette bildet ( nr.1 og 2 fra venstre) :

    http://reviews-zdnet.com.com/Nokia_3100/45...6-30590466.html

     

     

     

    For meg ser det ut som om menyen er presentert som"3x3"/rutenett....

    Stemmer dette ? Er det slik på "norske" 3100er også ? Vet at det går ann på 3200, men vet ikke om det samme går ann på lillebror.

     

     

     

    Btw: T650 blir den nye sjefen - Skal vi satse på at den blir offisiell i løpet CeBit 2004 ? :thumbup:

  8. Det å være utenfor EU har sine ulemper også  :mad:

    ?skjønner ikke...

    Bare en tanke om at hvis vi hadde vært med i EU ville kanskje sett flere telefoner i Norge. Som f.eks Alcatel, Sagem, Sharp og Philips. Kanskje Norge dessuten ville kommet høyere opp på "slipplistene" til de store også ? Kven veit...

    Sært av Motorola å ikke legge ut V300 for salg i Norge, når den ligger på hjemmesidene deres som om den er her nå. Den selges andre steder i verden...

  9. En ting jeg kom til å lure på om 3100 : Hvor shitty MMS snakker vi her ?

    har den kun mulighet for MMS på opptil 30kB, eller 45kB som resten av series40 telefonene ?

    Ellers da? har den skikkelig MMS som min nå avdøde T610 hadde ?

     

    Forresten litt rart/synd at philips ikke tar inn telefoner til landet lenger. Kunne godt tenkt meg en 530 sånn rent funksjonsmessing - men den ser ikke ut i snøvær da.

    Kunne dessuten tenkt meg den nye Sagem'n også : My X-7 . Den er tøff den ;)

    Det å være utenfor EU har sine ulemper også :mad:

  10. ...og som alle nokia så klikker sikkert den etter 1 uke.

    jaha..?

     

     

    Skjønner ikke helt hvor du vil hen...

    du sier at du er en kresen mobilbruker med krav til kvalitet ol.; hvorfor 3100?

    ikke at d er noe galt men liksom d er bare litt dummt...

     

    Men skal jeg først anbefale noen tlf. må d vel bli

    SE t630: oppfølgeren til t610 (bedre skjerm, litt nye funksjoner og litt "bedre" kamera, og billig: mye for penga)

    LG G5400 eller g7100... (har sansen for de... stilige og G5400 gir deg veldig mye for penga siden den kun koster 2200 kr eller no sånn...)

    Nokia 6230....: Ja, her ser d ut til at nokia har mekket sammen en skikkelig godbbit; med minnekort,kamera, bluetooth,mp3 spiller (d vil hjelpe deg i skoledagen :p ) og radio ++, eneste minus er en skjerm som blir litt i d minste laget (ca. samme str. som 6220)

    Med mindre prisen ikke blir for stiv blir dette en veldig god mob.

    Det kan du godt si.... Er ikke helt sikker på hvor jeg vil hen selv heller.... Derfor spør jeg om råd..

    Som sagt så gidder jeg ikke bruke penger på kamera - så lenge det ikke dukker opp noe revolusjonerende på ei uke... For å ta T630 så er ikke kameraet no bedre i praksis. Her "forbedringen" :http://www.mobileburn.com/review.jsp?Page=12&Id=572

     

    LG7100 og 5400 : Liker interfacen, men batteritid og sms-utføringen svikter. Ingen mulighet for radio, og utvendig antenne kan jeg spare meg. Forøvrig for mye "LG-certified" tull med IRstøtte, javagreier, og gif-animasjoner.

     

    6230 : For dyr og med for liten skjerm. Sikkert en god tlf. mår den kommer, men hvis jeg først skal spytte i såpass så blir det heller venting på SendoX eller V600

     

    takk for råd :)

  11. Hei !

     

    Så her er ståa.... Min T610 er død av fuktskade, og jeg får ikke igjen noe som helst på forsikringa eller .no. Jeg må jo ha en telefon, og den må jeg kjøpe selv- kun et halv år etter at jeg bladde opp nesten 3 lapper på de forrige.

    Jeg hører nok til i gruppa av heller kresne mobilbrukere som setter pris på kvalitet, god IU og mest mulig funksjonalitet for pengene ( setter ikke såååå store krav til utseende). Dessuten må jeg beklagelig nok innrømme at mobiltelefoner er en av mine mange hobbier, og jeg bruker nok sikkert mer enn en time hver dag på å sjekke nyheter,forumer, specs. , priser og liknende. Noen andre som også har det sånn ? Det verste er at jeg ikke vokser det av meg heller - har vært sånn i flere år nå:blush:

    Selv om jeg ikke har så mange poster, så følger jeg godt med her i gården også :cool:

     

    Etter å ha ventet på det en stund, så har det gått opp for meg at det neppe kommer noen GODE kameratelefoner med BRA videoopptak på ei stund. 1mpx-telefonene lar liksom vente på seg. Jeg har dessuten funnet ut at dagens telefoner med kamera er så dårlige at jeg ikke gidder å bruke penger på det. ( Jeg vet T610-kameraet er dårlig, men jeg har også prøvd ST55 sitt, E700 sitt, og SX1 sitt ;) )

     

    Så nå når jeg skal ha ny tlf. vet jeg ikke helt hva jeg skal velge. Har klart meg uten nokia i 3 år nå, men jeg er i ferd med å få et litt for godt øye til 3100 pga. speakerphone-egenskapen og pop-porten med mulighet for radio ( må jo ha med seg Are&Odin i en tung skolehverdag :thumbup: )

    Alle forslag om telefoner jeg bør kjøpe, synspunkter og kommentarer mottas med et hjertelig takk :yes:

     

    Takk for at du gadd å lese et så laaangt og tørt innlegg forresten!

  12. Takk for svar :yes:

     

    Ikkeno problem å brenne i Nero 5.5, så det er ikke der det ligger ....

     

    Skjønner hva du mener, MorePower, men jeg prøver bare få tømt plata i Nero 5.5

     

    Til selve brenninga bruker jeg NeroVision Express 2. Det er supert for å gjøre om f. eks DivX til DVD osv. Problemet oppstår når jeg ikke har noe tomt medium å brenne til.... irriterer meg mycketmycket at jeg må konvertere .avi fila på nytt hver gang jeg prøver. Det i seg selv tar jo nesten 2,5 timer :(

    Any suggestions ? Forslag ? Hjelp ? :)

  13. Hei !

     

    Jeg har et litt kjipt problem... Jeg har en DVD+R/RW brenner og ei DVD+RW plate. Nå har jeg fylt opp plata, og vil gjerne få tømt den i igjen ( formatere den på nytt ). Jeg er ingen erfaren DVD-brenner, men hvis jeg har skjønt det rett så støtter ikke WinXP DVD+ formatet helt (?). Jeg har Nero 5.5 ( ikke 6 desverre ) og når jeg trykker på "slett alle data", så tror WinXP og Nero at det er ei CD-RW plate, eller at det ikke finnes ledig plass på den :(

     

    Mao. så får jeg aldri ei tom DVD+RW plate og kan ikke få brukt den mer hvis ingen har/vet råd ? Hadde vært Supert hvis noen kunne hjelpe meg, da jeg ikke er noen ekspert ! :roll:

     

    Har prøvd å brenne ut en .avi film som DVD (.vob) et par ganger nå uten at det funker.... feilmeldinga kommer etter 2,5 timer... tar jo så j***li med tid å konvertere ! Så jeg tror at feilen er at det ikke finns noe plass på DVD+RW plata :thumbdown:

     

     

    Takker for alle svar og fortsatt God Jul :xmas:

×
×
  • Opprett ny...