Jump to content

scav-

Medlemmer
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Her var det mye å ta av, og jeg tviler ikke på at du mener godt. Ok, Apple er gud. Hva som er til beste for forbrukeren må nesten den enkelte få bedømme selv, og basert på tallene er det mange som synes det Apple leverer er godt nok for forbrukeren. Dersom du tror at en prisreduksjon i App Store (og samtlige andre plattformer for digital distribusjon) kommer forbrukerne til gode i form av lavere priser eller bedre produkter, er du virkelig naiv. Nei, CE kan ikke bruke til å tvinge Apple til å endre ladekabler. Apple bryter heller ingen (nåværende ) lover i EU. Bøter til Microsoft er ikke gitt basert på dagsformen til tilfeldige ansatte i EU-organet, dette er prosesser og lover som styrer og der Microsoft ble bøtelagt hadde de brutt lover. Apple kommer seg ikke unna med skattejuks, hva snakker du om? Apple bruker den samme strategien som alle andre internasjonale bedrifter. At det er moralsk forkastelig er jeg helt enig i, men skattejuks er det altså ikke.
 2. Jeg tolket posten din feil, har redigert den opprinnelige kommentaren min. Ja, jeg skjønner problemet med at Apple gir seg selv en fordel, men det er fremdeles fult mulig for andre å ha appen sin på App Store, også ta betalt for abonnement et annet sted. Jeg gjør f.eks dette med Spotify, og så vidt jeg vet, betaler ikke Spotify en avgift til Apple fordi jeg har abonnement hos dem men laster ned appen i fra App Store? Kanskje jeg tar feil, men da lærte jeg noe nytt i så fall.
 3. De har definitivt kostnader. Personal, infrastruktur, utvikling, drift og leie. I tillegg til dette, har de utviklet en betalingsløsning og appstore oppå dette. Det koster penger. Artig å se deg unnskylde Spotify fordi andre også behandler artister kjipt, men det er vel et resultat av at du åpenbar har bestemt deg for at Apple er satan selv. CE-merking har ingenting å gjøre med USB-C, for elektrisk utstyr dekker det f.eks at direktivene for sikkerhet som er vedtatt overholdes.
 4. Dette er en ikke-sak. Epic brøt reglene til Apple og Google og da det fikk konsekvenser svarte de med et allerede ferdig opptegnet søksmål. Det jeg ikke fatter i denne saken er at folk gidder å bry seg, som om dette er en kamp som kommer til å endre noe for noen av oss forbrukere. Vi kommer ikke til å bli påvirket av utfallet, den ene eller andre veien. Du tenker dersom Valve plutselig bestemte seg for å legge ned sin primære inntektskilde? Jeg forstår ikke sammenligningen. Ja, stakkars Spotify. Apple skviser dem på pris, mens Spotify skviser artister på inntekter. Du setter to grådige bedrifter opp mot hverandre og bruker den ene til demonisere den andre? Du forstår at Apple også har kostnader knytte til drift og vedlikehold av plattformen? Det er ikke sånn at det er gratis å utvikle eller bruke alternativ infrastruktur heller. Det er klart Apple er dyrt, men 30% har vært standarden i bransjen i mange, mange år. Det finnes drivere til både Linux, og de har eksistert i årevis uten at det har ført til noe voldsom økning i markedsandeler. Brukeropplevelsen på f.eks Linux er alt for dårlig til at hverken Apple eller Microsoft trenger å føle seg truet her. Hvor mange år har vært "Year of Linux on the Desktop" nå? Jeg har hørt om det siden tidlig 2000.
 5. Klart biblioteker er nyttige, og det er ikke bare ræva språk som JavaScript som har dem. Rust og Haskell, for å nevne noen, bruker alle masse små biblioteker. Problemet her er at man i JavaScript-land har en kultur for å pakke de mest trivielle ting inn tredjepartsbibliotek.
 6. Kulturelle forskjeller er alltid vanskelig, uansett styreform. Sorry, men vær så grei. Selvmordsbomber er ikke retorikk. «Perspektiv» er derimot nettopp retorikk. En kjemper ikke for frihet når en kjemper for friheten til å selv undertrykke andre.
 7. Vet ikke hva som underholder mest, kommentaren om at andre er naiv eller din åpenbare mangel på innsikt i hvordan disse prosessene drives i store institusjoner.
 8. Neida, den kan du få nå. Etter å ha diskutert et par dager med deg er vi alle fall enig om en ting, hvorfor begynte jeg. Selve rosinen i pølsen leverer du ved å sammenligne Apple med en diktator.
 9. Nei, hverken Haskell, Rust eller JVM-språk forlanger det fra meg. Er det et utbredt problem?
 10. No problem! Mitt utgangspunkt her var desktop, ikke servere. Det ville blitt en helt annen diskusjon, og jeg kjører enda Linux på disse (eller dvs AWS, DigitalOcean og Linode kjører dem). Du bruker Linux aktivt, men du har aldri opplevt at yum eller apt (og forøvrig også pacman) roter det til og du må bruke tid på å google en haug med kommandoer du har glemt siden ting skjærte seg sist gang? For meg skjedde det så sent som i 2016 på en jobbmaskin – det har jeg ikke tid til! På LTS og "trygge" pakker som server distroer er det ikke ofte det er et problem, med med en gang du introduserer alle pakkene en trenger for å ha et utviklingsmiljø oppe og gå? Dersom jeg var arbeidsgiver er i alle fall mitt utgangspunkt helt klart at folk skal bruke minimalt tid på oppsett, og maksimalt tid på å jobbe og være innrullert i en eller annen felles greie, og der mener jeg enda at Linux rett og slett kommer til kort i forhold til MacOS (og Windows 10). MacOS er rett og slett bare mer smooth sailing, du har en core Unix som "bare virker" (det finnes selvsagt hederlige unntak, men til dagen er dette sant), resten kan du få med homebrew eller nixos sin package manager, nix.
 11. Foreslår at du sjekker ut svaret mitt rett over ditt svar, i stedet for å anta ting om meg.
 12. I kontekst "drittsekk" snakket JEG om å tjene penger – rett og slett fordi det er temmelig naivt å tro at noen selskaper er. mindre "drittsekk" enn andre. Uansett, så å designe egen CPU o.l. det er ikke godt nok, men bør helst produsere det selv, eller snubler du bare litt i ordene dine her? Det er heller ikke umulig at noe både er skinnende OG funksjonelt Personlig synes jeg gjerne man er like store drittsekker om man f.eks. er Samsung og støtter enheten sin med software i kanskje 2 år, for så å droppe enheten helt og forvente at brukeren på egen hånd oppdaterer denne med andre versjoner av programvaren fra 3. part. For meg er dette to sider av samme mynt.
 13. Dersom du ikke egentlig ønsker å lære deg alt som trengs for dette (det er en grunn til at dette er egne fagområder), ville jeg vurdert å enten bare gjøre det i HTML/CSS eller bruke et verktøy som https://jekyllrb.com – statiske sider er meget undervurdert og er nesten alltid et bedre valg enn CMS løsningene som eksisterer i dag, om du har noe teknisk innsikt og ønsker å gjøre litt ting selv.
 14. Det er et problem jeg ikke er kjent med, da jeg bruker MacOS på mine MBPs og ikke noen andre OS (jeg elsker hvordan hardware og software jobber sammen her). Har aldri laget en applikasjon til MacOS eller iOS i mitt liv, men har både hatt Haskell, Java, Scala og C# applikasjoner som kjører i Docker i produksjon uten at dette har ført til noen større utfordringer. Synes det er en fin balanse mellom homebrew og Apple sin mekanisme for oppdateringer, men er helt åpen for at alt i en pakke har sine fordeler. Linux er blitt bedre, men personlig skiftet jeg i 2015, etter minst 15 år, og har ikke sett meg tilbake siden.
×
×
 • Create New...