Gå til innhold

rosin

Medlemmer
  • Innlegg

    160
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rosin

  1. Ja er veldig usikker. Har fått studieplass ved et årsstudium. Kanskje er det lurest å bare ta det årsstudiumet jeg kom inn på, for så å bestemme meg senere. Men det hadde vært kjekt å begynt på et lengre studium i år, når jeg vet sånn omtrentlig hva jeg kan tenke meg å gjøre. Det høres svært spennende ut det med biokjemi. Takk for info! Jeg liker biologi og biologirelatert kjemi høres ikke så ille ut det heller :)

  2. Forresten så fell tilbudet til hovudopptaket vekk, dersom du søker på resttorget og får positivt svar, trur eg. Så viktig å tenke seg nøye om.

     

    Hm..jeg trodde dette gjaldt først når man hadde sagt ja til et tilbud på restetorget. Men kan hende jeg tar feil. Hva med ventelisteplasser fra hovedopptaket, faller disse også bort ved tilbud fra restetorget?

  3. Det er noe matte i kjemi, såvidt jeg kan huske var det bruk av annengradslikninger og noen formler som stoffmengden = masse/molar masse (type a = b/c) men det er jo et kurs i kjemi, ikke i matte og du greier deg nok med elementære matteegenskaper + noe annengradlikninger.

     

    Om kjemi1 er vanskelig eller ikke er nok et individuelt spørsmål, du kan jo prøve deg på det og se hvordan det er.

     

    Lykke til :)

  4. Hei.

     

    Jeg har noen spørsmål om restetorget.

     

    1. Når man sender inn søknad til restetorget, mister man da ventelisteplassen(e) fra hovedopptaket?

    2. Hva hvis man sier ja til en plass på restetorget, mister man da plass på ventelister man har takket ja til i hovedopptaket?

    3. Har man to søknader (den ene fra hovedopptaket) etter å ha søkt på restetorget?

    4. Bruker det å være restplasser innen realfag?

     

    Hadde vært fint om jeg hadde fått svar på dette før i morra siden restetorget åpner da, hvertfall på de to første spørsmålene. Har prøvd å nå Samordna opptak via telefon, men har ikke fått snakket med dem enda (stor pågang).

  5. Takk for svar! Har du mer informasjon om legemiddelkjemi?

     

    Jeg har sett litt på "farmasi" og "molekylærbiologi og biologisk kjemi" nå, men synes det er vanskelig å finne informasjon om de ulike studieretningene på mastergraden.

     

    Som bjelleklang nevner har farmasi noe som heter legemiddelkjemi, men etter bachelor i "molekylærbiologi og biologisk kjemi" kan man ta master i kjemi så det høres ikke dumt ut det kimla snakket om heller.

     

    Jeg blir litt rådvill, etter farmasi har man iallfall en yrkestittel, men studiumet høres kjedelig ut ift. "molekylærbiologi og biologisk kjemi". Samtidig så kan jeg tenke meg at man har en fordel av å gå farmasi med tanke på at man lærer endel om legemidler generelt + at man får en yrkestittel. Hva med siving.utdannelsen "Industriell kjemi og bioteknologi" ? Noen som har erfaring med denne?

     

    Setter pris på all hjelp jeg kan få. Forresten, er det noen som vet om det bruker å være restplasser på studier innen realfag?

     

    Takk.

  6. Takk for svar! Det høres veldig interessant ut. Hvordan er det med jobbmuligheter? Er det lett å få seg jobb etter å ha tatt mastergraden? Hvordan tror du studiumet er ift. farmasi?

     

    Jeg tenker litt på farmasi, i og med at det er et profesjonsstudium og i og med at det kanskje retter seg mer mot menneskekroppen. Men førsteinntrykket er at selve studiumet ""Molekylærbiologi og biologisk kjemi"" høres artigere ut.

  7. Hei! :)

     

    Jeg er ganske interessert i å jobbe som forsker innenfor medisin, f.eks. det å lage medisiner.

     

    Det jeg lurer på er hva jeg burde studere for å kunne lage medisiner?

     

    Har tenkt på farmasi, men har fått inntrykket av at farmasi er mer læren om medisiner. Kanskje tar jeg feil. Har tenkt litt på siving.utdannelsen "Industriell kjemi og bioteknologi", UiOs "Molekylærbiologi og biologisk kjemi", bioteknologi eller master i biologi eller kjemi, men vet ikke om dette er veien til å gå for å kunne forske på mekanismer i kroppen og medisiner.

     

    Er takknemlig for all hjelp :)

  8. Det er trist det som skjedde med TS, men jeg synes ikke det er mer greit om det kommer fra en etnisk norsk person heller. Jeg tror ikke dere synes det er greit heller, men jeg synes jeg merker en ”vi” og ”de” mentalitet i tråden her. Hadde jeg kommet til Norge som innvandrer tror jeg ikke jeg hadde følt meg særlig velkommen, ikke når flere mener at en person som kommer hit skal sendes tilbake dit han kom fra mens en etnisk norsk person som begår kriminelle handlinger skal få bli. Jeg skjønner jo såklart at den etniske norske personen trolig er født her i Norge, men jeg reagerer på at konsekvensene av den kriminelle handlingen (som etter min mening er like ille uansett hvor personen som begikk den kommer fra) skal være så ulik. Det blir en slik ”vi” og ”dem” -mentalitet, og jeg synes ikke det er rart om integreringspolitikken mislykkes om innvandrere skal bli stemplet som annerledes på en negativ måte. Hvordan integrere og ta innvandrere ”inn i varmen” hvis det alltid skal være et skille mellom ”de” og ”oss”? Såklart skal folk få lov til å være forskjellige, men det jeg snakker om nå er fellesskap. Skal ikke innvandrere kunne kalle seg norske?

     

    Når det er sagt kan man kanskje finne ulike tendenser til oppførsel blant ulike grupper (kulturelle, religiøse, sosiale grupper..), men da synes jeg det er viktig å ikke generalisere ved å si at dette gjelder for alle i gruppa. Det finnes faktisk (og som TS også nevner) hyggelige muslimer også, og jeg tror de fleste følger norske lover.

     

    For det er rasisme også når 5 pakistanere skal banke opp en nordmann pga han tok kontakt med dama. Tenk om 5 nordmenn kom og banka deg opp fordi at du spurte en venninne om hun skulle være med på fest.

    hvis man banker opp en person pga. hudfargen er det rasisme, men i dette tilfellet var det vel dama som var motivasjonen? Ikke det at TS er hvit i huden?

    • Liker 2
  9. Hei!

     

    er det noe gamle folk liker spesielt godt å snakke om?

     

    eller noe man bør være ekstra var på i samtale med eldre?

     

    væremåte?

     

    har snakka med eldre folk før, men trenger å vite om det er noe jeg bør være obs på når det gjelder eldre folk på sykehjem, der noen kanskje er litt demente.

     

    takk på forhånd !

×
×
  • Opprett ny...