Gå til innhold

Jensg

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jensg

  1. Jeg kan garantere at det er tilbudskurven dette vil gå utover (og i dette tilfellet et negativt skifte) ;-) Både fra mine foreldre som begge er økonomer, faglærer og mine to lærebøker; Samfunnsøkonomi 2 og Pareto 2. Etterspørselen vil selvsagt synke i etterkant, men rekkefølgen vil alltid når det gjelder avgifter, subsidier, ting som påvirker produksjonsfaktorene, være:

    1. skifte i tilbudskurve

    2. skifte i etterspørselskurve

  2. Hahah, trodde først det var snakk om å legge en avgift på selve drivstoffet diesel, men FØRST NÅ skjønner jeg at det dreier seg om en avgift på dieselbil/bensinbil....

     

    http://bil.bt.no/bil/Ny-dieselavgift-gir-neppe-bedre-milj-11263.html

     

    Dersom det blir spurt etter andre virkemidler er faktisk køprising (rushtidsavgift) et godt virkemiddel. I læreboka vår står det at fra flytende trafikk til saktegående kø øker CO2-utslippet og NOx-utslippet med henholdsvis 53 og 150 prosent. Samfunnet påføres altså økte eksterne kostnader!

  3. Snakket med læreren min om det i sted:

    "Prisen på diesel biler bil eventuelt øke pga økte avgifter. Tilbudskurven vil skifte oppover mot venstre, det gir økt likevektspris"

     

    Og tror alle er enige om at etterspørselskurven ikke kan få et negativ skift noe som tilsier at prisen på dieselbiler blir billigere, når utgangspunktet er at prisen går opp.

     

    Du har fortsatt ikke kommet med noen begrunnelse på hvorfor tilbudskurven vil få et negativt skifte om det innføres økte avgifter på dieselbiler. Du bare gjentar konklusjonen din. Den besvarelsen ovenfor svarer til en 2'er imorgen og hjelper ingen av oss.

     

    Så kan du værsåsnill begrunne hvorfor du mener det vil forekomme et negativt skifte i tilbudskurven?

     

    Det er åpenbart at det vil forekomme et skifte i tilbudskurven, ettersom det er en direkte avgift på produsert mengde. EKS. 5 Bensin koster 100 kr å produsere, det ilegges en avgift på 10 % av staten og dermed koster det 110 kr å produsere/fremstille (whatever!) 5 liter bensin. DETTE ER HVA DET KOSTER BEDRIFTEN Å PRODUSERE BENSINEN, og du ser dette med en økt marginalkostnad ;-)

  4. Men folkeeeens, hvordan viser dere bensin/diesel-salget med avgift i et diagram? Jeg skjønner selvsagt at det ilegges en avgift og at t-kurven får negativt skifte, men forutsetter dere at det er et marked med fullkommen konkurranse? Det er jo egentlig ikke det i det hele tatt, heller oligopol/monopolistisk konkurranse og da vil skiftene se annerledes ut enn om det hadde vært fullkommen konkurranse (med likevektspris, osv.)

  5. Ettersom de fleste regner bensin/dieselmarkedet i Norge for å være et oligopolmarked, vil dette få konsekvenser for hvordan diagrammene vil se ut? I både Samfunnsøkonomi 2 og Pareto 2 går man jo utifra at det er fullkommen konkurranse (FK) og at prisen beveger seg fra likevektsprisen, og med det negative skiftet i tilbudskurven (ved ileggelse av avgift), til et punkt der prisen (=Marginalinntekt ved FK) krysser tilbuds- og etterspørselskurven. Ved et oligopol vil dette utgangspunktet være annerledes, for der vil man jo måtte regne med marginalinntekt og marginalkostnad (også kalt grenseinntekt/kostnad), og diagrammet vil se annerledes ut!

     

    Så til spørsmålet: Hva gjør dere? Forutsetter dere at det er et marked med fullkommen konkurranse/monopolistisk konkurranse? :hmm:

  6. Hmm....vi kommer vel strengt tatt ikke til å få regnskapsanalyse eller produktkalkyle. Vi har fått utdelt alle eksamnene siden 2008 og utover, og der har man fått det som er nevnt i forberedelsesdelen.

     

    - Regnskap; føre opp saldobalanse og de ulike posteringene. Kanskje beregne varekostnad, osv.

     

     

    - Foretaksformer: sammenligne ulike selskapsformer, nevne fordeler/ulemper, osv.

     

    -Budsjettering: resultatbudsjett (vurdere avvik, bruttofortjeneste, osv.) og likviditetsbudsjett (vise hva likviditetsreserve UB er, vurdere denne, etc.). Budsjettkontroll er også et viktig stikkord.

     

    - Miljøsertifisering; punktet trenger vel ingen forklaring, men fortelle om hva bedriften må gjøre for å være miljøeffektiv og bli sertifisert etter miljøfyrtårnsordningen.

  7. Har tenkt å lære meg litt programmering og lånte en bok med navnet "C++ og objektorientert programmering". Etter å ha lest et par sider står det at jeg bør laste ned noe som kalles "Borland C++". Problemet er at jeg ikke finner noen steder jeg kan laste ned dette programmet. Kan noen gi meg en link til et sted jeg kan laste det ned?

     

    Takker for alle svar :D

    Borland C++ er ikke et gratisverktøy. Dessuten er det kjøpt opp av et selskap som heter Embarcadero og heter følgelig Embarcadero C++ Builder.

     

    Okey, takk for svar, men er C++ gratis?

×
×
  • Opprett ny...